Iguaania illallispöytään

Onnenpäivä

Poronlihaa netistä etsiessäni törmäsin sivustoon, jonka valikoimiin kuuluu poronlihan lisäksi myös muita hieman eksoottisempia lihoja. Tarjolla on mm. yhdysvaltalaista afrikan leijonaa suoraan Illinoisista, luonnossa luikertelevia kalkkarokäärmeitä, puron varresta poimittuja majavia ja roskiksia tonkivia pesukarhuja. Koska kotona on opetettu, että kaikea pitää ainakin maistaa, ajattelin poronlihan lisäksi tilata myös jotain muuta, kilohinnaltaan kohtuullista karvaturria illallispöytään.

Sympaattisen näköinen kaveri tämä alpakka, mutta miltähän se maistuu?Vaihtoehtoina ovat:

Alpakka

Tätä, lähinnä pehmolelua muistuttavaa eläintä, mainostetaan yhtenä maailman maukkaimpana ja terveellisimpänä lihana. Se on mureaa, makeahkoa, erittäin proteiinipitoista ja vähärasvaista. Erityisen eksoottisesta lihasta ei kuitenkaan ole kyse, sillä alpakka on yksi Etelä-Amerikan vanhimmista liharavinnonlähteistä.

 

Iguaani

Ne, joiden ahtaassa kotiterraariossa kyyhöttää kyseinen apaattinen eläin, voivat siirtyä suoraan seuraavaan kappaleeseen. Lemmikkieläintaustansa vuoksi iguaaninliha kuulostaa suomalaisen korvaan melko eksoottiselta lisältä ruokapöytään. Paikallinen vanha kansa kuitenkin uskoo, että iguaaninlihalla on positiivisia vaikutuksia niin seksuaaliseen suorituskykyyn kuin flunssaoireiden hoitoonkin. Pakkaustekstissä tosin varoitetaan mahdollisista haulinjämistä lihassa, sillä nämä veitikat on ammuttu suoraan viidakosta.

 

Jakkihärkä

Tämän karvaturrin liha tulee suoraan Coloradolaiselta luomutilalta, joten kovin sitkeäksi ei liha ole kehittynyt Himalajan vuoristoa ylös alas tallustellessa. Vaikka jakki tunnetaankin lähinnä maidontuottajana, kehutaan sen lihaa kokeilemisen arvoiseksi. Jakin liha on erittäin tummanpunaista, proteiinipitoista ja vähärasvaista.

 

Kenguru

Hyvin hyppineen kengurun liha on voimakkaan makuista, mureaa, proteiinipitoista ja erittäin vähärasvaista. Vaikka suomalaisen korvaan kenguru kuulostaa kovinkin eksoottiselta, on tällä häntäveikolla vahva historia australialaisessa ruokapöydässä.

 

Makuhermojani olisi kutkutellut myös leijonanliha, mutta koska se halvimmillaankin maksaa satasen pauna, niin jääkööt ostamatta tällä kertaa. Kyseisen nettikaupan tarjontaan kuuluu myös varsin vakuuttava valikoima rocky mountain oystereita, eli vapaasti suomennettuna erinäisten elukoiden kiveksiä. Sukuelimissä menee kuitenkin minun rajani. Ajatus suussa pyörivistä, sitkeistä villisian kiveksistä kuulostaa turhan eksoottiselta jopa minun makuuni.

Joka tapauksessa, nyt pitäisi päättää mikä edellä mainituista otuksista päätyy meidän ruokalistallemme. Onko suosituksia tai kokemuksia? Ja olisiko jollakulla heittää takataskustaan hyviä aiheeseen liittyviä reseptejä? Vai onko suomalaisittain eksoottisten eläimien syöminen ylipäätään sallittua?

Kommentit

ninoh

Iguaani tamaleita maistaneena ei mikään mun suosikki aika kanamaista mitään sanomaton siis..kengurua voisin syödä vaikka aina naudan sijasta ,jotenkin  vähemmän rasvaa ja parempi laatu...tein ausseissa usein magaronilootaa kengurun jauhelihasta ja oli ihan huippu hyvää..leijonaa en haluis maistaa..

MariaR

Suosittelisin hyvin maustettua kenguru-riisi-kasviswokkia.  

kolme3
Arctic Avium

Ite voisin kyllä maistaa kaikkia noista paitti ehkä jättäisin ne kivekset testaamatta... Kengurua saa myös suomesta, oon sitä cittarin pakastealtaassa nähny. Haidi

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Taidan siis ninohin suosituksesta unohtaa tuon iguaaninlihan, se kun oli aika kallistakin. Mutta nuo muut houkuttelee suuresti, erityisesti alpakka, kun sen terveellisyyttäkin hehkutetaan niin paljon. Olen aina ollut vähän sellainen, että mielelläni maistelen erilaisia ruokia, kunhan ovat suurin piirtein jotain ihmisravinnoksi kelpaavaa. Pitäisi matkustaa johonkin, jossa saa paahdettuja koppakuoriaisia, vai mitä ötököitä nyt sitten ovatkaan. Niistä olen jostain syystä haaveillut jo pitkään, näyttävät nimittäin todella hyviltä kaikissa tv-ohjelmissa :D

(Ei varmistettu)

Tekisi itsekin mieli kokeilla jotain noista! Jos päädyit tuolta ostamaan jotain, olisi kiva kuulla kokemuksia tuosta firmasta ja niiden toimituksesta. Kun oon vähän huono tilaamaan ulkomaisista firmoista mitään :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.