Ladataan...
Noora Fisher

*Tämä postaus on tehty yhteystyössä Sammonlahden Apteekin kanssa. http://sammonlahti.fi/

 

Flunssaa ja influenssaa on todella paljon liikkeellä talvisin. Osa välttää molemmat kokonaan, ja  jotkut taas sairastavat useampaan otteeseen talven aikana. Miulla on muutamia toimiviksi todettuja vinkkejä flunssan ennaltaehkäisyyn. Välillä flunssa kuitenkin iskee vaikka kaikki keinot ja konstit olisi käytössä, kuten allekirjoittaneella haha!

Tässä kuitenkin omat vinkkini:

1.     Huolehdin aina siitä, että saisin tarpeeksi unta ja lepoa. Unen ja levon tarve on yksilöllistä, ja jokainen meistä tietää varmasti sen tunteen, jos ei ole nukkunut tarpeeksi. Päiväunetkin voivat olla hyvä apu joinakin päivinä.

2.     Mielestäni rehellinen oman itsen kuuntelu on kaiken a ja o, silloin voimme kaikista parhaiten! Olen oppinut kuuntelemaan itseäni ja kroppaani todella rehellisesti sekä myötätuntoisesti; jätän esimerkiksi aamutreenin hyvillä mielin väliin, jos tuntuu siltä, että olen pidempien yöunien tarpeessa.

3.     Ajatukset ja oma mielentila vaikuttavat kaikkeen enemmän kuin osaamme edes kuvitella. Positiivinen asenne auttaa, oli tilanne mikä hyvänsä. Jos kurkku tuntuu vähän karhealta, ei kannata manata ”nyt tulen ihan varmasti kipeäksi”, vaan tsempata itseään ja muistaa, että vaikka tulisinkin kipeäksi, siitä selvitään kyllä! Positiivinen asenne edesauttaa myös parantumista, ja tekee sairastamisesta edes hitusen mukavampaa.

4.     Monipuolinen ja mahdollisimman värikäs ruokavalio on seuraava vinkkini. Hyvinvointi alkaa sisältä päin, siitä mitä laitamme suuhumme. Järkevästi koostettu, säännöllinen ruokailu tukee jaksamistamme ja kokonaisvaltaista hyvinvointiamme. Lisäksi vettä olisi hyvä juoda vähintään kaksi litraa päivässä.

5.     Ruokavaliota on erittäin hyödyllistä ja helppoa, täydentää erilaisilla vitamiineilla, jotka tukevat kehomme vastustuskykyä! Etenkin flunssakaudella tämä on suositeltavaa ja todettu toimivaksi. 

 

       D-vitamiini on kaikkein suomalaisten paras kaveri ympäri vuoden, mutta erityisesti syksyisin ja talvisin! Tuoreissa tutkimuksissa on pystytty todistamaan, että D-vitamiinin syöminen suojaa akuuteilta hengitystieinfektioilta. Sen säännöllinen ottaminen voi vaikuttaa myös positiivisesti jaksamiseen ja pirteyteen. Apteekin asiantunteva henkilökunta osaa neuvoa jokaiselle sopivan vahvuuden ja annoksen.

       C-vitamiini yhdessä sinkin kanssa otettuna voi lyhentää flunssan kestoa, varsinkin silloin kun näiden ottamisen aloittaa ajoissa heti flunssan oireiden ilmaannuttua. C-vitamiini ja sinkki osallistuvat immuunijärjestelmän normaalin toiminnan ylläpitoon, joten ne voivat auttaa myös välttämään koko flunssan tai influenssan. Itse syön sinkkiä ja c-vitamiinia lähes jatkuvasti flunssakauden aikana. Apteekista löytyy sopiva vaihtoehto jokaiselle; on yhdistelmiä, joissa on sekä c-vitamiinia ja sinkkiä, tai halutessaan, nämä kaksi voi ottaa myös erikseen.Vaihtoehtoja on runsaasti nielaistavasta tai pureskeltavasta tabletista suihkeisiin.

    

       

        C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, joka auttaa meitä pysymään pirteänä ja jaksamaan paremmin, se toimii myös antioksidanttina suojaten elimistöä haitalliselta hapettumiselta. C-vitamiini edistää raudan imeytymistä, ja erityisesti kasvispainotteisessa ruokavaliossa olisi hyvä nauttia c-vitamiinipitoisia ruokia yhdessä rautaa sisältävien ruoka-aineiden kanssa.

        Sinkki osallistuu muun muassa kudosten uudistumiseen ja kasvuun, vaikuttaa monien hormonien aineenvaihduntaan ja on tärkeä hivenaine ihon hyvinvoinnille.  Sinkki itsessään estää virusten lisääntymistä ja niiden pääsyä solujen sisään. Sen ottamisessa pitää kuitenkin seurata saantisuosituksia, koska sitä voi ottaa liikaa, toisin kuin vesiliukoista c-vitamiinia. Apteekin henkilökunta neuvoo mielellään oikean valmisteen ja sopivan vahvuuden löytämiseksi.

Lähes kaikkia vitamiineja on kaikkien vegaanien iloksi nykyisin saatavana myös vegaanisena versiona.

 

6.     Viimeinen, mutta sitäkin tärkeämpi vinkkini on, että muistetaan tehdä juttuja mistä pidämme ja nautimme! Oli se urheilu, kävely metsässä tai ystävien näkeminen, tai vaikka kaikki näistä! Itselle otettu aika on todella tärkeää. Mieluisten juttujen tekeminen vapauttaa mielihyvähormoneja, ja sitä kautta laskee stressihormonien määrää elimistössä. Stressi on todella kuormittavaa kehollemme, se alentaa vastustuskykyämme ja voi altistaa meidät erilaisille infektioille ja flunssalle.

 

Yllätyksenä kaikille lappeenrantalaisille lukijoille! Vitamiinivarastot täyteen; saatte nyt -10% alennusta Sammonlahden Apteekin vitamiineista. :) Mainitkaa kassalla, että luette miun blogia niin saatte alennuksen.

Tämä koodi on voimassa 30.5.18  saakka ja koskee siis kaikkia vitamiineiksi luokiteltuja ravintolisiä. 

xx Noora

 

 

 

 

 

 

Share

Ladataan...
Noora Fisher

 

Moikka! 

Viime keskiviikkona tuli miun uusi postaus Yes Girlin puolelle, se käsittelee rakkautta, itsensä rakastamisen tärkeyttä ja jaan myös miun vinkit positiivisempaan ja rakkauden täyteiseen elämään. <3 

 

http://yes-girl.com/noora-fisher-lisaa-lovee/

Share
Ladataan...

Ladataan...
Noora Fisher

 

Kurkumalattea voi tehdä myös kotona todella helposti jo valmiiksi kotoa löytyvistä aineksista! 

Kurkumalatte (yksi iso annos tai kaksi pientä)

-noin 5dl kasvimaitoa, mielestäni kauramaito sopii parhaiten!

-1tl kurkumajauhetta

-1/2 tl kanelia

-1/4 tl inkiväärijauhetta

-ripaus mustapippuria (mustapippuri auttaa kurkumaa imeytymään)

-ripaus cayennepippuria (jos haluaa ripauksen potkua, mutta ei oo pakko laittaa)

-1tl vaahterasiirappia tai agavesiirappia, tai esimerkiksi hunajaa. 

*laita kaikki aineet blenderiin ja blendaa sekaisin! Vispaamalla onnistuu myös. 

*kaada seos kattilaan ja lämmitä haluttuun lämpötilaan. :)

Valmista! 

Tässä voi käyttää myös tuoretta inkivääriä ja kurkumaa raastettuna, mutta jauheita löytyy varmasti lähes jokaisen maustekaapista.

 

Ja minkätakia tätä ihanaa lämmittävää pehmeää juomaa kannattaa juoda säännöllisesti? 

1. Se tekee hyvää iholle. Kurkumalla on kaikkea tulehdusta estäviä ja hidastavia ominaisuuksia- iholla tämä tarkoittaa sitä, että se voi rauhoittaa punoitusta ja ärsytystä. 

2. Brain food! Kurkuma sisältää kurkumiinia, joka uusimpien tutkimusten mukaan suojaa aivoja ja huolehtii niiden hyvinvoinnista.

3. Se voi helpottaa lihaskipuja tulehdusta estävien ja hidastavien ominaisuuksiensa ansiosta. Eli sopii myös treenin jälkeen nautittavaksi! 

4. Kurkuma auttaa taistelussa kaikenlaisia infektioita ja tulehduksia vastaan, oli sitten kyseessä vatsakipu, normaali flunssa tai syöpä. Kurkuma on oikea supermauste

Tässä on nopea listaus kurkuman terveysvaikutuksista, eli lyhyesti:

Jos et jo mausta ruokaasi kurkumalla tai nauti näitä kultaisia lattejuomia, suosittelen aloittamaan! Kroppasi kiittää sinua. <3 

 

 

Share
Ladataan...

Pages