Ladataan...
Plikasta Vaimoksi

Häiden valokuvaus, päivän ikuistaminen kauniisiin kuviin. Häidemme budjetissa kategoria, jossa emme säästä vaan olemme valmiita maksamaan kuvauksesta ja kuvista, ne kun ovat yksi asia mitä meille konkreettisesti jää käteen häiden jälkeen. Teimme pientä taustatukimusta hinnoista, eri valokuvaajista sekä valokuvaus palveluista. Päädyimme dokumentaariseen valokuvaukseen, jonka hinnat pyörivät siinä reilussa 1000eurossa ja jopa siellä 3000eurossa (toki tämän vuoden hinnat eivät välttämättä ole samat mitä hintana on 2020vuonna). 

Dokumentaarinen valokuvaus kestää useamman tunnin, valokuvaaja on siis suht pitkään paikanpäällä valokuvaamassa. Valokuvaukseen yleensä kuuluu valmistautumisen kuvausta, vihkimisen kuvaus, hääjuhlan kuvaus sekä potretit. Mitä nyt sitten sopiikaan valokuvaajan kanssa. Vielä ei tietenkään olla valokuvaajan kanssa asiasta mitään sovittu vaan sovitaan siitä, mitä kuvilta haluamme tarkemmin, sitten kun varaus on ajankohtainen. 

Lähdimme sopivien valokuvaajien löydyttyä liikkeelle niin, että selailimme heidän portfolioita sekä luimme arvosteluita ja kokemuksia. Eräällä valokuvaajalla olikin erittäin kauniita kuvia ja hän on saanut kuviin myös kauniisti tunteet näkyviin. Hänen kuvansa ovat juuri sellaisia mitä haluamme. Otin tähän valokuvaajaan yhteyttä ja... 

SAAMME TEHDÄ VARAUKSEN JOULUKUUSSA!

 

Share

Ladataan...
Plikasta Vaimoksi

Tuikkukipoiksi koitetaan myös säästellä lasikippoja, näihin soveltuvia on esimerkiksi kaupasta ostettavat lasiset mansikka- ja puolukkahillo purkit. Näissä tuikkukipoissa en ole niin tarkka, että kaikkien pitäisi olla samanmallisia. Kriteerinä on vain, ettei purkit ole mitään järin valtavia. Ei siis mitään suuria suolakurkku purkkeja.  Huvittavaa tämä meidän keräys :D Kerätään pilttipurkkeja, hillopurkkeja ja viinipulloja. Mitähän sitä sitten seuraavaksi alkaisi keräämään.. Tässä täytyy nyt kunnolla ruveta syömään vauvanruokaa, hilloa ja juomana pelkästään viiniä, ei vaan. 

Tein sitten yhden testikappaleen ja onneksi teinkin, näyttää pahasti siltä, että purkki kaipaa myös vähän väriä. Valkoista tai vaaleanpunaista tai ehkä molempia? 

Kuumaliimapyssyllä kiinnitin kurvikkaan juuttinarun (naru tilattu wishiltä). En halua kuitenkaan, että koko purkki peittyy, joten johonkin kohtaan pitäisi sitä väriä tuohon purkkiin keksiä. Ideoita otetaan vastaan. Wishiltä katselin jo valkoista pitsimäistä narua sekä hyvin hennon vaaleanpunaisen väristä nauhaa. 

Lähetin tästä testikipaleesta miehelleni kuvan töihin ja hän kehui todella hienoksi kyseistä versiota. Onhan se hieno joo, mutta jotenkin tyhjän näköinen. Sisälle laitetaan ihan pattereilla toimivat tuikut paloturvallisuus syiden vuoksi. 

Share

Ladataan...
Plikasta Vaimoksi

Oon selaillut muiden to-do-listoja ja kasannut myös omaa sellaista meille. Listastamme puuttuu varmasti vielä jotain kohtia sekä lista niinsanotusti elää kokoajan. Tässä siis tulisi tämän hetkinen to-do-listamme, jos kyseinen kohta on jo hoidettu/hoidossa on se aliviivattu. 

HÄIDEN TO-DO-LIST:  

- Miettikää ja päättäkää tuleva hääpäivä. 

- Suunnitelkaa alustava budjetti. 

- Miettikää alustava vieraslista.

- Miettikää häidenne teema. 

- Kirkon ja papin varaus. 

- Vihkitilaisuuden suunnittelu (Musiikki, saattaja).

- Varaa juhlapaikka. 

- Varaa pitopalvelu. 

- Varaa hääkakun tekijä. 

- Kaasojen valinta. 

- Bestmanin valinta. 

- Varaa häiden valokuvaaja. 

- Koristeiden tekoa.

- Suunnittele save the date kutsut. 

- Suunnittele ja teetä viralliset kutsut. 

- Lähetä viralliset kutsut. 

- Suunnittele pitopalvelun kanssa hääpäivän menu. 

- Hääjuomien valitseminen ja osto. 

- Sormuksien testailu ja osto. 

- Hääauto. 

- Hääpäivän ohjelman suunnittelu. 

- Hääparin, kaasojen ja bestmanin yhteinen tapaaminen hääpäivän suunnittelun merkeissä.

- Hääyön varaus. 

- Lasten hoitajan varaaminen. 

- Esteettömyystodistukset. 

- Koekampauksen ja koemeikin varaus. 

- Hääkampauksen, kaasojen kampauksen sekä sulhasen parturin varaus.  

- Häämeikin varaus. 

- Lahjalistan suunnittelu.  

- Kukkien päättäminen sekä tilaaminen kukkakauppiaalta (Morsiuskimppu, heittokimppu, vieheet, koristekukat yms).

- Sovitaan avioehdosta. 

- Bändin varaus. 

- Soittolistan tekeminen. 

- Opaskylttien teko. 

- Istumajärjestyksen suunnittelu. 

- Vieraslahjat. 

- Asusteiden osto. 

- Juhlapaikan koristelu. 

Tältä siis näyttää listamme tällä hetkellä. Kauheasti näyttäisi olevan hommaa. Todellakin hyvä, että aloitimme suunnittelun 'ajoissa'. Varsinkin, kun pian palaan taas vuorotöihin sekä lapset ja muukin elämä tietenkin vievät oman aikansa. 

Share

Ladataan...
Plikasta Vaimoksi

Mulla on ihan selvä visio millaisen kakun haluan. Väriltään se on valkoinen, siinä on kerroksia, vähän kukkia ja tietenkin päällä myös kakkukoriste. Todella yksinkertainen siis. Mehän ollaan se kakkukoriste jo hommattu, mutta se on väriltään musta joten varmaan värjätään se vaaleanruskeaksi tai kultaiseksi. 

(En kestä kuinka kauniita nää on!! Kuvat: Pinterest.) 

Mieheni saa valita miltä kakku tulee maistumaan, kun mä valitsen ulkonäön. Vähän tasapuolisuutta siis tähän suunnitteluun! Mauksi hän onkin alustavasti  miettinyt mangoa ja vaniljaa. Itse varmaan valitsisin tummansuklaan ja mustikan makuisen kakun. Tai kermalikööri dooleyksen makuisen, mutta häihimme on tulossa paljon lapsia, arviolta n.20 niin ei kermalikööri täytteinen onnistu. Hääkakun tilausta mietimme purppurahelmestä, ollaan sieltä aiemmin tilattu synttäri- ja ristiäiskakkuja lapsillemme ja olemme aina olleet erittäin tyytyväisiä kakkujen makuun, ulkonäköön sekä itse palveluun. Kakkutaikurit on myös yksi vaihtoehto, sieltä ollaan kerran tilattu ja maku sekä ulkonäkö olivat myös juuri sitä mitä halusimme. Ihan vielä ei tarvitse kakkutilausta sen enempää suunnitella, mutta tulipahan jo jotain mietittyä! :) 

Share

Pages