Ladataan...
Lilou's Crush

Yksi elämän ihanimmista iloista on kyllä kampaajalla käynti. Sekä se itse käynti, että keventynyt askel ja pää, kun sieltä kotiin astelen. Tukkani on ollut pitkään samanlainen, viihdyn hyvin tällä tavalla, joten miksi muuttamaan. Salakavalasti muoto on kuitenkin muuttunut kohti tyystin tasapitkää takahiusten osalta, joten pitkästäa aikaa jätin kampaamon lattialle pidempiäkin suortuvia.

 Hassu näköharha: kun tukan leikkauttaa takaa V:n malliseksi, se yhtäkkiä näyttääkin entistä pidemmältä eikä tuoreeltaan pätkäistyltä. Kumma juttu.

Sitten kun vielä saataisiin sellainen harha, että hiukset pysyisi seuraavaan kampaajakäyntiin juuri taivutellun näköisinä, niin ai että! Tätä toivoo täällä koneen takana yks nimimerkki "takkuinen pitkäkarvagerbiili pään päällä"...

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Nyt on tehty naisten talvipukeutumisen rintamalla sellainen neronleimaus, että tämä jos joku täytyy jakaa mahdollisimman monen "kylmäkissan" (tyttäreni nimitys minulle vilukissalle) kanssa:

FLEECELEGGINSIT!

Siis ei tiukat fleecepökät, vaan ihan normaaleiksi sukkahousukankaisiksi legginseiksi naamioidut housut, joiden sisäpinta on ah-niin-lämmintä-ja-pehmoista-ja-sähköistä fleeceä. Olivat jopa liian lämpimät, kun ensi kertaa puin ne pienille plusasteille.

Hanki, äläkä enää koskaan viluile hamosissa.

PS. Villi huhu kertoi, että näitä on saatavana myös sukkiksina, mutta siitähän minä sukkiskammoinen en mitään varmaksi tiedä

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Pienen tauon jälkeen jälleen erään vihoviimeisen viimaisen, sateisen ja sumuisen päivän asu. Ihan hyvä pössis kuitenkin, varattiin Monniskan kanssa meinaas lounastunti mieheltä, ja käytiin syömässä massut killilleen.

Tarkeni tuossakin kelissä, kun kääri ja kiskoi ylle erilaisia ja erinäisiä villaisia asioita niin kaulaan, ylävartalon peitoksi kuin pöksyjen muodossakin. Pienin puikattiin toppapussiin, perin tyytyväiseltä vaikutti.

Yllä: (ajatuksen voimalla polvipussiutuvat kasmirpöksyt) Diesel, takki H&M, buutsit ja huivi Acne, laukku 3.1 Phillip Lim

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Yhteistyössä Lekmer

Alkuun kysymys: pärjätäänkö teillä yhdellä ulkovaatevarusteella, vai tarvitaanko niitä kaksi tai ehkä jopa useampia? Meillä on suosittu nyt eskarilaisella kahden vaateparren taktiikkaa joka vuosi, ja se tuntuu riittävältä. Tyyppi on käsittämättömän kova rymyämään ja remuamaan, ja vaatteet ovat kurassa, ravassa ja vettä valuvana, kun syys- ja talvikausina rämpii hän sisälle. Päiväkodissakaan kun eivät aina pue kuriksia päälle, eikä kyllä minua haittaa, pesukone pesee ja tylsähän sitä on ihan kumipuvusta jäykkänä koettaa leikkiä. 

Useita nykyisiä ulkovaatteita voi kuivata rummussa tai kuivauskaapissa, meidän kohdalle on usein valkattu muista syistä sitten niitä, joille koneellista kuivausta ei suositella, joten "pesun ja pidon" väliin on muistettava lisätä verbi "kuivaa",  ja sehän ei toppavaatteissa ihan yhden yön aikana tapahdu, siksikin kahdet on olleet must juttu.

Meillä on tänä talvena siis käytössä tilaamani Ticketin "viidakkohaalari" (seepra, tiikeri, mikälie tuo kuosi nyt onkaan, villi joka tapauksessa) ja nyt saimme ilokseni Lekmer-nettikaupan kautta meille ihan upouuden merkin, Lego Wearin, talvivaatesetin kovaan testiin. Legoista en aikaisemmin tiennyt oikeastaan mitään, ja nyt parin viikon päivittäisellä käytöllä on havaittu seuraavaa (seeprahaalarit jäi hetkeksi henkariin odottelemaan pakkasia):

Huoltojoukon huomiot:

  • Malli sopii kapoiselle lapselle hyvin sekä housuissa että takissa, etenkin (henkseli)housujen hankinta on ollut meillä tosi haasteellista 
  • Materiaalit tuntuvat notkeilta ja mukavilta
  • Mitoitus vastaa hyvin kokolappua, ennemmin niukka, kuin reilu: meillä 123 -senttisellä hoikalla todella pitkäraajaisella tytöllä 128 senttiset vaatteet ovat sopivat
  • Takki yltää pepun päälle ja siinä on napakka lumilukko sisäpuolella eli takki suojaa hyvin selkää, ja istuu muotoleikkausten ja takaosan rypytyksen vuoksi kuin hanska
  • Housut tulevat riittävän ylös alaselkään, pelkoa pöksyihin hiipivästä lumesta pulkkahommissa ei tällä kombolla ole
  • Jos jotain lisäisin, niin lumilukot myös hihoihin selän lisäksi, hihansuut ovat kyllä kiristettävissä ulkopuolelta tarralla, mutta sisäpuolella olevat lumilukot on hyväksi aiemmin havaittu. Housuista sellaiset lahkeen alta löytyykin.

Pääkäyttäjän tuumaukset:

  • Nopea pukea
  • Hyvä möyriä ja touhuta ja juosta ja kiivetä (sanatarkka lainaus)
  • Ihania taskuja ja hyvät henkselit (ekat takissa, tokat housuissa, henkselit on se, mihin hällä ekana menee hermo, jos ovat valuvaa sorttia)
  • Kiva kun oli leffasta tuttu merkki (:D tyttö katsoi tovi sitten Lego-elokuvan, ja tykkäsi siitä kovasti)

Miltä ne sitten näyttää nyt, tämän testijakson päätteeksi...

Jep. Pidetty siis on, säälimättä ja hetteikköjä kaihtamatta. Tähän asti on pärjätty harjaamisella, mutta tänään kutsuu pesukone ekaa kertaa. (Nämä muuten voi lapun mukaan rumpukuivata, hellästi.)

Itseäni ilahduttaa erityisesti se, että tyttö todella tykkää asusta, sekä pitämisestä että pukemisesta, se kun helpottaa kiireaamuja ja muitakin lähtöjä huomattavasti kun ei tarvitse hankalien vaatteiden kanssa taistella. Ticketin haalarilla ja tällä setillä siis mennään niin vallan tyytyväisenä tämä talvi, muuta ei tarvita.

PS. Ensi talvena todennäköisesti sitten hankinnassa on kaksi pöksyt+takki -yhdistelmää, vai käytetäänkö ekaluokalla kuinka yleisesti vielä haalaria? Lähikoulun pihalle kuikuillessa ei ainakaan yhtään haalarissa kulkevaa vielä ole näkynyt, mutta sehän saattaa johtua ihan näistä säistäkin. 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Saanko esitellä kotini lempipaikan, nimittäin entisen epähuoneemme, nykyisen... noh, epähuone se on edelleen, mutta myös niiiiin paljon muuta. Kukapa olisi uskonut näin käyvän, en minä ihan ekana, vaikka visio kivasta paikasta vahvistuikin mitä pidemmälle remontti ja suunnitelmat etenivät.

Remontissa vaihdoimme lattiat laminaatista samaan Paradorin lautaparkettiin kuin muuallakin kodissamme, maalattiin pintoja puhtaammiksi ja vaihdoimme rappusiin uuden huopamaton kolmekymmentä vuotta vanhan edeltäjänsä tilalle askelia pehmentämään. Vihdoin löytyi myös paikka mummani ompelukonepöydälle. Minulle tulee niin hyvä mieli joka kerta, kun silmäni sattuu tuohon rakkaimpaan huonekaluuni. String-hylly muovautui uudella tavalla, ja tuntuu minusta juuri sopivan ilmavalta tilaan.

Nyt meiltä löytyy pukeutumistila kaapistoineen kahdella seinällä (minulle! jee!), lukunurkkaus (tällä hetkellä pääasiassa minulle ja vauvalle keinutteluun iltaisin), piilokolo (isommalle tytölle) ja toki se edelleen on myös halli ja läpimarssin paikka makuuhuoneisiimme. Enää ei ärsytä "turhat" neliöt, ovat hyvässä käytössä.

Eskarilaisen lukusopessa on lattialla kuin mittojen mukaan sinne tehty Finnish Design Shopista tilaamani Fatboyn tyyny lötköttelylle. Tyttö tykkää piilopaikastaan niin kovasti, että ekana yönä halusi nukkua siellä. En hennonnut kieltää, tosin en uskonut, että uni edes olisi tuolla tullut, mutta tuhina alkoi kuulua pehmolelumeren keskeltä alta aikayksikön.

Remontti oli järjetön ponnistus, vaikka siltä ei kenties ensialkuun näytäkään. Vanhojen laminaattien alla piili nimittäin niin maan vimosen päälle betoniin 80-luvulla liimattu kokolattiamatto, ettei tosikaan. Koska olemme sivusta seuranneet saman aikakauden talossa lattiapäällysteistä ilmaan haihtuneiden WOC-kaasujen tuomaa terveyshaittaa, päätimme laittaa kaiken ihan vimosen päälle kuntoon, vaikka meillä ei noia kaasuja tuntunut ilmenneenkään edes minun herkkään astmaatikon kuonooni. Päätös tarkoitti siis lattian riipimistä kaikista aiemmista päällysteistä ja betonin hiontaa puhtaaksi viimeisistäkin liimarippeistä. Ihan hirveä homma, vaikka oli kunnon koneet ja vehkeet, sitä kaikkialle suojauksienkin taakse hiipivää betonipölyn määrää ei voi kuvitella, ennenkuin sen kokee.  Mutta nytpä on sitten priimat alusteet lautaparketin alla. Ja miten lämmin lattia onkaan aikaisempaan laminaattiin verrattuna, kyllä kelpaa tassutella paljain varpain.

Vanhojen aikojen muistoksi, lähtötilanne ennen viimeistä ponnistusta oli siis tämä:

Kyllä kannatti!

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Viime viikolla, sinä ihan kaikkein kauheimpana lumiräntäloskavesikurapäivänä ajelin Monniskan kanssa keskustaan, treffasin kaverini Tunnetilan Ninan (kurkatkaa muuten Ninan upouusi oma blogikotiosoite täältä!) ja lähdettiin kolmissa naisissa kurkkimaan lisää kevättä. 

Pieni äänetön yhtiönaiseni edusti kertakaikkisen mainiosti, köllötteli kaukalossansa kaikessa rauhassa, hymyili, torkkui tai killitti suurine silmineen värikkäitä keväthepeneitä. Tämä isompi nainen taas ei niinkään tyylikkäästi: kippasin lautasellisen nuudelisalaattia laajassa kaaressa lattialle juuri silloin, kun ajattelin, että kas, tämähän menee ihan tosi hyvin näin vauva kainalossa, ei tässä suotta olla eilisiä teeriä (anteeksianteeksianteeksi ja kiitoskiitoskiitos kun korjasitte sotkuni ystävät hyvät). 

Mutta niitä söpöimpiä paloja, sil vous plait:

Eniten kivalla tavalla yllätti ehdottomasti Lindex ja nimenomaan Lindexin värikkäät urheiluvetimet (ensimmäinen kuva ja tuo kuva tuossa yllä). Minulla alkoi juuri salikortissani hinta juoksemaan lapsensaantitauon jälkeen, ja tarvitsen ki-pe-äs-ti venyvää vermettä ruhoni ympärille. Erittäin erittäin varteenotettavia vaihtoehtoja iloisine väreineen ja hempeine kuoseineen. (Tuosta New Age-henkisestä anorakista en tosin ole ihan varma...)

New Balance oli pukenut lenkkarinsa karkkisävyihin, selvästi kevään kunniaksi.

Nokian kumpparit ovat olleet meidän tytön suosikit, ilmeisesti istuvuus on just nappi hälle, siniset muumit oli viimeksi käytössä. Itse ihastuin näihin huopavartisiin, vuorellisiin lasten kumppareihin. En kyllä tiedä, ovatko kevättä vai tämän käynnissä olevan syksyn mallistoa, joka tapauksessa, erittäin kivat.

Bling blingistä ja muovikelloista itselleni tutun Triwan uudet kellot olivat maanläheisempiä nahkarannekkeisia. . Enemmän makuuni, ehdottomasti. Sitä en tiennyt, että merkiltä on ilmestynyt myös arskamallisto, eikä todellakaan hullumpi sellainen. 

Lindexin lastenvaatteet (ne pienimpien) tulevat olemaan tulevana keväänä todella söpöjä -hempeitä sävyjä ja perinteisempää sinivalkoista. 

Ja vielä viimeiseksi asia, joka ei varmasti yllätä: leopardia on liikkeellä edelleen. Sen aiemmin mainitsemani pinkin sävyn lisäksi ihan perinteisenä leopardinnahan värisenä...

...vaikka missä tuotteissa. Kuten alla Gina Tricotin urkkavermeissä (tai yllä asusteissa). Voisi antaa sopivasti potkua kyykkyihin tuommoiset pontevat pöksyt!

 

Share
Ladataan...

Pages