Ladataan...
Lilou's Crush

Nyt on konttorityöläisellä ollut niin lihaksia vaativa viikonloppu, että on aikalailla jokainen muskeli hellänä. Syynä siihen on vauhtiviikonloppu, jonka aikana mökin lattia otti jättihyppäyksen eteenpäin! 

Tulen tekemään tästä tarkemman postauksen kun kaikki on valmiina, mutta pikku kurkistusta en malta olla näyttämättä!

Kuvan etualalla näkyy hiestä läpimärkä lipeöitsijä. Takana osa lipeöityä lattiaa.

Tänään saapuessamme mökille, vastassa oli todella kaunissävyinen matta lattia -joka ei tietenkään sellaiseksi voinut jäädä.

Nyt on siis hiottu, pyyhitty, öljytty, ja lattia näyttää hyvin erilaiselta -saapa nähdä, mikä huomisiltana paikalla odottaa!

Yksi kommelluskin sattui matkaan, vaikka muuten on sujunut todella hyvin. En nimittäin ollut varannut tarpeeksi rättejä öljynpyyhintään, ja saaressa kun oltiin, eikä vielä muuttokuorma saapunut, loppujen lopuksi lähdettiin mies ja minä ilman paitoja veneellä kohti parkkista. Onneksi oli jotain yläkropan suojana pelastusliivien lisäksi... mutta tulipa kuivattua!

Lauantaina meni siis remppapuuhissa hurjan pitkälle, mutta sainpa ihastella hetken kaunista auringonlaskuria laiturilta. Sunnuntaina sitten saapuivatkin hyttyset, katsotaan, koska seuraavan kerran sellainen rauha onnistuu.

 

PS. Tänään menomatkalla saareen ehdittiin käydä pikkumökillä keräämässä vähän tavaroita jo pois, sillä mökki saa uudet onnelliset omistajat kesäkuussa. Aaaaaah sitä Lauttasaaren vehreyttä ja kuumia kallioita. Tulee kyllä ikävä sitä pientä pesää.

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Suolaa, palmuöljyä, ”kanankaltaista valmistetta” vai mitä tuo aromivahvenne onkaan... voi mikä tässä Mama Chicken Flavour nuudelissa onkaan, että se on minulle se ainoa oikea, ja sellainen höttö, johon toisinaan tulee ihan pakottava tarve saada sitä lautaselle! 

Juuri söin kuvankaltaisen annoksen ihan sellaisenaan. Jos oikein hifistelen, laitan sekaan keitetyn kananmunanpuolikkaat ja vähän kasviksia. Mutta sitä tapahtuu kyllä todella harvoin, sitä hifistelyä. Tuo tarjoiluannos tuossa pussissa... oi anna mun nauraa, rouva Mama, ei nyt sentään liioitella!

Parhaimmillaan nuudelssonit ovat tulikuumina, ja joltain toiselta napatuin tuplachilein. Sitä palmuöljyä laitan vain aivan rippusen.

Täällä tämä nyt annos massussaan pyytelee vertaistukea -mikä on sun ruokapöydän salainen aarre?

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Voi mikä täydellinen täydellinen toukokuinen ilta sitä onkaan ollut! Käytiin naapuruston Kotipizzasta hakemassa pizzat, ja kas vain, lapsukaisetkin pääsivät ensi kertaa kunnolla pizzan makuun.

Olavi joutui kaihoisasti vain katselemaan. Ihan uskomatonta oli siinä kotipuistossa istuskella leppeässä kesäillassa, onneksi pakotin Talon Miehen kaivamaan vintin kätköistä piknik-viltit.

Aivan kertakaikkisen hyvä ilta tämä on myös esimerkiksi sellaisen kivan asian kertomiseen, kuin NIVEA-arvonnan voittajat. Kyselin hetki sitten, mistä saatte energiaa, ja voi niin monenlaisista hommista totta tosiaan! Täällä postauksessa on paketin tarkemmat tiedot, jos haluat niitä kurkata.

Ta-da-da-daa, tässä siis alla arpaonnelliset, ja jokaista voittajaa on myös meilitse lähestytty.

***

HANSULI
Nyt onkin ollut viime aikoina energiavajetta... Mutta ulkoilu antaa minulle energiaa. Ja nyt vielä aurinko tehostaa vaikutusta. Muita energian lähteitä ovat ystävät, oman lapsen kanssa hassuttelu ja oma koti.

 

***

LEENA
Tytär tuo energiaa, hänen pienen lapsen, into elämää kohtaan! Omat harrastukset tuovat energiaa, kun muistaa nauttia niistä hetkistä kun ehtii harrastaa eikä murehdi niitä hetkiä kun ei ehdi.

 

***

SASSA
Auringosta tällä hetkellä paistaa niin hienosti. Ja perhe antaa myös energiaa

 

***

TAIKKU
Salilla käyminen. Totaalinen oma-aika silloin ja tuskin tuo treenikään kropalle huonoa tekee, mutta korvien välille aivan mahdottoman hyvää saunominen ja kylpytynnyri myös ihana vaihtoehto.

 

***

HEIDIL
Perhe, ystävät, eläimet, aurinko, luonto ja liikunta :)

 

***

 

 

Kiitos osallistumisesta -oli tosi hauska lukea teidän energiantuojia elämässä ja olemassa. Kaikki luin, ja nyökyttelin, että niin just, näin just, kyllä kyllä. 

 

 

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Olen kyttäillyt hanakasti h&m:n verkkokauppaa läpi pitkän talven. Ostin nimittäin viime kesänä niin erinomaisen hyviä alustoppeja h&m:n nettikaupan Premium Collectionista, että kaipasin niitä kovan käytön vuoksi muutaman rotaatioon lisää.

Erinomaisuutensa nämä topit saavat materiaalista: 50% silkkiä ja 50% puuvillaa teki tästä ohuenohuesta aluspaidasta talvella ihanasti lämmittävän ja kesällä läpikuultavien puseroiden alle sopivan viileän seuralaisen.

Topit ovat kestäneet hienopesua erinomaisesti (käsinpesu varmasti olisi paras...), mutta ovat aavistuksen kutistuneet. Jos harkitset hankkimista, ota numeroa tai kahta suurempi kuin normaalisti käyttämäsi. Hinta 19.90 tuntui ensimmäistä ostaessa aika kovalta, mutta nyt kun ovat olleet pitkään käytössä, voin sanoa hinta-laatu-käyttösuhdetta mahtavaksi!

 

 

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Mökkihommissa ollaan päästy nyt yhteen lempiasiaani: lattian laittoon. Se on minusta aina remontin merkittävin vaihe -mikään ei tunnu tekevän tilasta niin nopeasti omanlaistaan, kuin lattian kunnostus. Ja ihmehän tuo ei ole, kyseessä suurin ja näkyvin pinta (kattoon harvemmin tuijotellaan yhtä paljoa.

Meillä paljastui kuuskytluvun lastulevyn alta upea, leveä raakalankku. Hetken selvittelimme sen kunnostusta paraatikäyttöön, mutta koska lankut ovat naulatut miljoonalla pitkällä naulalla läpikotaisin, vaatisivat merkittävän hionnan tasoittuakseen jalalle sopivaksi että törpöttäin kittiä (eikä lopputuloksesta ole takuita), päädyimme vähän haikeina järkiratkaisuun ja pysymään alkuperäisessä plänissä. Myöskään lisäeristys ei rossipohjaisessa mökissä ole haitaksi, kun ilmat viilenevät taas. 

Aivan mahtava juttu oli, että lankut, pahvi ja lastulevy olivat aivan rutikuivat! Ehkä eniten olin pelännyt jotakin pehmeää ja mädännyttä löytyväksi, mutta ei, kunnossa oli. Ainoastaan pikkiriikkisessä alueessa oli hiukan kylmillään talvehtineen mökin ilmastointiaukonkondenssivedestä tullutta nihkeyttä. Kokonaisuus sai kuitenkin ehdottomasti papukaijamerkin.

Tänään valmistui parin neliön verran lattiaa, sillä alkuvaihe vaati tarkkaa suunnittelua ja mittaamista. Vanha mökki ei koskaan ole suorista suorin, ja lisäksi salainen lattiakellari aka kaljavarasto vaatii askartelua uudelta lattialta. Huomenna pitäisi  tulla tupa valmiiksi, ja sitten pääsen ensi viikonloppuna ehkä jo käsittelyhommiin sen osalta.

Ihan on nyt veto veks, raitisilmamyrkytyksenkin taisin samalla saada :)

Ladataan...

Pages