Ladataan...
Olennaisuuksia

Sain 11. helmikuuta facebook-viestin Kaakon Viestinnän (Kymen Sanomat, Kouvolan Sanomat, Etelä-Saimaa, Uutisvuoksi, Länsi-Savo & Itä-Savo) tuotepäälliköltä Emmiltä. Hän tarjosi minulle mahdollisuutta siirtyä bloggaamaan KV:n uuteen blogiportaaliin nimeltään Starbox.fi. Sivusto lanseerataan maaliskuun lopussa, ja sinne siirtyvät tai siellä aloittavat bloggaajat ovat kytköksissä tänne Kaakonkulmalle joko asuinpaikkanaan tai muulla tavoin.

Olin luonnollisesti erittäin kiinnostunut ja sovimme treffit eräälle maanantaille Paussiin. Emmi esitteli toiminta-ajatuksesta ja palaverin lopussa olin myyty. Kotka on minulle kaupunkina rakas, enkä ole lähtemässä täältä kulumallakaan, joten miksen edistäisi omalta osaltani kotikaupunkini kulttuuria, toimintaa ja tapahtumia bloggaamalla niistä portaalissa joka on vahvasti kytköksissä Kotkaan ja sen tapahtumiin. Lisäksi olen jo hyvän tovin miettinyt blogini tulevaisuutta, ja pohtinut mihin suuntaan sitä lähtisin viemään. Lily on minulle rakas, ja se on tarjonnut blogilleni hienoja mahdollisuuksia näiden vuosien aikana, mutta tämä tilaisuus oli liian herkullinen passattavaksi!

Mikä muuttuu?

1. Blogin osoite

Huomisesta eteenpäin uusi ja entistä ehompi Olennaisuuksia löytyy osoitteesta www.starbox.fi/olennaisuuksia. Lilyyn tehty materiaali jää luettavaksi vanhaan tapaan tänne Lilyn puolelle, ja viimeiseksi postaukseksi luon muistutuksen uudesta osoitteesta, jotta lilynkin kautta sinne olisi mahdollisimman helppo löytää. Myös Olennaisuuksia-blogin fb-sivut ohjaavat jatkossa Starboxiin, joten muistahan käydä seuraamassa meikää myös siellä. Uudet postaukset ilmotaan myös blogin Instagram-tilillä, käyttäjätunnuksella @olennaisuuksia_blogi. Tulen tsekkailemaan Lilyn puoltakin aktiivisesti (ihan jo muutaman täällä vaikuttavan lempibloginikin takia), joten kommentteja voi jättää vanhoihin postauksiin niin halutessaan. 

2. Postaustahti 

Starbox.fi:ssä Olennaisuuksia päivittyy vähintään kaksi kertaa viikossa. Uudet postaukset julkaistaan maanantaisin ja perjantaisin, ja ne käsittelevät tuttuun tapaan kaikkea omaan elämääni ja maailmaani liittyvää. Luvassa siis huumorilla maustettua juttua mm. vaatteista, kosmetiikasta, perhe-elämästä ja vauvasta, liikunnasta ja painonhallinnasta, arjesta ja juhlasta, sisustuksesta, valokuvauksesta, parisuhteesta ja ystävistä, remontoinnista ja ruuasta, just to name a few :)

Mikäli koet, että edes yksi tai useampi noista aihealueista koskettaa sinua, suosittelen ehdottomasti jatkamaan blogin seuraamista uudessa osoitteessa. 

Hyvin pitkälti siis pelkkiä positiivisia muutoksia! Ainoa negispuoli, jonka keksin, on Lilystä "lähteminen". Se on ollut yhteisönä ja blogialustana niin turvallinen, tukeva ja lämmin, että olenkin ohjannut useamman mahtavan tyypin bloggaamaan juuri täällä. Toimituksen ihanat naiset ovat auttaneet ja tehneet väsymätöntä työtä luodakseen yhden Suomen parhaimmista portaaleista ja pitääkseen huolen, että Lilyssä mielipiteiden esittämistä ei tarvitse pelätä, sillä keskustelu on lähes poikkeuksetta fiksua ja rakentavaa. Ei klikkejä, ei elitismiä, ei pahaa verta. Viisaita, kauniita, toisiaan tukevia naisia ja miehiä.

Kiitos siis näistä vuosista Lily. Nämä eivät ole hyvästit, vaan enneminkin nähdään taas! Uuden blogin puolella on muuten avajaishulinat tulevan viikon ajan, joka päivä hienoja arvontoja ja mahtavia palkintoja! Mene siis heti huomenna torstaina tsekkaamaan mitä arvon ensimmäiseksi! 

Pääset uuteen blogiin TÄSTÄ ja TÄSTÄ ja TÄSTÄ ja TÄSTÄ ja TÄSTÄ!!!!

 

Share

Ladataan...
Olennaisuuksia

Vinkkaan vielä tännekin, että Jussin jättikirppiksellä on huomenna lauantaina ja sunnuntaina Tule ja myy-päivät! Pöytävuokra on kympin/pöytä/päivä ja se sisältää vaaterekin! Varaappa siis heti pöytäsi ja tule myymään nurkkiin kertyneet kamat pois! Pöysän voi varata vielä tänään klo 18 mennessä numerosta 0600 93030 tai sähköpostiosoitteesta info@jussinjattikirppis.fi

Meitsi on siellä kassan takana häärimässä molempina päivinä! 

Tervetuloa!

Share

Ladataan...
Olennaisuuksia

Kävin kuvaamassa ystäväni Caritan ja Matin asunnon Otsolassa myyntiä varten. Jos sinä, tai joku tuttusi etsii reilunkokoista, täysin rempattua ja rauhallisella ja lapsiystävällisellä paikalla olevaa rivaria, look no further! Antaa kuvien puhua puolestaan, katsokaa nyt tätä ihanuutta:

Innostuitko? Lisätietoja täällä

Share

Ladataan...
Olennaisuuksia

Olin lauantaina tekemässä tuurausvuoron Vertsulla yhdestä noin puoli kuuteen. Kuudelta meidät oli kutsuttu kuuntelemaan ihanan Noora Kiilin ranskalaisia biisejä Vaustin bistroon. Elle oli viety mun äidille yökylään (ekaa kertaa) ja voi viude miten makealta hyvä Riesling maistuikaan! Hetki ennen soitannan alkua käkersin vielä hiuksiani vessassa, koska suunnitelmissa oli jatkaa suoraan Vaustista juhlimaan Huuman 6v-synttäreitä.

Me tilattiin annokset etanoita ja vihersimpukoita viinin kyytipojaksi. Vaustin keittiömestarina toimiva Vesku loihti meidän etana-annoksesta extraspesiaalin possuineen ja olutvaahtoineen. Mehän vietettiin lauantaina myös siis Markon syntymäpäiviä, joten ilmassa oli suuren juhlan tuntua.

 

Etanoita ja possua olutvaahdolla

Noora aloitti ensimmäisen settinsä puoli seiskan aikoihin, ja me kerettiin kuunnella niitä kolme. Jokaisen biisin (joista ainakin melodian osalta tunnistin osan Edith Piafin tuotannoksi ja osasin hyräillä mukana) välissä Noora kertoili hyvin Anna Gavalda-henkisiä tarinoita, jotka loivat ihanaa tunnelmaa. 

Gratinoidut vihersimpukat salaattipedillä

Me kilisteltiin useaan otteeseen ja lasia täytettiin sitä mukaa, mitä kerkesin sitä tyhjentää. Ruoka ei ole vielä koskaan tuottanut pettymystä Vaustissa, eikä se tehnyt sitä nytkään. Kaikki oli todella maukasta ja musta oli ihana napostella samalla kun sai pitkästä aikaa jutella kunnolla Markon kanssa jostain muustakin kuin d-vitskutipoista ja päivän kakkojen määrästä. 

Synttärisikari

Jälkiruuaksi tilattiin puokkiin syötävä sitruuna-marenki-tarteletti, joka oli yksi parhaista asioista, jota olen koskaan syönyt. Marko ei välitä makeista ruuista juuri ollenkaan, mutta senkin suu meni maistaessa sisäänpäin kuin vauvoilla, joille annetaan ekaa kertaa hunajaa. Ihan syntisen hyvää! 

Tarteletti teki mieli syödä yhdellä haukkauksella, mutta kuin yhteisestä sanattomasta sopimuksesta molemmat nyrhivät pienenpieniä palasia ja herkkua maisteltiin hitaasti ja antaumuksella. Marko osoitti jälleen suurta rakkautta antamalla mun syödä viimeisen lusikallisen, vaikka se olisi minun laskujeni mukaan kuulunut sille <3

Sinne meni!

Pienessä viininosteessa pohdin ääneen Markolle, että onkohan Noora omassa arjessaan yhtä vahvasti "taiteilija" kuin lavalla. Sellainen, joka ystäviensä kanssa istuu yömyöhään pöydän ääressä juoden pulloittain hyvää punkkua ja keskustellen politiikasta, rakkaudesta ja kirjoista. Taisin myös todeta joskus toivovani, että olisin itse niin syvällinen. Totuushan on melko toinen, rakastan netflixiä ja kunnon yöunia :D

 

Kitaroissa vakuuttivat Lauri Yrjölä ja Tomi Kettunen. Taitavaa soitantaa on poikkeuksetta ilo kuunnella. En kaivannut mitään muita soittimia laulun ja kitaroiden tueksi, vaan kokonaisuus oli todella kaunis ja toimiva juuri noin. 

The stinkier, the better!

 

Vaklasin myös mitä muiden pöytien ihmiset tilasivat, ja olin kateellinen naapuripöydän leikkeletarjottimesta.

 

Marko tilasi tarteletin lisäksi vielä jälkiruokakahvin avecilla, juhlan kunniaksi. Tässä kohtaa soiteltiin mun veljelle, joka lupasi heittää meidät Huumalle kaupungista. Vaustin ihana hovimestari Heikki toi meille vielä limellä maustetut suklaakonvehdit matkaeväiksi <3 

Vausti uudistuu pääsiäisen aikana, ja voin luvata, että luvassa on äärimmäisen positiivisia muutoksia! Me vähän suunniteltiin, että Olennaisuuksia pääsisi ensimmäisten joukossa tutustumaan uudistuneeseen Vaustiin! Siellä on tulossa muuten myös streetfood-viikot 1.4 alkaen, jotka ainakin itse aion mennä testaamaan saletisti! Tsekatkaahan pääsiäisen poikkeusaukioloajat täältä, ja käykää tykkäämässä Vaustin fb-sivuista täällä

*kaupallinen yhteistyö

Share

Ladataan...
Olennaisuuksia

Mikä on hirveämpää, kuin se, että bileillan jälkeen vanhasta tottumuksesta herää ekana vapaa-aamuna yhdeksään kuukauteen vähän rapsakoissa fiiliksissä KAHDEKSALTA? Se, että silloin mikään pizzapaikka ei ole auki, ja jääkaappi näyttää tältä:

Onneksi pakkasesta löytyi jämäpussi ranuja, ja kaapista vähän kuivahtanutta sipulileipää. Uuni lämpiämään, leiville oliiviöljyhuntu (koska voi oli loppu) ja nopea hieraisu valkosipalinkynnellä, ranut pellille leipien kanssa ja paahtumaan kahteensataan. Sillä aikaa tein parista avokadosta quacamolen, koska meillä oli limejä pari kappaletta. Eiks oo muuten suht ärsyttävää, kun kuuden avokadon pussissa vähintään kaksi näyttää tältä:

Sotkotin sekaan puolikkaan limen mehun ja suolaa sekä mustapippuria myllystä, ja nakkasin makuuntumaan sivuun. Leipien päälle loihdin fetakuutioista ja kreikkalaisesta jugusta "levitteen", koska voi oli edelleen loppu. Löysin vihanneslaatikosta jäävuorisalaattia ja väkersin lautaselle pienen sivusalden tomaatilla ja kurkulla. Leivät ja ranut uunista, ranumaustetta päälle ja lautaselle. 

Yhdelle leivälle levitin quacia ja kahdelle fetalevitettä. Ainoa salaatinkastike, joka talosta löytyi oli paksuhko balsamico, joka toimikin fetan ja quacin kanssa kivasti. 

Ei pöllömpi annos jämäsapuskoista! Jälkiruuaksi tuhosin virpojia varten ostamiani karkkeja, kun ei meille taaskaan tullut kukaan pimpottelemaan. Niinkuin ei ole tullut muinakaan täällä vietettyinä vuosina. Edit. Meillä ei siis ole käynyt vieraita lapsia virpomassa, mutta Lenin pikkunoidat ja -kissat ovat käyneet virpomassa joka vuosi! Ne ei vaan ikinä pimpota :D

Sain Ellen kotiin yhden jälkeen ja voi että mulla oli sitä ikävä <3 Elppu meni toisille päikkäreille ja lähetin Markon kauppaan. Laitoin tilaukseen pakastepizzan, voi olla, että Marko päätyy hesesontaan sen sijasta... Ei sillee kyl haittaa.

Huomenna luvassa Vaustin ranskalaisen illan tunnelmia! <3

Share

Pages