Ladataan...
Marenkia ja neilikoita

Viime viikolla oli erittäin hyvä päätös ottaa tän viikon maanantai vapaaksi. Oli oikein rentouttava päivä ihan itsekseen, vähän jumppia, blogin päivittämistä ja muuta pientä puuhaa. Iltapäivällä kummisetä toi omenoita ja niitä sitten jaeltiin kavereille, koska meille ei mitenkään mahdu pakastimeen enää yhtään mitään sienten, marjojen, omenahillojen ja raparperien kaveriksi. Illalla vielä tehtiin sienipiirakkaa jollain random-ohjeella ja piirakka osoittautui erittäin herkulliseksi. Voisin joku päivä jakaa reseptin kuvien kera täällä blogissa.

Jo melkein perinteeksi muodostuneen sunnuntai-uinnin sijaan käytiinkin tällä viikolla tiistai-iltana uimassa. Suosittelen! Puolen tunnin uinti+vesijuoksu ja siihen päälle vielä saunominen, niin oli kyllä mukavan raukea olo sen jälkeen. Arki-illat kaipaa lisää tällaisia rentoutushetkiä.

Nuo tokassa kuvassa näkyvät macaron-leivosten näköiset hiustenkiharrus-rullat hankin tänään Glitteristä ihan testimielessä. Kieputtelin ne kuiviin hiuksiin ja ajattelin pitää niitä muutaman tunnin päässä. Vähän kyllä jännittää millaiset kiharat tulee, YouTubessa oli nimittäin monenlaisia testivideoita näihin liittyen ja kaikissa lopputulos ei todellakaan ollut kovin hyvännäköinen. Mutta jos nää toimii, niin hiustenlaitto helpottuisi kyllä huomattavasti, kiharoiden tekeminen ei nimittäin todellakaan ole mun vahvinta alaa.

Samalla Glitter-reissulla lähti matkaan myös tuo ekassa kuvassa näkyvä kännykänkuori kissakuosilla, ihan vaan sen takia, että se oli niin hauskannäköinen ja kaipasin jotain vaihtelua vanhan läpinäkyvän muovikuoren tilalle. Hauskin puhelimenkuori, mitä olen muuten koskaan nähnyt, oli vaaleanpunainen ja pullonmuotoinen ja siinä luki "boys tears". Se oli jotenkin niin överi, ei mitään järkeä. Hymyilytti aika paljon, kun näin kuoren yhdessä asiakastapaamisessa, onneksi oli ihan rento tapaaminen kyseessä, niin ei pienet itsekseen hekottelut haitanneet.

Tänään on illallisella tiedossa miso ramenia ja viime yö nukuttiin ramen-höyryissä, kun pata porisi jo eilisillasta lähtien. Nyt niitä aromeja on haisteltu jo lähemmäs vuorokausi ja pikkuhiljaa alkaa haju yököttää. Toivotaan, ettei se pinty ihan kaikkiin vaatteisiin. Vaikka hajuhaittoja tuleekin, niin itse ruoka maistuu varmasti herkulliselta.

Huomenna tapaan muutamia entisiä työkavereita vaatekutsuilla, siinä sivussa ilmeisesti nautitaan myös lasilliset skumppaa. Odotan innolla. Nyt kutsuu keittiö, kun leivon vielä viimeisistä kummisedän tuomista omenoista piirakan, saatan sujauttaa mukaan myös vähän raparperia.

Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua! :) 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Marenkia ja neilikoita

Hassua, että samantien kun syyskuu vaihtui lokakuuksi, viileni ilma kertaheitolla. Nyt tosiaankin tuntuu syksyltä: kaulahuivi on kiedottava tiukemmin, jotta se lämmittää eikä lähde tuulen mukana, sormia paleltaa välillä hanskat kädessäkin ja kohta ei tarkene enää nahkatakki auki.

Vielä pari viikkoa sitten nautittiin alkusyksyn lämpimistä päivistä vuokramökillä kaveripariskunnan kanssa. Sienestäessä tuli ihan hiki, kun tarvottiin metsässä pipo tiukasti päässä ja huivi kaulan ympärillä, jottei hirvikärpäset ja punkit pääsisi yhtä helposti kipittämään iholle.

Vaikka ollaankin mökkeilty usein aika alkeellisissa oloissa, ei kuitenkaan ruuat ole olleet pelkkää grillimakkaraa ja lettuja. Tällä kertaa padassa porisi japanilainen herkku, ramen, jota tehtiin toistamiseen mökkioloissa.

Tai oikeastaan täytyy nyt rehellisyyden nimissä kertoa, että meidän kaveriporukan oma masterchef eli poikaystäväni Tomppa oli tälläkin kertaa kauhan varressa ja me kolme muuta toimittiin vain apulaisina.

Ramen tehtiin suurin piirtein tällä reseptillä, hieman kuitenkin muokaten.

 

Possu-ramen (neljälle)

 

Liemi:

800 g possun lapaa tai kasleria

1 kg kanansiipiä tai -koipia

1,5 kg luullisia ribsejä tai muuta luullista osaa

karkeaa merisuolaa

5,5 l vettä

2 Kombu-merilevän palaa

1 kokonainen iso sipuli, halkaistu kuorineen

1 kokonainen valkosipuli, halkaistu kuorineen

1-2 porkkanaa

1 nippu kevätsipulia

250 g pekonia tai läskiä

 

Tare-kastike:

0,5 kg paahdettuja kanansiipiä

1,5 dl sakea

2,5 dl vaaleaa soijaa

2,5 dl makeaa sakea (mirin)

 

Lisukkeet keiton päälle:

n. 600 g udon-nuudeleita

löysäksi keitettyjä kananmunia (puolikas per syöjä)

kevätsipulia

ryöpättyä lehtikaalia tai pinaattia

sieniä (esim. mustatorvisieniä)

 

1. Sido possun lapa tiiviiksi paketiksi paistinarulla. Suolaa liha ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi huoneenlämpöön.

2. Huuhtele merilevä veden alla. Kiehauta vesi isossa kattilassa, sammuta lämpö ja lisää huuhdeltu merilevä. Anna hautua 10 minuuttia, jonka jälkeen poimi merilevä pois.

3. Laita 1 kg kanansiipiä kuumaan merileväveteen, huuhtele possunlapa suolasta, lisää veteen ja anna kiehua noin tunnin verran.

4. Lämmitä uuni 230 asteeseen possun paahtamista varten. Vuoraa uunipelti foliolla, asettele siihen ribsit ja paahda uunissa 1 tunti. Käännä lihat kerran, jotta molemmat puolet saavat syvän, ruskean värin. 

5. Lisää merilevä-kanaliemeen paahdetut ribsit, sipuli, valkosipuli ja porkkana. Anna poreilla hiljalleen 6-12 tuntia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois.

6. Lisää kokonaiset pekonisiivut ja kevätsipulit loppuvaiheessa ja anna poreilla vielä 30 minuuttia. Kun liemi on valmis, poimi talteen possunlapa ja siivilöi liemi. 

7. Jäähdytä lapa ennen tarjoilua. Leikkaa kylmästä lihasta ohuita paloja, jotka tarjoillaan keiton kanssa.

 

Tare-kastike:

1. Paahda 0,5 kg kanansiipiä 230-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. 

2. Kuumenna kattila, kaada sinne sakea ja soijaa ja lopuksi paahdetut kanat. Anna poreilla hiljalleen noin tunti, kunnes seos on keittynyt kasaan noin puolella.

3. Siivilöi liemi ja käytä sitä ramen-liemen maustamiseen.

 

Keiton kokoaminen:

1. Mausta kuuma ramen-liemi tare-kastikkeella. Laita joukkoon nuudelit ja keitä al denteksi.

2. Kaada nuudelit lautasille ja liemi niiden päälle.

3. Asettele annosten päälle hienonnettua kevätsipulia, ryöpättyä lehtikaalia tai pinaattia, puolikas kananmuna per annos ja possuviipaleet.

 

Täytyy sanoa, että nämä pari kertaa mökillä tehdyt ramen-annokset on paljon parempia kuin missään helsinkiläisessä ramen-ravintolassa. Ja tätä mieltä oli myös Japanissa reissanneet ystävämme.

Vaikka ramenin valmistus kestääkin koko päivän, on lopputulos kyllä kaiken sen vaivan arvoinen. Japanilainen ramen-nuudelikeitto sopii mielestäni erityisen hyvin syksyyn lämmittämään viileillä keleillä.

Ensi viikonloppuna on suunnitelmissa kokata miso ramenia, tällä kertaa ihan vaan kotona eikä mökillä. Saa nähdä tykkäänkö miso ramenista yhtä paljon kuin perus ramenista.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Marenkia ja neilikoita

Syksy saapui aikapäiviä sitten ja sen huomasi kirpeän ilman lisäksi myös ihon kunnossa. Kädet kuivuu ja niitä saa rasvata työpäivänkin aikana useaan otteeseen. Iltaisin suihkun jälkeen iholla tuntuu pientä kihelmöintiä, mikä kertoo siitä, että kokovartalorasvaus on paikallaan. 

Viimeistään kasvojen ihosta syksyn tulon huomaa: ihoa kiristää pesun jälkeen, meikkipohja ei jätä kaunista jälkeä, kun iho on pintakuiva, ihmeellistä pientä näppyä ja muuta epäpuhtautta alkaa puhjeta poskiin ja leukaan. Kevyt kesä-kosmetiikka ei kosteuta enää tarpeeksi, vaan iho oikein janoaa tuhdimpia tuotteita. 

Esittelen nyt kolme tuotetta, jotka on tuntuneet täydelliseltä luksukselta ja sopineet näin syksyllä erinomaisesti omalle iholleni.

Pienenä huomiona muuten, että kannattaa selata blogitekstiä reippaasti eteenpäin, vaikka keskellä postausta onkin mainos. Valitettavasti se on Lily.fi:n uudistus, joka ilmeisesti jää pysyväksi osaksi sivustoa. Itseäni suorastaan raivostuttaa se, että vaivalla kokoamani kuvien ja tekstien kokonaisuus katkeaa, kun keskelle pomppaa mainosbanneri. Toivottavasti keltään ei ole jäänyt puolet postauksista lukematta, kun on luullut postauksen päättyvän mainoksen ilmestyttyä ruudulle. Harkitsen blogin siirtämistä jonnekin toiselle sivustolle.

Iltaisin pudistan kasvot meikeistä ja suihkin päälle kasvoveden. Sitten on seerumin vuoro. Juuri nyt käytössä on tämä Hynt Beautyn seerumi, jonka hankin muutama viikko sitten Naturellesta myymälän synttärihulinoissa. Tuotteen kuvauksessa kerrotaan, että se sopii kaikkein herkimmillekin ja että siinä on ainesosia, jotka toimivat luonnollisina antibakteerisina aineina aknea vastaan.

Seerumi on koostumukseltaan kevyttä, hyvin levittyvää ja imeytyvää. Tuoksu on suorastaan huumaava, siitä tulee mieleen minttu ja eukalyptus.

Seerumin jälkeen vuorossa on öljy. Testaan nyt ensimmäistä kertaa tätä Patykan kulttituotetta, josta koko sarja on saanut alkunsa. Tuotteen kuvauksen mukaan öljy sopii kasvojen lisäksi myös hiuksille ja vartalolle. Itse en ole tätä kallista eliksiiriä halunnut tuhlata muuhun kuin kasvojen kosteutukseen.

Myös Patykan öljyn tuoksu on ihana. En oikein osaa erotella, miltä se tuoksuu, mutta rauhoittava vaikutus sillä ainakin on.

Tämä on jännä öljy, sillä se ei jää kasvoille kiiltelemään, vaan imeytyy kokonaan ihoon. Kuvausteksti kertoo tuotteen olevan yhdentoista eteerisen öljyn ja kasviöljyn cocktail, joka uudistaa, vahvistaa, syväkosteuttaa ja rauhoittaa ärsytyksiä ja tulehduksia.

Öljyn jälkeen iholle tulee iltaisin vielä tämä kosteusvoide NUORI-merkiltä. Suomalaisesta nimestään huolimatta NUORI on tanskalainen tuorekosmetiikkabrändi, joka valmistaa tuotteensa pienissä erissä 12 viikon välein. Pakkauksissa on kaksi eri päivämäärää: toinen kertoo milloin tuote on otettava viimeistään käyttöön ja toinen sitten sen milloin on aika vaihtaa tuote uuteen. Nerokasta. Aina siis tosiaankin tuoretta kosmetiikkaa.

Oman NUORI-kosteusvoiteeni ostin Joliesta, mutta tätä saa myös ainakin Naturellesta. Käytän tätä sekä iltaisin seerumin ja öljyn jälkeen että aamuisin seerumin kanssa ennen meikkivoidetta. Voide imeytyy nopeasti ja sopii kaikille ihotyypeille, erityisesti pintakuivalle iholle, niin kuin omani.

Iltarutiinit tuntuu näiden tuotteiden ansiosta suorastaan luksukselta. Suihkun jälkeen on aina pieni aromaterapeuttinen hetki, kun saa sivellä näitä hyväntuoksuisia tuotteita iholle. Iho kiittää ja mikä rentoutunut tunne onkaan sen jälkeen!

Oletteko te jo vaihtaneet kesän kosmetiikkatuotteet tuhdimpiin, kylmiin keleihin sopiviin tuotteisiin? 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Marenkia ja neilikoita

Viime viikonloppu meni rennoissa tunnelmissa keskellä luontoa. Oltiin ystäväpariskunnan kanssa vuokramökillä Hartolassa. Omaa mökkiä kun ei harmi kyllä vielä ainakaan ole, niin ollaan nautittu erilaisista vuokramökeistä niin Lapissa kuin täällä etelässäkin.

Viikonlopun ohjelmaan kuului muun muassa saunomista pitkän kaavan mukaan. Ensin kunnon löylyt ja sitten kastautuminen hyytävän kylmään järviveteen. Tätä kierrosta sitten kerran pari lisää. Välillä pelkästään kovat löylyt ja terassilla hörppy viilentävää saunajuomaa. 

Kesken naisten saunavuoron saatiin ihmetellä ja ihastella käsittämättömän kaunista luonnonilmiötä. Aurinko oli juuri laskemassa ja järven pinnalle oli kerääntynyt valtava sumumassa. Erikoisen siitä teki se, että sumua oli ihan järven pinnassa, sitten sen yläpuolella oli selkeä kaistale ja sen päällä vielä sumua. En ole ennen vastaavaa nähnyt. 

Onneksi oli hyvä kamera mukana ja nyt on muutama kuva muistona tästä maagisesta hetkestä. Kuvia tuli aivan käsittämätön määrä, sillä en malttanut lopettaa kuvaamista. Ja onneksi kuvasin, sillä maisema muuttui koko ajan, kun sumu liikkui järvellä auringon samalla laskiessa.

Katselin nauraen ja päätäni pyöritellen jo mökillä kameran esikatseluruudusta, että kuvat näyttää nyt jo niin hienoilta, että ihan kun niitä olisi jo käsitelty. Ei näissä mitään filttereitä tarvitse, luonto on vaan jotain niin upeeta ihan sellaisenaan <3

Jonkun näistä ajattelin teettää suurennoksena ja ripustaa seinälle. En vaan osaa päättää, mistä tykkään eniten. Mikä on teidän suosikki? :)

Share
Ladataan...

Ladataan...
Marenkia ja neilikoita

 

Smoothieita on tullut tehtyä vaikka minkälaisia vuosien varrella. Se on niin helppo välipala ja kulkee töihinkin kätevästi mukana.Viime kuukausina oon jumiutunut yhteen herkulliseen sekoitukseen, joka menee melkein jälkkäristä.

Useimmiten siihen on tullut banaania, erilaisia marjoja, kauramaitoa ja välillä vaihdellen esimerkiksi pellavansiemenrouhetta, lehtikaalia tai pinaattia. Mutta se mikä tekee tästä smoothiesta erityisen herkullisen on Foodinin suklaanmakuinen heraproteiini. Voi vitsi miten hyvää!

Ja koska suklaan maku tulee aidosta kaakaosta, tämä proteiinijauhe ei maistu yhtään keinotekoiselle tai esanssiselle. Eikä tässä myöskään ole sitä ällöä "proteiinijauheen makua", tiedättekö mitä tarkoitan? Sellaisiakin on testattu, mutta ne on äkkiä jääneet kaapin perukoille pölyttymään...

Aiemmin mulla on myös ollut smoothieiden kanssa monesti ongelmana se, että niistä ei välttämättä tule kovin täyttäviä. Mutta kun oon lisännyt tätä Foodinin suklaanmakuista heraproteiinia pari ruokalusikallista joukkoon, niin nälkä on pysynyt tosi hyvin loitolla.

Tykkäättekö te käyttää smoothieiden seassa proteiinijauheita? Onko jotain suosikkeja, joita pitäisi ehdottomasti testata? :)

Share
Ladataan...

Pages