Ladataan...
Näissä neliöissä

Me emme harrasta mitään suuria kesäsuunnitelmia. Ei ole matkasuunnitelmia tai stressiä mitä kaikkea kesän aikana pitäisi tehdä. Kotimaan reissuista ja retkistä kyllä tykkäämme. Turun Linna, Korkeasaari, Ti-ti nallen talo ja Muumimaailma on ollut lasten kanssa kohteita näinä viime vuosina.

Mutta sitten on ne meidän projektit! Jokaiselle kesälle me tunnutaan keksivän jotakin kivaa!

Tänä vuonna mies on tehnyt mökin terassin rappuset uusiksi ja sitten porukalla maalattiin terassin laudoitus. Mies teki meille parvekkeelle turvallisuutta ja suojaa lisäävän rimotuksen. Minä tuunasin keinutuolimme ja maalasin apukeittiön uloskäynnin. Niin ja sitten me maalattiin puuvarastokin. Ja mies päätti repiä takapihalta kasan vanhoja kantoja ja hiljalleen pintaan nousseita kiviä. 

Rohkaistuin kesällä myös tikkailla kiipeilyssä! Mies nyt menee edes takasin niillä ja pomppii katollakin millon missäkin. Mutta itsekin uskaltauduin kiipustamaan parvekkeelle miehen kanssa vähän erilaista reittiä. Ja innostuin myöhemmin putsaamaan rännejäkin! Ensin olin vaan tikkaiden pitelijänä, mutta sitten vaihdettiinkin miehen kanssa osia!

Mökin katolla olen ollut, mutta meidän talon katolle en ole uskaltanut. Sen verran pelottaa korkeus kun on rinnetontti ja kaksikerroksinen talo! Tosin jos valjaat hankitaan, niin sitten aion harkita asiaa! :D

Me tykätään tehdä yhdessä. Kaikenlainen puuhastelu on rentouttavaa. Ja lomalla oli kiva kun sai tehdä kaikessa rauhassa kotona kivoja juttuja yhdessä.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Näissä neliöissä

Nyt on 6-vuotiaan synttäreitä juhlittu niin kavereiden, kuin sukulaistenkin kesken!

Tiistaina meillä oli tupa täynnä lapsia ja se 1,5 tuntinen hurahti kyllä nopeasti! Kyllä oli synttärisankari onnellinen ja hauskaa tuntui pienemmälläkin olevan kun pääsi mukaan lahjojen avaukseen ja herkutteluun. Muuten ei pienempää isompien seura ihme kyllä nyt kiinnostanut. Hänellä oli omat puuhat sisällä ja isommat saivat leikkiä pihalla. Veikkaan syyksi ison porukan, yleensä kun pienempi on mukana leikeissä. Ohjelmaksi riitti onginta ja vapaa leikki!
Synttärisankari sai kasan mieluisia lahjoja ja loppu ilta menikin uusilla barbeilla leikkiessä! :)

 

Lauantaina oli vuorossa sukulaiset ja lahjaksi neiti sai ihania vaatteita, askartelutarvikkeita ja ihanan kirjan, lisäksi hän sai kaksi barbia, joista toinen oli sellainen jota hän papalta oli pyytänyt. Tyttö tosiaan isopapaltaan kysyi, voisiko hän saada yhden barbien ja nauroimme miehen kanssa lastenkutsuilla, kun paketeista löytyi kolme barbia. Että vaikka lapsi pyytäisi kauniisti vain yhtä, voi niitä sitten tullakkin iso kasa! Muutaman vanhan jo leikeissä kärsineen tosin sain sitten pistää pois. :) Tarjolla oli mansikkakakkua, salted caramel-piirakkaa, mustikkapiirakkaa vaniljakastikkeen kera, kinkkukierteitä ja karjalanpiirakoita munavoilla. :) 

 

 Elokuussa meillä on paljon synttäreitä. Mieheni jo edesmennyt isoäiti syntyi kaksossiskonsa kanssa elokuussa. Mieheni isotäti onkin jo reilusti päälle 80! Oma isoäitini ja isoisäni ovat syntynyt elokuussa ja molemmat lähentelevät 80 vuoden ikää. Niin ja sitten myös minä olen elokuun lapsi! Onneksi isompia juhlia ei nyt ole tiedossa. Kyllä me vanhemmat ollaan onnellisia, kun tämän viikon juhlista on nyt selvitty! :D

Share
Ladataan...

Ladataan...
Näissä neliöissä

Esikoisemme täytti tällä viikolla 6 vuotta. Ajattelin, että nyt olisi hyvä listata vähän opittuja asioita molemmista tytöistämme. Kuopuskin kun täyttää ensi kuussa 2 ja puoli vuotta. :)

 

6v.:

• pyöräilee ilman apupyöriä

• tunnistaa, sekä kirjoittaa joitakin kirjaimia, sekä oman ja siskonsa nimen

• tykkää pelata lautapelejä ja tehdä palapelejä

• osallistui alkukesästä ensimmäisiin yleisurheilukisoihinsa

• pitää askartelusta, muovailusta ja värittämisestä

• omaa hyvän mielikuvituksen ja tykkää kuunnella satuja, minkä huomaa rikkaasta sanavarastosta
 

2,5v.:

• puhuu selvästi ja osaa kertoa asioista ymmärrettävästi

• laskee 1-10 (osaa myös laskea esim. kuinka monta palloa on)

• leikkii yksin ja kaverin kanssa (lempileikit Muumitalolla, duploilla, barbeilla ja nukeilla)

• tykkää tehdä palapelejä

•  hyppii trampoliinilla ja juoksee siskonsa perässä

• rakastaa Muumi-kirjoja, joiden hahmoista Mörkö on lemppari

• keinuminen on lempipuuhaa pihalla ja neiti sai kesällä isojen tyttöjen keinun siskonsa keinun viereen

 

 

 

P.S. Meidän 6-vuotias on 120,5cm pitkä ja painaa 23,6kg. Pituudessa taitaa neiti mennä äitinsä ohi jo ala-asteella! :)

Share
Ladataan...

Ladataan...
Näissä neliöissä

Täällä Sote Akselin alueella on kyllä vaikea keksiä positiivisia asioita sotesta. 

Varasin hyvissä ajoin 6v.-neuvolan tyttärellemme. Puhelimessa kysyin tavoittamaltani sijaiselta "onhan neuvolan vastaanotto sitten osoitteessa A?" Ja sain vastaukseksi "kyllä on." Kirjoitin kalenteriin NEUVOLA KLO 13 *SIJAINTI* samalla kun olin puhelimessa.

Koitti neuvolapäivä. Mies ja esikoisemme olivat oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Aika kului, mutta ketään ei näkynyt. Minulle oli puhelimessa sanottu, että aika voi venyä kun neuvolassa on soittoaika 12-13, joten mies ja tytär odottelivat ensin ihan rauhassa. Lopulta mies kuitenkin lähti etsimään jotakuta, vain kuullakseen neuvolatätimme olevan OSOITTEESSA B! JUMALAVITA!

Ihana neuvolatätimme tavoitettiin ja hän odotti tytärtämme ja miestäni, jotta he pääsivät paikasta A paikkaan B. Hän pahoitteli asiaa kovin ja sanoi laittavansa esimiehelleen viestiä! Tätä kuulemma sattuu usein. Asiakas on väärässä paikassa, koska on neuvottu väärin. Varmaan myöskin joskus on unohdettu kertoa myös missä osoitteessa vastaanotto on. Tällöin kun ei ennen vaan B paikassa käynyt osaa edes ajatella että pitäisikin olla paikassa A!

Noh! Pääasia, että lapsi sai rokotteensa ja tehdä neuvolatehtävät ja näöntarkastukset ihanan ja tutun neuvolatädin kanssa! 

 

Voin kertoa laittaneeni palautetta itsekkin isoille herroille/rouville. Kehuin terveydenhoitajaamme, mutta haukuin soten maanrakoon. Sama juttu kun on tapahtunut myös aikoinaan työterveydessä joka myös Akselin tiloissa on. Silloin odotin hoitajaa paikassa A (kyllä sama jossa neuvola) jossa hän edellisen kerran oli ottanut minut vastaa. Kas kun minulle oli puhelimessa unohdettu mainita hoitajan juuri muuttaneen paikkaan C! Jossa oli aikoinaan työhöntulotarkastus ollut, tosin sitä ei tehnytkään silloin meidän oma hoitajamme. Silloin työterveyshoitaja sanoi itsekkin, että heidän puhelinpuolen ihmiset eivät oikeasti varmaan edes tiedä oikeita osoitteita. Ei niissä pysytä perässä. Eli ongelmaa on muuallakin kuin sotessa! Eikä ihme kun työntekijät ovat parhaimmillaan viikon aikana kolmessa osoitteessa ja tekevät osa töitä Akselille ja osa on yksityisen puolen väkeä. Kaikki samassa sopassa!

 

 

MUTTA NYT SE SOTE. Juuri luin lehdestä mielipidekirjoituksen TEISTÄ. Eikä siinä ollut mitään positiivista.

 

Lähivuosina meiltä päin on viety yksi terveysasema. Lisäksi meidän naapurissamme ollut hammashoitola (jossa myös joskus oli silloin tällöin neuvola) on kuulemma nyt suljettu ja siirretty toisen terveyskeskuksen yhteyteen. Perus päivystys on meillä sentään vielä arkisin 8-16 tuolla 10 kilsan päässä. Mutta joskus hyvinä aikoina lähikunnassa päivystys löytyi sitten klo 16-22 ja viikonloppuisin. No niin ei enää ole. Klo 16-> päivystys on nykyään Tyksissä. Ennen se oli vain öisin siellä, mutta enää tällä seudulla ei kannata lasten saada korvatulehdusta illalla tai viikonloppuna...

 

Ainoa positiivinen asia on se, että terveydenhoitajat täällä alueella on pääosin aivan ihania. Ja jokunen kiva lääkärikin on tullut vastaan. Hoitajat tosin pysyvät, lääkärit taasen eivät. 

 

Kommentteihin voit laittaa oman sote-avautumisesi!

Share

Ladataan...
Näissä neliöissä

Olen siisti ihminen. On ihanaa kun koti tuoksuu puhtaalta ja tavarat on siellä missä kuuluu. Kahden lapsen äitinä olen kuitenkin opetellut asenteen, että ei se ole aina niin justiinsa.

Vessojen siisteys on asia josta en tingi. Mutta muualla pinnat saavat toisinaan kerätä pölyä. Olen luopunut "pakollisesta" viikkosiivouksesta. Imuriin tartutaan kun näyttää siltä, että sitä oikeasti tarvitaan. Yleensä kerran kaksi viikossa. Pölyt voi pyyhkiä vaikka joka toinen viikko, tai pyyhkäistä vain sen tv-tason ja yöpöydät! Keittiön pintoja tulee ainakin lapsiperheessä pyyhittyä päivittäin.

Leluja lojuu lattialla. Aivan sama. Meillä on olohuoneessa yksi nurkka, jossa legot saavat olla levällään. Nurkalla ei ole muuta tarkoitusta, joten se on saanut olla leikkinurkka. Nurkkauksen yllä on leffahyllyt. Se on hyvä paikka lapsille leikkiä. Mitä tulee lasten huoneeseen, niin senkin lattialle saa jäädä barbileikit. Koko huone ei saa olla sekaisin nukkumaan mennessä, mutta lapset ovat oppineet mihin kohtaan huonetta kesken jääneen leikin voi jättää. Olemme lapsiperhe, kai se saa näkyäkkin!

Pyykinpesukone pyörii suunnilleen kahtena tai kolmena päivänä viikossa. Kesällä ulkona kuivaaminen helpottaa valtavasti! Ja arvatkaa mitä. En todellakaan silitä enää pyykkejä. Tein niin joskus, mutta turha vaiva. Vie turhaan aikaa. Juhlavaatteet voi silittää. Lakanat ja pyyhkeet mankeloin, koska sillä säästää tilaa säilytyksessä ja ne ovat ehkä jopa pehmoisempia sitten sänkyyn laitettaessa.

Olen siis löysännyt siisteystasosta. Kotimme ei pääse räjähtäneeseen tilaan, koska en pystyisi moisessa asumaan ja olemme mieheni kanssa molemmat perus siistejä. Mieheni osaa imuroida, ripustaa pyykit ja pestä vessat. Minun ei tarvitse tehdä kaikkea itse. Lapset osaavat itse viedä astiat tiskipöydälle ja likapyykit koriin. Mutta paikkojen ei tarvitse aina olla tip top. 

 

Se olkkarin leikkinurkkaus. Alin hylly on lasten peleille ja kirjoille. 

 

Lattioiden pesu hoidetaan kun tuntuu siltä. Samoin saunan ja suihkutilan. Inspiraatio on näissä hommissa paras aika toimia! Ikkunat täällä maalla tarvitsee pestä vaan kesäsin siitepölypölähdysten jälkeen.

 

Millaiset siisteystasot teillä on kotosalla? :)

Share

Ladataan...
Näissä neliöissä

Naisen, ei auton.

Nykyään vihaan kuukautisia. Kierto vaikuttaa nykyään eri tavalla kuin ennen.

Kuukautisten alkaessa iskee usein 2-3 päivän migreeni. Menkkakivut muistuttavat pahimmillaan synnytyksen käynnistymistä. Toisena päivänä vuodan kuin seula. 

Kuukautiset ovat muuttuneet aika tavalla 10 vuoden takaisesta. Osasyynä raskaudet joita takana kolme. MIKSEI KUKAAN KERTONUT MOISESTA! Vasta neuvolassa kun keskustelin asiasta, sain kuulla kuukautisten runsastumisen ja kipujen lisääntymisen olevan "melko yleistä" toisen synnytyksen jälkeen. Jahas. Eli ekasta palautuu kaikin tavoin helpommin ennallensa, sitä seuraavista voi kroppaan jäädä pieni ikäviä muutoksia joille et vaan mitään voi. Eihän se olisi lasten haluamistani mihinkään muuttanut, mutta olisipa osannut varautua. 

Kärsin parin päivän päänsäryistä myös kierron välimaissa, sekä puolivälissä vatsakivuista ja huonosta olosta. Vatsan turvotus myös puolivälissä ja kuukautisten alkaessa on ihan normaalia. Olen myös väsynyt ja voin henkisesti huonommin kierron puolivälissä. Ennen kuukautisiq ahdistus lisääntyy. Eikä auta kuin kärsiä.

Hormoneihin en halua sekaantua. Mielialalääkkeisiin en todellakaan koske.

On pelottavaa kuinka rajuista PMS-oireista olen saanut lukea. Henkisistä etenkin! Ja eihän kuukautiset ole naisen elämää kuin sen, mitä, 40 vuotta!!! Silti hormonit ja mielialalääkkeet on ainoa tarjottu apu. 

En itse enää tarvitsisi kuukautisia. Meillä on kaksi lasta ja ajatuksena ei ole ollut hankkia enempää. Olisi kiva tietää kuinka paljon olo muuttuisi jos moisia ei enää olisi. Vaikka ei menopaussi tässä iässä vielä innostakkaan.

 

Olisiko muita helpotuksia, kun netistä luetut lääkärien toisille tarjoamat?

Onko muita jotka kärsivät henkisesti tai/ja fyysisesti näistä ihanista naistenvaivoista?

 

Kuvat täältä.

Share

Pages