Ladataan...
Lilou's Crush

Taas on se aika vuodesta, kun monessa kodissa pohditaan, mitä antaa päiväkodin henkilökunnalle ja opeille kiitokseksi menneestä vuodesta. Tästä aiheesta tuli hyvin keskustelua facebookissa, kun aihetta mietin, ja ajattelin laajentaa mielenkiinnosta sitä tännekin.

Osa vanhemmista ja lahjojen vastaanottajapäästä on sitä mieltä, että kiitos riittää ja lämmittää vuoden päätteeksi, osa taas halusi ehdottomasti muistaa lapsen tärkeitä ihmisiä jotenkin muutenkin kuin kauniin kiitoksin.

Lahjoja antava koulukunta tuntui jakaantuvan muutamaan ryhmään:

 1. Jotain häviävää: suklaata, kynttilöitä, leivonnaisia
 2. Jotakin käytännöllistä ja nättiä (usein Suomi-designia)kuten keittiöpyyhettä, tiskirättiä,
 3. Lahjakimara pienistä kivoista asioista kauniisti pakattuna
 4. Viiniä tai kuohuviiniä
 5. Yhteinen lahja koko luokalta

Kaikilla ehdotuksilla oli hyvät perustelut omille valinnoilleen, itse jättäisin tosin alkoholit antamatta: vaikka lahja on aikuiselle, se liittyy lapseen ja on tavallaan (ainakin meidän perheessä) lapselta. -Vastaanottajan jos tuntee riittävän hyvin ja tietää tämän ilahtuvan, mikäpä siinä, mutta omassa päässäni nämä eivät satu yhteen, ei sen kummempaa syytä taustalla.

Viimeaikoina monia erilaisia lahjakeskusteluja seuranneena (ei opettajien lahjomiseen liittyen) alkaa jo vähän ihmetyttää se, että lahjan antamisesta on tehty ihan valtavan hankalaa, seuratessani erästä netin keskusteluryhmää tuntui, että mitä ihmettä sitä uskaltaakaan enää antaa, paitsi setelitukun oikeanvärisellä rusetilla silattuna, jos tuon ryhmän tiukkaa linjaa lahjaneuvoissa noudattaisi! Ehkä sinne lahjahevosen suuhun ei olisi aina syytä kovin syvälle kurkkia. Toivoisin, että arvossaan pidettäisiin edelleen myös lämpimällä sydämellä tehty muistaminen, kun lahjan antaja on pyrkinyt ilahduttamaan lahjan saajaa. Vaikka monissa juhlissa lahjalistat ovat erittäin järkeviä ja helpottavat sekä antajan että saajan eloa (ja toiveita kannattaa kysellä jos pää lyö tyhjää tai tilanne on otollinen), ajatuksella annetun lahjan yllätyksellisyydestä on aina tietty kiva kutkutus. Aina ei mene ehkä maut ihan yksiin, mutta en voisi hellemmin katsoa esimerkiksi hassuja paapalta saatuja paketteja, niin suurella rakkaudella ne on hankittu.

Palatakseni vielä tuonne open lahjaan, meillä on tällä kertaa kyseessä on poikkeuksellisen tärkeä kevät. Esikoisella on takana ekaluokka, ja hän pitää opettajastaan aivan valtavan paljon. Sen lisäksi kyseessä on viimeiset yhteiset hetket, sillä muuton myötä koulu vaihtuu. Tällä kertaa siis emme edes ajattele kimppalahjaa, vaan mietimme jonkin henkilökohtaisen muistamisen, koska lapsi näin toivoo. Ystäväni, jonka puoliso on opettaja, kertoi, että eniten tätä herraa lämmitti oppilaiden itse tekemät kortit. Sellainen siis ainakin on luvassa. Sen lisäksi todennäköisesti laitamme jotakin herkkuja nättiin pakettiin.

Mitäpä tuumaatte? Kiinnostaisi myös kuulla teistä sopiva lahjan arvo, sillä huomasin lahja-aatosten liikkuvan parin euron muistamisista useampaan kymppiin per lahja.

 

Kuvat:

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

En enää muista missä törmäsin ensimmäisen kerran "aamiaiskaappiin" keittiössä. Nyt uuden kodin keittiötä suunnitellessa ajatus yhtäkkiä pompsahti jostain mielen perukoilta taas pintaan. En nimittäin oikein pidä siitä, että keittiön tasoilla ajelehtii kodinkonetta jos jonkinmoista, mutta tunnen itseni (ja perheeni...) eli tiedän, että vaikka vetolaatikoissa tai kaapeissa olisi tilaa, ei paahtimia ja keittimiä ja mehuprässejä sinne tulisi nosteltua, vaan pöydällä nököttäisi, kuten tälläkin hetkellä.

Niinpä siis olen pyöritellyt pyörittelemästä päästyäni kaappeja ja laskeskellut leveyksiä. Homma ei ole ihan iiseimmästä päästä, koska valitsemaltamme keittiötoimittajalta ei varsinaisesti käyttöön sopivaa löydy. Mutta ei tässä olla ensimmäistä kertaa pappia kyydissä, mitä tulee nikkarointiin, eli ehkä sellainen saadaan kuitenkin, mies ainakin oli sitä mieltä, että laittaisi onnistumaan.

Ihan sellaista "creme de la creme" -versiota vesipisteineen meille ei kuitenkaan tulisi, mutta 80cm leveä kaappi pistokkeineen sisällä ja tärkeimmille kaffeille ja teelle ja sen sellaisille hyllyt ja hyvä paikka leikkuulaudalle ja leipälaatikolle.

Inspiskuvia olen kerännyt näihin kollaaseihini pinterestin syövereistä, sieltä löytyy esimerkiksi breakfast cupboard, appliance garage ja aamiaiskaappi -nimellä kuvia aika kivasti. Mitäs tuumaatte?

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Ha! Voinpa kertoa arvanneeni oikein H&M:n seuraavan suunnittelijayhteistyön! Muotibrändi Kenzo ja sen takana tällä hetkellä toimiva, aikanaan Opening Ceremonyn (!) perustanut kaksikko Humber Leon ja Carol Lim siis ovat seuraavien "massahysteeriatuotteiden" takana.

Jaksan näköjään edelleen olla näistä yhteistöistä kiinnostunut, kun brändit ovat mahdollisimman omintakeisia ja poikkeavat H&M:n perustarjonnasta tyyliltään. Odotan jälleen suurella mielenkiinnolla, mitä mallistosta tuleman pitää!

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Siinä on tämän vuoden piesty pinjata. (viime vuotinen röyhelöinen Pinjata Wurst löytyy täältä).

Olo on aikalailla samanlainen kuin tuolla juhlatamineella, kaikkens antanut. Eilen vietettiin nimittäin huolella valmistellut, villit 8vee-synttärit koko lapsukaisen luokan ja parin bonuskaverin kanssa. Tupa oli täpötäynnä. Täynnä lapsia, ääntä, ilonpitoa ja melskettä, miten sitä vain ikinä voikaan 21 noin kahdeksanvuotiaasta lähteä. Synttäreitä juhlittiin suurella joukolla, koska tyttö halusi kutsua koko luokan, että kenellekään ei tulisi paha mieli. Niin siis tehtiin, ei tuollaiselle ajatukselle halua sanoa ei. Onneksi saimme apukäsiä veljestä puolisoineen ja miehen siskosta, on siinä paimentamista tuossa joukossa. Kilttejä mutta villejä.

Teemana oli tänä vuonna tytön toiveesta Minecraft. Itse en näiden teemojen päälle niin ymmärrä, mutta mies on ihan fiiliksissä kun pääsee askartelemaan. Ja tein toki parhaani, että sain leivonnaiset näyttämään "maalta", "ruoholta" ja pöydiltä löytyi "timantteja" ja "keppejä" ja tykötarpeet olivat teemaan sopivissa värein. Lisäksi mies askarteli tuon "minepinjatan" (tänä vuonna paperimassan sijaan viillellystä, päällystetystä pahvilaatikosta) ja kaikki saivat nassuilleen pelistä tutut possu- tai hahmonaamarit, niitä tuo näppärämpi puolisko väkersi yömyöhään kun itse hikoilin leipomusten parissa.

Kuulemma oli tosi kivaa, ja siltä se näyttikin. Mutta kyä mää taisin huokasta helpotuksesta, kun juhlatila oli siivottu ja matkattiin kerholta kohti kotia. Huh mikä rutistus!

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Olen ollut yhteydessä muuton ja remonttimme suunnitteluvaiheessa lukuisiin tahoihin tässä menneiden viikkojen aikana. Muuttofirmoihin, remonttifirmoihin, keittiöliikkeisiin, useisiin lasiliikkeisiin, sähköalan yritykseen ja tietysti isännöitsijään, taloyhtiön hallitukseen ja taloyhtiön huoltopalveluun.

Kaikenlaista kokemusta asiakaspalvelusta sitä mahtuukin näihin viikkoihin:

 • Muuttofirmoista kaikki vastasivat ripeästi tarjouspyyntööni. Hintahaitari samoille spekseille oli valtava! Kallein tarjosi muuttoa alk. 2500€ ja edullisin 750€. Valitsin edukkaimmasta päästä selkeimmän ja mukavimman viestin laittaneen yrityksen.
 • Lasiliikkeet yhtä lukuunottamatta vastasivat tarjouspyyntöön, mutta toimittaessani taas heidän pyytämiään lisätietoja jotta olisimme saaneet viimeistellyt tarjoukset, vain kaksi palasi uudelleen asiaan: toinen ilmoitti, että heitä ei kannata ottaa tällaiseen projektiin, ja toiselta saimme oikein selkeän ja hyvän tarjouksen. Kenties hiukan kalliimpi, kuin olisi muutamalla muulla firmalla alustavien arvoiden mukaan ollut, mutta enpä ennätä nyt myydä projektiamme heille myytäväksi.
 • Keittiöfirma, josta tiedustelin kodinhoitohuoneen kalusteita, ei vastannut laisinkaan.
 • Ensimmäinen kontaktoimani sähköalan yritys vastasi kahden minuutin sisällä. Asiallisesti ja ystävällisesti. Koska kyseisellä yrityksellä oli jo ystäväni suositus, muuta ei tarvittu vaan valinta oli selvä.
 • Remonttifirmoista kontaktoin kolmea, joihin sain tuttavilta suositukset. Yksikään ei ole vastannut. Ei edes lyhyttä viestiä, että kiitos mutta kiirettä pukkaa tjsp. Päädyimme pienen pallottelun jälkeen siihen, että teemme tarvittavat jutut itse nyt sitten kuitenkin, sen verran näitä remontteja on tullut pyöriteltyä, ja siinä ajassa, kun jahtaan tarjouksia, päiviä on kulunut jo liikaa ja homma olisi itse tehden jo tosi pitkällä.
 • Kodinkoneliikkeestä sain heti seuraavana päivänä selkeän tarjouksen juuri pyytämilläni spekseillä ja kuljetusmuodolla. Pieni tarkennus, ja luulen että sekin alkaa olla valmiina

Taloyhtiön, huoltoyhtiön ja isännöitsijän kanssa homma on mennyt tosi kivasti. Tarvittavat luvat ja ohjeet ja vaatimukset on saatu (voi pojat, olipa niitä tässä yhtiössä valtavasti!) ja hommaa voi sen osalta jatkaa rauhassa.

Että tällaisia aatoksia. Vaikka meidän remppamme ei kokoluokaltaan ole mitenkään valtava, ihmettelen silti asiakaspalvelun täydellistä puuttumista monessa alan yrityksessä. Tuskin olen ainoa, joka ei vastausta tarjouspyyntöihinsä ole saanut, eli kuinkahan monta keikkaa, kylppäriä, tuotetta ja tilpehööriä jää näiltä firmoilta myymättä siksi, että asiakkaan tiedusteluihin ei vastata.

Jos joku asiakaspalvelun kanava on avattu, kannattaa siellä päässä olla valmiina koppaamaan kaupat -tai ainakin olemaan ystävällinen, koska harvoin se remontti tai muu tarve jää ihmisen elämän ainoaksi, ja hyvä asiakaspalvelun laatu voi olla se, joka kaupan jollakin kerralla tuo kotiin saakka.

 

 

Kuva New York Public Library collections (ilmaisia), jonka käyttöön mainion vinkin sain Saaralta.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Kaupallinen yhteistyö: Herbina

Tällä hetkellä itselläni ei ole ollut aikaa edes ajatella reissua kauneushoitolaan, vaikka erityisesti vartalohoidot ovat kovasti mieleeni. Kasvohoidoista en jostain syystä niin välitä, sen osa-alueen hoidan mieluummin itse. Kotosalla sitten meneekin ihan päinvastoin: siinä missä muistan pestä ja huoltaa ja rasvata kaikkea hartioista ylöspän, muu kroppa, se on ollut taas vähän hunningolla ja huonolla hoidolla.

Sain  kotimaisen Herbinan (tuotteet valmistetaan Heinävedellä) upouusia Mango Spa-tuotteita tutustuttavakseni, ja järjestää myös kivan arvonnan. Näin laitettiin taas pienen tauon jälkeen tämä nainen ruotuun kropan ulkoisen huollonkin osalta. Olikin kiva tutustua näihin uusiin vartalonhoitotuotteisiin, sillä etenkin Herbinan deodorantteja on tullut käytettyä vuosien mittaan vaikka kuinka ja monta, ja lapsuudenkodissani käytettiin usein Herbinan shampoita. Itseasiassa taisi muuten olla Herbina ihan eka oma dödöni, jos tällainen sivuraide aiheeseen suodaan.

Sivuutin pitkään vartalonkuorintatuotteet, sillä ne olivat lähes aina aivan liian hurjia ohuelle iholleni, kärsin muutenkin jaloissa, etenkin reisissä, katkenneista pintaverisuonista. Nykyään käytän niitä säännöllisen epäsäännöllisesti, sillä koostumukset ovat paljon ihoystävällisempiä kuin aiemmin. Kuollut ihosolukko ei varsinaisesti kaunista ihon pintaa, sen olen huomannut, ja kuorinnalla myös saa pehmeän ihon lisäksi vähän estettyä mahdollisia sisäänpäinkasvaneita (sääri)karvoja, jos sellaisiin on taipumusta. Mango Spa- kuorintavoide kuorii hellästi, tuoksuu tropiikille ja samalla myös puhdistaa ihon, ja olenkin käyttänyt tätä ei-hikisinä päivinä suihkugeelin sijastakin, sopi myös kainalopyykkiin. Kuorinnan jälkeen kosteusvoiteetkin tuntuvat imeytyvän nopsemmin.

Mango Spa -kauneusöljyä voi käyttää kasvojen ja vartalon ihon kosteutuksen lisäksi pieninä annoksina myös korppukuiviin hiuksiin tai hierontaöljynä. Hmm... hieroja vain puuttuu... Täällä osoitteessa testattu siis vasta tuossa perus-olomuodossaan. Itse en ole vielä konkari vartaloöljyjen käytössä, ja sainkin vinkin sekoittaa öljyä kosteusvoiteen sekaan, niin se imeytyy vielä nopsemmin eikä vaadi odottelua pukeutumisen kanssa. Se oli hyvä vinkki tällaiselle hätähousulle.

Spa-tuoteperheeseen kuuluu lisäksi kaksi kosteusemulsiota: Mango Spa ravitseva vartaloemulsio hedelmäisten tuoksujen ystäville ja vesimäisen raikas Aqua Spa raikastava kosteusemulsio. Mangon tuoksuisesta voiteesta löytyy manteliöljyä ja sheavoita, Aqua Spasta taas oliivi- ja kookosöljyä, lummeuutetta sekä kookosvettä. Omaksi suosikikseni näistä kahdesta on noussut Aqua Spa juuri tuon "merihenkisen" tuoksun vuoksi, ystäväni puolestaan tykkäsi tuosta Mangosta, jossa tuoksussa on mukana myös hitusen vaniljaa.

Omaan "kotispa-hetkeeni" ei kuulu musiikkia tai kynttilöitä tai kukkasten terälehtiä, olen siinä, kuten muussakin elämässä aika lailla suoraviivainen.  En siltikään suhtaudu asiaan välinpitämättömästi, sillä kuten jo aiemmin olen todennut, itsestään huolehtiminen maksaa vaivan moninkerroin!

Vaikka en ennätä rakentaa ulkoisesti kaunista hoitohetkeä, muutaman jutun on oltava kunnossa, että rentoutuminen on oikeasti rentoutumista, eikä vain mahdollisimman nopea ja tehokas kuuraus- ja kosteutussuoritus:

1. Nukkuvat lapset ja oma rauha  -ketään muuta, joka juossut pikkulasten perään shampoon ja saippuan peitossa... jos, niin ymmärrät miksi tämä tarpeen.

2. Massu täynnä. Oikeastaan tämä voisi olla numero yksi. Niin tässä asiassa kuin nukkumaan mennessä. Luolanaisviettini tärkein seikka.

3. Riittävän aikainen aloitushetki.  Jaksamisen lisäksi myös kosteusvoiteen imeytymiseen täytyy varata hetki, ellei halua kelmulta tuntuvia lakanoita.

4. Mielellään vastapesty kylppäri  -tässä yhdistyy hemmottelu ja palkinto-aspekti. Vahva suositus.

5. Kaikki tarvittavat tuotteet valmiina. Ei vaatine selityksiä.

Mieluiten muuten jostain syystä teen kroppahommia arki-iltana. Viikonloppuisin on niin paljon muutakin mukavaa tohinaa, että se tuo vähän vaihtelua arki-iltoihin. Esimerkiksi tiistai ja torstai, oivia päiviä!

Arvonta!

Tällainen simppeli metodi toimii siis minulla. Entäpä siellä? Jos harrastata kotispa-hommia, kerropa kerropa, millainen on sinun kotispa-hetkesi! Oletko suoraviivaisen ihonhoidon ystävä, vai nautiskeletko pitkän kaavan kautta? Vai onko asia ihan täysin unohtunut? Arvon kaikkien vastanneiden kesken kaksi Herbinan tuotepakettia, jotka sisältävät tämän kevään uutuuksia: Spa-tuotteet kuten kuvissani ja lisäksi vielä kaksi body mist-suihketta, parfyymideodorantin ja oman valintasi mukaan joko Volymizer. tai Gloss-hiustenhoitosarjan kolme tuotetta. Yhden palkintopaketin arvo on noin 50€.

Osallistu siis arvontaan kertomalla omia kotispa-aatoksiasi alla kommenttilaatikossa 29.5.2016 vuorokauden loppuun mennessä! Ilmoitan voittajille voitosta henkilökohtaisesti. Nyt siis jään odottamaan hyviä kotispa-vinkkejä, meikäläisen rutiineja voisi ihan mielellään tuulettaa!

Share
Ladataan...

Pages