Ladataan...
Pliis, Like me!
H: Hallelujah - luojan pikkupilat

Esim.

- tajuat rakkautesi todellisen syvyyden, kun olet saanut tietää, että rakkautesi kohde on alkanut seurustella/menee naimisiin

- tajuat hääpäivänäsi papin olevan Se Oikea

- hiukset kerrankin hyvin - ei treffejä

- keltainen, sykkivä finni ilmestyy nenääsi juuri, kun sinulla on kauan odotetut treffit

- vastustamaton tarve pieraista suuseksin aikana

Näitähän pikkupiloja riittää, että praise the Lord vaan!

I: Ikävystyminen.

Alkuhuuman jälkeen koittaa väistämättä aika, kun nypit ylähuulestasi karvoja ja mies kaivelee nöyhtää varpaiden välistä. Kumpikin miettii, että: me ei olla enää me. 

Tällä helpolla testillä selvität, onko suhteesi/säätösi alkuhuuma ohi

1. Pysähdyt rakastellessanne kysymään kumppaniltasi, onko kaikki hyvin, kun hän liikahti (10p)

2. Kumpikin odotatte maanantaiaamuja (15p)

3. Et enää riisu sukkahousujasi ennen rakastelua (30p)

J: JODEL

Uusi tinder? Siihen tahtiin tuntuu porukka hakevan seuraa tuolta. Mutta mielestäni sovelluksen parasta antia on ehdottomasti erilaiset kanavat, joista saa ihan mahtavaa anonyymia vertaistukea asiaan kun asiaan! Tulee itsellekin ihan Äiti Teresa -olo, kun pääsee jonkun parisuhdeongelmia ratkomaan. 

K: Kehno seksi

Sinkkuna pääsee joskus harrastamaan seksiä. Ja valitettavasti se on joskus kehnoa. Tällähän ei varsinaisesti ole mitään tekemistä sinun taitojesi kanssa, mutta jos epäilet itseäsi, niin tarkasta muutama seikka omasta suorituksestasi:

- jos tunnet tarvetta kysyä mieheltä saiko hän

- luulet, että Kama Sutran mukana tulee basmatiriisiä

- kukaan miehen kavereista ei yritä iskeä sinua, kun hän on poissa näköpiiristä

- mies onnistuu vaipumaan epätavallisen syvään uneen, eikä häntä saa herätetyksi millään keinolla

Surkeana panona olemisessa on se hyvä puoli, ettei tarvitse pähkäillä kuinka lopettaisi suhteen.

L: Loveen lankeaminen

Jos on keräillyt koko sarjan kokemuksia hankalista rakkaussuhteista, alkaa ehkä pikkuhiljaa ymmärtää miksi puhutaan loveen lankeamisesta. Ainahan sitä lankeaa rähmälleen. Kerta kerralta lähemmäs katuojaa. 

M: Murphyn laki

Liian tutuksi tullut turhauttava ilmiö, kun kaikki mikä pieleen voi mennä, myös menee pieleen. Niin oon miettinyt, että jos sen voisi kääntää ihan eduksi. Esimerkiksi saalistusreissulle lähtiessä: älä ajele kuukauteen säärikarvoja tai muitakaan karvoja, älä vaihda lakanoita, pukeudu baariin tuulipukuun ja viimeistele asu avainnauhalla. 

N: Neuvosto

Mun 3-5 ystävän muodostama neuvoa antava toimielin, joka ottaa kantaa suuriin päätöksiin. Esimerkiksi, mitä vastata ihastuksen viesteihin ja kuinka pian. 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pliis, Like me!
A: Asiakaspalautelomake

Jos sinut on lempattu useasti ja kerta toisensa jälkeen, haluat kenties tietää miksi et kelpaa. Ratkaisuna ehdotan huippuyritystenkin suosimaa asiakaspalautelomaketta. Lomakkeen tulee mielellään olla mahdollisimman lyhyt, mutta ytimekäs, jotta mies taatusti ymmärtää, ja jotta saat taatusti oikean ja selkeän vastauksen.

1. Olinko tarpeeksi usein alasti?

Kyllä/ei

2. Olinko tarpeeksi usein samaa mieltä kanssasi?

Kyllä/ei

Kiitos vaivannäöstäsi.

B: Bänksit

Kaikki sen tietää, että torjutuksi tuleminen on aina ikävää, silti melkeinpä väistämätön osa sinkkuelämää. Hylkäämisen lisäksi tuntee itsensä vielä todella tyhmäksi, "olisihan mun pitänyt jo tietää paremmin". Tunne on täysin sama, kun joku ei halua tanssia kanssasi baarissa tai kieltäytyy yhteisen illan jälkeen lähtemästä jatkoille, tai lupaavan alun jälkeen lopettaa vastailemasta viesteihin tinderissä. Riski on kuitenkin otettava, jos haluaa uskaltautua tekemään aloitteita. Toinen vaihtoehto on tietysti istua baarin nurkassa odottamassa, että joku huomaa, ja sillä aikaa sammal kasvaa kasvamistaan. 

C: CV (seksi)

Näitä jaetaan parhaiden ystävien kesken. Seksi CV sisältää yleensä kumppaneiden määrän, heidän erityistaitonsa ja -osaamisen, kielitaidot ja mahdollisesti joidenkin kohdalla strategiset mitat. 

D: Dildo

Noh, sellaiset realistiset ihonväriset tekopippelit ei jostain syystä sytytä. Mutta kyllähän joka sinkkutaloudesta pitää muutama moottorillinen luottolelu löytyä!

E: Emätinpierut

Jokainen on varmaan kokenut tämän luojan "hauskan" pikkupilan. Loukkuun jäänyt ilma pakenee äänekkäästi vaginastasi seksiä harrastettuanne, tai joskus kiusallista kyllä, seksin aikana! Niin, kuulostaa samalta kuin vetäisit kumisaapasta hitaasti irti mudasta. "Hupsista, se ei ollut se mitä kuvittelet!"

F: Flirttailu

Se on se taiteenlaji, jonka harva hallitsee. En ole ihan sisäistänyt sitä ajatusta, että flirtin ei aina tarvitse johtaa lähempään ja käsin kosketeltavampaan kontaktiin baarin hämärissä nurkkauksissa. Se voi olla myös lämpimiä katseita, toisen tarkkaavaista kuuntelemista, arvostavia hymyjä ja aavistuksen uskallettua jutustelua. Niin, viatonta ja pinnallista, eikä sen tarvi johtaa mihinkään. Mä en osaa flirttailla ilman lähentymistarkoitusta. Ken leikkiin lähtee, se leikin kestäköön. Ja yleensä se johtaa niihin lähikontakteihin hämärissä nurkkauksissa rohkean tarmokkaan kiehnäämisen ja roikkumisen muodossa tai jotakin sitäkin tulisemman toiminnan muodossa (ks. myös kännitapaturma)...

G: G-piste

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pliis, Like me!

Niin, oon tässä miettinyt, että voiko miestä ymmärtää? Aina kun ajattelee vihdoin ymmärtävänsä jotain toisen toimintatavoista, niin sillä samalla sekunnilla uusi pommi putoaa kulman takaa ja taas sitä on ihan että mitähän vittua...

Jos nainen ja mies ajattelevat lähtökohtaisesti eri tavalla, niin kuinka he sitten voivat kohdata keskustelussa? Aina ajaudutaan kriisitilanteisiin, koska yhteisymmärrys on niin vaikeaa (ks. myös riidat). 

Uskaltaisin väittää, että naiset ovat aina sitä mieltä, että meidän tapamme ajatella ja toimia on parempi ja ehdottomasti oikea. Nainen haluaa miehen toimivan kuten itse toimimme. Mä ainakin tunnen suurta raivoa ja turhautumista, jos mies on umpimielinen tuppisuu, josta ei saa mitään irti. Ja pidemmän päälle on myös aika vaikea kunnioittaa miestä, joka tiukan paikan tullen pakenee kaljalle/lenkille/autoon/ulkomaille. 

Ehkä ongelma on se, ettemme ymmärrä, että puhuminen jollekkin toiselle voi olla äärimmäisen vaikeaa, kun itselle se on maailman luonnollisin asia.  

Kaiken varalle yleispätevä fraasisanakirja:

Mies-suomi-mies-sanakirja

"Edetään ihan rauhallisesti" = Älä kuvittele, että tämä juttu muuttuisi tästä yhtään vakavammaksi

"Ehkä meidän kannattaisi ottaa vähän etäisyyttä" = Rauhoitu, tai häivyn maisemista kokonaan

"En halua mitään vakavaa" = Mutta haluan jonkun, jota painaa, jos peti jää lauantai-iltana tyhjäksi

"Tuohan näyttää hyvältä" = Osta se äkkiä niin päästään ulos tästä kaupasta

"Juujuu, tottakai" = Yleispätevä vastaus kaikkeen, jolla pääsee helpommalla

"Mikä sulla on?" = Olet murjottanut koko päivän/viikon/kuukauden ja se haittaa telkkarin katsomista

"Et kuitenkaan ymmärrä, liian vaikea selittää" = Minulla ei ole aavistustakaan miten se toimii, mutta ainakaan en myönnä sitä

"Kaipasin sinua "= Täällä on niin kamalan sotkuista ja olen koko viikon syönyt pakastepizzaa enkä löytänyt kaupasta pesuainetta

"Se on huippuelokuva" = Siinä on väkivaltaa, aseita, isotissisiä naisia ja muutama hyvä takaa-ajokohtaus

"En löydä sitä mistään" = Se ei sattunut tipahtamaan ojennettuun käteeni, joten sen täytyy olla kadonnut ikuisiksi ajoiksi

"Ei minulla ole hätää" = Ennemmin kuolen verenhukkaan, kun tunnustan, että minulla on tuskia

 

Mutta sitten mietin, että tarvitaanko miesten ja naisten välistä kommunikaatiota ylipäätään? Emmekö voisi vain antaa toistemme olla? Miehet voisivat puhua keskenään autoista ja jalkapallosta ja naiset miehistä. Sisimmässämme ehkä haluamme, ettei miehet opikaan puhumaan kanssamme. Mykkää miestä on helpompi kouluttaa... 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pliis, Like me!

Ei kai toista halua loukata, jos on tosissaan kiinnostunut?

Tekosyy 1: kyllä hän parantaa tapansa

Opistokommuuniaikoinani olin vähän ihastunut luokkakaveriini. Vietettiin aika paljon aikaa yhdessä, pakostakin kun siellä 20 ihmisen kommuunissa asuttiin. Jossain vaiheessa hän alkoi näyttää vähän pelottaviakin merkkejä omistushalustaan ja yritin varovasti vihjaista, että ei tässä kuitenkaan missään suhteessa olla enkä sellaista edes halua. No, olipa virhe jatkaa yhteistä ajanviettoa, kun hänellä selkeästi oli enemmän tunteita minua kohtaan kuin mulla häntä kohtaan. Monesti juttelimme tilanteesta, mutta hän vakuutteli, että kaikki on ihan hyvin. Jossain vaiheessa tilanne alkoi kuitenkin hiukan riistäytyä käsistä, ja mies kielsi minua viettämästä aikaa muiden miesten kanssa. Ja sitten se riistäytyi vähän lisää, kun tämä mies lähti useita kertoja renkaat vinkuen jonnekin rauhoittumaan, ensin lyötyään nyrkin seinän läpi. Joo-o. Tällä jutulla oli aika ruma lopetus ja se eskaloitui siihen, että kaikki osapuolet ja tilanteeseen sekaantuneet saivat turpaansa – kirjaimellisesti.  

Tekosyy 2: kyllä hän vielä haluaa minut

Pari vuotta sitten olin taas ihastunut yhteen mieheen, johon olin tutustunut yhteisen kaveriporukan kautta. Käytiin juhannuksen aikoihin kiihkeää molemminpuolista flirttiä ja rohkaisevan juhannusjuoman ansiosta uskaltauduin kertomaan tälle miehelle tunteistani. Miehellä ei kuitenkaan ollut kiinnostusta mihinkään vakavaan. Keskustelun jälkeen mies kuitenkin kiehnäsi ympärilläni ja päätyi illan päätteeksi samaan sänkyyn kanssani. Ajattelin, että ehkä hän muuttikin mielensä. No, kuten arvatakin saattaa, ei muuttanut. Ei viikon aikana, ei seuraavan kuukauden aikana, eikä koko tapahtumaa seuranneen kesän aikana – lukuisista yrityksistä huolimatta, joita nyt myötähäpeällä ajattelen. Suututtaa oma typeryys.

Tekosyy 3: kyllä hän vielä muuttuu

Olipa kerran sellainen mies, josta jo ensitreffien jälkeen ajattelin, että ”no eipä ole ihan juuri sitä mitä haen, mutta ehkäpä hän voi olla erilainen kunhan tutustutaan paremmin”. Mitä enemmän tutustuttiin, sitä enemmän selvisi, että meillä on täysin erilainen arvomaailma. Hän ei esimerkiksi ikinä ymmärtänyt sitä, miten voin tehdä aktiivisesti vapaaehtoistöitä, siis miten voin tehdä töitä ilman palkkaa?! Hänen mielestään lähtökohtaisesti kaikki yliopiston käyneet olivat alemman tutkinnon omaavia fiksumpia. Hän arvosteli ihmisiä aika rajusti ja luokitteli paremmuusjärjestykseen. Mustavalkoisista mielipiteistä ja arvomaailman eroista huolimatta ajattelin, että ehkä hän vielä muuttuu. Kehujen sijaan hän sanoi paljon niin ilkeitä asioita, että en edes pahimmilleni vihamiehilleni sellaisia sanoisi. Hän ei halunnut tavata perhettäni tai ystäviäni. Mutta ehkä hän vielä muuttuu. Hän repi minusta pieniä palasia kerrallaan, kunnes en enää tunnistanut itseäni. Vielä eron jälkeenkin sain syyttäviä ja ilkeitä viestejä.

Nyt jälkeenpäin vaan mietin, miten en arvostanut itseäni tarpeeksi ja lopettanut näitä juttuja aikaisempaa?  

Mutta silti sitä välillä miettii, että onko se niin paha, jos kumppani ei pidä ystävistäni tai perheestäni? Jos hän huomauttelee jatkuvasti ylimääräisistä kiloista vyötäröllä? Jos hän kohtelee välillä epäkunnioittavasti? Hän kuitenkin kantaa kauppakassit kotiin, ettei mun tarvitsisi sitä yksin tehdä ja pitää välillä kädestä. Ja kun inhoan olla yksin. Inhoan joulua ja muita juhlia, jolloin olen suvun ainoa sinkku, tai kun joku sukulainen utelee, miksi olen vielä sinkku. En halua lähteä juhliin yksin. En halua mennä nukkumaan yksin. En halua herätä yksin. Ärsyttää tehdä kaikki arkijutut yksin. Ärsyttää, etten saa seksiä. Ärsyttää, että kaupassa myydään liian isoja pakkauksia ruokaa, kun laitan ruokaa vain itselleni. Inhoan sitä sunnuntaiangstia, kun mietin krapuloissani, että entä jos jäänkin loppuelämäksi yksin. 

Mutta eihän se ole tykkäämistä, se on tyytymistä. 

On aika vaikea tuntea itsensä rakastamisen arvoiseksi, kun kumppani yrittää kaikin keinoin painaa lähemmäs maanrakoa.  No, nykyisin tiedostan, että on pahempaa olla suhteessa, jossa ei saa kunnioitusta ja itsetunto lytätään, kuin olla yksin. 

Pakosti sitä törmää sitä oikeaa etsiessä jos jonkinmoiseen friikkiin. Itse voi kuitenkin tehdä sen päätöksen, kuinka kauan tuhlaa aikaa tällaisiin miehiin. Ehkä edellisistä tapauksista viisastuneena voisin sanoa, että riittävä määrä on noin seitsemän minuuttia sopimattomasta käytöksestä. Siinä ajassa ehtii pukeutua ja poistua paikalta, ja poistaa hänen yhteystietonsa puhelimesta. 

Täten lupaan itselleni: en enää tuhlaa aikaani idiootteihin, jotka eivät arvosta minua. Haluan sellaisen miehen, joka kunnioittaa ja arvostaa minua ja puhuu mulle ja mun läheisille kauniisti.

Elämä on muutenkin vaikeaa. Ei kukaan tarvitse kumppania, joka tekee siitä entistäkin vaikeampaa. 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pliis, Like me!

Tänään on hyvä päivä masentua, taas. Oon lukenut liikaa horoskooppeja viime päivinä. Niiden mukaan saan seuraavan kerran rakkautta vasta elokuussa!! Sinänsä menee yksiin sen kanssa, että #futurehusband palaa reissultaan luultavasti samoihin aikoihin. Mutta sitä odotellessa pieni epävarmuuden poikanen on alkanut kasvaa kasvamistaan. Ja epävarmuuden kaveri ylianalysointikin on saapunut kylään. Mitä se tuolla viestillä meinaa? Miksi se ei soita? Miettiiköhän se ikinä muo? Saanko mä ikävöidä? Mun mieli toimii kuin keskenkasvuinen pikkulapsi. 

Mun sisäinen lapsi on peloissaan, että rakastetaanko sitä. Siitä tunteestahan tämä blogikin alkunsa sai. Niin, vaikka välillä tuntuu, että mie romahan tai mie floppaan, niin pakko pysyä positiivisena. Kun ei yhden ihmisen harteille voi laskea omaa onneaan. Sinkkuangstin valtaamana ajattelin hankkia poikaystävän, mielikuvituspoikaystävän. Näin se käy helposti ja vaivattomasti: 

- älä kuuntele itseäsi

- huomauta autossa jatkuvasti, miten huonosti muut ajavat

- jätä wc-pytyn rengas ylös

- laiminlyö ystäväsi

- heikennä itsetuntosi

- osta halpoja alusvaatteita, jotka ovat selvästi hankittu jollekin sinua puolta pienemmälle hutsulle

- mene peilaillessasi seisomaan itsesi eteen

Ps. Ja sitten tein radioennustuksen (tai spotify-ennustuksen), ja mitä sieltä tulikaan: "Been sittin' eyes wide open behind these four walls, hopin' you'll call, it's just a cruel existence like it's no point hopin' at all."

I just wanna keep calling your name, until you come back home...
Share
Ladataan...

Pages