Ladataan...
Lilou's Crush

Sisältää mainoslinkit Bootzin kesäalevalikoimaan

Ah nyt kävi tuuri! Ostin muutama kuukausi takaperin aivan ihanat farkut, Leviksen "uudelleenajatellut" 501-klassikot, eli Levis 501 CT:t.

Mitoitus meni kuitenkin metsään, ja huomasin hyvin pian, että muodollisesti täydelliset pöksyt olivat minulle liian suuret (päätyivät juuri työkaverini jalkaan, jolle istuvat kuin valettu!). Siitä lähtien olen vähän katsastellut ceeteiden perään, mutta useimmiten koot ovat olleet loppu kivoista väreistä, tai koko mallia ei ole ollut saatavilla.

Vanha kunnon Bootz pelasti jälleen kesäalessaan:

Kesän reteimmät reissuhousut ovat nyt matkalla luokseni. Tai no, rehellisesti, en reteistä tiedä, mutta ainakin mukavimmat ja hyvin ilmastoidut. Alessa en sen kauempaa (vielä) uskaltanut edes viettää aikaa, koska mekko- ja kenkätarjonta vaikutti aivan liian houkuttelevalta  vaatehorroksesta pikkuhiljaa heräilevälle...

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Sain testattavakseni jokin aika sitten todella mielenkiintoisen tuotteen, nimittäin ekologisen ja eettisen Tabitha James Kraan -merkin kuivashampoon. Tuotesarja kokonaisuudessaan on kiinnostava: brittiläinen kampaaja Tabitha James Kraan aloitti tuotekehityksen mahdollisimman ekologiselle, laadukkaalle ja turvalliselle mutta myös tehokkaalle hiustuotesarjalle ollessaan raskaana, halutessaan vähentää kemikaalialtistusta. 

Kuten tiedätte, käytän mielelläni kuivashampoota pesujen välillä säästelläkseni kuivia ja herkkiä hiuslatvojani. Edellinen suosikkini oli samoin ekologinen, apteekista saatava Kloranen kuivashampoo, josta jouduin kuitenkin luopumaan raskausaikana, sillä sen hyvin mieto tuoksu aiheutti kammottavaa etomista, enkä edelleenkään voi sietää sitä. Niinpä olen suihkutellut Batistea, Cutrinia (herkän tukan aine on muuten todella hyvää!), Balmainia ja milloin mitäkin, kelpo tuotteita kaikki.

Tabitha ansaitsee ehdottomasti oman esittelynsä. Kaikki tuotteessa on ylellistä: pakkaus, tuoksu (ruusua, kurjenpolvea ja mirhaa eteerisinä öljyinä...) ja itse tuote -90% sertifioitua luomua kaiken muun hyvän lisäksi. Jostain olin lukenut, että tämä puuterimuotoinen tuote olisi silkkisen hienoa, mutta oma kokemukseni on täysin päinvastainen: minusta se on purkista supsutellessa melko karkeaa, mutta sillä nyt ei ole juurikaan väliä, sillä se sulautuu hiuksiin hierottaessa niihin kertakaikkisen hyvin. Itselläni on testissä vaaleille hiuksille sopiva tuote, tummille on omansa. Olen tyveltäni aikalailla siltä väliltä, ja tämä on oikein hyvä. 

Sen lisäksi, että tuote raikastaa, se myös tuuheutti selvästi tukkaa, eli myös nostamalla hiukset tyvestä ylös vähensi rasvoittumista. Puuterin myös lu rauhoittavan hiuspohjaa -itselläni ei ole ärtyisyyttä, joten tästä vaikutuksesta en osaa kertoa kokemuksia, mutta muutoin on kyllä erinomaisen hyvä apu toisen tai kolmannen päivän tukkaan.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Hyvänen aika, kaksi viikkoa aikaa saataa maailma valmiiksi, ja sitten koittaa kovasti odotettu koko perheen yhteinen lomakolmeviikkoinen! Mieheni kanssa lomailemme vähän limittäin, että lapset saavat mahdollisimman pitkän loman -sen aikaansaamiseen osallistuu rakas appiukkonikin, kun ottaa meidän molempien lomien jälkeen tytöt vielä arkiviikoksi hoiviinsa.

Mietin tässä juuri, kun emme ole työmielessä rankan, remontin rytmittämän kevään aikana ennättäneet lomalle uhrata suuriakaan ajatuksia, että kuinka tärkeää sen etukäteissuunnittelu on? Tarvitseeko lomaa suunnitella, siis sen jälkeen, kun viikot on naputeltu almanakkaan ja lasten kesälomapalapeli on selvänä. Meneekö loma hukkaan, jos vielä starttiviikolla mikään ei ole selvää? Hukkuuko hyvät vapaat velttoiluun, vai riittääkö usko siihen, että lomanenä kyllä näyttää, minne kannattaa mennä?

Kallistuin pohdinnoissani täysin jonkintasoisen etukäteissuunnittelun puoleen.

  • Lapset, etenkin isompi, nauttivat tehdä lomasuunnitelmia. Kirjoittaa listoja minne mennään ja mitä tehdään. Tätä on kiva puuhastella yhdessä ja antautua lomafiiliksiin jo etukäteen
  • Jos ajatuksissa on reissu, on se sitten kotomaassa tai kauempana, vaati jo varausvaihe aikataulutusta.
  • Myös joutenolo on hyvä suunnitella: jos sille ei varaa aikaa, aivan loputtomat to do-listat kyllä ottavat paikkansa.
  • Kun lomastaan vähän suunnittelee, ei tule lomalle laitettua ylimitoitettuja odotuksia -ainakaan meillä ei haluta juosta tukka putkella paikasta toiseen, vaan pysähtyä ja nuuskia kesää. Siellä ja täällä.

Mitäs me sitten tehdään?

Nyt on jo selvää, että meillä on luvassa ihana herkku heti loman alkuun: menemme noin viikoksi lapsuusmaisemiini Keski-Suomeen lapsuudenystäväni mökille. Siellä ollaan oltu aiemminkin, kun lapsia oli vasta yksi. Jo se on aikakin tutustuttaa juniori äidin lapsuushuudeihin! Mahtaa olla kaupunkilaistyttö metsän siimeksessä ihmeissään. Samalla reissulla päästään nuuskuttamaan ja ihailemaan kyseisen ystäväni tänään syntynyttä vauvaa, eli eipä ajoitus voisi paremmin mennä!

Lasten synttärit tuovat maalta takaisin ihmisten ilmoille, ja heti sen jälkeen juhlitaan porukalla Paapan synttärit. Kotiin palattuamme aiomme ottaa ilon irti kotikaupungista Linnanmäen, puistopiknikkien, maauimalan,  jätskikioskien ja pyöräretkien merkeissä.

Yksi reissu säästetään ihan loppulomallekin: ajatuksissa on kurvata Savonlinnaan tutustumaan Mustan Virran Panimoon ja sen Panimobaariin ja mieheni yhtiökumppaneihin. Niillä nurkilla en ole käynyt vuosikymmeniin, joten kaikki kivat lapsiperheelle sopivat vinkit (Panimobaari ei siis ole sellainen ;) otetaan mieluusti vastaan. 

Kaikki muu liikenevä aika aiotaan kölliä Lauttasaaren mikromökillä, uida, pelata petankkia ja krokettia ja tietysti hyppiä trampoliinilla mummulassa -luulen, että enemmästä suunnittelusta tulee jo liikaa lomastressiä -sitä nyt vihoviimeiseksi kaipaisi kaiken tämän päälle.

 

Millaisia lomasuunnitelmia siellä ruudun toisella puolella? Mikä on parasta perhelomailussa?

 

Kuva Keski-Suomesta keskiyöltä mökkirannasta edelliseltä reissulta. Melkein kuulen ja haistan tuon maiseman. Niin rakkaat seudut.

Share
Ladataan...

Pages