Ladataan...
Lilou's Crush

Pieninä murusina on mun mökkikeittiöni maailmallaaaaa... Näin aattelin, kun aamutuimaan tyhjennettiin autoa, että Torista löytymämme keittiösaareke päästiin noutamaan. Varustelu on siis parhaillaan vauhdissa, ja koska budjetti on mini, haalitaan yksi tavara sieltä ja toinen täältä. Toria kyttään silmä kovana, ja joskus siis onnistaakin.

Keittiöstämme, joka ei siis ole varsinaisesti keittiö, vaan yhdistelmä elementtejä jotka jollakin tapaa liittyvät keittiöön käyttötarkoituksensa vuoksi, tulee simppeli: saarekepöytä (tuo kuvan keskimmäinen juttu, joka siis juuri noukittiin Tori-löytönä), seinäkaappi astioille  ja möksällä säilytettäville ruokatarpeille ja astiankuivatusteline. Toki myös allas jossa tiskata ulkosalla tulee tarpeeseen ja kaikenlainen pikkusälä kuten tiskiharja sun muut, mutta suuret linjat edellä.

Vesipistettä meidän mökissämme ei ole, emmekä ole ajatelleet sitä vetää: mökkiläisten yleinen vesipiste kun sijaitsee onnekkaasti parinkymmenen metrin päässä oveltamme. Eiköhän sieltä jaksa sen verran vettä kantaa, mitä pienissä keittiöhommissamme tarvitaan

Varsinainen monitoimivehje saapuu vasta myöhemmin, jahka saamme piirusteltua toimivan ratkaisun: ruoan laittoon ja mökin saunaksi muuttamiseen (eh-heh-heh) pieni kamiina. Vertailussamme on tällä hetkellä Sissi ja Jätkä, jotka ovat edullisimpia mahdollisia keittolevyllisiä kamiinoita. Harmi vain, että kamiinan hinta on murto-osa koko hommasta, savupiippu ja siihen liittyvät systeemit maksavat tuhdisti enemmän. Useimmat lähimökkiläiset ovat luottaneet nimenomaan Sissiin, koska sen varoetäisyydet ovat pienimmät mahdolliset tässä hintaluokassa, eikä se kuumene aivan yhtä tulisen kuumaksi kuin Jätkä. Kaikkea sitä taas onkin joutunut, tai saanut, opiskella.

Kamiinan lisäksi ruokaa laitellaan, lämpiminä kesäpäivinä vallan pääasiassa, meidän pikkuruisella Weberillämme. Myimme ison grillin muuton alla pois, ja hankimme tällaisen kannettavan Go Anywhere-mallin, joka on ollut parempi peli kuin osasimme odottaakaan!

Välillä naurattaa tämä touhu. Mennä nyt matkan päähän muutaman neliön koppiin tekemään kaikki arkiset asiat vaikeasti. Mutta sitten taas koittaa se hetki, kun astun mutkittelevalle mökkipolulle ja haistan metsän tuoksun. Yks kaks hommassa on valtavasti järkeä.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Kyllä meni nämä kesän alet niin harakoille eikä tälle tarjoushaukalle kuin mennä voi. Syksyllä sitten tiedän harmittelevani, kun en ehtinyt lapsille katsastaa isompaa rompetta. Tässä odotellessani, että seinän takana pulputus pinnasängystä viimein taukoaa lueskelin meiliä kännykällä, ja huomasin kesän ennättäneen jo siihen vaiheeseen, etä NAP:issa on alen loppu ja lisäalen paikka. Kannattaa kurkkia jos jotakin kaipaa, sillä suuresta osasta tuotteita saavielä extra 20% pois koodilla SALE20.

Melkein jo tilasin Niken nilkkakorkuiset, tukevalla pohjalla varustetut lenkkarit talveksi...

...mutta seuraava meili oli muuttolaatikoiden lasku. Kattellaas sitten ens vuonna uudemman kerran.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Monta tärkeää kesäjuttua korkattiin tänään! Mikromökkikausi, rantapäivä ja kunnon piknik. Meidän möksähän oli ihan typösejn tyhjä, joten aamulla matkasi esikko ja mies autolastin kera edeltä ja me saatiin kyyti myöhemmin perästä mökille. Hyvin oli kestänyt talven tuulet ja tuiskut meidän mökkerö, ja kevään sulamisvedet. Vaikka vähän miljöössä kärsitään, on ilonsa siitäkin, että mökki on korkealle vankan, kuivan kallion päälle rakennettu!

Oli niin kiva päivä! Tuuletettiin ja vähän siivoiltiinkin, mutta tärkeintä oli rynniä rannalle. Parkkeerasin meidän huoltopisteen puun alle, ja vietettiin aikaa iltaan saakka eväiden ja vesileikkien parissa. Aika paljon oli rantavedessä kaikkea meren muhjua, joka jonkun kuuleman mukaan olisi kaupungin pitänyt kerätä jo ajat sitten pois. Onneksi löytyi puhtaitakin paikkoja, eikä levätilannekaan vielä ole ihan kamalaksi päässyt.

Saatiin ihan uutta pontta mökin laittoon, nyt vain pitäisi kahtaalle revetä, kun ihan valmis ei kotikaan ole. Kesän riennot menee kummasti hyllyjen ja kaapinovien kiinnityksen edelle täällä kotona. Kotia tosin voi laittaa koska vain, mökkikausi on ihan kuumimmillaan just nyt, ja olisi vielä kiva ennättää siellä yöpyäkin.

PS. Ajateltiin isomman tytön kanssa mennä mökkiläisyhdistyksen rantasaunalle saunomaan naisten vuorolle ekaa kertaa viikonloppuna. Kaikkea kivaa uutta tuo pieni tönö tuokin! Edellisen (ja ainoan) kerran siellä saunalla käydessäni vietettiin polttareitani yli kymmenen vuotta sitten!

Share
Ladataan...

Pages