Ladataan...
Morning Glory

Kirjoitin jokin aika sitten pahasti vaivaavasta matkakuumeestani, joka ei ole ottanut laantuakseen. Haaveilin silloin (ja edelleen) matkasta ihan yksin vain itseni kanssa, ja nyt olen toteuttamassa suunnitelmani osittain. Ihan yksin en kuitenkaan ole reissuun lähdössä vaan nappasin mukaan yhden vanhoista ystävistäni, jonka kanssa on tullut koettua vaikka mitä. Olemme lähdössä nyt ensi lauantaina pienelle minimatkalle ja voi iik kuinka innoissani olen!

Minireissumme sijoittuu Tallinnaan, jossa vietämme huoletonta aikaa yhden yön verran. Reissukohde on tarpeeksi lähellä niin, että sinne on vielä järkevää mennä vain muutamaksi päiväksi. Tiedossa on paljon hyvää ruokaa, hotellilakanoita, spa, ostoksia ja kaikkea mitä nyt vaan kahden mutsin irtiottolomalta voi odottaa. Niin ja hei myös viiniä tietysti! Olemme suunnitelleet etukäteen lounas- sekä illan dinneripaikat, jotka ovat Sfäär sekä paljon kehuttu Fabrik. Muuten olemme jättäneet aikataulun aika löysäksi, joten ihan kunnon turistipyörimisellekin on aikaa. 

En ole käynyt aikoihin Tallinnassa mutta olen kuullut paljon sen positiivisesta muutoksesta kohti urbaania pääkaupunkia, ja on mahtavaa päästä pyörimään uudenlaiseen Tallinnaan. Mä jopa odotan innoissani sitä laivamatkaa vaikka siis noin yleensä kaikki laivahommat on musta ihan hirveitä. En ole myöskään tippakaan huolissani miten täälllä kotona pärjäillään, sillä lapset ovat kuitenkin isänsä kanssa ja poikakin on töitteni takia tottunut olemaan minusta pitkiä päiviä erossa. Tuntuu jotenkin niin oudolta, että saan koko ensi viikonlopun huidella miten haluan ja vieläpä sellaisessa seurassa, joka hoitaa itse syömisensä sekä pissansa - ahh.

Esikoisen kanssa mulla ei olisi tullut mieleenkään pakata tässä vaiheessa laukkujani ja lähteä reissuun ilman perhettäni. Mutta nyt osaan jo hellittää eikä mulla tarvitse olla kaikkia lankoja koko ajan käsissäni. Vaikka tiedän, että nuo pienet söpöliinit varmasti ikävöivät minua, en voi kuitenkaan olla ajattelematta kuinka hyvä lasten ja miehen on olla välillä ihan kunnolla keskenään ilman minua. Ja koska imetyskin loppui ihan itsestään jokin aika sitten ei mua rajoita enää mikään. 

Minireissustamme on tulossa varmasti ihan mahtava, ja on niin ihanaa päästä pitkästä aikaa kunnolla juttelemaan ystäväni kanssa ilman paidan helmoihin tarttuvia tahmakäsiä tai jatkuvaa keskeytystä. Tiedän myös kuinka ihanaa on tulla sunnuntai-iltana kotiin. Mutta nyt en vielä mieti sitä, vaan keskityn Tallinnan asuvalintoihini sekä tulevan reissun fiilistelyyn. Niin hauskaa! 

Share

Ladataan...
Morning Glory

Mun vatsassa on kuplinut jo jonkin aikaa sellainen onnellisuus ja ilo mitä en ole tuntenut pitkään aikaan. Elämäni rullaa nyt jotenkin niin oikeilla urilla, että se tuntuu todella hyvältä. Aamuisin oloni on kevyt, päivisin kaikki on hyvin ja iltaisin en tunne hetkeäkään ahdistusta seuraavasta päivästä. Kaikki on jotenkin pehmeää eikä elämässäni ole tällä hetkellä kovinkaan paljon sellaisia teräviä säröjä, jotka pelottaisivat tai toisivat epävarmuutta. Meidän arkemmekin on tuntunut niin luvattoman helpolta, ja ehdin vieläpä tekemään ihan oudon paljon asioita päivän aikana. Olen kyllä toki ollut aikaisemminkin tyytyväinen elämääni, mutta ihan näin kevyttä tai huoletonta mulla ei ole ollut vähään aikaan. 

Tämä fiilis tuli ihan puskista ja on hassua, että kaikki on jotenkin nyt vaan niin hyvin, vaikka ihan samalla tavalla tässä pyörii niitä elämän pieniä ei niin kivoja asioita. Olemme riidelleet miehen kanssa, lasten ensi syksyn hoitokuviot ovat vielä aivan levällään, poika on nukkunut flunssan jälkeen ihan tajuttoman huonoja öitä, päässäni pyörii lista to do-asioista jotka pitäisi ehtiä jossain välissä hoitamaan ja kylpyhuoneemme on täyttynyt loputtomasta pyykkivuoresta. Mutta tällä hetkellä mikään noista ei oikeastaan haittaa - kaikkihan nuo kuuluvat elämään.

Uskon saavuttaneeni nyt elämässäni jonkun sortin balanssin niin kahden lapsen äitinä kuin ihan minuna itsenänikin. Tiedän, ettemme ole miehen kanssa lähelläkään kuivilla vesillä mitä tulee vanhemmuuteen ja edessämme on vielä monen monta vaikeaa vaihetta. Mutta jotenkin asiat ovat helpottaneet ihan valtavasti kuopuksen vauvavuodesta ja nyt uskallan jo ajatella, että äitinä oleminen voi joku päivä olla suurimmaksi osaksi ihan leppoisaakin. Ja mitä tulee omaan elämääni olen siitä ihan superinnoissani. Olen kääntänyt elämäni suuntaa, ottanut riskejä ja alkanut tavoitella unelmiani. Ja parasta on se, että olen voinut tehdä sen ihanan perheeni sekä mahtavien ystävieni kannustaessa vieressä. 

Tulossa on muutenkin niin paljon kaikkea kivaa, etten meinaa pysyä pöksyissäni. Odotan innoissani tulevaa kesää sekä syksyä. Miehen lomaa, reissuja, ystäviä, mökkeilyjä, maauimaloita, maallamme oloa, lähipiiriimme syntyvää vauvaa, tulevaa lattiaremonttia (valmiina) ja vaikka mitä muuta kivaa! Kun omaan elämäänsä on tyytyväinen ja tekee itselleen mielekkäitä asioita, tuntuu se ihan tuiki tavallinenkin arki kaikkine kiukkuineen, väsymyksineen ja kiireineen silti todella hyvältä. Nyt on hyvä ja tässä on hyvä. 

Kuvat Instagramista @morningloryannika

Share

Pages