Rasismista, uhkailusta, väkivallan ihannoinnista ja raiskausfantasioista - niistä on isänmaan toivot tehty

Matkalla Perille

Viime kuukausina on ollut mahdotonta avata sosiaalista mediaa tai Suomalaisten uutislähteiden sivustoja ilman otsikoita jotka liittyvät seksuaaliseen väkivaltaan. Olen työskennellyt sukupuolten väliseen tasa-arvoon liittyvien teemojen kanssa vuodesta 2011, ja siitä lähtien seurannut varsin kiinteästi kaikkia aiheeseen liittyviä uutisia Suomessa ja maailmalla, mutten koskaan muista nähneeni näin paljon keskustelua seksuaalisesta väkivallasta Suomessa. Se, että keskustelu on lisääntynyt, on hyvä asia. "Keskustelun" sisältö sen sijaan on jotain aivan käsittämättömän kamalaa luettavaa. Maahanmuuttovastaisten, rasismia ja väkivaltaa lietsovien joukkojen tekopyhyys alkaa hipoa naurettavuutta - ellei se olisi samalla todella järkyttävää ja pelottavaa.

Kuva: Gaelx/Flickr (Creative Commons)

Niin uskomattomalta kuin se minusta kuulostaakin, Suomessa on ilmeisesti varsin suuri joukko henkilöitä joiden mielissä seksuaalinen väkivalta Suomessa liittyy lähes täysin maahanmuuttoon ja pakolaisiin. Näiden henkilöiden sanomisten perusteella saa sellaisen kuvan, että ennen tätä viimeisintä pakolaiskriisiä, Suomalaiset naiset elivät täysin väkivallattomassa ja naisia kunnioittavassa yhteiskunnassa. Itse asiassa koko Euroopassa naisiin kohdistuva väkivalta oli ihan never heard-juttu - ennen pakolaisten saapumista. Helsingin poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäen  The Telegraphin haastattelu, jonka mukaan Helsingissä uuden vuoden juhlintojen yhteydessä tapahtunut naisten ahdistelu on uusi ilmiö, on antanut tällaiselle ajattelulle lisää vettä myllyyn. Koskimäen lausunnon puolustelijat ovat sanoneet että hän viittasi nimenomaan suurissa miesjoukoissa tehtävään ahdisteluun, mutta Telegraphin haastattelussa Koskimäki viittaa suoraan myös esimerkiksi kaduilla ja puistoissa tapahtuvaan naisiin kohdistuvaan häirintään, sanoen että ei meillä Suomessa sellaista tapahtunut ennen pakolaisten tuloa vuonna 2015. Tämä lausunto ei ole ainoastaan täysin virheellinen - mutta äärimmäisen loukkaava ja väheksyvä niitä kymmeniä tuhansia suomalaisia naisia kohtaan jotka ovat kokeneet väkivaltaa Suomessa kauan ennen nykyistä maahanmuuttotilannetta, ja suomalaisten miesten käsissä. Muistuttaisin kaikkia yhä siitä useiden tutkimusten todistamasta faktasta (joka pitää paikkansa monissa maissa, ei ainoastaan Suomessa) että suurimmassa osassa tapauksista seksuaalisen väkivallan uhri tuntee tekijän. Kaiken huomion kiinnittäminen siihen "tummaan muukalaiseen" ei ole ainoastaan väärin, mutta vaarallista - sillä naisen raiskaa todennäköisemmin tuttu, ei tuntematon. Kummassakin tapauksessa teko on, totta kai, aivan yhtä väärin ja tuomittava.

News flash: Naisiin (sekä seksuaalivähemmistöihin) kohdistuva väkivalta ja viha ei ole uutta Suomessa, eikä missään muuallakaan maailmassa. Naisia on kourittu, läpsitty, lyöty, halveksittu, haukuttu, väheksytty, pahoinpidelty ja raiskattu läpi historian - ja näihin globaaleihin misogynia-patriarkaatti-bileisiin on osallistunut tasapuolisesti edustajia kaikista roduista, etnisyyksistä, kulttuureista ja uskontokunnista. 

Sanomattakin tulisi olla selvää, että joka ikinen uutena vuotena, tai minä tahansa vuoden muuna päivänä tapahtunut ahdistelu, hyväksikäyttö tai raiskaus pitää tutkia ja selvittää ja syylliset tulee saattaa teoistaan vastuuseen - kotimaasta, etnisyydestä tai uskontokunnasta riippumatta. Jos maahanmuuttajamiehet ahdistelivat naisia - suomalaisia tai ulkomaalaisia - asiaan pitää ehdottomasti puuttua. Jos suomalaiset miehet ahdistelivat naisia - suomalaisia tai ulkomaalaisia - siihen pitää puuttua aivan samalla tavalla. Kölnissä tapahtut naisiin kohdistunut seksuaalinen ahdistelu ja häirintä suurten miesjoukkojen toimesta on äärimmäisen pelottavaa, ja nämä teot täytyy totta kai tuomita täysin ja tekijät saattaa vastuuseen teoistaan. Naisilla täytyy olla oikeus tuntea olonsa turvalliseksi. 

Mutta tiedättekö mikä on myös pelottavaa, kamalaa ja ahdistavaa? 

Tämä:

Trigger warning: Alla oleva sisältää loukkaavaa, uhkailevaa, vulgaaria, rivoa ja ahdistavaa kielenkäyttöä. En halunnut eritellä kenestä mikäkin kommentti on, mutta alla olevat kommenttien kohteena ovat mm. Ruotsin Arkkipiispa, Eva Biaudet, Li Anderson, Tarja Halonen, Martti Ahtisaari, Emma Kari, Tuomas Enbuske ja Nasima Razmyar. Kommentit on poimittu (kirjoitusvirheineen kaikkineen..) avoimesta "Rajat Kiinni!"-Facebook yhteisöstä, ja ne ovat noin viimeisen kahden viikon ajalta. 

Terroristiluuska.

Provosoi raiskaamaan.

Toivottavasti sut joukkoraiskataan.

Inhottava paska ämmä 

Rumimmat suvakit on pahimpia

Tollekin lehmälle vois työntää heinäseipään perseeseen ja laittaa kauppatorille varottavaksi esimerkiksi

Vitun suvakki huora tappais ittesä perkele

Monet noista Afrikkalaisistahan on älylliseltään kehitysvammaisen tasoa.

Menis jakamaan persettään sinne, saa karvaranteet lämpimikseen paneskella tuota suvakki horoa! 

[Nimi poistettu] tullaan eliminoimaan kun aika on kypsä. Pätee myös kaikkiin muihin suvakki kulttuurimarxistilaisiin + eliittiin ja sen koiriin.

Nekrujen, ählämien panopuu.

Vois tolle kertaalleen antaa. Poikkipäin polville ja koivuniemen herraa pakaroille.. vois tehä terää ajatusmaailmaan. Toisen käyttäjän vastaus: ..Jos ei toi koivuniemen herra auta niin sit jotain muuta 'pamppua' sille tarjota. 

Tämmönen pitäis olla: (kuva keskitysleiristä) - Toisen käyttäjän vastaus: Uunille olis paljon poltettavaa

Merenpohlaan [kansanedustajan nimi poistettu] lähtee kohta

Hirteen jokainen

Toivottavasti tuo raiskataan seuraavaksi

..Ja niin edelleen. Huora, lutka, pihtari, ämmä. Toiveita ja uhkailuja naisten raiskaamisesta, poliitikkoihin ja yhteiskunnallisiin vaikuttajiin kohdistuvia uhkailuja, väkivallan ihannointia ja lietsontaa, rasismista puhumattakaan. Näistä aineksista on kotimaan puolustajat tehty. Olen viimeisten parin päivän aikana pakottanut itseni lukemaan maahanmuuttovastaisten ryhmien keskusteluja. Nämä ovat siis miehiä ja naisia jotka väittävät haluavansa "puolustaa" Suomea ja suomalaisia naisia pahoilta maahanmuuttajilta jotka tulevat tänne tuhoamaan meidän yhteiskuntamme, pilaamaan arvomme, "koraanisoimaan" isänmaamme - ja raiskaamaan naisemme. Ilmeisesti heidän mielestään siinä ei ole mitään ristiriitaa, että ensin jauhetaan siitä kuinka Suomessa naisten kuuluu saada elää ilman pelkoa väkivallasta - ja pilkun perään lisätään "..toivottavasti se suvakkilesbohuora raiskataan ja poltetaan". 

Ryhmään on myös ladattu kuva naisesta alusvaatteissa, jonka kasvot on peitetty hunnulla. Kuvan tekstinä lukee: 

"Mites on SUOMALAISET UROOT jos perustettas oma ryhmärämä näiden karvaranteiden kähmimisjoukkiota vastaavaksi joka kaupunkiin missä maahantunkeutujia on ! KÄPÄLÖITÄS VAAN AINOASTAAN HUNNUTETTUJA ÄHLÄMINAISIA.. 100 hengen lösseissä kuljettas pienessä kännissä ja kiimassa...-- PSST... ehkä hieman sarkastinen olen, mut vois olla tottakin.. näinhän ne tekee noi matutkin meidän naisille !"

Kommentteja kuvan alla:

Kannatettava asia

mahtava idea heti käyttöön

hei ihan oikeesti, ketä kiinnostaa lääppiä niitä matuakkoja??

..ja nehän ovat niin leikeltyjäki että mistä niitä hiplaat

kuka haluaa kopeloida jauhelihaksi silvottua tulehtunutta alapäätä...hyiiii

Ja se kaikkein paras, kun joku kyseisessä ketjussa oli tuonut esiin että tämä ei kenties ole "hyvä idea":

hei.. vähän pilkettä silmäkulmaan

Koska, you know, mikään ei ole hauskempi vitsin aihe kuin raiskaus, seksuaalinen väkivalta ja sukupuolielinten silpominen. 

Teille, jotka kiivaasti väitätte että "ei meillä Suomessa mitään raiskauskulttuuria omasta takaa ole", ja että seksuaalinen väkivalta on jotenkin maahanmuuttajiin sidottu ilmiö: NUO KIRJOITUKSET OVAT RAISKAUSKULTTUURIA. Seksuaalisen väkivallan normalisointi on raiskauskulttuuria. Väkivallan ihannointi ja naisviha on raiskauskulttuuria. Nämä kommentoijat eivät ole maahanmuuttajia, muslimeita, ulkomaalaisia - he ovat suomalaisia isiä, äitejä, veljiä, siskoja, setiä ja tätejä. Ja nämä sankarit, nämä suomalaisen naisen puolustajat, avoimesti jakavat omat fantasiansa naisiin kohdistuvasta väkivallasta, joukkoraiskauksista ja muista kaameista teoista - ja sitten kehtaavat ihmetellä kun moinen "puolustaminen" ei kelpaa. Ulkomaalaisten tekemä väkivalta on ehdottomasti ja aina tuomittavaa - mutta niin on suomalaistenkin, ja siitä huomauttaminen ei ole mikään oikeutus uhkailulle ja väkivallan lietsomiselle. 

Uskonto, kulttuuri tai etnisyys ei ole selitys naisiin kohdistuvalle väkivallalle - misogynia, naisviha ja naisten ihmisarvon kieltäminen on. Ja sen osaavat kanta-suomalaiset miehet (ja naiset) aivan yhtälailla kuin ulkomaalaisetkin. Jos nuo ylläolevat lainaukset eivät ole osoitus siitä, en tiedä mikä on.

 

PS. Ihan vaan siltä varalta että joku tulee väittämään että olen keksinyt ylläolevat kommentit päästäni, niistä on screen shotteja. Eipä sillä niin väliä, vastaavanlaisia kommentteja nimittäin ilmaantuu kyseiseen ryhmään ja muihin saman henkisiin ryhmiin ihan jatkuvalla syötöllä.

Share

Kommentit

Simo Pekka (Ei varmistettu)

Miten yhteen blogikirjoitukseen saa mahtumaan noin älyttömän määrän rasismia, miesvihaa ja itsepetosta?

Väitätkö nyt tosissaan, että eri kulttuureissa ei olisi naisten aseman suhteen eroja ja joissain maissa kuten esim. Liberia, Etelä-Afrikka, Egypti, Turkki jne. hyvin erilainen suhtautuminen raiskauksiin, kuin meillä?

Oksettaa miten tällaista epä-älyllistä roskaa tuottavaa mielipuolta nostetaan vielä esille. Painuvan takaisin koulunpenkille.

macsek (Ei varmistettu)

Missä tässä kirjoituksessa on rasismia ja miesvihaa?

Se, että jotkut miehet ahdistelevat, raiskaavat ja pahoinpitelevät naisia, on tosiseikka. Tietenkin pitäisi joka väliin lisätä, että eivät läheskään kaikki miehet – eivät suomalaiset eivätkä maahanmuuttajat – mutta ehkäpä täysjärkinen lukija sen ymmärtää itsekin. Lisäksi tässä jutussa tuotiin kyllä ilmi myös se, että raiskauksilla ja väkivallalla hekumoivaa vihapuhetta tuottavat joidenkin miesten lisäksi myös jotkut naiset.

Voi olla, että joissakin kulttuureissa raiskataan vielä enemmän tai suvaitaan raiskauksia vielä enemmän kuin Suomessa. Mutta tässä ei ole kysymys siitä – jokainen raiskaus on liikaa, ihan siitä riippumatta, mistä kulttuurista sen tekijä tulee – vaan siitä, että toisia kulttuureja on turha syytellä sen porukan, joka "suomalaisuuden" puolustamisen nimissä itse hekumoi raiskauksilla ja väkivallalla ja kieltäytyy näkemästä omassa kulttuurissa piilevää väkivaltaisuutta.

Kenenkähän tässä pitäisi mennä takaisin koulunpenkille ja opetella lukemaan?

Muge (Ei varmistettu)

Ei vaittanyt - jos osasit lukea. Kirjoittaja totesi, etta on tekopyhaa selittaa, ettei Suomessa ole lainkaan raiskauskulttuuria (kieltamatta sita faktaa, etta ulkomaillakin on). Tama on asia, jota on tosi monen vaikea kasittaa, kuten nakojaan sinunkin. Onko sinun mielipiteesi se, etta on ihan ok jos tyttaresi pakaroita puristellaan baarissa ja vahan kourastaan alapaasta? Tai jos sisartasi uhitellaan raiskauksella sosiaalisessa mediassa? Ja en oikeasti kysynyt mielipidettasi, oksettaa tuollaista epa-alyllista roskaa tuottava munaton mies.
Jos olisit kaynyt jotain kouluja ikina, osaisit lukea, etta kirjoittaja tuomitsee kaiken (myos ulkomaalaisten tekemien) naisiin kohdistuvan ahdistelun, hyvaksikayton ja raiskaukset ja toivoo. etta jokainen saatetaan edesvastuuseen teostaan. Tama oli sinun mielestasi "epa-alyllista roskaa" - se on kiva se ja kaikki naiset kiittaa.

Entä islamilainen maailma? (Ei varmistettu)

Rumaa kielenkäyttöä ja huonoa käytöstä tietysti, mutta kyllä ns. suvaitsevaisetkin osaavat samanlaisen kielenkäytön, ainakin mitä somea olen tutkaillut.

Suomessa ei ole mitään varsinaista raiskauskulttuuria, koska raiskausta ei kukaan normaali ihminen tai esim. lainsäädäntömme hyväksy, vaikka tuomiot liian lieviä ovatkin - ja jopa vankiloissa raiskaajat ovat alinta kastia. Eivät edes nuo vihakirjoittajatkaan hyväksy, vaan suurella todennäköisyydellä heidän somekiukkuaan motivoi ns. suvaitsevaisten harjoittama mamuraiskaajien jatkuva puolustelu ja maahanmuuttoon sekä kulttuurieroihin liittyvien ongelmien täydellinen kieltäminen. Se että raiskausuutisten lukemisen jälkeen ärtymyksen vallassa kirjoitetuissa kiukkuisissa viesteissä toivotaan ns. suvaitsevaisten itse joutuvan mamujen tekemien raiskauksen uhreiksi esim. täysin sivullisten teinien sijaan johtuu kai vain siitä logiikasta, että ns. suvaitsevaiset kannattavat liki rajatonta maahanmuuttoa niistä maista, joista tulevat miehet ovat monien Euroopan maiden raiskaustilastoissa jo nyt korostetun yliedustettuina. Ns. suvaitsevaiset eivät myöskään kannanottojensa perusteella kykene tuntemaan empatiaa raiskausten uhreja kohtaan silloin, kun tekijänä ovatkin mamut kantisten sijaan, vaan raiskaavia mamuja päinvastoin puolustellaan ja liki säälitään kilpaa. Ja tietysti muistetaan ohessa haukkua kaikki valkoiset länsimaiset heteromiehet raiskaaviksi ihmishirviöiksi ja syyllisiksi mamumiestenkin tekemiin raiskauksiin.

Kai pikemminkin islamilaisesta maailmasta voi hyvällä syyllä sanoa, että siellä todella vallitsee raiskauskulttuuri - ainakin jos kirjoittajan mukaan kerran sellainen Suomessakin vallitsee? Yksikään muslimimaahan kun ei edes tunnusta sellaista ilmiötä kuin raiskaus avioliitossa, sillä se olisi islamin vastaistakin, koska pyhissä teksteissään sanotaan, että mies saa kyntää peltoaan halunsa mukaan ja saman kirjanhan mukaan vaimoa saa myös kurittaa, joskin siihen on tietyt tarkemmat säännöt.

Islamin sharia -lain mukaan raiskauksella pitää olla 4 miestodistajaa tai 8 naistodistajaa (naisen sanan arvo on puolet miehen arvosta!) tai muuten raiskattua naista syytetään aviorikoksesta, josta voi seurata vankilatuomio tai pahimmillaan jopa raiskatun kuoliaaksi kivittäminen. Esimerkiksi Pakistanin vankiloissa suuri osa naisista on tuomittu syystä, etteivät ole pystyneet todistamaan tulleensa raiskatuiksi. Tosin patriarkaalisen islamilaisen kunniakulttuurin piirissä jopa oma sukukin saattaa toisinaan kunniamurhata raiskauksen uhrin. Joten musliminaisten kynnys ilmoittaa raiskauksesta viranomaisille on varmastikin varsin korkea - ainakin paljon korkeampi kuin Suomessa?
Naisten suojelemiseksi musliminainen ei periaatteessa edes saisi liikkua yksin ulkona, siis ilman miespuolista saattajaa ja hyvin tärkeää on muistaa myös riittävä pukeutuminen ja islamilaisittain se merkitsee lähinnä hyvin peittävää kaapua. Tosin ääri-islamistien mukaanhan ei-musliminaisia, dhimmejä - voi pitää jopa sitten ihan seksiorjinakin, aivan kuten ISIS:kin tekee tälläkin hetkellä. Aisha -esikuvansa mukaiset morsiamet liittyvät länsimaisesta näkökulmasta katsottuna myöskin tuomittavaan seksuaalirikollisuuteen, vaikka siitä ei saakaan Suomessa julkisesti edes puhua. Ja mitä ilmentääkään naisten ympärileikkaus, jota myös joissakin muslimimaissa harjoitetaan. Muutoinkaan musliminaisen asema yhdessäkään muslimimaassa ei vastaa länsimaista käsitystä tasa-arvosta.

Muslimimaat eivät edes hyväksy yleistä ihmisoikeuksien julistustakaan, juuri koska se on sharian ja islamin vastainen, vaan heillä on oma Kairon julistus.
Eivätkä ne uskonnollis-kulttuuriset arvot ja kulttuurierot meihin ei-muslimeihin nähden noin vain katoa maata vaihtamalla, vaikka tokikaan edes kaikki muslimitaustaiset eivät niitä henkilökohtaisesti allekirjoita ja yksilöiden väliset erot on syytä aina muistaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

"Islamin sharia -lain mukaan raiskauksella pitää olla 4 miestodistajaa tai 8 naistodistajaa (naisen sanan arvo on puolet miehen arvosta!) tai muuten raiskattua naista syytetään aviorikoksesta, josta voi seurata vankilatuomio tai pahimmillaan jopa raiskatun kuoliaaksi kivittäminen."

Satua -- kuten varmaan tiedätkin. Kerrotaan silti niille, jotka ehkä saattaisivat uskoa väitteesi: Nuo todistajat nimenomaan pitää olla aviorikokselle. Jos todistajia ei ole, aviorikoksesta ei tule rangaistusta. Raiskaus ei liity asiaan.

Voit nyt räjähtää raivosta, kun paljastin valheesi.

Nuumi (Ei varmistettu)

Siis nyt Simo Pekka, ääh.. Olen sanaton.
Luin kommenttisi ja sen jälkeen uudelleen kirjoituksen yrittäen tavoittaa edes jotenkin perspektiiviäsi. En onnistunut, hyvällä tahdollakaan.

elllla (Ei varmistettu)

Pysäyttävän kuvottavaa kamaa. Pointtisi raiskauskulttuurista on täysin totta.

Ja varmasti kommentteihin tullaan väittämään mustaa valkoiseksi. Älä siitä välitä. Ei pidä antaa rasistien ja naisvihaajien pelotella hiljaiseksi. Sitä ne yrittää.

Lauraaaaa (Ei varmistettu)

Kiitos kun kirjoitat tärkeistä asioista. Tekstisi on aina hyvin perusteltua ja sitä on ilo lukea.

Mies, 34 v. (Ei varmistettu)

Nasima Razmyarin etunimi kirjoitetaan S:llä, ei Z:lla. Hänen sukunimensä kylläkin kirjoitetaan Z:lla.

EmMama
Matkalla Perille

Kiitos tästä, nimen kirjoitusasu korjattu! 

Eri värinen paketti (Ei varmistettu)

Kaikilla, ymmärrättehän, siis kaikilla ihmisillä on oikeus koskemattomuuteen, mutta taas kerran feministit näyttävät tekopyhyytensä. Tästäkin kirjoituksesta huomaa, ettei miesten koskemattomuus kiinnosta ketään. Mikäli feministit ajaisivat tasa-arvoa niin koskemattomuus ei kuuluisi vain naisille ja seksuaalivähemmistöille.
Tasa-arvosta puhutaan, mutta toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.

Ajatte vain omaa agendaa siinä missä rasistiset soldiers of odinit ja muut natsi-äpärät.

Enkä varmasti ole ainut mies joka on tullut lääpityksi ja pelännyt turvallisuutensa vuoksi kotinsa ulkopuolella, mutta eihän se kiinnosta, koska olen mies ja varmaan lääpinnästä olisi pitänyt osata nauttia, kun kerrankin saa huomiota, mutta nössöllehän tuli joka kerta vain paha mieli ja itku.

Taas olisi tarjolla feministeille kyyneleitä 'mens tears' mukeihinne.

Critical Feminist (Ei varmistettu) http://feminetsi.blogspot.com

Kerropa, "Eri värinen paketti", missä kohtaa kirjoittaja väitti, ettei miehillä muka olisi oikeutta koskemattomuuteen. Kunhan vain haet syytä loukkaantua.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.