Ladataan...
Lilou's Crush

Kaupallinen yhteistyö, Apetit

Kotiovi aukeaa viideltä tai varttia yli, ja vanhemman lapsen harrastukset kahtena päivänä viikosta starttaa kello kuusi. Sitä ennen tilauksessa on usein halihetki tyttöjen kanssa sohvalla, päivän kuulumisten ja vaatteiden vaihto, treenikassin kamojen tarkistus, vesipullon etsintä, pelisukat hukassa tai vähintäänkin fillarinavain. Ja tietty, kauhea nälkä kaikilla.

Yleensä yritetään varautua näihin päiviin tekemällä ruoat ennakkoon. Usein toimii, mutta aika usein tulee muutoksia suunnitelmiin, ja silloin olisi saatava jotakin maistuvaa, terveellistä ja vähän äkkiä sittenkin!

Nytpä en esittelekään mitään gourmetviritystä, vaan meidän perheen Herkun&Helpon arkiruoan, joka kulkee nimellä "kunkkupannu" oman lempparivihannespussin nimen mukaan. Kirjava pikaruoka, joka ei voi mennä pieleen, valmistuu vartissa ja maistuu ainakin meillä joka iikalle. On sen päälle helposti muunneltavissa moneen makuun erilaisin maustein ja lisäkkein.

Iloisen väriset eli kovasti terveelliset "pikku puut" kuten parsakaalia meillä lapset kutsuvat, porkkanat ja kukkakaalit niiden kaverina maistuu meillä lapsille aina. Äitiä miellyttää maun ja maistumisen lisäksi se, että pakastevihannespussit odottamassa pakkasessa helpottaa arjen ruokarumbaa valtavasti, kun kasviksia koitetaan ruokavalioon sisällyttää mahdollisimman paljon,: säilyvät pitkään, ovat tuoreita, ei pesemistä, kuorimista, pilkkomista, ja aina tasalaatuista tavaraa.

Kunkkupannu, noin 4 annosta

Tarvitset:

2 pss Kruunuvihannessekoitus (á 300g)

n. 400-500g broilerin pintamaustettua filettä,

1 rkl/1 kapseli kanafondia

Täysjyvänuudelia syöjien mukaan (1 kerä=1 hlö)

Öljyä paistamiseen

(soijaa)

(tuore chilipalko)

Tee näin:

Pilko broilerinfileet ja chilipalko valmiiksi.

Suosittelen kahden pannun taktiikkaa, jos ruoalla on kiire. Laita aluksi molempiin pannuihin öljytilkka kuumenemaan. Kana paistuu ja kasvikset sulaa ja kypsyy suunnilleen samassa ajassa, vähän pannun mallista riippuen.

Paista kanoihin aluksi kuumalla lämmöllä rapsakka paistopinta. Kääntele kasviksia hellävaroin, vältä ylikypsentämästä.

Paistelun loppuvaiheessa laita vesi kiehuman nuudeleita varten, kypsyvät yleensä parissa minuutissa.

Lisää paistamisen loppuvaiheessa kanoihin pienen pieni loraus soijaa (älä lisää erikseen suolaa, soijassa sitä riittämiin!) ja kasvisten joukkoon kanafondi

Laita kanat kasvisten kanssa samalle pannulle, kääntele hellin otteinsekaisin. Jos haluat, voit lisätä myös nuudelit joukkoon

Nostele lautasille ja haarukoi heti

Lasten ja miehen lautaselta kunkkupannussa löytyy yleensä myös nuudelia. Itse tykkään jättää sen sivuun, ja syödä pannun ihan sellaisenaan. Mies ripsauttaa päälle vielä lorauksen tulista srirachaa. Kanan voi myös korvata esimerkiksi tofulla, silloin kannattaa käyttää marinoitua versiota tai maustaa muuten vain aika ronskilla kädellä, tämä ruoka on parhaimmillaan voimakkaasti maustettuna.

Otan muuten todella mielelläni vastaan hyviä ja nopeita (pakaste)kasvispainotteisia ruokavinkkejä! Virkistää niin syöjää kuin ruoanlaittoa kokeilla jotakin uutta!

PS. Apetitin sivuilta löytyy kattava tietopankki niin pakastekasviksista ylipäätään, mutta myös paljon mielenkiintoista juttua siitä, miksi värikkäiden kasvisten popsiminen kannattaa. Kurkkaapa joutaessasi tästä.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Minun paappani opetti jo ollessani ihan pieni minulle erään hyvin tärkeän käsitteen.

Siivouspulla.

Se on palkinto, jonka saa, kun on tehnyt viikkosiivouksen. Muistamme aina vaihtaa siivouspullakuulumiset, eilen kun kyläilin taas Riihimäellä, kuulin viime perjantain siivouspullan olleen munkkirinkilä.

Näissä kuvissa ei tosin ole siivouspullaa (no, siivouspullo ehkä vilahtaa, mutta huomautan, että sekin on pieni versio ja nautittu kahteen pekkaan) vaan kokonainen siivousleipomo, siivousherkkupuoti tai mitä ikinä. Oli nimittäin sen suuruinen urakka puunata viimeaikojen kiireiden vuoksi ihan hunningolle jäänyt koti menneen viikonlopun hommien lomassa!

Nyt kelpaa taas olla ja ihastella puhdasta kotia! Edes nuo sisustuselementiksi jääneet kahdet rakennustikkaat ja keskeneräiset hommat ei juuri nyt korpea.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

"Missä on nappi?" "Missä on minun vaaleanpunainen pieni nappi?" "Etitään se, äiti."

Näin on kaipaavana ja surumielisenä kysellyt parivuotias viikon verran. Isosiskolta saatu pieni vaaleanpunainen nappi on ollut aarteensa siitä saakka, kun sisko sen armollisesti kokoelmistaan luovutti. Ja sitten kävi niin, kuten arvata saattaa, kun kaksivuotiaalle antaa jotakin pulkkaa pienempää. Se hävisi.

Tänään aarre yllättäen löytyi, ja vielä täysin ilmiselvästä paikasta.

Ihmiset. Aloittakaa aina kadonneiden etsintä sohvatyynyjen välistä. Noin 90% todennäköisyydellä löydätte jotakin. Ehkä ette juuri etsimäänne, mutta vähintäänkin jotakin, minkä ette vielä tienneet olevan kadoksissa. 

Nyt alan pukea sankarin viittaa ylleni ja jään odottamaan juniorin saapumista takaisin sisälle ja jälleennäkemisen riemua. 

Share
Ladataan...

Pages