Ladataan...

Tiistaina aamulla minulla oli tiedossa tapahtuma, jolle olin kiristellyt hampaitani jo kuukausia. Hammaslääkäri. En ole koskaan oikein pitänyt lääkäreillä käynnistä ylipäätänsäkään, mutta hammaslääkärikäynnit ovat olleet kyllä aivan omaa luokkaansa. Vaan sinne oli silti suunnattava, kun aikakin kerta oli varattu. Edellisestä käynnistäkin oli vierähtänyt jo 3-4 vuotta.

 

Kuvalähde

 

Olin paikalla juuri ja juuri ajoissa, kun aikaisemmin käyttämäni reitti olikin remontin takia suljettu. Pääsin siis samantien istahtamaan tuolille, ja huone näytti suurinpiirtein samalta, kuin kaikki aikaisemmatkin . Tällä kertaa olin kuitenkin ensimmäistä kertaa aivan yksin hammaslääkärin vastaanotolla. Vaikka en nyt varsinaisesti hammashoitoa pelkääkään, niin mieluummin olisin ollut melkein missä tahansa muualla.

 

Aluksi leuoistani otettiin röntgenit, joiden perusteella sain heti hyviä uutisia: alaleuan viisaudenhampaat ovat kääntyneet jotenkin väärin päin, ja ne tuskin koskaan puhkeavat. Jes, jotain hyvää sentään! Itse hammastarkastuksessakaan tilanne ei ollut niin paha kuin olin kuvitellut. Vanhat reiänalut olivat tietenkin paikoillaan, mutta niistä vain kaksi oli kehittynyt neljän vuoden aikana rei'iksi. Mitään moitteita en saanut, ja ilmeisesti reiätkin olivat kohtuullisen pieniä, sillä ne paikattiin samantien.

 

Puudutuksen jäljiltä ylähuuleni oli nenänpäähän asti täysin tunnoton, jonka vuoksi en tajunnut, että etuhampaan paikka oli todellisuudessa hieman suuri. Huomasin sen vasta myöhemmin, kun puudutus katosi. Nyt paikka on kuitenkin asettunut hieman paremmin paikoilleen, mutta ihan vähän se häiritsee purentaa edelleen. Uskon sen kuitenkin menevän nopeasti ohi, sillä tilanne on muutamassa päivässä parantunut niin huomattavasti.

 

Hammaslääkärissä käynnistä en pidä vieläkään. Niin mukava kokemus se ei ollut. Poraaminen sattui puudutuksellakin, ja koska minulla ei ennen hammaslääkärille menoa mitään kipuja ollut, se tuntui ihan sietämättömältä. Noh, ainakin on hampaat nyt hoidettu, ja seuraavat pari vuotta saa olla taas ihan rauhassa. Nyt vain odotellaan laskua!

 

Kirsikka W.

Share

Ladataan...

Maanantai on se päivä viikosta, jolloin ainakin itse tarvitsen kaiken mahdollisen boostin päivään. Viherpirtelöiden, kylmien suihkujen ja virkistävien naamioiden lisäksi myös musiikilla voi saada ylimääräistä energiaa päivään. Päätinkin koota kymmenen biisin soittolistan, joka on täynnä virkistäviä ja mielialaa kohentavia kappaleita, joita kuunnellessa aikainen herätys ja arkiaskareet ovat hieman helpompia!

 

1. The Fratellis - This Old Ghost Town

2. Will Young - Switch It On

3. Olavi Uusivirta - Kauneus sekoittaa mun pään

4. Robbie Williams, Olly Murs - I Wanna Be Like You

5. Shava - Ostarilla

6. Alvaro Soler - El Mismo Sol

7. Maroon 5 - Lucky Strike

8. Benny Benassi, The Biz - Satisfaction

9. Michael Jackson - Black or White

10. Rainbow - I Surrender

 

Millä tavalla te selviydytte maanantaimasennuksesta?

 

Kirsikka W.

Share

Pages