”Harva asia tässä maailmassa on yhtä sopimaton kuin naisen ruumis.”

Olen seuraillut Ranskan ”burkini-casea” tasaisen ärtyneenä, sekä siitä seurannutta jälkikeskustelua vielä ärtyneempänä. Lilyssa asiaan on otettu kantaa jo useammassakin blogissa, joten olen ajatellut asian olevan siltä osin jo käsitelty.

Tottakai jokainen fiksu ihminen ajattelee naiselle olevan oikeus pukeutua miten haluaa? Ja tuohan tapahtui Ranskassa, eihän meillä täällä Suomessa ole tuommoista. Ettäkö nyt joku määrittelisi, mitä minä saan pukea päälleni tai en saa?

Lisäsin FB-profiilikuvakseni muutaman viikon takaisessa kuvaussessiossa otetun kuvan, jossa päälläni on alusvaatteet ja ihoa näkyy käsivarsissa, toisessa kyljessä ja jaloissa. Tähän kuvaan useampaankin otteeseen omalla Facebook-seinällään feministisiä artikkeleita jakanut tuttavani kommentoi, että hän ei pidä tästä kuvasta, eikä tuommoisesta vartalon esittelystä ylipäätäänkään. 
Jostain syystä, vaikka internetissä olenkin aikaa viettänyt luvattoman paljon, yllätti tämä kommentti minut täysin. Lähtökohtaisestikin olen yllättynyt ihmisten tarpeesta kertoa muille negatiivisia asioita – en oikein ymmärrä mitä siitä saa irti, että kertoo Kaijalle, kuinka huonosti tuo mekko istuukaan ja saa Kaijan näyttämään lihavalta.
Samaan yllätyksen, hämmennyksen ja epäuskon koteloon menee se, kun fiksut ihmiset kirjoittavat blogiinsa Kardashianien olevan varmaan vähän tyhmempiä kuin muut, koska kaikki turhat jatkeet kehossa.

Näissä asioissa ei oikein tiedä mistä edes aloittaa. Pää täyttyy katkonaisista ajatuksista, sanoista ja lauseista, mutta mitään järkevää ei saa muodostettua. Tekisi mieli huutaa, että nomitäsesullekuuluumitätoinentekeesiishiustenpidennyksetmitähelvettiakaijokainensaatehdämitähaluaamybodymyrylesettekötetajuaeiseteekestääntyhmää, mutta koska asiasisältö tuppaa jäämään hieman hämärän peittoon, tyydyn vain olemaan hiljaa. 
Kuitenkin, sillä onhan ”Provokatiivinen kannanotto” toinen nimeni, ajattelin nyt näyttää oman typerän ja pinnallisen bimbo-vartaloni teille.

DSC_1011 copyMV.jpg

DSC_1226 copy.jpg

DSC_0559 copy_korjattu.jpg

DSC_1299 copy.jpg

DSC_0898 copy.jpg

Huomasitteko ovelasti piilotetun sanavalintani? Oman vartaloni. Vartalon, jonka täysi päätäntävalta on minulla ja josta saan näyttää niin paljon kun haluan. Vartaloni, jota saan esitellä kameralle omasta toivomuksestani, että on sitten vanhana jotain mitä muistella. Kuvia, joita saan laittaa esille, ja joiden postaaminen ei vaikuta älykkyyteeni mitenkään. Ja tiedättekö mitä? Minä pidän noista kuvista helkkarin paljon!

Ehkä vielä joskus elämme maailmassa, jossa naisen vartalo on hyväksyttävä muutenkin, kuin porakoneita myytäessä tai miehille nautintoa tuottaessa.

Kuvat: Jesse Hinkkuri Photography

muoti trendit meikki syvallista
Kommentit (19)
  1. Upea runko. Mukava kattella

  2. Mitä ihanin narsissi <3

    1. [[{”fid”:”823103″,”view_mode”:”media_original”,”fields”:{”format”:”media_original”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”attributes”:{”height”:”263″,”width”:”500″,”class”:”media-element file-media-original”},”link_text”:null}]]

      1. Ja siitä! 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *