Ladataan...

Heyy there. Olen hieman lomaillut ja niin on blogikin. Rakastan kirjoittamista, mutta toisinaan se tapahtuu useimmin päivyriini tai journaliin, miksi sitä nyt haluaakaan kutsua. Olen myös pyrkinyt välttämään ''valoruutuja'' eli elektroniikkaa, mutta tähän sitä koneeni eteen kuitenkin päädyttiin myöhäisenä iltana. Syyni tähän ovat olleet monitahoiset. Haluan keskittyä enemmän hetkeen, välttää stressiä sekä välttää kaiken näköistä ''säteilyä'', mitä elektroniikka valittetavasti tuo elämäämme. En kuitenkaan tullut tänään paasaamaan elektroniikan negatiivisista puolista vaan yogasta. Tästä uudesta niinkin rakkaasta tuttavastani. 

Yoga on koukuttanut minut täysin itseensä, ja en fyysisesti tai henkisesti kestä jos se antaa pakit minulle jossain vaiheessa. Olen pakkomielteinen häntä kohtaan enkä ikinä halua lupua siitä. Se tuo tuskaa, kun sitä tekee, mutta voi että se olo, minkä se tuo sen jälkeen. Sitä oloa ei voi verrata. Mikään huume, ihminen tai alkoholi ei sinne pääse. Se lämmittää sekä vapauttaa niin mielen kuin kehonkin. Se kipu ja tuskan hiki saattaa olla kuitenkin osalle meistä, myös minulle toisinaan, liikaa. 

Kipu on kuitenkin vain tunne, eikö? No näin haluan uskoa, ja niin tulisi sinunkin. Joten haluan jakaa kanssasi omat niksini tuon rakkaan kivun sietämiseen!

TRICKS TO HOLD YOGA POSES

1. Okei no ensinnäkin, yoga on valttikorttisi pitkään ikään. Jokaikinen tuskan hiki pelastaa sinua, joten pidä se mielessä seuraavan kerran kun luovuttaminen tuntuu mukavammalta kuin asennossa pysyminen.

2. Niinkuin aikasemmin sanoin kipu on vain tunne. Se on tunne jonka tunnet vain lyhyen hetken. Hetki, joka kestää sekunneista minuuttiin, on naurettavan lyhyt aika siihen verrattuna minkä istut päivän aikana.

3. Wautsi, tunnetko kipua. No onneksi olkoon olet terve ja elossa. Meistä kaikki eivät tunne tai koe asioita. Ole sinä iloinen siitä että sinä tunnet ja todellakin tunnet sen yogan ihanan pistävän tunteen raajoissasi

4. Olet tullut yoga-tunnille. Olet siis nostanut ahteriasi tullaksesi tänne yogamaan. Olet mahdollisesti vielä maksanut tästä tunnista, ehkä matosta sekä muusta yoga roinasta ympärilläsi. Siinä tapauksessa eikö olisi hullua olla antamatta kaikkeasi. 

5. Ja sitten siihen tärkeimpään, konkreettisimpaan, niinkin yksinkertaiseen, mutta niinkin haasteelliseen kuin hengittäminen! Hengitä syvemmin, kovemmin, eri tekniikoilla sekä useimmin. Tiedosta hengityksesi, sillä se tuo sinut tähän hetkeen, läsnäksi siitä mitä teet. Oman kokemukseni kautta voin myös sanoa, että se helpottaa. Hengitys taitoni ovat kehittyneet huimasti yogan ansiosta. Joten jaksa keskittyä siihen, sillä se kehittää sinua joka kulmastasi. Pienenä extra pojona voin vielä kertoa hengittämisen olevan hyvä kehon detox väline, kyllä vain. Se puhdistaa kehoasi valtavasti etenkin raikkaassa ilmassa syvään hengittely. 

6. Jos hengittäminen tuntuu liian lällyltä keinolta, niin antaa palaa huuda, kilju, kiroa. Sillä jos se auttaa mikset tekisi sitä? Jos pelkäät ihmisten reaktioita, älä tule yoga-tunnille vaan pysyttele kotona huutamassa tai vaikkapa pimeässä metsässä. Kaikki se kipu menee sinun elämäntilillesi, joten oletko mielemmun nolaamatta itseäsi vai keräämättä enemmän terveitä vuosia itsellesi. Sillä niinkuin aina jankutan, ketään ei kiinnosta. Anna palaa, huuda.

7. Sitten jos kaikki se negatiivisuus on päässyt höyrynä ulos niin annappa kehollesi ihana leveä hymy. Hymy, joka tulee syvältä rinnuksistasi. Tämä hymy kohottaa mielialaasi, mutta se myös auttaa sinua hengittämään. Sillä hymyillessäsi sieraimesi (toivottavasti) levenevät (jos jollakulla on pulaa tästä niin voin mielelläni jakaa sitä kanssanne), jolloin hengittämisestä loogisestikkin tulee helpompaa. Kaiken tämän lisäksi eihän kehosi ole sinulle mitään pahaa tehnyt. Se kuuntelee ja tekee juuri niin kuin käsket sitä. Se on täysin syytön tuolle kivulle ja tuskalle. Kipu on mielesi ja tekojesi tuottoa. 

8. Aina kun tunnet kipua, niin voit olla varma siitä että se kehittää sinua. 

9. Ja seuraavalla kerrallahan se ei satu enään näin paljon. Pääset aina alemmas, syvemmälle ja lähemmäksi sitä minne sinun kuuluu mennä kun tunnet kipua.

10. Niinkuin alussa mainitsin se tunne yoga-harjoituksen jälkeen on kaiken sen tuskan arvoista.

11. Näin joulun jälkeen voi olla hieman tunkkainen olo, ja moni meistä kaipaa kunnon detox kuuria. Mikään purkki taikka tökökki ei kuitenkaan voita yogan mahti voimia puhdistaa kehoasi. Se vilkastuttaa aineenvaihduntaasi jolloin kaikista kehosi kolkista lähtee nuo öttimönniäiset liikkelle valmiina eliminimoitaviksi. 

12. Se vie istumisen negatiiviset turmeltumat pois.

13. It's gonna make you glow. Ihan tosi mikään vaate, meikki tai mikään muu tuote ei tee sinusta yhtä kaunista. 

14. Ja sitten kun siinä asennossa nyt törrötät, niin älä kuuntele sitä mukavuuden haluista ihmistä sisälläsi vaan paina ja paina, mene syvemmälle, pidemmälle. Se tuo tulosta, ei mukavuus. 

15. Arvosta sitä, että sinulla on mahdollisuus olla yoga-tunnilla. Arvosta jokaista ohjetta minkä saat, ja vaali kehoasi ja tee jokainen asento 200% :lla. 

Joten heti kun mukavuuden haluinen hahmo huutaa ja itkee sisälläsi, muistuta sitä näillä viidellätoista asialla niin eiköhän hänkin kasva aikuiseksi. Oma kehityksesi on ainostaan sinun käsissäsi, ja olet ainoa tekijä joka pystyy viemään sitä eteenpäin. Mieli on vain mieli, se on ajatuksia pullollaan, mutta jos mukaudut mukavuuden mieleesi pelkäänpä pahoin, että sinulta jää mahtavia asioita näkemättä, tuntematta sekä kokematta. Harjoittele siis mielesi hallinnointia, niitä kaikkia ajatuksia pystyy sivuuttamaan, ja tulee sivuuttaa jos haluat saavuttaa jotain. Omapasi se mieli on. Kaikki ne ajatukset kerääntyvät kalloosi oman elämäsi kautta. Jos et pidä niistä, muuta niitä. Kyllä vain, niinkin yksinkertaista. Sano niille ei. Älä anna niiden ottaa valtaa sinun mielessäsi. Ala miettiä niitä ajatuksia, jotka vievät sinua sinne missä haluat olla, elää ja rakastaa. Sillä mielellä on valtava kosketus siihen elämään mitä elät. Kaikki teot lähtevätkin ajatuksesta, joten jos ajatuksesi eivät tue niitä tekoja mitä haluaisit tehdä, et varmastikkaan tule niitä silloin tehdeeksi. Nyt uuden vuoden neljältenä päivänä onkin täydellistä alkaa rempata ajatuksiasi. Näitä vinkkejä, joita ylempänä teille luettelin voit soveltaa mihin tahansa elämässäsi. Kaikki on kiinni siitä miten päätät ajatella. Vanhat tavat saattavat toki puskea läpi, mutta ajan kanssa mikä tahansa on mahdollista. 

So with these tricks have you all an amazing and healing next yoga class, xoxo: Catarina B.-Made in Finland 

 

 

 

Ladataan...

Olosi on kylläinen. Olosi on tyydyttynyt, mutta tyhjä. Oloasia ei voi saada tyynemmäksi. Janoat kuitenkin lisää. Janoat parempaa oloa. Janoat, mutta et tiedä mitä. 

Kohtaan tämän tunteen liian usein. Järjellä mitattuna elämäni ei kaipaa mitään. Järjen silmistä katsottuna se on täydellinen. Järjen silmistä olen kokonainen.

Janoan kuitenkin jotain joka tekemisessäni. Janoan enemmän, vielä lisää ja lisää. 

Voinkin sanoa, ''Hei olen Catarina, ja olen addikti paremman tunteen puolesta.'' Janoan lisää, vaikka olen täysin kylläinen. Janoan tunteella, ja järjen silmäni eivät ymmärrä minua lainkaan. Janoan tunnetta tähän tunnottomaan elämään. Janoan eloa. Janoan eloa kaikessa minkä tunnen tai teen.

Janoan eloa kuiteniin vääristä paikoista sekä vääristä teoista. 

Järkeni pitää itsensä elossa takaraivossani, ja pitää minut tietoisena kuinka väärin teen. Pitää yllä sen kaiken pahan.

Sydämeni saa minut sekaisin janosta. Sen voima on kuitenkin liian voimakas järkeni silmiin. Sydämeni tahto saa järkeni murtumaan ja tunnen järkeni sirpaleet rinnassani. Ne pistävät ja syövät sydäntäni. 

 

xoxo - addict Catarina B.-Made in Finland

 

Ladataan...

Ladataan...

Rakastatko elämääsi? Rakastatko tekojasi? Rakastatko ajatuksiasi? Rakastatko valintojasi? Rakastatko itseäsi? 

Liikenne vilisee, ihmiset sujahtelevat ympärilläni eikä liikkelle löydy loppua. Löysin itseni tästä vilinästä vuosi sitten, en kuitenkaan vieläkään kunnolla ole löytänyt itseäni. Vuosi sitten kuitenkin havahduin siihen, että olin menossa suuntaan, jossa en pitänyt maailmastani. Suunta, joka sumensi silmäni, ajatukseni, valintani, tekoni, elämäni sekä lopulta koko olemukseni. Suunta, joka sai minut elämään elämää niin kuin se ''kuului'' elää. Päivät olivat vain päiviä ja illat iltoja. Niitä tuli ja meni, ja elin ne kaavalla millä olin ne elänyt siitä päivästä lähtien, kun minulle kerrottiin kuinka ne ''kuuluisi'' elää. En tiedostanut eläväni, en kokenut olevani läsnä, sillä en tuntenut, nähnyt tai kokenut ympärilläni olevaa elämää. 

Sama musiikki, sama päivärytmi, sama bussi, samat naamat, sama kierto uudellen, uudelle ja uudelleen. Pyörteelle ei ole loppua. Se jatkuu, jatkuu ja jatkuu, kunnes aikamme meistä jättää. 

Meillä kaikilla on unelmia ja haaveita pienestä pitäen. Haaveet sekä unelmat kärsivät kehomme tavoin kasvaessamme. Kehomme sekä mielemme turtuu ympäristöömme, ja jäämme pyörteeseen kiinni. Unohdamme lopulta, sen miksi täällä olemme. Sen mitä todella sydämemme hajalaa sekä sen, mikä todella tuo lämmön rintaamme. 

Rakastin pienenä juosta vain lyhyitä matkoja, mutta täydellä teholla. Unelmoin laulajan sekä näyttelijän urasta. Elin hetkessä ja tunsin kaiken sydämelläni. Tein asioita jotka todella tekivät minut onnelliseksi. Elin vain itseni vuoksi en kenenkään muun. Elin itselleni.

Mihin kadotamme intohimomme, sekä ne kaikki asiat jotka rehellisesti tekevät meistä onnellisia. Miksi lopetamme näiden asioiden tekemisen. Miksi luulemme muiden ihmisten tietävän paremmin, mikä on sinulle parhaaksi. Minne katoaa unelmat ja haaveet. Minne katoaa rehellinen ilo ja rakkaus.

Minne kadotamme itsemme?

Kadotammeko sen yhteiskunnan silmiin sekä käsiin. Elämmekö sen mukaan, millä luulemme saavuttavamme onnen. Elämmekö sen mukaan, miten kuvittelemme saavuttavamme muiden arvostuksen. 

Jos elämme, eikö se oli aika surullista? Koska tosiasia on se, ettei ketään kiinnosta loppujen lopuksi. Kukaan ei ole näkemässä tai tuntemassa elämääsi, kuin vain ja ainoastaan sinä. Joten miksi tekisimme, mitään mikä ei meistä tunnu hyvältä? Miksi emme elä niin kuin sydämemme kertoo? Miksi luulemme elävämme yhteiskunnan silmille? 

Näiden monien kysymysten lomassa haluan herätellä meitä jokaista. Haluan herättää sen pienen intohimoisen sekä syyttömän lapsen sisältämme, jonka olemme ahtauttaneet pienimpään kehomme koloon. Tämä syytön lapsi, joka joskus olit, tietää mitä haluat. Se tietää, mitä rakastat ja mikä saa juuri sinut onnelliseksi. Se tietää kaiken sinusta, sillä se olet sinä. Se olet sinä viisi, kymmenen, kaksikymmentä, kolmekymmentä, neljäkymmentä tai ehkä jopa kuusikymmentä vuotta sitten. Se olet sinä, ennen yhteiskunnan brutaalia mielen sekä kehon turmelemista. Se pieni ääni on olemassa. Se elää, vaikka saakin hädintuskin henkeä. Se sinnittelee, koska rakastaa elämää, vaikka se ei anna sille rakkautta niinkuin ennen. Ehkä on aika kasvattaa sen pienen lapsen ääntä, tilaa elää sekä antaa sille rakkautta. Unohtaa turmelevat katseet ympäriltäsi ja palata pisteeseen jolloin tunsit päivä päivänsä jälkeen läsnäoloa, iloa, rakkautta sekä jännitystä. Elit, todella tässä hetkessä. Tunsit, näit, olit, hymyilit, koit kaiken tämän tunteella.

xoxo, Catarina Böckerman-Made in Finland :)

Pages