Ladataan...
MissCharlotta

Heippa! Mitä Teille kuuluu? Jos tätä postausta ja blogiani ylipäätänsä kukaan lukee! Päätin nyt joka tapauksessa tulla tänne höpöttelemään kuulumisia ja pohdiskelemaan tämän päivän tapahtumia. Sinänsä tämä päivä oli ihan tuikitavallinen keskiviikko, ei mitään kovinkaan ihmeellistä agendalla, mutta kuitenkin päivästä kehkeytyi ihan mieletön.

Aamulla ei ollut kiire minnekkään. Poikaystävälläni oli vapaapäivä ja itsellänikään ei ollut luentoja, vaikka kouluhommia onkin vaikka muille jakaa! Söimme siis rauhassa aamiaista korttia samalla pelaillen ja kaikesta mieleen juolahtavasta jutellen. Ihana aamu. Sitä oikeaa arjen luksusta! Tämän täällä vallitsevan sadekelin puolestakin oli ihan mahtavaa, ettei tarvinnut juosta aamulla kiireellä mihinkään. Koko aamupäivän nimittäin satoi - vaikka aurinko paistoikin todella kirkkaasti aina ajoittain.

Alku iltapäivästä suuntasin Yliopistolle tapaamaan entistä opiskelukaveriani, joka on täällä Uumajassa käymässä. Oli ihana nähdä ja vaihtaa kuulumisia! Viimeksi nähtiin alkuvudesta Helsingissä ja paljon on tosiaan sen jälkeen tapahtunut! Vaikkaa aikaa oli taas kulunut, emmekä muuten pidä mitenkään erityisen tiiviisti yhteyttä, niin tuntui siltä että juttu vain jatkui siitä mihin viime kerralla jäätiin. Totesinkin hänelle, että olen onnekas kun minulla on hänen kaltaisensa ystävä! Ehkä seuraavaksi on minun vuoroni vierailla hänen luonaan Luxemburgissa, kuka tietää? Ainakin toivon, että onnistuisin ottamaan aikaa jossain vaiheessa ja lentämään vaikka pitkäksi viikonlopuksi kylään!

Eli ihana päivä siis takana, vaikka mitään kovin ihmeellistä ei agendalla ollutkaan. Nyt istun yliopistolla ja pidän pientä taukoa kouluhommista ja kirjoitan tätä. Poikaystäväni on Suomenkielen tunnilla ja olen ottanut tavaksi tulla tänne tekemään kouluhommia siksi aikaa, kun hän on tunnillaan. En ole kovinkaan tehokas kotona näin ilta-aikaan, siksi on parempi tulla tänne. Saanpahan ainakin jotain aikaiseksi!

Nyt on kuitenkin aika palata koulukirjojen pariin. Hauskaa iltaa kaikille, jotka tänne eksyvät!

 

Ladataan...
MissCharlotta

En tiedä onko Suomessa satanut yhtä paljon, kuin täällä. Tuntuu, että joka päivä sataa. Enemmän tai vähemmän. Noin yleisesti ottaen sade on mielestäni jopa ihan tunnelmallista - silloin, kun saan olla sisällä ja istua sohvalla filtin alla tekemässä kouluhommia tai vain rentoutumassa höyryävän tee mukillisen kanssa. Tänään ei kuitenkaan ollut sellainen päivä. Ei todellakaan. Tänään olen ollut koko päivän yliopistolla ja juoksennellut eri rakennusten välillä ja sen takia tämä ainainen sade jotenkin pääsi ihoni alle. Pääsi siis oikein todenteolla ärsyttämään...

No valituksen ja narinat sikseen. Ei sää valittamalla parane. Nyt aion keittää sen kupillisen kuumaa teetä ja istua sovalle katsomaan Ruotsi- Hollanti jalkapallo-ottelua yhdessä ystäviemme kanssa. Ja ihan vain rentoutua ja nauttia ystäviemme seurasta. Ehkä se saa minut unohtamaan ulkona ropisevan sateen ja pääsen vihdoinkin siihen tunnelmalliseen syksyfiilikseen. Jos ei muuta niin ainakin kotiamme piristävä ihana vaaleanpunainen hortensia piristää mieltäni joka kerta sen nähdessäni.

Ihanaa ja tunnelmallista iltaa kaikille - jos joku siis tätä sattuu lukemaan!

 

Ladataan...
MissCharlotta

Olen nähnyt tätä postausta muutamassa blogissa, joten päätin tehdä tämän nyt myös itse. Oma taustani on siis se, että asuin Ruotsin Uumajassa 2012-2016 ja nyt muutin tänne Syyskuun alussa takaisin. Eli kokemusta Ruotsista asuinmaana löytyy jo jonkin verran.

1. Mikä on parasta tämänhetkisessä asuinmaassasi?

No siis riippuu miten tähän haluaa vastata. Mutta yleisesti ottaen Ruotsissa olen pitänyt yhteiskunnan tietynlaisesta avoimuudesta ja positiivisuudesta. Hankala pukea sanoiksi, mutta sellainen tietty vastaanottavaisuus ja ainainen positiivisuus yllätti ensimmäistä kertaa tänne muuttaessani. Postiivisten sanojen, kuten "toppen" ja "härlight" viljely on hyvin yleistä, mikä suomalaisena tuntui aluksi hiukan hassulta! Nyt siihen on jo tottunut, ja on niitä alkanut eksymään omaankin puheeseeni.

2. Entä ikävintä?

Tietysti se, että sukulaiset ja ystävät ovat "kaukana", kun ei voi tuosta noin vain pistäytyä kahville tai yllättää toista viemällä herkku kahvit töihin vaihtaen samalla kuulumiset. Mutta toki tietynlaisten käytännönasioiden hoitaminen muulla, kuin sillä omalla kielellä aiheuttaa aina ajoittain karmitusta. Onneksi lentokoneella pääsee nopeasti rakkaita halaamaan ja oma kielitaito kehittyy koko ajan.

3. Jos saisit matkustaa mihin tahansa kahdeksi viikoksi, mihin matkustaisit?

Oijoi, mikä kysymys! Ehtisikö kahdessa viikossa matkustamaan maailman ympäri? No ei, jos tosissan saisin mahdollisuuden matkustaa mihin tahansa kahdeksi viikoksi, niin valintani olisi New York. Ehdottomasti! Olisi ihana ehtiä kiertämään ja tarkastelemaan kaupunkia kahden viikon ajan. Vaikka ei tuokaan aika sielä varmastikkaan mihikään riittäisi.

4. Mihin kohteeseen matkustaisit uudestaan?

Italian Firenzeen! Sanat eivät riitä kuvaamaan sitä, että kuinka upea kaupunki Firenze on!

5. Mitä suomalaista ruokaa kaipaat eniten ulkomailla?

Monia Suomalaisia ruokia Ruotsista kyllä saa, etenkin täältä Uumajasta missä Suomalaisia tai Suomi taustaisia löytyy vaikka kuinka paljon. Mutta niitä Elovehnan kaurahiutaleita ei täältä saa. Ruotsissa kaurahiutaleet ovat jotenkin paljon suurempia ja niiden keittäminen on paljon hitaampaa. Niiden lisäksi yksittäispakatut viilit ovat kyllä etsittävissä kissojen ja koirien kanssa!

6. Uskotko muuttavasi joskus takaisin Suomeen?

Hankala kysymys. Tällä hetkellä en kuitenkaan näe muuttavani takasin Suomeen, jos elämä vain etenee sillä tavalla, kuin sen toivon etenevän. Mutta eihän sitä kuitenkaan ikinä tiedä tulevasta.

7. Mikä on asuinmaasi hauskin/mielenkiintoisin juhlapyhä?

En osaa oikein sanoa. Juhlapyhät kun ovat täällä aika samoja, kuin mitä Suomessa.

8. Mikä oli vaikeinta ulkomaille muutossa?

Vuonna 2012 hankalinta oli oman arjen itsenäinen pyörittäminen vieraalla kielellä oli ehdottomasti haastavinta. Mutta nyt kaikkien rakkaiden jättäminen sekä mielenkiintoisesta työstä irtisanoutuminen tuntuivat hankalalta.

9. Voisitko kuvitella asuvasi jossain muualla kuin asuinmaassasi?

Ehdottomasti. Saa nähdä mihin elämä meidät kuljettaa.

10. Mikä oli vuoden 2016 mieleen jäävin hetki?

Se, että pääsin kokeilemaan siipiäni mieleniintoisessa työssä, sekä toteuttamaan yhden unelmani asumalla Ullanlinnassa. Olin pienestä pitäen unelmoinut asuvani Ullanlinnassa, ja oli upeaa toteuttaa tuo unelma!

+1 Aiotko matkustaa jonnekin tänä vuonna?

Tuskimpa. Tai Suomeen reissaan kyllä Lokakuun lopulla sekä Joulua viettämään. Muuten taitavat reissut jäädä ensivuodelle, ellei Ruotsin sisällä tehtäviä reissuja lasketa!

Pages