Ladataan...
Lilou's Crush

Ilahduttava juttu, pöytä keskeneräisessä keittiössämme on näyttänyt uudessa kodissa tosi usein tältä.

 

Kippis, se on kuulkaa tasan kuukausi uudessa kodissa tänään.

Tuntuu kummalta. Vasta kuukausi, muka? Niin paljon on mahtunut tähän kesään, että tuntuu kuin olisimme asuneet täällä paljon pidempään.

 

Näitä kaivataan:

- Piha. Kaivataan esikoisen kanssa kovasti vanhan kodin omaa pihaa ja itse rakennettuja terasseja. Esikoinen vielä enemmän taloyhtiön suurta vehreää pihaa leikkialueineen

- Naapurit ja vanhat kaverit. Meillä oli vanhassa kodissa valtavan kivat naapurit. Täällä kerrostalossa olemme tavanneet mukavia tyyppejä muista rapuista ja heippa-tasolla oman rapun kolmen muun asunnon asukkien kanssa, mutta kanssakäyminen ei ole samanlaista tietenkään kuin rivarielämässä. Niin hyvässä kuin huonossa ;) Esikoisella ikävä tietysti vanhoja kavereita.

- Valmis koti. Kyllä, remontin keskellä asuminen riipii hermoja. Säilytystilojen puute erityisesti.

- Ihanan tuoksuinen ilma. Vartsikassa ilma tuoksuu ihanalle! Raittiille ja hyvälle.

- Metsäpolkuni ja niittyni. Kaipailen vähän Monniskan ja minun kävelypolkujani ja sitä, miten vuodenajat vaihtuvat.

 

Näistä iloitaan

- Koti. Vaikka luovuimme aika monesta neliöstä, koti tuntuu vanhaa avarammalta nyt kun se pikkuhiljaa on päässyt kuoriutumaan remontin ja muuton alta. Vanha talo on myös sopivasti "nuhjuinen nurkista", joten se tuntuu kotoisalta, kun elämän jäljet vähän näkyvät. Tytöt tykkäävät huoneistaan, vaikka ne ovatkin vielä hiukan kesken. Parveke on ihana. Olemme istuneet siellä joka päivä, milloin jätskillä, milloin ihmisiä ihmetellen, milloin ystävien kanssa viinilasin kanssa.

- Hiljaisuus. Uusi kotimme on ihanan hiljainen. Hipihiljainen Luulin vanhan kotimmekin olevan, mutta täällä eivät naapureiden kolinat tai liikenne kuulu makuuhuoneeseemme lainkaan. Nukun kuin vauva. I-ha-naa!

- Kruununhaka. Niin ihanan vanha tuttu kaunokainen.

- Sijainti. Ilmeisesti krunikka on myös ystävien mielestä helposti saavutettavissa, sillä meillä on kuukauden sisällä käynyt enemmän vieraita kuin viimeisen puolen vuoden aikana, vaikka kaikki on vinksin vonksin ja ihan kesken.

- Vanhat ja uudet kaverit. Omia ystäviä ja sukulaisia asuu lähellä, ja tyttö on saanut pihasta uusia kavereita.

- Lyhyt mökkimatka. Mökille hurautetaan vartissa!

- Aktiivisuus. Olemme ehtineet tässä kaiken hässäkän keskelläkin tehdä perheen kesken vaikka mitä kivaa, pyöräilleet ja kävelleet ja nauttineet kaikesta mitä Helsingin keskusta nyt tarjoaakaan. Ja olenpa ehtinyt vähän hippaamaankin, kun se ei ole enää niin suuren "lähtemisen" takana.

- Ruokakauppa. Meillä on kauppa aivan vieressä. Itseasiassa kaksikin. Enää ei tarvitse tuskastella jos maito unohtui ja hypätä autonrattiin.

 

Kaikenkaikkiaan juuri nyt tuntuu siis aikas oivalta. Niitä asioita on ikävä, mitä arvattiinkin, mutta olemme saaneet sellaisia bonuksia, joita emme olisi osanneet odottaakaan. Syksy tuo sitten mukanaan taas kaikenlaista uutta, mies odottaa jo kovasti uutta viidesosan mittaista työmatkaansa entiseen verrattuna.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Piti tänään mennä maalauspuuhia jatkamaan, ja kotonakin nakutella yhtä sun toista. Kun aurinko jatkoi kuitenkin porottamistaan, hiki valui kauppareissulla norona pitkin selkää, tuli ykskaks mieleen viime kesän epäonninen Kumpulan maauimalareissu. Ihana hellepäivä muuttui ukkosmyrskyksi sillä siunaamalla, kun liput oli ostettu, ja altaat tyhjennettiin.

Se siitä, kastumatta kotiin.

Se oli silloin, ny oli ny: taivas pilvetön. Pikavauhtia kamat kassiin ja täyttä ravia bussipysäkille. Taas löytyi yksi ilo uudesta kodista, yhdellä välineellä melkein ovelta ovelle.

Juniori ei ensalkuun innostunut hommasta laisinkaan. "Liian kylmää, kiitosh." Kun viimein uskaltautui uimasille, oli käytettävä klassista lastenkasvatuskeinoa lahjontaa, että saatiin pieni pois polskimasta. Isompi vesipeto nostettiin ylös, kun huulten väri läheni mustikansinistä.  Pian uusiksi! PS. Kumpulassa ei saa kuvata ilman kuvauslupaa (varsin ymmärrettävää), joten kuvituskuvina tämän päivän tärkeimmät.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

 

Nyt ne on täällä: H&M:n ja Kenzon yhteistyömalliston ensimmäiset pressikuvat. Eläimellistä menoa, etten sanoisi. Odotan mielenkiinnolla jatkoa! 3.11 pärähtää sitten zoohommat.

Kuvat: Oliver Hadlee Pearch

Share
Ladataan...

Pages