Maailman paras kanapasta!

Life Time Story

Jaan vihdoin tämän maailman parhaan kanapastan ohjeen täälläkin.

Itse tutustuimme tähän jokunen vuosi sitten ystäviemme tarjoamana. Heti siltä seisomalta pyysin itselleni ohjeen ja siitä lähtien pasta on ollut säännöllisessä ruokarepertuaarissamme. Lisäksi olemme tarjoilleet tätä monelle vieraallemme ja jokainen vuorollaan on tähän ihastunut samalla tapaa kuin me itse. 

1. Ruskista maustamaton kanasuikale ja lisää yksi sipuli sekä ripaus jauhettua cayenne-pippuria. Tällä mausteella saat määrättyä ruoan tulisuuden. Kuullota.

2. Sekoita joukkoon 2dl kuohukermaa ja 2 rkl kanafondia. Anna kastikkeen kypsyä hetki.

Sillä aikaa voit tuoksutella ja raastaa ihanan tuoksuista inkivääriä. Loput kannattaa laittaa jääkaappiin tuoksumaan. Aah.

3. Lisää kastikkeeseen 1/2 rkl kurkumaa, valkosipulia pari-kolme kynttä, 1-2 tl raastettua inkivääriä (tällä saat myös oman maun mukaan säännösteltyä ruoan lopullista makua), 2 rkl sitruunanmehua sekä 2 rkl hunajaa.

4. Kiehauta vesi ja paista (penne)pasta al dente. 

5. Lisää lopuksi vielä 2dl maustamatonta jokurttia sekä ripaus suolaa. Itse käytän jukurttina nomaalia maustamatonta mutta tällä kertaa kaupassa ei ollut kuin tuota bulgariaa. Ihan hyvä oli silläkin.

Laita vuokaan ensin pennet ja päälle kanakastike. Lisää lautaselle parmesan-ruohetta ja kylkeen hyvää patonkia. 

Bon appetit! Takaan että tämä on hyvä.

Ainiin, mistä tietää että arki on ihan oikeasti alkanut.. No siitä että Todo-lista on päivitetty!

Mukavaa viikonloppua. Meillä on täällä aika lokosat oltavat kun miehellä ja lapsillakin on menossa loma, ollaan päivistä ihan sekaisin, mut ei se mitään.

Share

Kommentit

Kanelibasilika
Tupa - Keittiö

Tämä resepti muuten on ihan huikean hyvä! Meillä kastike kokkaillaan vegenä, enkä vielä ole keksinyt parempaa :) 

KaHeVi
Life Time Story

Vau, mahtavaa! Siis ensiksikin kuulla reseptin alkuperä, -luin siis tuolta blogistasi että se on HS, paljon mahdollista että ystäväni on sen sieltä napannut-, toiseksikin se että tästä tykätään laajemmaltikin ja sitten myös siksi että sinun tuunaama kasvisversiokin kuulostaa hyvältä. =)
Tämä on oikeasti iha paras resepti jos haluaa hemmotella itseään ruoalla suht helposti!

Kanelibasilika
Tupa - Keittiö

Otsikon perusteella heti katsoin ettei voi olla mikään muu pasta kyseessä ;) Vegeversiota on syötetty monelle "lihansyöjällekin" hyvällä menestyksellä, aitoa ja alkuperäistä Bar No 9:n pastaa en ole päässyt testaamaan..

KaHeVi
Life Time Story

Jaahas, näkyy paikan menussa tosiaan olevan ja hinta vain vaivainen 9,70. Onpa nimittäin seuraavalla Helsingin reissulla ohjelmistossa, kiitti vinkistä! :)

Panu (Ei varmistettu)

Suosittelen vaan puristamaan sitruunamehun oikeasta sitruunasta, eikä muovisesta törpöstä, mikä kuvassa näkyy. Aivan eri asia ja maku!

Kanelibasilika

Komppaan! :)

KaHeVi
Life Time Story

Tiedän ja olen samaa mieltä,
tuota kun vaan on aina jääkaapissa niin sitä on niin helppo lorauttaa. Juhlatilanteessa sitten oikeaa sitruunaa ;)

Tuula (Ei varmistettu)

Haa, päivistä ei sekasin mut ruuastasi kkyyyy!!! Yksinkertaine simppeli tähän helteeseen, poika käymässä, joten hyvää pitää tarjoilla. KIIIITTOOOS! Oikasin tosin tossa inkiväärissä, miula on aina inkivääri purkki aina jääkaapissa, siis sellanen valmiiksi raastettu juttu ja en ole huomannu makueroa juurikaan tuoreraastettuun, mutta kiitos loisto ohjeestasi

KaHeVi
Life Time Story

Hei! Mahtavaa että resepti tuli tarpeeseen ja kiitos muistutuksestakin, edellisestä kerrasta onkin jo aikaa joten voisikin tehdä pastaa taasen. On se vaan niin hyvää!

Itselläni on myös aina kaapissa sitä raastetta ja käytän sitä moneen muuhun, se on oikein hyvä, mutta jostain syystä tähän ruokaan ostan aina oikeaa. 

Kesäterveiset sinne!

Lennu (Ei varmistettu)

Todella hyvä, nopea ja helppo. Lapsien (1 ja 6) mielestä nimensä veroinen. Tulee pysymään ruokalistalla:)))

KaHeVi
Life Time Story

Kyllä vaan! Meillä myös on yksi lasten lempiruoista :)

Ilopilkku (Ei varmistettu) http://ilopilkku.blogspot.nl/

Mahtava resepti! Upposi lapsiinkin tosi hyvin ja kehuja lensi. Meillä oli kanaa runsaanlaisesti, joten ensi kerralla maustan reippaammin siihen määrään. Pasta oli ihan huikean hyvää vielä seuraavana päivänäkin, kun maut olivat tasaantuneet.

KaHeVi
Life Time Story

Nimenomaan, se on jopa vielä parempaa seuraavana päivänä, eli ihan täydellinen ruoka!

Ihana kuulla että sielläkin lapset on tykännyt :)

Seppo (Ei varmistettu)

Olipas muuten todella hyvää! Kastike oli erittäin hyvän makuista. En ole ihan vielä päättänyt oliko safka parempaa ilman jogurttia vai sen kera (mulla on Bulgarian jogurttia), mutta toimi kyllä jugunkin kera oikein hyvin ja kastikkeesta tuli vähän paksumpaa.

KaHeVi
Life Time Story

Ja mielestäni siitä tulee jukurtin kera jotenkin myös pehmeämmän makuinen :)

Kiva kuulla että tykkäsit, tämä taitaa ihan oikeasti olla 'maailman paras kanapasta'!

 

Angela (Ei varmistettu)

Tämä resepti pitää testata :) Paljonko sulla on tuossa tota kanaa?

KaHeVi
Life Time Story

Suosittelen kyllä, jäät koukkuun :) Oiskohan sitä joku 300g.

Janne Lepistö (Ei varmistettu)

Olen tottunut ja aktiivinen kokkaaja ja mieleni teki kanapastaa. Tällä kertaa mieli teki jotain uutta ja erilaista, joten näppäilin googleen 'kanapasta resepti'. Hakutuloksista klikkasin sitten tämän postauksen, koska 'maailman paras kanapasta' herätti kiinnostukseni.
Resepti vaikuttikin kerrassaan erikoiselta, mutta päätin mielenkiinnosta siihen tarttua. Sitruunankin ostin tuoreena.

Jotakuinkin reseptin ohjeita myötäillyt lopputulos oli kieltämättä pysäyttävä.

Anteeksi suoruuteni, (enkä ole myöskään trolli), mutta lopputulos oli kyllä aivan karmean makuista mössöä joka päätyi biojätteeseen. Epäilyni kurkuman, jugurtin, inkiväärin ja sitruunan soveltuvuudesta pastakastikkeeksi osoittautuivat käytännössä tismalleen oikeiksi. Tämä resepti ei päätynyt jatkoon meidän keittiön ruokailijoiden äänestyksessä!

KaHeVi
Life Time Story

Suoruushan on vain toivottavaa :) Onneksi makuja on monenlaisia ja tämähän ei suinkaan ole minun resepti joten ei sinun makusi siksikään pahoita mieltäni. 
Ole ylpeä itsestäsi koska olet yksi niistä todella harvoista joille tämä ruoka ei maistu ;)

Kommentoi