Ladataan...

Blogimme sai alkunsa nelisen kuukautta sitten moskovalaisen hostellin keittiössä. Aika tien päällä on mennyt hurjan nopeasti, ja matkan varrella lukijoiksi on tarttunut muutama muukin perheen ja ystävien lisäksi. Kiitos kaikista kommenteista – pysyttehän matkassa mukana!

Viime viikon maanantaina blogimme sai yllättäen kaksi tunnustusta. Lilyn toimitus nosti meidät Viikon blogiksi, ja englantilainen bloggaajapariskunta antoi meille Liebster Award –palkinnon. Ensimmäinen ajatus oli jonkinlainen salaliittoteoria, koska viesti molemmista kunnianosoituksista tuli samana päivänä. Ilolla otimme kuitenkin molemmat palkinnot vastaan. Kiitos molemmille tahoille!

Liebster Award on vuonna 2011 alkunsa saanut bloggaajalta toiselle kiertävä virtuaalinen palkinto, jonka idea on nostaa esiin uusia ja vähemmän tunnettuja blogeja. Tunnustuksen meille antoi Hitched Hikers –blogi. Kuten mekin, Hitched Hikers –pariskunta liftaa, vaeltaa ja sohvasurffaa maailmanvalloituksellaan. He bongasivat meidät alun perin Instagramista, ja me saimme heiltä paljon vinkkejä Laosia varten. Philippalla ja Liamilla on varmasti ollut hauskaa lueskellessa blogiamme käännösohjelman avulla. Kielimuurista johtuen etenkin blogimme visuaalisuus ja valokuvat tekivät heihin vaikutuksen. Moni on kannustanut meitä lisäämään postaukseen englanninkielisen tiivistelmän, mutta ainakaan tällä hetkellä aika ei siihen riitä.

Liebster Awardin vastaanottamiseen sisältyy muutamia sääntöjä:

 • Kirjoita postaus palkinnon saamisesta ja julkaise se blogissasi
 • Kiitä henkilöä, joka nimitti blogisi ja linkkaa hänen bloginsa postauksessasi
 • Lisää blogiisi Liebster Awardin logo osoitukseksi palkinnosta
 • Lisää postaukseen myös palkinnon säännöt
 • Vastaa palkinnon antajan esittämiin kysymyksiin
 • Nimitä 5-11 uutta blogia
 • Keksi kysymykset bloggaajille, jotka nimität
 • Ilmoita nimityksestä valitsemillesi bloggaajille ja linkkaa oma postauksesi heille
 • Linkkaa Liebster Award -postauksesi myös sinut nimittäneen blogin postaukseen (eli esim. tähän)

Koska Viikon blogi –nimitys on tuonut uusia lukijoita blogiimme, vastaukset haastekysymyksiin toimivat myös nopeana tutustumisleikkinä:

1.     Mikä on suosikkimaanne ja miksi?

Heti alkuun paha! Jos pakko valita yksi niin Ellan suosikki on Slovenia. Pienessä maassa on kaikkea rannoista viinitiloihin ja vuoristovaelluksista söpöihin kyliin. Chrisun suosikki on Yhdysvallat monipuolisen luonnon ja helposti lähestyttävän kulttuurin takia.

2.     Kummasta pidätte enemmän: lyhyt vai pitkä matka?

Pitkä matka ehdottomasti! Aiemmilla lyhyillä reissuilla ollaan kateellisena juteltu reissaajien kanssa, jotka ovat pitkällä matkalla. Nyt roolit ovat kääntyneet toisin päin, ja nautitaan todella paljon. Hullua ajatella, että vielä yli puolet reissusta jäljellä...

3.     Mikä on päiväbudjettinne? Miten pysytte budjetissa?

Päiväbudjettimme riippuu kohdemaasta, mutta on n. 35 €/päivä/henkilö. Tähän mennessä ollaan matkustettu suhteellisen edullisissa maissa, joten tilanne hallinnassa, mutta saa nähdä miten käy Uudessa-Seelannissa ja Australiassa.

4.     Mitä ilman ette voi matkustaa?

Kamera! Valokuvaamisesta on tullut olennainen osa matkaamme.

5.     Kamalin matkakokemuksenne?

Liittyy varmasti liikenteeseen. Onnettomuuksia on tullut todistettua, ja kerran liftausreissulle kuski jätti Ellan keskelle moottoritietä autojen ajaessa lujaa ympärillä.

6.     Vuoret vai rannat?

Rakastetaan molempia, mutta ehkä pakko valita vuoret.

7.     Luksusmatkailu vai budjettimatkailu?

Budjettimatkailu!

8.     Minkä maan ruokakulttuurista pidätte erityisesti?

Intialainen ruoka on taivaallista! Ei olla kumpikaan käyty vielä Intiassa, mutta eiköhän sinnekin vielä joskus suunnata.

9.     Mikä on ykkösenä matkatoivelistallanne (bucket list)?

Ehdottomasti eletään unelmaa nyt maailmanympärimatkalla, mutta jos tätä reissua ei lasketa niin haaveillaan Etelä-Amerikan kiertomatkasta.

10.   Mistä jouduitte luopumaan matkailun vuoksi?

Täähän on hyvä meille! Asunto ja työ ovat varmasti isoimmat asiat, joista ollaan luovuttu. Ura on molemmilla tauolla, mutta töitä ehtii tekemään koko loppuelämän.

11.   Mitä vinkkejä antaisitte maailmanmatkailusta haaveileville?

Unelmia kannattaa jahdata! Meille varmaan vaikeinta oli tehdä päätös lähtemisestä. Kun päätös oli tehty, niin säästäminenkään ei tuntunut niin hankalalta. Maailma on kaunis, ja kohteita on tarjolla kaikenlaiseen makuun.

Me puolestamme haluamme antaa palkinnon seuraaville blogeille:

Tudo Bem on kahden opiskelijan blogi Espanjassa ja Portugalissa reissaamisesta ja opiskelusta. Blogi on vasta parin viikon ikäinen, mutta innostuimme siitä heti, koska blogissa on seikkailtu Baskimaalla, jossa olemme pitkään halunneet käydä. Tervetuloa Lilyyn!

Linda asuu Vietnamissa on myös uusi blogi täällä Lilyssä. Nimensä mukaisesti se kertoo suomalaisen Lindan elämästä Vietnamissa. Meidän Vietnamin visiittimme oli valitettavan lyhyt, mutta Lindan blogin avulla pääsemme tutustumaan vietnamilaiseen kulttuuriin paremmin.

Tie by Fia ja Teemu on avioparin blogi maailmanympärimatkasta. Pariskunta matkaa muutamiin samoihin kohteisiin kuin me (esim. Laos, Uusi-Seelanti ja Tonga), joten on hauska vertailla kokemuksia. Fia ja Teemu ovat reissanneet paljon myös Afrikassa.

Lentopelko on Jannin ja Anssin matkablogi, joka hurmasi meidät vaikuttavilla valokuvillaan. Blogissa on viime aikoina seikkailtu esim. Kroatiassa ja Montenegrossa.

Sopivasti hukassa on suomalaisen Suvin matkablogi. Suvi on blogannut jo usemman vuoden, mutta ei käsittääkseni ole saanut vielä Liebster Awardia, joten haluamme sen hänelle antaa. Suvi tallustaa tällä hetkellä 3000 kilometrin pituista Te Araroan vaellusta Uudessa-Seelannissa. Suunnataan maaliskuussa Uuteen-Seelantiin, joten seuraamme Suvin reissua innolla.

Kysymykset palkinnon saajille:

 1. Missä olet nyt?
 2. Miksi perustit matkablogin?
 3. Suosikkikohteesi Euroopassa?
 4. Kuinka sosiaalinen olet matkoilla?
 5. Oletko koskaan myöhästynyt lennolta? Miten tilanne ratkesi?
 6. Mihin maahan et matkustaisi? Miksi?
 7. Paras luontokohde, jossa olet käynyt?
 8. Paheesi reissun päällä?
 9. Noloin sattumus reissussa?
 10. Suurkaupunki vai luontopolku?
 11. Mitä kaipaat Suomesta ulkomailla ollessasi?

Onnea palkinnon saajille! Jäämme innolla odottamaan vastauksia yllä oleviin kysymyksiin.

MITÄ HALUAISIT KYSYÄ MEILTÄ? MISTÄ TYKKÄISIT LUKEA JATKOSSA?

 

 FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN / BLOGIT.FI / BLOGIPOLKU

 

Share

Ladataan...

Tämä postaus aloittaa Kohtaamisia –juttusarjan, jossa tutustutaan tien päällä tapaamiimme ihmisiin. Matkailu on sosiaalinen harrastus, ja reissussa tapaa koko ajan uusia ihmisiä. Emme siis kyhnää Chrisun kanssa koko ajan kahdestaan, vaikka sekin on toki ihanaa. Naamojen vaihtuminen on välillä raskasta, mutta onneksi samoja ihmisiä voi tavata useammankin kerran ja monessa eri maassa. Näin kävi myös minulle ja juttusarjan ensimmäiselle hahmolle hongkongilaiselle Gusille.

Elettiin vuoden 2012 viimeistä päivää. Olin työreissulla Malesiassa, ja etsin tekemistä uudenvuodenaatoksi. Couchsurfingista bongasin illalliskutsun, ja muutama tunti myöhemmin istuinkin 12 tuntemattoman kanssa ruokapöydän ääressä. Pöydän päässä istui pienikokoinen ja suloinen Gus, joka kertoi olevansa kotoisin Hongkongista. Illan aikana nauroimme, tanssimme ostoskeskuksen käytävillä, haahuilimme Kuala Lumpurin kaduilla, juhlimme henkilömäärään nähden aivan liian pienessä hotellihuoneessa ja kerroimme reissutarinoita. Gusilla oli leveä hymy kasvoillaan koko illan, ja pidin hänestä välittömästi.

Myöhemmin somen kautta selvisi, että Gus on todella aktiivinen Hongkongin sohvasurffaajien yhteisössä. Gusin kuvat Hongkongin auringonnousuista, vaelluksista, ravintoloista ja illanvietoista lisäsivät intoani jonain päivänä matkustaa Hongkongiin. Gusilla on myös loistava huumorintaju. Sohvasurffaajien Halloween-juhlissa hän pukeutui Super Marioksi, ja kaikenlainen kujeilu on osa hänen persoonaansa.

Neljä vuotta ensikohtaamisen jälkeen, heinäkuussa 2016, Gus saapui Suomeen. Käytiin olutfestareilla, nautittiin kesäillasta Tokoinrannassa, ja jatkettiin juttua siitä, mihin viimeksi jäätiin. Gus on reissannut 70 eri maassa, joten tarinoita riittää niin koulun rakentamisesta Kiinan maaseudulla, Australiassa työskentelystä kuin Brasiliassa biletyksestäkin. Saimme Gusilta paljon vinkkejä Kiinaan, ja Hongkongiin saapuessamme hän toivotti meidät tervetulleeksi, ja jopa järjesti meille majapaikan kaverinsa luona, koska ei sillä hetkellä voinut meitä majoittaa. Ilman Gusia emme olisi löytäneet Hongkongin parhaita näköalapaikkoja, kauneimpia temppeleitä, värikkäimpiä karnevaaleja ja maukkaimpia dim sum –ruokia. Kokeilin myös ensimmäistä kertaa elämässäni geokätköilyä - Hongkongin keskustassa!

Yhteinen tarinamme jatkuu tulevaisuudessa varmasti. Reissun päällä on todella helppo tavata ihmisiä. Sanonta ”when you travel alone, you’re never alone” pitää todellakin paikkansa. Mulla ja Chrisulla on molemmilla kokemusta yksin matkustamisesta, ja samaa mentaliteettia jatketaan, vaikka matkustetaankin pariskuntana. Molemmille on kertynyt kavereita ympäri maailmaa, joita nyt tien päällä treffaillaan. Till the next time, my friend!

Kiinnostaako jutut reissukavereistamme? Kuinka sosiaalisia te olette reissussa? Oletteko saaneet hyviä ystäviä ulkomaan matkoilla?

***

"When you travel alone, you’re never alone". Traveling is a truly social hobby. This is a story about my dear friend Gus from Hong Kong.

Join us on our journey:

FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN / BLOGIT.FI / BLOGIPOLKU

Share

Ladataan...

Hongkong tunnetaan pilvenpiirtäjistään, mutta meidät hurmasi ennen kaikkea alueen monipuolinen luonto. Vaellusreittejä löytyy niin Hong Kong Islandilta, Kowloonilta kuin Lantaun saareltakin. Päädyimme lopulta valitsemaan viimeksi mainitun retkikohteeksemme.

Suurin osa matkailijoista vierailee Lantaun pohjoisosissa, missä sijaitsevat Disneyland, lentokenttä ja Big Buddha – jättimäinen buddha-patsas vuoren päällä. Kiinassa opimme, että jos tällaiseen pyhään kohteeseen pääsee bussilla tai köysiradalla, se on täynnä turisteja. Koska koko saariseikkailun idea oli paeta Hongkongin ihmismassoja, päätimme suunnata eteläiselle Lantaulle. Macaosta tultaessa lautta ajaa Lantaun eteläpuolelta Hongkongiin. Lautta ei kuitenkaan pysähdy Lantaulla, joten hieman nauratti, kun menimme rantaviivaa pitkin seuraavan yön majapaikkamme ohi. Ei auttanut muu kuin juosta lautalta toiseen Centralin terminaalissa.

Lautalla kohti Mui Wo:a (lauttasatama Lantaulla) pääsimme jo aistimaan rentoa saaritunnelmaa. Melkein kaikki moikkailivat toisiaan, ja siemailivat olutta. Hongkongilaiset eivät yleensä juttele tuntemattomille, joten olimme tilanteesta aika hämmentyneitä. Lautan rantautuessa Mui Wo:on moni kyydissä ollut länsimaalainen suunnisti China Bear –baariin vielä yksille ennen kämpille kömpimistä.

Itse majoituimme sympaattisessa Pui O:n kylässä, joka sijaitsee Etelä-Lantaulla noin 10 minuutin bussimatkan päästä Mui Won lauttaterminaalista. Airbnb:n kautta meidät majoitti englantilainen Richard, joka oli asunut 80-luvulta lähtien Hongkongissa. Richard mainitsi profiilissaan harrastavansa vaeltamista, ja hetkessä hän oli suunnitellut meille seuraavan päivän kävelyreitin (Lantau Trailin osat 7-8).

Richard lupaili, että reitillä ei pitäisi tulla vastaan juurikaan muita, mutta olimme hieman epäileväisiä, koska Hongkongissa ihmisiä on joka paikassa. Olimmekin todella yllättyneitä, koska rantaviivaa seurailevan kauniin vaellusreitin varrella tapasimme vain neljä ihmistä. Reitti vei meidät Shek Pikiltä Fan Laun linnoitukseen ja lopulta viiden tunnin helteessä puuskutuksen jälkeen Tai O:n kalastajakylään.

Tai O tunnetaan veden päälle puujalkojen varaan rakennetuista taloista. Kalastajakylä on suosittu turistikohde, joten vaellusreitin seesteisyys oli pian taakse jäänyttä elämää. Suurin osa turisteista osallistuu lyhyelle veneajelulle, mutta kylään voi yhtä hyvin tutustua kävelemällä pieniä kujia pitkin. Paikalliset ovat todella ystävällisiä, ja saimme muun muassa kutsun grillailemaan.

Lantaulla on helppo liikkua busseilla. Tai O:sta suuntasimmekin takaisin Richardin kattoterassille ihailemaan vesipuhveleita ja fiilistelemään lämmintä iltaa. Lantau sai minut rakastumaan Hongkongiin yhä enemmän.

Seuraathan reissuamme myös muualla:

FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN / BLOGIT.FI / BLOGIPOLKU

Share

Pages