Ladataan...
Pliis, Like me!

Paljonko jääkarhu painaa? - Niin paljon, että jää murtuu.

Kaikki pitää flirttailusta, mutta harva sen osaa. Mä oon aina ollut naurettavan huono flirttailija. Oikeesti, tämä ei ole vitsi!

Mun flirttailu selvin päin on vaan tosi kiusallista kaikille 10 metrin säteellä oleville. En tiedä miten ja mihin katsoisin. Tai silmiin se katsekontakti kai tulisi luoda, mutta jotenkin alan aina miettimään, että kuinka kauan on luonnollista tuijottaa toista silmiin ilman, että se alkaa olla vähän karmivaa. Ja hermostuksissa sitä päätyy aina tuijottamaan hiukan liian pitkäksi aikaa täysin vääriä paikkoja... Humalassa mun flirttailu riistäytyy useimmiten täysin käsistä ja muistuttaa rohkean tarmokasta kiehnäämistä ja uskaliaita kosketuksia. Mun on jotenkin tosi vaikea käsittää, että flirttailla voi myös ilman mitään lähentymistarkoitusta. 

No mikä tässä hommassa sitten kusee?

1. Keskustelun aloitukset.

Seriously. 90% ihmisistä, joille "flirttailen" ei todellakaan tajua sitä, että yritän flirttailla. Siis silloin kun pysytään vielä sillä hillityllä flirttailualueella.

2. Flirttailu muuttaa vahingossa suuntaa.

Jos se keskustelu ei sitten ota tulta alleen, niin lisään vähän pökköä pesään. Ikävä kyllä, keskustelu muuttaa aika nopeasti suuntaa, niin ja siis ihan väärään suuntaan! Oon sellanen törkyturpa välillä, että päästelen suustani ihan mitä sattuu, ennen kun ehdin loppuun ajatella. Niin joskus sitten saattaa käydä niin, että omat "hauskat" vitsit kuulostaa jo omaan korvaankin vähän turhan ilkeeltä. 

 

3. Romantiikan musertaminen.

Jos joku yrittää sanoa jotain söpöä ja romanttista, jostain syystä mulle tulee tosi usein vaan sellanen kakomisreaktio. Okei se oli liiottelua. En vaan ikinä tiedä mitä vastaisin. Yleensä jotain "heh, pehmeet touhuu". Yleensä keskustelu päättyy siihen.

 

4. Liika yrittäminen.

5. Sexting

Ei vaan tunnu luonnolliselta viestitellä tuhmia, puhumattakaan seksipuheluista! Jos joku kysyy multa, mitä sulla on päällä, niin vastaan tasan sen mitä mulla on päällä - hikiset jumppavaatteet. Sexy enough? Ja mitä tähän sextingiin tulee? Mun viestit on luokkaa: oon jo ihan märkä, lits, läts. 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pliis, Like me!

Alkukesän on ollut ihan tyhjä pää töiden ym. parissa, eikä juurikaan ole ollut mitään asiaa. Mutta sitten tämä melkein koko ystäväpiirin ympärillä pyörivä asia. Kun mies jättää vaikka kaikki tuntui menevän niin kivasti.  Ja nyt puhutaan siis sellaisesta jättämisestä, että mies sanoo suoraan, että nyt ei halua tapailla/seurustella/tekstailla/soitella. Niin miten sitä on niin vaikea ymmärtää? Miten sitä silti selittelee itselleen, että "no sillä on nyt sellainen elämäntilanne, se ei ole vielä valmis". 

En halua seurustella juuri nyt  tarkoittaa juurikin sitä. Vai tarkoittaako?

Jokainen haluaa saada rakkautta ja tuntea olonsa rakastetuksi. Etenkin siltä mieheltä, jonka jättämäksi on juuri joutunut... Niin miten tässä näin kävi? Eikö tässä ansaitse edes jonkinlaista selvitystä asiaan? Voiko kysyä, että katsotaanko joskus myöhemmin uudestaan?

Avuton olo. Mies vaan katoaa mitätöiden koko suhdeviritelmän. Pettymys on valtava. Vaikeinta on myöntää itselle, että se toinen, jollain tavalla tärkeä ihminen, on jo tehnyt sen päätöksen aikaisempaa, ennen kuin otti takkinsa ja lähti. Tuntuu pahalta ja loukatulta huomata eläneensä valheessa. Sitten jää miettimään, että mitä teki väärin, mitä sanoi väärin, olisiko voinut toimia eri tavalla?

Pitääkö nyt vaan lakata välittämästä hänestä? Pitkääkö alkaa ajatella hänestä pahaa? Eikö meidän suhde ollut minkään arvoinen?

Kaikki oma toiminta kuulostaa jälkeenpäin ajateltuna liian takertuvalta, typerältä ja lapselliselta. Ei hänellä varmaan ollut enää muuta keinoa, kun pistää peli piip. Omia strategisia virheitä. Tekisi mieli soittaa, tekisi mieli tekstata, tekisi mieli jutella asiasta! Epätietoisuutta pahempaa on se, jos ei pääse puhumaan suutaan puhtaaksi!

Mutta toisaalta taas, mitäs se hyödyttää, jos kysyn, missä meni vikaan? Haluaisinko ihan todella kuulla kaikki virheeni ja syyt miksi en kelvannut? Muuttaisiko puhuminen asiaa? Muuttaisiko tilanteen selvittely hänen mielipidettään suhteesta?

Toki uskon myös liibalaaba parempaan huomiseen, että jos ei tänään, niin ehkä huomenna. Sen ajatuksen turvin pääsin eksästäni yli. Siinä meni neljä vuotta. Sitten tajusin, että ei sitä yhteistä huomista ehkä tulekaan.

Joskus voi kuitenkin käydä niin, että jälkikäteen mies tajuaa tehneensä elämänsä virheen. Siinä tapauksessa mies juoskoon perääsi! Jos hän saa kiinni, olisi erityisen suotavaa kuulla hänen suustaan jotakin ”haluan, että olemme yhdessä, yritetään uudestaan, en halua ketään muuta” kuin että ”soittelin muuten vaan, nähtäiskö illalla vinkvinkvink”.

Kyllä pää tietää kuinka tulisi toimia. Ei enää jutella, ei nähdä, ei hiplata, eikä ainakaan päädytä sänkyyn miehen kanssa, joka juuri särki sydämen. Silti käytämme aikaa siihen, että yritämme keinolla millä hyvänsä saada hänet takaisin, vaikka ystävillemme väitämme että emme todellakaan yritä.

On se vaan niin, että erosta ei järjestetä enää äänestystä. Silti ärsyttää jättää asioita keskeneräisten asioiden pyykkikoriin taas.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pliis, Like me!
1. Ei se oikea etsimällä löydy!

Sanotko myös työttömälle ystävällesi, että "hei heittäydy sohvalle ja anna olla, kyllä se työpaikka sitten tulee vastaan". Sillä tavalla asiat ilmeisesti järjestyvät. Mutta kerrohan vielä pariutumisen asiantuntija, kuinka lakataan etsimästä, jos alituisesti janoaa rakkautta?

2. Ei se rakkaus sua kotoa hae!

Häh, eikö? Olen valvonut illat ja yöt odottaen, että ritari uljas ratsastaisi auringonlaskusta mandoliini olalla laulamaan rakkauslauluja mun olohuoneen ikkunan alle ja sitten me ratsastettaisiin yhdessä naimisiin ja oltaisiin onnellisia. Mutta että tässä täytyy ihan poistua kotoa, että pääsee naimisiin!

3. EI SE RAKKAUS BAARISTA LÖYDY!

Häh, eikö? No jos vaan laitan nunnakaavun päälle ja kädet ristiin ja odottelen rauhassa, että jonain päivänä joku mies saapuu.

4. Ei se rakkaus tinderistä löydy!

Häh, eikö sieltäkään? Mistä se löytyy? Kauppajonosta? Fakta on se, että suomalainen mies ei tee aloitetta kauppajonossa, vaikka kuinka kantaisi näyttävää sinkkukoria sinkkuostoksineen. Suomalainen mies lähestyy humalassa, ja silloinkin haluaa vain seksiä. Mission failed.

5. Maailmassa on seitsemän miljardia ihmistä, kyllä niitä miehiä riittää!

Mutta kun laskuista poistetaan kaikki liian vanhat, liian nuoret, homot, lesbot, muun sukupuoliset, ne, jotka eivät osaa kokata, liian rumat, liian kauniit, limanuljaskat, liian pitkät, liian lyhyet, masentuneet, yli-innokkaat, varatut, sitoutumiskammoiset, huumorintajuttomat, ne, jotka vihaavat lapsia, ne jotka vihaavat eläimiä, ne jotka vihaavat perhettään, mitään aikaansaamattomat, liian kiireiset, mykät, puheterroristit, eksät ja kavereiden eksät niin jäljelle jää enää noin miljardi. 

6. Älä pidä rimaa liian korkealla!

Sorisori, tästä lähtien, tervetuloa deittailemaan kaikenkokoiset, -näköiset,- oloiset, -poloiset. Pelkkä pulssi riittäkööt! Onhan se typerää ja lapsellista, jos sillä tavalla mielivaltaisesti vaatii mieheltä tiettyjä ominaisuuksia tai piirteitä. Lähden nyt lentokentän odotusaulaan mukanani kyltti: kuka tahansa.

7. Voit hyvin mielin viettää sinkkukesää ja pitää hauskaa!

Ai jihuu, taas! Olinpa hölmö, kun en tätä aikaisempaa tajunnut! Mitä sen loppuvuoden sitten teen?

Välillä on sellaisia aikoja, ettei oikein jaksa uskoa rakkauden olemassaoloon (ks. edellinen postaus), mutta sitten kun saa taas hetken kasvatettua nahkaa paksummaksi, ja on valmis vastaanottamaan uudet pettymykset rakkausrintamalla, niin voi muistutella itselleen, että asioita ei voi pakottaa tapahtumaan. You can't hurry love, you just have to wait. Kai se sieltä vastaan tulee sitten kun aika ja paikka ja planeetat ja tähtikuviot ovat oikeissa asemissa. Namaste. 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pliis, Like me!

Kaikilla tulee eteen hetkiä, kun nauru on hetkeksi kadonnut elämästä. Sellaisia hetkiä, että sydäntä särkee ja on vaikea hengittää. Sellaisia hetkiä, kun ei jaksa enää tehdä muuta kuin itkeä. Sellasia hetkiä, että siihen ei auta vastaukseksi "älähän nyt itke ja masistele".

Mulla on ollut sellainen hetki tämän kevään. Sellainen hetki, että otin kuvan itsestäni, kun itku oli lohdutonta ja loputonta. Kun sanat olivat loppu. Meinasin lähettää sen ystävilleni merkiksi, että nyt en jaksa yksin. En lähettänyt.

Välillä tuntuu ihan hullun vaikealta löytää ymmärrystä sinkkuahdistuskeskusteluun parisuhteessa elävien ihmisten kanssa. Kun sydän särkyy, niin uskon, että ne sellaiset tunteet ovat universaaleja. Tai sellainen menettämisen pelko. Tai irtipäästämisen vaikeus ja luopuminen. Tai se epätoivo ja pettymys, että nyt mikään ei mene niin kuin pitäisi. Mutta joka kerta tekee mieli vedellä pesäpallomailalla päähän sellaista seurustelevaa pariutumisen asiantuntijaa, joka vastaa, että "tiedän miltä susta tuntuu". Millä helvetin tavalla tiedät miltä musta tuntuu? Voitko käsi sydämellä vannoa, että ihanan ja antoisan 4-10 vuoden yhteiselon jälkeen rakastavassa parisuhteessa muistat edelleen, miltä tuntuu kun saat jonkun ihmisen osaksi elämää ja sitten se katoaa? Muistatko miltä se tuntuu, kun ajattelet, että kukaan ei rakasta?  Muistatko tosissaan sen pelon, että jäät yksin koko elämäksi? Muistatko miltä tuntuu kerta toisensa jälkeen löytää itsensä samasta aloituspisteestä? Helppo se on vierestä sanoa, että "unohda se ja siirry eteenpäin". Kyllä sen itsekin jokainen tiedostaa, milloin unohtaminen ja eteenpäin siirtyminen on järkevin ja paras ratkaisu, mutta sydämessä tuntuu pahalta, kun taas oli vaan melkein rakkautta

Ja juuri silloin sitä rakkautta eniten kaipaa, kun on joku ikävä tunne päällä. Vaikka esimerkiksi hylätyksi tulemisen tunne tai yksinäisyys. 

Niin mitä sitten voit sanoa sydänsuruja tai mitä tahansa suruja läpikäyvälle? No vaikka näin:

  • miten mä voisin auttaa sua
  • muistatko viime kerran, kun luulit ettet selviydy, ja silti selviydyit. Ja sä selviät nyt
  • sä oot mulle ihan tosi tärkeä ja rakas
  • kaikki järjestyy vielä
  • sä olet riittävä ja arvokas just noin
  • jos kaikki romahtaa, ja tarvit olkapään, mä lupaan olla tääl, sua varten

Eikä aina tarvita edes sanoja. Joskus riittää läsnäolo ja välittäminen. Kyllä ne epätoivon ja pettymyksen tunteet haihtuvat ajan kanssa. Antaa tunteiden tulla ja mennä niin kuin ne ovat. 

PS. 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pliis, Like me!
V: Vuosipäivä

Jos olet kyllästynyt yksineloon ja haluat aloittaa puhtaalta pöydältä, sinun on lakattava juhlimasta vanhoja vuosipäiviä: päivä, jolloin tapasitte/suutelitte/harrastitte seksiä ekan kerran. Voit keksiä uusia juhlan aiheita: päivä, jolloin menit viimeksi nukkumaan ennen puolta yötä, päivä, jolloin viimeksi ajelit säärikarvasi ym. 

W: What's up (siis se sovellus)

Nykyaikaisen deittailijan varustukseen kuuluu välttämättömästi älypuhelin, sillä kaikenlainen viestittely soveltuu erinomaisesti pikkutuhmaan flirttailuun, tapaamisten järjestelyyn ja yleiseen yhteydenpitoon. Vaihtoehtonahan on herranjumala hänen kanssaan puhuminen! Vaikka tekstaaminen on suurimmaksi osaksi harmitonta huvia, siihen liittyy terveydelliset riskinsä:

1. Tekstaajan peukalo. Kivulias turvotus, joka johtuu liiallisesta tekstailemisesta.

2. Tekstaajan nenä. Kivulias turvotus, joka johtuu liikkumattomiin kohteisiin (katulamput, bussipysäkin tolpat, muut tekstaajat) törmäillessä, kun et katso viestitellessäsi mihin kävelet. 

3. Tekstaajan otsa. Kivulias turvotus, kun yön pikkutunneilla tekstatessa pudotat puhelimen kasvoillesi. 

X: XX (eli suukot)

Suuteleminen on hauska tapa saada kaikki tuoreimmat hengenvaaralliset taudit, mutta toisaalta samalla testi siitä, onko välillänne erityinen yhteys.

Y: Yhdenillanjutut

En jaksa enää innostua yhden tai kahden illan jutuista, kun oikeasti jo kaipaisi jotain vähän pysyvämpää. Yhden illan jutut kun tarttuvat matkaan yleensä humalassa, niin ei niistä juurikaan mitään irti saa. Vaikka estot poistuvat alta aikayksikön, niin samalla sekunnilla heikkenee katoaa kaikki perustaidot. Humalaisen miehen kanssa seksin harrastaminen on kuin pelaisi biljardia narunpätkällä. Tai kuin yrittäisi saada lankaa neulansilmään. Turhauttavaa räpeltämistä. No, vahinkojahan sattuu silti välillä (lue: kännisekoilu), ihan kaikille... 

Ä: Äänet (seksiin liittyvät)

On miehiä ja naisia, joiden kehonkielestä, ilmeistä ja äänistä ei mitenkään pysty päättelemään ollaanko nyt nautinnon vai kidutuksen puolella. Onhan kaikki TV-sarjat ja -elokuvat opettaneet, että naisen kuuluu ulvoa seinänaapurit kuuroiksi. Nainen ajattelee: mitä enemmän kiljun, sitä enemmän mies kiihottuu. Mies ajattelee: tahti ei riitä naiselle, nyt pistetään lisää vauhtia (ks. myös sähköjänis). Kun akti loppuu, huoneen täyttää kuoleman hiljaisuus. Kumpikin on tyydytetty. 

Ö: Öljyäminen

Ja homma luistaa. Toisaalta joskus liiankin hyvin, sillä äkkiarvaamatta liukkaasti väärään paikkaan työntyvä penis voi aiheuttaa kiusallisen hämmentävän hiljaisuuden. 

Share
Ladataan...

Pages