Jouluvalokilpavarustelun loppuhuipennus

Onnenpäivä

Olenhan minä aina tiennyt, että eivät amerikkalaiset ihan normaaleja ole, etenkään mitä tulee jouluvaloihin. Siitäkin huolimatta eilen nähdyt, kaikilla mitta-asteikoilla yliampuvat jouluvaloviritelmät vetivät suomalaisen hiljaiseksi. Kyllä tämän jälkeen on ihan turha sanoa, että suomalaiset ovat hullua kansaa.

Omaksi suosikikseni kohosi tämä Nightmare Before Christmas -teemaiselta pihalta löytynyt lumiukko. 

Olen aikaisemminkin raportoinut kotikulmilta löytyvistä, vähän laimeahkoista jouluvalokoristeluista (täällä, täällä ja täällä), mutta antaakseni todellisen kuvan amerikkalaisten koristelukyvyistä, päätin aivan joulun viime metreillä tehdä tutkimusmatkan hieman kotikulmia kauemmaksi hyvän ystäväni Googlen avustamana. Nimittäin sen lisäksi, että Google tietää kertoa lähikaupan sijainnin, se myös kertoo, mistä löytyvät Orange Countyn näyttävimmät jouluvalot. Eli palataanpa vielä hetkeksi jouluisiin tunnelmiin.

Itse asiassa koko piha, jolla edellisen kuvan lumiukkokin seisoi,

oli täynnä Nightmare Before Christmas -elokuvan hahmoja.

Kyseinen piha on voittanut parhaat jouluvalot -kilpailun useana vuonna.Lisää yksityiskohtia samaiselta pihalta. Talon omistaja tekee jouluvalokoristeluja myös työkseen.Luurankoporoja samaisen talon katolla.Tämän talon asukilta on tainnut lähteä mopo hanskasta. Kaiken tuon sekamelskan keskellä kulki junanrata höyryvetureineen ja kauheuden kruunasi kaiuttimista soiva joulumusiikki. En enää ikinä valita meidän vastapäisen naapurin mauttomista koristeista. Erään talon ovella seisoi aidon kokoinen Joulupukki ja kaiuttimista kuului tauoton ho ho ho -huutelu. Okei, tämä oli oikeasti jo vähän pelottava.Tämä piha oli kauttaaltaan tekolumen peitossa ja sekaan oli ripoteltu pihantäydeltä piparkakkutaloja ja -ukkeleita.Se naapurustossamme ollut Jeesus-patsashässäkkä oli vielä kesy. Tässä asetelmassa on idea sama, mutta mukaan on tuotu myös modernia teknologiaa Jeesus-lapsen iloksi. Eläinsuojan yläpuolella oli nimittäin valkokangas, jolla pyöri raamatun tapahtumista kertova lyhytelokuva.Tämäkin asetelma oli voittanut jouluvalo-kilpailun. Pitkin etupihaa ja talon kattoa oli piilotettu ehkä noin sata tonttu-ukkoa.Ja lopuksi vielä yksi Orange Countyn kuuluisimmista jouluvaloista ja samalla mauttomin viritelmä mitä olen eläissäni nähnyt. Koska yksi kuva ei paljoa kerro (muuta kuin sen, että talon valaistun etuseinän halki kävelee parhaillaan Snoopy), kaivoin teille Youtubesta videopätkän tästä valoshowsta.

 

  

 

Ja tässä valohässäkän kyhänneen kylähullun haastattelu edellisvuodelta.

 

 

Niin, tässä kauheudessa on kiinni 250 000 taalaa ja

reilut 120 000 lamppua.

 

Noin. Eiköhän nämä jouluvalot nyt riitä. Verkkokalvoihin sattuu. 

Kommentit

Saako tässä kohtaa olla sanaton? :o Vetää aika hiljaiseksi, meidän saunominen ja avannossa uinti vie kuitenkin aika vähän noita luonnonvaroja... No, amerikkalaiset tuskin tätä miettii.

Hellu79 (Ei varmistettu) http://hellu79.blogspot.com/

Okei, makin oon taalla New Jerseyssa nahnyt jos jonkinlaisia virityksia, mutta taitaa California vieda voiton :) Oon miettiny, etta missakohan ne sailyttaa naa kaikki kamat? Tuskin ihan joka kodin varastoon mahtuu...

Vierailija (Ei varmistettu)

Autotallit on yleisesti sailitystiloja, sullottu jokaista kuutisenttia myoden tayteen roinaa. Autoja sailytetaan tasta syysta paasaantoisesti ulkona - kylla isoon kahden auton talliin rojua mahtuu. Amerikkalainen on rehellinen hoarder, aivan tavan kansalainenkin

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Sanattomuus lienee ihan paikallaan tässä kohtaa. On aika selvää, että suurimman sähkölaskun tittelin vie tänä vuonna tuo taloista viimeinen. Olisi kiva tietää minkälaisella laskulla heitä oikein rangaistaan. Vaikka tuskin se mikään ongelma on. Jos on vara pistää neljännes miljoona jouluvaloihin ja ripustaa ne taloon, joka ei varmaan irtoa alle 20 miljoonalla, niin ei kai ole suuri ongelma hoitaa sähkölaskuakaan. Pitäisi muuten joskus käydä tuolla alueella kuvailemassa vähän taloja... oli nimittäin melkoisia linnoja koko lähiö täynnä.

Amma
Why you little!!

Mä vaan nauroin kun tätä luin ja kuvia näin. Ei ole todellista!!

Tosin nuo Nightmare Before Christmas-valot ja figuurit olis yksittäisinä ihan kivoja ja ajatus tuossa on kyllä ihan huippu.

Mutta ou mai gaad, mä saisin varmaan huutonaurukohtauksia joka kadunkulmalla. Parempi pysytellä vaan täällä pohjolassa, jossa ulkovalot pitää naapurien lakipykälien mukaan poistaa viimeistään loppiaisena. Jos ei valot häviä, tulee uhkailuviestejä postilaatikkoon!! Tai ainakin sanomalehtien tekstaripalstoille. Eipähän kulu noin paljon sähköä.

annemi

Haha, tämä postaus oli päivän piristys :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.