#MakeMySize

Aamulla töitä varten meikatessani kuuntelin toisella korvalla Marie Forleon (jos et vielä tiedä kuka hän on, niin suosittelen tulenpalavasti tutustumaan!) videota, jossa hän haastatteli Katie Sturinoa. Katie on BP-influencer joka kirjoittaa 12ish-blogia muodista ja tyylistä ei-juuri-mihinkään-kategoriaan-kehollisesti-kuuluvana naisena. Hän on myös kosmetiikkayrittäjä, jonka tuotealueeseen kuuluu mm. sisäreisille tarkoitettu anti-hankautumispuikko, pyllymaskit ja esim. tissihikeä ehkäisevä Bust dust!

Kuunnellessani naisten keskustelua, koin vahvaa samaistumista ongelmiin, joista Katie puhui. Hän on lanseerannut insta-hashtagit #MakeMySize ja #supersizethelook, joilla hän ottaa kantaa suurien vaateketjujen size inclusivity-linjauksiin, eli yksinkertaisesti kehottaa ketjuja ja yrityksiä rakentavasti laajentamaan kokovalikoimaansa kattamaan myös suurempia kokoja ilman, että vaatteista tulee automaattisesti löysiä ”vartalonpeittovälineitä”.

Olen itse kokoa 42 (yläosa)-44 (alaosa) joka tarkoittaa sitä, että olen monen suositun ketjun kokoluokan yläpäässä, mutta en välttämättä kuitenkaan vielä plus size-mallistojen kohdeyleisöä. Olen väliinputoaja. Minulla on tietty tyyli pukeutua, ja minusta olisi reilua, että vaatteiden suunnittelijat ja niitä valmistavat ja myyvät yritykset eivät päättäisi puolestani, minkälaisiin vaatteisiin minun pitää pukeutua. Minä haluan minun koolleni mukavasti istuvaa seksikästä, naisellista ja särmikästä vaatetta. En niitä iänikuisia v*tun tunikoita ja legginsejä joilla ei ole mitään tekemistä naisellisuuden ja muotojen ylistämisen kanssa.

Ennenkaikkea minä haluaisin SEKSIKKÄITÄ RINTALIIVEJÄ koossa 75(-80)I! En tötterötissejä muodostavia mummoliivejä vaan moderneja, isoja rintoja kauniisti muotoilevia liivejä, jotka eivät näytä siltä että ne on tilattu Anttilan katalogista yheskytluvulla. Ja annas olla, yritin tässä taannoin Helsingissä shoppaillessani etsiä itselleni pushup-liivejä KOLMESTA eri alan liikkeestä (siis nimenomaan pelkästään alusvaatteita myyvistä liikkeistä) ja niissä kaikissa koot loppuivat G:hen. Katselin katkerana ihania, Agent Provocateur- ja La Perla-henkisiä liivejä koossa 70B ja mietin, että miksi niille ihmisille, jotka eivät kokonsa puolesta välttämättä edes tarvitsisi rintaliivejä on kaikista eniten valikoimaa? Eikö olisi tärkeintä tarjota vaihtoehtoja niille, joille laadukkaat liivit ovat pakkorako, eikä niinkään fashion statement? Lähdin jokaisesta liikkeestä pettyneenä. Nyt moni teistä ajattelee, että no netti on pullollaan kauppoja jotka myyvät isojen rintojen liivejä, mutta kun ongelma on siinä (minun kohdallani ainakin) että jos tilaan esim. ulkomailta liivit, en pääse sovittamaan niitä ennen ostoa. Se on minulle ihan äärimmäisen tärkeää rintsikoiden ja housujen kohdalla. Lisäksi jos tilaisinkin sokkona parit liivit ja toteaisin jälleen niiden olevan sopimattomat, niin palautushässäkkä voi olla hankalaa, kallista ja piiitkä prosessi.

Vaikka näissä kuvissa esiinnynkin hyvin pienissä shortseissa ja ilman niitä paljon puhuttuja rintsikoita, en ole vielä itsenihyväksymisen polullani niin pitkällä, että uskaltaisin lähteä julkisesti ihmisten keskelle shortseissa tai ilman rintsikoita. Ollos huolehtimati tosin, olen aloittanut aktiivivaiheen tämän asian kanssa painimisessa ympäröimällä itseni sometileillä, joissa on mahdollisimman erikokoisia ja -näköisiä ihmisiä, jotta voisin uudelleenkouluttaa aivoni OIKEAAN normaaliin.

Vinkkaa mulle sun lempi PB(body positivity)-sometilit (ja isojen rintojen liiviliikkeet!) 

muoti ajattelin-tanaan hyva-olo paivan-tyyli
Kommentit (1)
  1. Täältä löytyy liivejä vähän joka lähtöön isorintaisille https://www.lumingerie.fi/
    Tämäkin toki verkkokauppa mutta kotimainen, joten palautusrumbakin varmaan helompi – itse en ole joutunut vielä tuolta tilattuja liivejä palauttamaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *