Ladataan...
Naiádes

Olen seuraillut Ranskan "burkini-casea" tasaisen ärtyneenä, sekä siitä seurannutta jälkikeskustelua vielä ärtyneempänä. Lilyssa asiaan on otettu kantaa jo useammassakin blogissa, joten olen ajatellut asian olevan siltä osin jo käsitelty.

Tottakai jokainen fiksu ihminen ajattelee naiselle olevan oikeus pukeutua miten haluaa? Ja tuohan tapahtui Ranskassa, eihän meillä täällä Suomessa ole tuommoista. Ettäkö nyt joku määrittelisi, mitä minä saan pukea päälleni tai en saa?

Lisäsin FB-profiilikuvakseni muutaman viikon takaisessa kuvaussessiossa otetun kuvan, jossa päälläni on alusvaatteet ja ihoa näkyy käsivarsissa, toisessa kyljessä ja jaloissa. Tähän kuvaan useampaankin otteeseen omalla Facebook-seinällään feministisiä artikkeleita jakanut tuttavani kommentoi, että hän ei pidä tästä kuvasta, eikä tuommoisesta vartalon esittelystä ylipäätäänkään. 
Jostain syystä, vaikka internetissä olenkin aikaa viettänyt luvattoman paljon, yllätti tämä kommentti minut täysin. Lähtökohtaisestikin olen yllättynyt ihmisten tarpeesta kertoa muille negatiivisia asioita - en oikein ymmärrä mitä siitä saa irti, että kertoo Kaijalle, kuinka huonosti tuo mekko istuukaan ja saa Kaijan näyttämään lihavalta.
Samaan yllätyksen, hämmennyksen ja epäuskon koteloon menee se, kun fiksut ihmiset kirjoittavat blogiinsa Kardashianien olevan varmaan vähän tyhmempiä kuin muut, koska kaikki turhat jatkeet kehossa.

Näissä asioissa ei oikein tiedä mistä edes aloittaa. Pää täyttyy katkonaisista ajatuksista, sanoista ja lauseista, mutta mitään järkevää ei saa muodostettua. Tekisi mieli huutaa, että nomitäsesullekuuluumitätoinentekeesiishiustenpidennyksetmitähelvettiakaijokainensaatehdämitähaluaamybodymyrylesettekötetajuaeiseteekestääntyhmää, mutta koska asiasisältö tuppaa jäämään hieman hämärän peittoon, tyydyn vain olemaan hiljaa. 
Kuitenkin, sillä onhan "Provokatiivinen kannanotto" toinen nimeni, ajattelin nyt näyttää oman typerän ja pinnallisen bimbo-vartaloni teille.

Huomasitteko ovelasti piilotetun sanavalintani? Oman vartaloni. Vartalon, jonka täysi päätäntävalta on minulla ja josta saan näyttää niin paljon kun haluan. Vartaloni, jota saan esitellä kameralle omasta toivomuksestani, että on sitten vanhana jotain mitä muistella. Kuvia, joita saan laittaa esille, ja joiden postaaminen ei vaikuta älykkyyteeni mitenkään. Ja tiedättekö mitä? Minä pidän noista kuvista helkkarin paljon!

Ehkä vielä joskus elämme maailmassa, jossa naisen vartalo on hyväksyttävä muutenkin, kuin porakoneita myytäessä tai miehille nautintoa tuottaessa.

Kuvat: Jesse Hinkkuri Photography

Ladataan...

Ladataan...
Naiádes

Heräilin tänään hieman liian aikaiseen aamuun, kun isäni pentuvaihetta elävä kissieläin nimeltä Tapsa hyppäsi päälleni ja haukkasi peiton alta pilkottavasta jalastani kiinni. Noustuani tunnistin vastakeitetyn kahvin tuoksun ja ikkunasta ulos katsellessani näin, kuinka vaaleansininen bussi ajoi Norjan puolella etelään päin.

Aamupalan syötyäni avasin läppärin ja lisäilin välilehtiin ystäväni Facebook-päivityksessä jaettuja musiikkiehdotuksia, ja silmiini osui uutinen Brysselin räjähdyksistä. Katselin videoita pakoon juoksevista ihmisistä ja mietin kuinka itsekin toissapäivänä vietin aikaa lentokentällä. Avasin uuteen välilehteen Lilyn ja ajattelin tulla lempiblogeihini lukemaan Portugalin lämmöstä ja elämästä vanhassa puutalossa - siirtääkseni itseni edes hieman kauemmas tämänpäiväisistä terrori-iskuista.

Etusivulla näkyi kuitenkin blogiteksti emminuorgamismista.

Avasin blogitekstin, vaikka kyseinen naisvihainen tekstioksennus, jota kirjoittaja kutsuu blogiksi, ei ansaitse yhtäkään klikkausta enempää. Blogitekstissä kirjoittaja on luonut itselleen olkiukon kaikelle pahalle joka tästä maailmasta löytyy, ja kutsuu sitä emminuorgamismiksi. Se on kirjoittajan mukaan mm. syrjintää, narsistista kiihkoa ja sen seurausta on myös Donald Trumpin mahdollinen vaalivoitto.
Ja tärkeimpänä, kirjoittaja mielestä maailmassa on liikaa emminuorgamismia

Siihen, että emminuorgamismi todellakin on Maailman Paha, on kirjoittaja päätynyt mutuilemalla läpi omia subjektiivisia elämänkokemuksiaan ja "tieteellisillä tutkimustuloksilla".
Näillä tutkimustuloksilla kirjoittaja viittaa amerikkalaiseen järjestöön, joka aktiivisesti vastustaa samaa sukupuolta olevien parien oikeutta lapsiin sekä oikeutta raskaudenkeskeytykseen, mutta ajaa vanhempien oikeutta kurittaa fyysisesti lapsiaan.

En väitä tietäväni ratkaisua talouskriisiin tai miksi kissa välttämättä haluaa makoilla juuri näppäimistöni päällä, mutta miisanuorgamina väitän tietäväni yhden sun toisenkin asian emminuorgamismin syystä; Emmi Nuorgamista.
 

Mitä siis on emminuorgamismi?
 

Se on sitä, että soittaa aamuyöllä viihteellä olleelle pikkusiskolle, että onhan sisko päässyt turvallisesti kotiin.

Se on sitä, että makaa peiton alla sohvalla kaksi kuumeista lasta sylissään, vaikka olisi ollut tärkeää menoa.

Se on sitä, että laittaa soimaan Baccaran Yes Sir, I Can Boogien kun siskot on tulossa viettämään roséepullojen kanssa iltaa.

Se on sitä, että muistaa aina sanoa teini-ikäiselle siskolle, että olethan missä vain tahansa, niin muista että voit aina tulla tänne.

Se on sitä, että kertoo poikaystävänsä kanssa turhasta riidelleelle siskolleen, että tiedäthän, että sun kanssa ei ole aina helpoin puhua joistain asioista?

Se on sitä, että istuu baarin vessassa yhden siskon kanssa ja puhuu puhelimessa toisen kanssa, kun nuoremmalla on tärkeää kerrottavaa.

Se on sitä, että opettaa lapsia sanomaan aina moikiitos ja saisinko.

Se on sitä, että lähettää tuhannen kilometrin päässä asuvalle, koti-ikävää potevalle siskolle kirjeen; muistathan, että vaikka siellä olisi aina pimeää, surullista ja maailman paskinta, niin sä pystyt siihen. olet kaunein, fiksuin ja älykkäin ihminen siellä, sen jälkeen pystyt mihin vain.

Se on sitä, että toteaa hiusvärissään epäonnistuneelle nuorimmalle siskolleen, että no mut sehän on tosi kiva. otatko oluen?

Se on sitä, että kertoo tätiä etsiville lapsilleen, että miisa ei voi nyt tulla kylään kun se muutti, mutta voidaan soittaa sille heti.

Se on sitä, että jaksaa talsia eteenpäin kaikista kuvottavista sovinistibloggaajista huolimatta.

Se on sitä, että uskaltaa sanoa mitä ajattelee ja pystyy nousemaan negatiivisten kommenttien yläpuolelle.

Se on sitä, että jokaisen vihakommentoijan takana näkee ihmisen, jolla ei vain itsellään mene elämässä kovin hyvin.

Se on sitä, että haluaisi kaikkien lasten, ihonväristä ja kromosomeista huolimatta voivan elää maailmassa, jossa kukaan ei katso pahalla sen vuoksi, minkälainen lapsi sisimmissään on ja miten lapsi sen tuo esille.

Siinä se nyt on. Kaikessa pahuudessaan. 

emminuorgamismi - ikää kuusi vuotta, pikkusiskon miisanuorgamin kanssa päiväkodin kaverikuvassa.

Ladataan...

Ladataan...
Naiádes

Selailin tässä yksi päivä blogini viimeisimpiä päivityksiä, ja voisinpa ottaa oikein tavaksi päivitellä kerran vuodessa kuulumisiani Instagramin avulla! Krhm.

Viimeisimpään puoleen vuoteen on mahtunut kaikenlaista - ehkä päällimmäisenä ja suurimpana muutoksena hyppy tuntemattomaan, ja muutto Hyvinkäälle. Sopeutuminen uuteen paikkaan on sujunut yllättävän kivuttomasti, osittain varmaan siksi, että ensimmäiset viikot muuton jälkeen kävin vielä Tampereella töissä, eli sain jonkinlaisen ns. "pehmeän laskun" muuttoon. Mutta yllättävän vähän sitä enää kaipaa vanhaa elämää. Lähinnähän elämäni koostui siitä, että istuin Ukko Nooassa Punk Ipa edessäni ystävien kanssa. Ja vaikka se elämä mahtavaa olikin, niin ehkä kaipasinkin jo jotain muutosta. Hyppyä uuteen.
Olinhan asunut Tampereella jo pari vuotta putkeen - tajusin nimittäin yksi päivä etten ole yläasteen jälkeen asunut kahta-kolmea vuotta pidempään samassa kaupungissa.

Olen vuoden aikana mm. roadtrippeillyt siskojeni kanssa.

Vappuhöpsötellyt uusissa Minnetonkan lempparisaappaissa!

Työskennellyt Suomen eSports -skenessä lisää.

Tutustuttanut siskonlapsia tietokonepelien ihanaakin ihanampaan maailmaan! 

Matkustellut ja nauttinut lämpimistä keleistä.

Tutustunut uudenlaisiin nörtteilyn muotoihin.

Vetänyt Murhamysteeri-illallisia lempimekossa.

Pelaillut lautapelejä ja juonut hyvää punaviiniä.

Selfistellyt peilin edessä sofiavergara-mekossa.

Käynyt Jack The Roosterissa kavereiden keikalla.

Juhlinut sukulaisten kanssa Kaskisten mummulassa.

Hupsutellut siskontyttären kanssa!

Tehnyt hyvää ruokaa.

Testaillut täysin uusia asioita! (Sekä huomannut, etten ole kovinkaan lahjakas jousiampuja.)

Muuttanut täysin uuteen ja vieraaseen kaupunkiin.

Nauttinut pimeistä talvi-illoista.

Matkannut Hyvinkää-Tampere -väliä junalla lukemattomia kertoja.

Ja tutustunut uuteen kaupunkiin ja käynyt kaakaolla ystävien kanssa.

Toisinsanoen - viime vuosi oli mahtava.

Toivottavasti tästä vuodesta tulee vielä mahtavampi! Ja vuosiluvuista viis - tähän vuoteen suuntaan näillä fiiliksillä:

Ladataan...

Pages