Ladataan...
Lilou's Crush

Kävin toissa viikolla kampaajalla, ja tuli tietysti puheeksi tukkani huonontunut kunto. Aurinko ja kloorivesi reissussa, ja lähes jokapäiväinen saunominen tukanpesuineen eivät tosiaan olleet hellineet kuontaloa. Saati sitten stressi. Ja mitä useammin pesen, sitä enemmän kaipaan pesun tuomaa raikasta tunnetta...

Näinpäs tuli Sannalle mieleen ehdottaa, että josko kokeiltaisiin vanhaa keinoa, eli krepataan tyvi ilmavaksi. Näin hius ei loju pitkin päänahkaa ja kerää itseensä rasvaa, vaan pysyy terhakkaampana pidempään.

Tätä jippoa olin nähnyt muiden käyttävän, ja  nytpä koklattiin minullekin. Juju on siinä, että päällimmäisiä hiuksia ei kreppailla, vaan vain päätä myöten menevät osat. Päälihiukset sitten piilottavat kasarikäkkärät alleen.

Tyvikohotukseen käytetään usein aivan minikokoista kreppirautaa, sellaista sentin-parin levyistä, mutta nyt kokeiltiin ihan uusinta uutta: GHD:n leveää kreppirautaa, jossa oli myös kaarevan reunansa vuoksi suoristava ominaisuus, jos sitä halusi käyttää. Two-in-one, kuten tavataan sanoa. 

Sanna taiteili jakauksia piiloon, ja puristi tukan noin sekunniksi levyjen väliin mahdollisimman läheltä päänahkaa. 

Ta-daa! Elämäni ensimmäistä kertaa taisin mennä neljä (neljä!) päivää samalla tukalla, kun väliin ei mahtunut sporttikertoja. Silloin oli jo ”henkinen aivan-aivan pakko” pestä tukka. Kuivashampoota kyllä suihkin, mutta tämä homma todellakin toimi! Ostin itselleni sellaisen parinkympin miniraudan, niin paljon tämä meikäläisen ilta- ja aamutoimia helpotti. Sannalta saa hankittua myös noita isompia, ja ehkä se olisi ollut itsellenikin parempi, mutta hyvin välttää pienikin.

Suositus kaikille rasvapäille ja littatukille -pöyheyttä voi säätää pitämällä rautaa sek verran kauan, että tulee kunnon kulmat, ja tekemällä useamman rivin kreppejä.

Helpottavin juttu hiustenlaitossa pitkään aikaan!

 

Cityhair, Eerikinkatu 12, 00100 Helsinki

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

EDIT: uhmaikä on siis kolmeveellä, ei Olavi-the-peacemakerilla!

Kuulkaa en tiedä, olisinko jo paennut lauantain päätteeksi Timbuktuun ilman tuota karvakaveria. Meidän lungilla ja leppoisalla juniorilla nimittäin alkoi eräänä vähemmän kaunikna päivänä kuin salaman iskusta aivan JÄRKYTTÄVÄ UHMAIKÄ!  Sitä on täällä sitten sulateltu, rapsuteltu, hellitty, hassuteltu, hermostuttu, puhkuttu, annettu huomiota, uhkailtu, lahjottu ja sinnitelty pois, vaan ei vielä tietenkään loppua näy. Vahva on tahto, vaan onneksi on jo kertaalleen venytetty tämän mamman pinna muutama vuosi sitten. 

Olavi on toiminut vuoroin Kofi Annanina, Martti Ahtisaarena ja Pelle Hermannina: temput ja nuolaisut näyttävät olevan nopein tie auvoon ja taas hetken aurinkoon, tilanteissa, joissa eniten hatuttaa kaikki. Sitä en enää muistanutkaan, miten tämä vaihe vanhempien hermoratoja osaakin kutkutella...

Sen vaan sanon, että nämä neliöt alkaa käydä vähän ahtaaksi esiteinin, uhmiksen ja etenkin kotona yhä enemmän töitä tekevän ja kotiin tuovan miekkosen kanssa. Vaan onhan tuo sintti niin suloinenkin. Pakahduttaa vallan.

Voi elämä, on tämä yhtä vuoristorataa -vai pitäisikö sanoa vesiliukumäkeä, sellaisesta kun viime yönä juuri näin painajaisia.

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Eilen piti mennä työkaverini kanssa Yrjönkadun uimahallille töiden jälkeen, mutta enpä ollut muistanut tarkistaa päiviä -torstainahan olikin miesten vuoro. -Muille kuin helsinkiläisille mainittakoon, että Yrjönkadun uimahallissa harrastellaan naku-uintia uskomattoman kauniissa miljöössä, joten sinne ei sovi pörähtää paikalle ihan minä päivänä tahansa. 

Suuntasimme siis burgerin kautta afterworkille ilman niin minkäänsortin liikuntaa. Olimme kävelemässä Aikatalon läpi kohti Vin Viniä, mutta matkallapa vaelsimme Deliberi K7 läpi, ja jotenkin tunnelma vaikutti niin mukavalta ja rauhalliselta, että jäimmekin niille sijoillemme.

Deliberi K7 sijaitsee siis Aikatalossa, Keskuskatu 7 ihan tarkalleen. Lounaasta olen kuullut ristiriitaisia arvioita (kuulemma hintaansa nähden vaatimattomat annokset ja vähän mielikuvituksen puutetta, toisaalta kuulemma oikein maistuvaa sapuskaa -pitänee joskus testata itse) mutta iltaviineille tai kahvitteluun tosi kiva paikka. Ilmava tila, monta mukavaa soppea istuskeluun ja hyvin erityylisiä tiloja. Pitänee mainita, että skumppalasi kustantaa 4€ ja koko pullo 19€ joka on aika kohtuullinen hinta päivän päättävistä kuplista, jos sellaisista tykkää. 

 

Share
Ladataan...

Pages