007 Spectre

Kävin keskiviikkona katsomassa tänään ensi-iltaan tulevan uuden James Bond -elokuvan Spectren Bollingerin kutsumana. Bond on kyllä aina luottoviihdettä eikä tämäkään elokuva petä. Ajoitus on vielä hyvin isänpäivän alla, jos haluaa viedä isin leffaan.

Bondit olivat pienenä kyllä kovassa katsonnassa, mutta Craigin esittämät menevät itseltä jo vähän sekaisin. En oikein muista, mitä niissä on tapahtunut tai osaa erottaa niitä toisistaan. Craig tuo kyllä hyvin Bondin nykypäivään, että ei siinä mitään.
Sam Mendesin ohjaamiin Bondeihin on tullut mukaan myös synkempää, tai 'realistisempaa' maailmaa. Bond ei ole enää vain koomikko, vaan mukaan on tuotu myös inhimillisyys ja enemmän tunnemaailmaa. Jäin kyllä kaipaamaan isosti Judi Denchiä...

Bond-elokuvien juoni ja rakenne ei paljon esittelyjä kaipaa. Kuten sanoin taattua laatua nykypäivässä. Uhkana velloo digitaalisuus ja globaalivalvonta. Samaan aikaan 00-ohjelma ja agentit kamppailevat YT:issä tietokoneita vastaan.
Tähän elokuvaan on myös tuotu mukaan tosi paljon viittauksia aiempiin elokuviin, mikä on aika hauskaa. Tarina vie myös Bondin lapsuuteen ja niputtaa monen elokuvan tapahtumat yhteen.

Bondin tyylin voi myös aina luottaa. En ehtinyt vielä käydä tuotelistaa läpi, mutta ainakin Tom Ford, Omega ja söpön eurooppalaisesti myös Chloé näkyivät leffassa.

Ennen leffaa nautittiin tietenkin elokuvaan sopien Bollingeria Bar 7 Blingsissä Radisson Plazassa. Kiitos muuten tyylikkäästä leffaseurasta Petra ja Vesa.

Elokuva alkaa vauhdikkaasti ja upeasti kuvattuna México Citystä.

Elokuvassa nähdään muun muassa Monica Belucci ja hieman erilaisena bond-tyttönä Lea Seydoux.

Kuvat: Francois Duhamel Copyright: © 2015 Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc., Danjaq, LLC and Columbia Pictures Industries, Inc. All rights reserved.

En aluksi innostunut niin Sam Smithin esittämästä tunnuskappaleesta Writing's On The Wall, mutta nyt olen kuunnellut sitä aika paljon.

Share

Kommentit

Riitta (masutoaitemu) (Ei varmistettu) http://www.masutoaitemu.wordpress.com

Ah, Daniel Graig... <3 ;-)

Mikko – Private Blend

Hän on tuonut hieman erilaisen Bondin kehään.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.