Ladataan...
Love Da Helsinki

*Yhteistyössä Desenion kanssa

Makuuhuone on ollut minulle aina ensisijaisesti paikka, jossa nukutaan ja rentoudutaan.

Sinne eivät kuulu läppärit, työpaperit tai muutkaan arjen kiireet. Haluan pitää huoneen tavaramäärän mahdollisimman vähäisenä ja paikat siistinä, joskin petaamaton sänky kertoo vain eletystä elämästä.

Tässä huoneessa rauhoitutaan. Makoillaan muutama minuutti pidempään peittojen alla viikonloppuaamuisin, halaillaan ja silitellään hiuksia. Mennään nukkumaan levollisin mielin ja herätään uuteen aamuun virkeinä.

Yksi asia oli vaivannut minua kuitenkin makuuhuoneessamme jo pitkään. Seinää hallinnut tummansävyinen, mustavalkoinen merimaisema tuntui imevän huoneesta kaikki värit. Kaipasin tilaan valoisampia tauluja ja jotakin ihan uutta – esimerkiksi kultaisia kehyksiä.

Kuten monet asiat tapaavat tapahtua omalla painollaan, törmäsin kultaisiin kehyksiin sattumalta Desenion verkkokaupassa. Siinä samalla päädyin selaamaan sivuston laajaa julistevalikoimaa ja ihastuin etenkin graafisten taulujen kauniiseen yksinkertaisuuteen.

Sain valita Desenion valikoimasta yhteistyössä muutaman julisteen sekä kehykset, jotka sopisivat makuuhuoneeseemme. Halusin sängyn yläpuolelle kaksi suurta 50cm x 70cm -kokoista taulua, jotka henkisivät huoneen tunnelmaa: rauhoittumista ja lepoa.

Valinta oli vaikea, ja selasin julistevalikoimaa tuntikausia. Lopulta joukosta löytyivät kuitenkin julisteet, jotka tuntuivat eniten omilta. Kun sain vielä ripustettua julisteet viikon kuluttua seinälleni, tiesin, että olin tehnyt oikean valinnan.

Vaaleanpunaisen, abstraktin Abstract No1 -julisteen siveltimenvetoja on mukavaa uppoutua tutkiskelemaan useiksi minuuteiksi. Vaikka juliste voisi äkkiseltään tuntua liian sekavalta makuuhuoneeseen, on se omasta mielestäni pikemminkin rauhoittava. Värien harmonia miellyttää silmää.

Valkoiselle pohjalle yksinkertaisin kirjaimin kirjoitettu Breathe taasen ihastuttaa yksinkertaisella kauneudellaan. Myös taulun sanoma on itselleni tärkeä: välillä täytyy muistaa pysähtyä hengittämään, antaa mielen rauhoittua ja tyhjentyä.

Kahden suuren taulun kaveriksi nappasin vielä yhden 21cm x 30cm kokoisen pikkutaulun, joka löysi lopulta paikkansa yöpöydältäni. Rakasta Helsinkiä kuvaava juliste muistuttaa joka päivä siitä, miten onnellinen olenkaan, kun saan asua juuri siellä missä haluan.

Kaipaatko sinäkin uutta ilmettä seinillesi? Etsitkö vielä joululahjaa ystävällesi?

Käy valitsemassa Desenion sivuilta kaksi suosikkijulistettasi, linkkaa ne tämän blogipostauksen kommenttikenttään ja kerro, miksi haluaisit kyseiset julisteet seinällesi. Voit voittaa nämä kaksi julistetta valitsemassasi koossa (max 50cm x 70cm)! Kisa ei koske Kate Moss, Foto Factory ja Tove Frank -julisteita.

Aikaa osallistua arvontaan on ensi viikon torstaille 15.12. asti. Ilmoitan kisavoitosta voittajalle henkilökohtaisesti, joten muista jättää yhteystietosi, esimerkiksi sähköpostiosoitteesi!

Itse en uskalla enää edes klikata Desenion sivuille, sillä tiedän, että päätyisin tilaamaan lisää julisteita kotiimme! Keittiö tosin saattaisi vielä kaivata muutamaa teosta...

bloglovin / instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

Share
Ladataan...

Ladataan...
Love Da Helsinki

Tänään lauantaina kello kuudelta avautuu Kampin viidennessä kerroksessa ravintolakeskittymä Kortteli, johon on haettu vaikutteita ulkomailta asti.

Torstaina järjestettiin Korttelin avajaiset, jonne suuntasimme avomieheni kanssa tutustumaan kymmenen ravintolan tarjontaan. Illan ohjelma oli varsin vapaamuotoinen: tarkoituksena oli kierrellä ravintolasta toiseen maistelemassa uusia makuja ja tutustua ravintoloiden sisustukseen.

Osa ravintoloista toimii jo ennestään Helsingissä, osa niistä on uusia tuttavuuksia. Tuttuja itselleni olivat esimerkiksi mutkatonta ruokaa tarjoava ravintola Story, havaijilaistyylinen Hoku, pohjoisafrikkalaiseen ruokaan keskittynyt Sandro sekä laatukahviin panostava kahvila La Torrefazione. Uusia tuttavuuksia olivat trattoria-pizzeria Bastardo, tapasbaari Bar Cón, Michelin-ravintola Askin omistajien skandinaavinen Jord, Tukholmasta Suomeen laajentunut dumpling-ravintola Beijing8kalaravintola Fisken på Disken sekä terveelliseen ruokaan keskittyvä Date + Kale.

Omaksi suosikikseni nousi ravintola Jord, jonka ikkunapöydistä avautui tunnelmallinen näkymä kaupungin keskustaan. Sisustus oli simppelin skandinaavinen, ruoka (eräänlaiset sipsit, kuva yllä) suussasulavaa. Ihmispaljoudestakin huolimatta ravintolan tunnelma oli niin rauhoittava, että suorastaan unohti olevansa kauppakeskuksessa. Jordiin lähtisin mielelläni romanttisille treffeille.

Lisäksi ravintoloiden joukosta löytyi yksi vanha ja yksi uusi suosikki, joissa aion poiketa lounaalla sekä aamiaisella: Vanhasta Kauppahallista tuttu ravintola Story sekä terveelliseen ruokaan painottava Date + Kale. Storysta löytyvät perinteiset lohikeitot ja pannukakut, Date + Kalesta raikkaat salaattikulhot sekä smoothie bowlit. Molempien sisustuskin on sopivan instagrammattava, mikä on tietysti tänä päivänä tärkeää (ainakin bloggaajille ja teineille).

Ravintoloiden lisäksi Korttelista löytyvät myös parturi-kampaamo Q Hair sekä kauneushoitola Blue Lagoon. Tammi-helmikuussa kerrokseen avautuu myös ihana Yoga Nordic, jossa olen käynyt joogaamassa parin vuoden ajan.

Kaiken kaikkiaan Kortteli osoittautui mahtavaksi raflakokonaisuudeksi, josta löytyy kiinnostavaa ruokatarjontaa jokaiselle. On burgereita, sämpylöitä, monikulttuurisuutta ja kiinnostavia makuja. Osa viidennestä kerroksesta on vielä tyhjillään, joten tiloihin on odotettavissa vielä uusiakin toimijoita.

bloglovin / instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

Share

Ladataan...
Love Da Helsinki

Viikonloppuni näytti tältä: värikkäältä, iloiselta ja hyvän ruoan täyteiseltä.

Lauantaina aloitin aamuni brunssilla, jonka Lilyn toimitus järjesti bloggaajille tunnelmallisessa Elva Event Loftissa. Oli todella hauskaa päästä tapaamaan kasvotusten lilyläisiä, joiden touhuja on tullut seurattua jo pidemmän aikaa ruudun toiselta puolelta!

Tarjolla oli paitsi ihanaa ruokaa (pisteet etenkin erityisen instagrammattavista smoothiepurkeista) myös tietoa kaupallisista yhteistöistä sekä hyviä vinkkejä oman bloggaamisen hiomiseen. Itselleni jäivät mieleen ainakin nämä kolme seikkaa:

Pohdi, miksi blogiteksti on kirjoitettu. Onko sen tarkoitus esimerkiksi viihdyttää, tarjota vinkkejä tai avata keskustelu?

Tuo otsikossa selkeästi ilmi, mitä asiaa blogitekstin sisältö koskettaa.

Rutiininomaisuus on toisinaan hyvästä. Juttusarjat ja lukujärjestys helpottavat arjen kiireessä.

Lilyn tuottaja Anna Karhunen kannusti jokaista löytämään omat vahvuutensa ja äänensä sekä pohtimaan, miksi blogia ylipäätään kirjoittaa. Nämä ovatkin asioita, jotka jokaisen kannattaisi kirkastaa istelleen itselleen jo bloggaamisen aloittaessaan.

Oma kirjoittajanääneni on ollut itselleni jo vuosia selkeä, mutta syy blogin kirjoittamiseen oli aikoinaan hakusessa. Ennen Love Da Helsingin perustamista olin jo melkein luopua bloggaamisesta, kunnes tajusin, ettei kyse ollut niinkään tylsistymisestä vaan siitä, että silloisella blogillani Sunday Blondiella ei ollut selkeää fokusta.

Tuolloin pysähdyin ensimmäistä kertaa kunnolla miettimään, mistä todella haluaisin kirjoittaa. Pelkkä "kivoista asioista" kirjoittaminen ei tuntunut riittävältä, vaan halusin, että tekstini olisivat lukijalle myös hyödyksi. Ja niin syntyi lopulta Love Da Helsinki, jonka ensisijaisena tarkoituksena on tarjota teille vinkkejä Helsinkiin. Välillä kirjoitan mieluusti myös muodista, kauneudesta ja hyvinvoinnista – aiheista, jotka itseäni (ja teitä) kiinnostavat.

Näiden pohdintojen jälkeen voikin todeta, että bloggaajatapaaminen oli varsin tervetullut. Kiitos kaikille ihanille lilyläisille, joiden kanssa sain vaihtaa ajatuksia! Olen valtavan iloinen siitä, miten erilaisia bloggaajia ja aiheita Lilystä löytyy. Olette mahtavia tyyppejä, teidän seurassanne on huippukivaa blogata. ♡

 Ja iso kiitos Lilyn toimitukselle ihanasta brunssihetkestä! Tapaaminen oli toivottu, ja odotan jo innolla (kymmenien muiden bloggaajien tavoin, veikkaan) vastaavia lilyläisten tapaamisia tulevaisuudessakin. ♡

bloglovin / instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

Share
Ladataan...

Pages