KYLPYHUONEEN REMONTTI

”Se on sitten aika retro” sanoi välittäjä silloin heinäkuun näytössä kun avasin ylähuoneen kylpyhuoneen oven. Ja retrohan se oli. Kirkkaankeltaiset alkuperäiset seinälaatat, lattia 90-luvulta ja kuluneet vanhat kalusteet. Sen lisäksi oli myös asbestia laastissa ja vesieristeet piti uusia.

Mutta oli myös suuri kattoikkuna, tavallista korkeampi huonekorkeus ja tummanvihreä ovi.

Ajatus siitä millainen ”uudesta” kylppäristä tulisi, oli alusta asti selkeä. Koska alakerran pesutilassa on kaksi suihkua ja asunnossa runsaasti säilytystilaa, remontoitiin kylpyhuone puhtaasti fiilispohjalta, sen enempää käytännöllisyyttä miettimättä, ihan vain unelmia toteutellen. Niistä tärkein oli, että kylpyammeesta voi katsella taivasta. Seuraava oli, että myös tässäkin huoneessa säilyy just oikea fiilis.

Kattoikkunan vuoksi huoneesta haluttiin mahdollisimman riisuttu ja avara, joten sinne hankittiin vain pakolliset kalusteet. Vaikka alkuperäistä väritystä tai kalusteita ei lähdetty säilyttämään, haluttiin kylppärissä kuitenkin säilyttää retroa tunnelmaa, joten allaskaapiksi valikoitui metallia, kylpyamme on mustavalkoinen, lattiassa on  Pukkilan kuusikulmaista laattaa ja seinissä on kiiltävää 15x15neliötä. Samat laatat  löytyvät myös alakerran pesuhuoneesta ja pikkuvessasta, mutta kuusikulmalaattojen väri vaihtelee tilan mukaan.  Valopeili oli sähkömiehen idea ja sen valo riittää  valaisemaan kylpyhuoneen silloin kun kattoikkunasta ei tulvi valoa.

Ai, että kun tykkäänkin tästä huoneesta! Enää puuttuu vain tarjotin kylpyammeeseen. Sellainen, johon voi pinota kasan kirjoja ja lasillisen viiniä.

kylpyamme – bathlife ideal rund

allaskaappi – svedbergs Intro 55

valopeili – otsoson

pytty – ido glow 64

pyyheteline – bathlife

pyyhekoukut – granit

roskakori – ekobo

Kommentit (3)
 1. Moikka! Aloittelevana bloggaajana näin vasta tämän postauksen, ja pakko sanoa että fiilaan sua aivan täysillä!!
  Ostettiin omistusasunto muutamia kuukausia sitten, ja kylpyhuoneessa aika lailla sama meininki käynnissä. Tästä saa puhtia itsekkin jatkaa remontointia, kun näkee että lopputulos on tosiaankin sen arvoista. 😀

 2. Piti kommentoida jo tuohon keittiötä koskevaan postaukseen, että tosi kauniisti olette kunnioittaneet asunnon henkeä. Hyvä te!

  Olen remonttiohjelmien suurkuluttaja, ja niissä aina harmittaa, kuinka räjäytetään kaikki muttei yleensä ollenkaan mietitä talon aikakautta. Jos lähtee vanhassa talossa 2010-luvun trendeihin mukaan, niin lopputulos on helposti vähän epäsuhta, eikä sitten välttämättä kestä aikaakaan.

  1. Piti ihan lukea kommenttisi ääneen asunnon toiselle omistajalle, koska tästä tuli niin hyvä mieli 🙂

   Olen myös remonttiohjelma-addikti ja sama asia häiritsee. Jotenkin remontointi, jossa ei yhtään kuunnella asuntoa ja sen henkeä on kovin kummallinen toimintamalli. Ja siis jokainen tietty remppaa just mieleiseksi, mutta varsinkin silloin kun alan ammattilaiset tekevät rempan, on kaiken korvaaminen 2010-luvulla outoa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *