Ladataan...
Polka dots

 

1. Erinäisten julkkisten stalkkaus. En missään nimessä voisi avoimesti seurata instagramissa Roope Salmista, Sara Sieppiä, Prinssi-Harryn-rakas-Megan Marklea, Louin Tomlinsonin babymamaa Brianne Jungwjotain tai uusinta bacheloria, mutta TIETENKIN ne profiilit pitää käydä katsomassa ainakin kerran (kaksi) päivässä.

2. Itseni epäily. Käytän ihan liikaa aikaa omien tekemisteni ja sanomisteni epäilyyn. HEI, IHAN HYVIN ON MENNYT.

3. Vanhojen asioiden miettiminen ja niistä nolostelu. OIKEASTI MENI JO.

4. Nettikauppojen selailu. Tälläkin hetkellä Asoksen sivut on auki. En ole aikeissa ostaa mitään, mutta silti äärimmäisen tärkeää selata kaikki 2541 alemekkoa läpi.

5. Suihku. Käyn suihkussa vähintään kerran päivässä, välillä kaksi. Ja "käyn" antaa prosessista hiukan liian ohimenevän kuvan. Oikeasti unohdun sinne vähintään vartiksi. Pakenen suihkuun aina silloin jos jokin asia ahdistaa, on kylmä, tylsää tai en jaksa muuten pestä meikkejä pois.

6. Stressaaminen. Stressaan töistä, rahasta ja lyhyistä yöunista. Ja jos ne kaikki on kondiksessa, kehitän jotain stressattavaa. Pari viikkoa sitten stressasin maha kipeänä, että ei kai koira onnistu kaivamaan aktiviteettilelusta esiin kokonasta jäistä lihapullaa ja tukehdu siihen. Kyseisen koiran ruuansulatuksen läpi on kulkenut mm. kokonainen rapu, kasa karkkipapereita ja osa kaukosäätimestä, joten ehkäpä se lihapulla ei ollut kovin potentiaalinen uhka. Mutta tulipahan stressattua.

7. Facebook - instagram - iltalehti - facebook - instagram- iltalehti.

8. Suunnittelu. Elin pitkään siinä harhakuvassa, että olisin jotenkin spontaani tyyppi. No en ole. Olen toivoton suunnittelija ja eri vaihtoehtojen arpoja. Välillä olisi helpompaa ja aikaa säästävämpää vain toimia.

9. Gilmore Girls. Taas. Liekö viides läpikatselu meneillään. 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Polka dots

 

Mietin tässä eräänä päivänä olevani tosi onnellinen.

Sitten mietin heti perään, että "Nojoo, ehkä mä en nyt olekaan ihan niin onnellinen. Kyllähän mua väsyttää paljon ja töissä stressaa. Oon sillein tyytyväinen. Tyytyväinen plus"

On ehkä hiukan pelottavaa olla onnellinen. Vanha sananlasku kehoittaa kätkemään onnen, ja muutenkin, "ei tehdä tästä nyt isoa numeroa" ajattelee kunnon suomalainen. Mehän vastaamme kevyeeseen "mitä sulle kuuluu?" -kysymykseen joko olankohautuksella tai koko suvun sairaushistorialla, mutta ei aidolla onnenhehkutuksella tai "Hei, mulla menee ihan sairaan hyvin, kiitos elämä, kiitos universumi!" -fiilistelyllä.

Onnea pitäisi piilotella ja vastuuvapautella. Pitäisi olla nöyrä ja leveilemättä. Pitäisi tajuta, että onni voi loppua, että  kaikilla ei ole yhtä onnekasta. Että voi tulla ero tai maailmanloppu. Että luultavasti tämä on nyt vain väliaikaista. Että parempi nyt vain olla hiljaa sen onnensa kanssa. Sen lisäksi, että onnea piilottelee muille, sitä vähättelee itselleen. Sillä heti kun myönnät, että nyt tällä hetkellä olet vilpittömästi, lähes naiivisti onnellinen, joudut myös myöntämään, että jos tämä onni katoaa, sinä ihan oikeasti menetät jotain mitä et halua menettää.

On turvallista pysytellä tyytyväisenä. Ihan kiva -asteella. En mä nyt tiedä -alueella, koska niistä pääsee sujuvasti Oikeastaan hyvä et meni näin, ei se nyt mitään- maaperälle.

Paitsi että.

Milloin sitä sitten uskaltaa olla onnellinen? Ihan rehellisesti ja avoimesti onnellinen, ei vain tyytyväinen.

Miten olisi nyt?

Ihan sama mitä huomenna tapahtuu, tai ehkä juurikin sen vuoksi, että siitä huomisesta ei voi tietää.

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Polka dots

 

 

Pitkästä aikaa kirjasuositus!

"Sellainen sinä et ole. Et voi olla. Ethän, Lempi." - Viljami

"Vihasin sinua. Lempi, kuuletko, vihasin sinua." - Elli

" - totta kai sinä olet minulle aina. Se, että menetin sinut, on vaikuttanut minun elämässäni kaikkeen." - Sisko

Minna Rytisalon esikoisteos kertoo kolme tarinaa, se kertoo yhden tarinan. 

Viljamin, Ellin ja Siskon kertomuksista muodostuu yksi, kertomus kadonneesta vaimosta, vihatusta emännästä, kaksoissiskosta, joka oli aina enemmän. Lapin sota, pieni sivukylä, valintoja - ja Lempi. Tragedia avautuu kolmella eri äänellä, kolmelta eri puolelta, mutta ei päähenkilön, koska häntä ei enää ole. 

Kuka on Lempi ja mitä on lempi? 

Rytisalon jokainen lause on mietitty. Ajatuksia herättävä. Se muistuttaa, että yksi voi kertoa tarinasta vain yhden osan, yhden puolen. Että toisesta tuntee usein vain osan, silloinkin kun on luullut tuntevansa kaiken. Samalla se kertoo, kuinka paljon me haluamme tulla nähdyiksi ja rakastetuiksi kokonaisina. 

Kirja pitää sisällään viimeiseen sivuun saakka, silloin kolme kertomusta lopullisesti punoutuu yhteen, mutta vielä sen viimeisenkin sivun jälkeen jää ilmaan, kuka on Lempi, mitä on lempi?

Share
Ladataan...

Pages