Ladataan...
Love Da Helsinki

Valkoiset lakanat ja aamiainen. Nämä kaksi asiaa nousevat aina ensimmäisenä mieleeni, kun varaan hotellihuoneen.

Pidän hotelliaamiaisesta paitsi sen vaivattomuuden myös yllätyksellisyyden vuoksi. Forrest Gumpia klassikolainausta uudelleenmuotoillakseni: "Hotelliaamianen on kuin suklaarasia: koskaan et tiedä, mitä saat."

Vielä muutama vuosi sitten hotelliketjujen aamiaiset olivat melko värittömiä ja samankaltaisia, aina samaa kaurapuuroa ja purkkihedelmiä. Tänä päivänä ruoan laatu ja esillepano ovat kuitenkin yhtä tärkeässä asemassa kuin missä tahansa ravintolassa.

Radisson Blu hotellien aamiainen uudistui viime vuonna. Super Breakfast -aamiaisella on haluttiin kiinnittää huomiota juuri ruoan laatuun ja esillepanoon, mutta myös eri sesonkeihin. Tämän lisäksi muun muassa oikeanlaisella valaistuksella, tuoksuilla ja musiikilla on haluttu luoda miellyttävä aamiaiskokemus.

Itse kiinnitin Hotel Tammerin aamiaisella huomiota etenkin sievään esillepanoon. Myslit oli aseteltu somiin lasipurkkeihin, jotka loivat kotoisaa tunnelmaa ja leivät oli aseteltu kauniisiin pahvipussukoihin. Parasta Tammerin aamiaisella oli kuitenkin palvelu: tee ja kahvi tarjoiltiin pöytiin, kuten myös tuorepuristettu appelsiinimehu. Kyllä, tuorepuristettu! Se on aika harvinaista herkkua Suomen hotelleissa, siitä siis isot pisteet.

Mies otti perinteisen hotelliaamiaissettinsä – makkaraa, pekonia ja munakokkelia – ja hyvin maistui. Tampereelle tyypillisesti tarjolla oli myös mustaamakkaraa. Minä puolestani herkuttelin vaniljaisella puurolla (viimeisen vuoden aikana olen innostunut ottamaan aina puuroa hotelliaamiaisella), tuoreilla hedelmillä ja pehmeällä ruisleivällä. Tammerin hedelmäsalaatti koostui kaikista suosikkihedelmistäni: ananaksesta, meloneista ja viinirypäleistä. 

Yksi miinuspuoli Tammerin aamiaisella kuitenkin oli: ruokaa ja juomia oli asteletu kahteen eri saliin, mikä vaikeutti aamiaiskokonaisuuden hahmottamista. En aluksi huomannut toisessa salissa olleita Bloody Mary-, jälkiruoka ja smoothiepisteitä lainkaan, ja siksi smoothiella sekä jälkiruoilla herkuttelu jäi suorastaan harmillisen vähäiseksi. Yhden suklaakeksin kuitenkin maistoin, ja se oli juuri sellainen, kuin oikean American cookien kuuluukin. Ottaisinkin keksireseptin ilomielin vastaan!

Kokonaisuutena aamiainen oli yksi parhaimmista hotelliaamiaisista, jonka olen Suomessa syönyt. Ruokasali oli ihanan hiljainen, joten saimme nauttia aamiaistamme pari tuntia kaikessa rauhassa lehteä lukien. Onnistunut aamiainen kruunasi hotelliyöpymisen ja tarjosi ihanan startin sunnuntaihin, joka jatkui ulkoilulla Pyynikin syksyisissä maisemissa.

* Yhteistyössä Radisson Blu Grand Hotel Tammerin kanssa

bloglovin / instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

Share

Ladataan...
Love Da Helsinki

Olen aina lukeutunut niihin ihmisiin, jotka säntäävät lomailemaan ulkomaille heti, kun siihen tarjoutuu mahdollisuus. Viime vuosina olen kuitenkin alkanut kallistua myös kotimaan matkailun puoleen: Suomesta kun löytyy useita ihania kaupunkeja, joiden hotelli-, ravintola- ja kahvilatarjonta on vähintään yhtä mahtava kuin ulkomailla.

Viime viikonloppuna matkasimme minisyyslomalle Tampereelle, kun saimme kutsun tulla testaamaan keväällä uudistettua Radisson Blu Grand Hotel Tammeria. Legendaarinen, vuonna 1929 ovensa avannut Grand Hotel Tammer on Suomen kolmanneksi vanhin hotelli. Vuosikymmenten aikana museoviraston suojelema rakennus on majoittanut merkkihenkilöitä aina marsalkka Mannerheimista Kalle Päätaloon.

Aiemmin Sokos Hotels -ketjuun kuulunut hotelli kävi keväällä lävitse remontin ja siirtyi osaksi Radisson Blu -ketjua. Uudistusprosessin myötä hotelliin pyritiin tuomaan jälleen hotellin alkuperäistä henkeä, vanhan ajan glamouria. Tässä olikin onnistuttu mielestäni erinomaisesti, sillä hotellista jäi arvokas ja tyylikäs vaikutelma. Voin hyvin kuvitella, miten nuoret naiset ovat liitäneet tanssilattialla kimmeltävien kattokruunujen loisteessa!

Kun astuimme ensimmäisen kerran sisään superior-huoneemme ovesta, yllätyimme iloisesti nähdessämme, miten tilava huone oli. Kaiken lisäksi huoneesta löytyi pieni sauna ja parveke, jolta avautui kaunis näkymä keskustan suuntaan! Kumpikaan meistä ei ollut koskaan aiemmin majoittunut hotellihuoneessa, jossa olisi ollut sauna. Saunalla varustettu huone olikin nappivalinta, sillä rakastamme kipakoita saunomista.

Pian oveemme koputettiin, ja meidät vastaanottanut hotellivirkailija toi pullon kuohuvaa. Tässä vaiheessa mainittakoon, että palvelu oli todella iloista ja ystävällistä koko matkamme ajan. Hyvää palvelua osaa todella arvostaa, kun sitä Suomessa saa.

Huoneeseen tutustuttuamme suunnistimme kaupunkikierrokselle. Söimme lounaaksi kalakeittoa kauppahallissa, ja jälkiruoan nautimme läheisessä klassikossa, Vohvelikahvilassa. Sen jälkeen palasimme hotellille, otimme lyhyet torkut – hotellin sängyt ovat mielestäni yksi maailman parhaimmista asioista – saunoimme ja nautimme auringonpaisteesta terassilla kuohuvaa siemaillen. Aika luksusta, sanon minä.

Myöhemmin illallistimme kaupungilla Sitkossa ystävän kanssa ja kävimme katsastamassa öiset kaupunkinäkymät Hotelli Tornista. Palasimme myöhään hotellille, ja siksi tuntuikin erityisen taivaalliselta upota pehmeisiin, valkoisiin lakanoihin. Nukuimme sikeästi puoli yhdeksään asti, kunnes tallustelimme alakertaan nauttimaan hotelliaamiaisen pitkän kaavan mukaan (siitä lisää seuraavassa postauksessa). Ennen lähtöämme kävimme vielä ulkoilemassa Pyynikillä upeissa maisemissa: vaahterat ja koivut hehkuivat jo osittain oranssin eri sävyissä.

Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli rentouttava ja romanttinen. Oli ihanaa päästä "lomailemaan" ensimmäisen työviikon jälkeen sekä tutkimaan Tampereen katuja. Välillä olo oli kuin ulkomailla, vaikka Tampere itselleni kohtalaisen tuttu kaupunki onkin!

Ja mitä tulee Grand Hotel Tammeriin, oli hotelli mitä mainioin nuorelle, omaa rauhaa kaipaavalle pariskunnalle. Superior-huoneessa voisin majoittua vastakin – ihanaan hotellihuoneeseen ja lomaan sijoittaminen on aina hyvä sijoitus myös parisuhteen kannalta. ♡

* Yhteistyössä Radisson Blu Grand Hotel Tammerin kanssa

bloglovin / instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

// Last weekend we had a little fall getaway in Tampere as we were invited to test renewed Radisson Blu Grand Hotel Tammer. Our superior room was just perfect with its grand size bed, sauna and balcony which offered a beautiful view to the city centrum. We went for a walk in the city, enjoyed the heat of our own sauna and cooled off at the balcony drinking some sparkling wine the hotell staff had kindly offered to us. Overall our room was perfect, the service was super friendly and all of our needs were taken care of. On top of that we got to enjoy a perfect fall weather with some sunshine and fall colors! Grand Hotel Tammer is indeed a perfect place for couples, as is also the beautiful Tampere itself. ♡

Share

Ladataan...
Love Da Helsinki

Syksy pyörähti kertarysäyksellä käyntiin uusissa työkuvioissa sosiaalisen median toimistossa. Tämä viikko onkin kulunut lähinnä erilaisten työtehtävien sisäistämisessä, ja siksi blogin päivittäminen on jäänyt vähemmälle.

Uusi työympäristö eroaa huomattavasti sanomalehden toimituksesta, jossa vietin reilu vuoden. Eniten arvostan uudessa työssä joustavuutta: tiukkojen työaikojen sijaan jokainen saa toteuttaa työt omien menojensa mukaan, milloin toimistolla, kotona tai vaikkapa kahvilassa. Vapaus tuo kuitenkin mukanaan myös vastuuta, ja toisinaan deadline-aikojen kurominen voi tarkoittaa iltatyöskentelyäkin.

Mutta juuri tätä halusinkin: uusia kuvioita, uusia haasteita. Pääsen kehittämään valokuvaus- ja videointitaitojani sekä oppimaan lisää markkinoinnista ja mainonnasta. Ensimmäisenä päivänä pääsin heti kuvauskeikalle, tänään editoin videoita. Oppimista riittää varmasti useaksi kuukaudeksi!

Vaikka pää on hieman sekaisin kaikesta uudesta, ennen kaikkea sydämessä läikähtelee ilon ja onnen tunne. Koen nimittäin olevani juuri siellä, missä minun pitääkin olla. Trust the magic of new beginnings.

Kun kaikki ympärillä on uutta ja ihmeellistä, tuntuu turvalliselta palata aamupalalle tuttuun Brooklyn Cafeen, istahtaa puiseen pöytään sanomalehden, bagelin sekä smoothien kanssa. Kuunnella kahvilan kotoisia ääniä, ympärillä olevien ihmisten puheensorinaa ja Fredalla kolistelevan ratikan kulkua.

Vaikka kävin kesällä New Yorkissa, mieleni on palannut kaupungin kaduille yhä uudelleen. Can we get back there, soon? Tiedän olevani toivoton: heti kun yksi matka on takana, kaipaan uudelleen tien päälle.

Helmikuun talvilomareissu on vielä mietinnässä. Kerrottakoon kuitenkin tässä vaiheessa, että harkinnassa on ainakin West Coast. ♡

bloglovin / instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

// Oh whoa! I've been so busy this week getting used to my new job at a social media office I haven't really had time to write to you guys. Everything is so new and different to my previous job at a newspaper I've been quite overwhelmed about everything. But above all I feel so happy I get to work with the things I feel passionate about and I get to learn new things, editing videos for example. When everything else around is new it's comforting to head for a breakfast to one of my favorite cafes, Brooklyn Cafe, and just read the news and listen to the familiar voices of the city. Every time I visit Brooklyn Cafe I of course think of New York. Even though I just visited the city on summer I somehow miss the Big Apple. Whenever I get back home from a trip I almost instantly want to travel again. We haven't booked our winter holiday trip yet, so let's see  there's a chance we'll end up to West Coast... ♡

Share

Pages