Ladataan...
Lilou's Crush

Pidempään blogiani lukeneet ehkä muistavat pohdiskelujani asuinpaikkaan liittyen myös turvaverkkojen kannalta. Entinen kotimme oli ihana, sijainti vehreässä lintukodossa mita parhain. Se neuvolan kuuluttama ja itsekin kaipaamamme turvaverkko läheisistä kuitenkin puuttui, ainakin siinä tyypillisimmässä merkityksessä. Mummit ja ukit joko asuivat toisessa kaupungissa kaukana tai katsoivat touhujamme pilven reunalta, kummit kaukana tai keskustassa omine lapsineen ja samoine kiireineen minkä parissa itse painimme. Arjen apua toivat valtavasti ihanat naapurimme, ilman heitä olisimme olleet vielä tiukemmalla toisinaan aika mahdottomien aikataulujen kanssa. Pyrimme tietysti aina vastaamaan samalla mitalla, mutta kyllä se silti vähän toisenlaista kehtaamista vaati pyytää jeesiä naapurin (aina auttavaiselta) Tepolta kuin vaikkapa veljeltäni Veikolta...

...josta pääsemmekin kipin-kopin pitkin aasinsiltaa tänne Krunikkaan. Paras mahdollinen juttu nimittäin muuttui juuri todeksi tällä viikolla: veljeni puolisoineen muuttaa aivan naapuriin, yhden talon päähän meistä! Voi meitä onnenpekkoja. Jos aiemmin kesällä vain varttiin jalkapelillä kutistunut välimatka hymyilytti, nyt suorastaan hekotuttaa. Matkaa ei taita matelemallakaan kuin puoli minuuttia, melkein voisi huutaa asiansa. Saman korttelin sisällä asutaan, eli lapset pääsevät vaikka keskenään kyläilemaan kummeilleen ilman tienylityksiä. Ollaan niin onnellisia! Oma veli, ja yksi parhaista kavereistani, ihan tuossa käden ulottuvilla. Kovin usein ei tätänykyä apua tarvita, kun työt, päiväkoti ja koulu ovat lyhyen matkan päässä kotoa ja logistiikka sata kertaa helpompaa kuin ennen, mutta jo ajatus siitä, että siellä ne luuraa, muutaman seinän matkan päässä, tekee hyvän mielen. 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Pari viikkoa sitten anoppi yllätti iloisesti: ehdotti tuost noin vaan, että voisivat ottaa tytöt luokseen, että voitaisiin lähteä viikonloppureissulle pitkästä aikaa! Edellisestä yhteisestä lomasta kun on jo tasan viisi vuotta (piti tarkistaa postauksista, koska tuo Köpiksen reissu oikein tehtiinkään!)

Listattiin heti kivat kaupungit, joihin olisi edes joku pieni tolkku lähteä perjantai alkuilta-sunnuntai alkuilta -väliseksi ajaksi. Lontoo, Pariisi, Rooma, Köpis, Tukholma, Tallinna... Voi onhan noita! 

Arvatkaas, mihin päädyttiin?

Helsinkiin! Me vietetään kaupunkiloma Helsingissä! Lentoihin kun ei mene rahaa, voidaan mennä syömään törkysen hyvin johonkin tavallista fiinimpään paikkaan. Hotelliin yöksi, tottakai. Siinä onkin sitten päätetyt seikat, kaikki muu on auki,

Melkein sitä häkeltyy tästä vapauden määrästä, kun oikeasti ehtii tehdä jotakin. Niin monta kahvilaa, ravintolaa ja pikkuista puotia on ilmestynyt sillä välin kun viimeksi ollaan niitä ehditty koluta, että valinnanvara tuntuu valtavalta. Hyviä vinkkejä etenkin syömähommien suhteen otetaan siis vastaan! 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Tämännäköiset kaiffarit tervehtivät eilen kulkijoita Senaatintorilla. Eihän heitä voinut tutkimatta ohittaa!

Sympaattiset merenelävät ovat huomenna Taiteiden Yössä valmistuvan Choi Jeong Hwan installaation lopputuotoksia. Kaloja ja mustekaloja on päässyt rakentamaan työpajoissa, joista nyt tämä viimeinen, ja samalla loppusijoituspaikka hetkeksi, on täällä Senaatintorilla sunnuntaihin saakka.

Me kävimme solmimassa tytön kanssa mustekalaan vähän vihreää lerpaketta, ja tytön koululuokka teki aamulla vielä muiden tokaluokkalaisten kanssa retken jatkamaan koristeluita. Ovat siis nyt vielä hienommat kuin näissä eilisillan kuvissani!

Jos kulku on mahdollista suunnata Senaatintorille, kannattaa käydä moikkaamassa eväkkäitä. Hyvä tuuli taattu!

Share
Ladataan...

Pages