Tampereen tunnelmaa

Tein viikolla kesäretken Tampereelle. Viime kesänä se taisi jäädä väliin, mutta ensimmäisestä tutkimusmatkasta ja edellisestä vierailusta on niin lämpimät muistot, että kyllä tämä visiitti kuuluu kesään.

Koskipuisto ja virtaava Tammerkoski ovat minusta aina yhtä kauniita.

En olekaan eksynyt katsomaan koskea Patosillalta aiemmin. Ihan kuin se olisi ollut suljettu viimeksi...

Finlaysonin tehtaanmyymälässä vanhan tehtaan kulmalla pitää käydä aina, edes tuon autenttisen myymälätilan takia, ja muumilakanoiden.

Design Boulevard on jo klassikko.

Minulle uusi kiva tuttavuus oli Dom Dom -sisustuskauppa. Se sijaitsee Laukontorin lähellä.

Cotton on toinen Tampere-klassikko

Käyn aina lounaalla Kauppahallissa sijaitsevassa Neljä vuodenaikaa -ravintolassa. Lounas oli jäälleen superhyvä.

Tutkin nyt kyllä vähän paremmin, mitä muita ravintoloita Tampereelta löytyy. Esimerkiksi Sivumaku-blogissa oli koottu todella hyvin uusia vinkkejä ravintoloista, kahviloista ja baareista. Listalla esimerkiksi pizzeria Napoli, joka tarjoaa 100 erilaista pizzaa. Toinen pizzasuositus on Sitko. Olisi kyllä hauska kokeilla noita listattuja illallispaikkojakin. Saa siis heitää suosituksia näistä tai muista paikoista, missä kannattaa käydä.

Bongasin myös Ravinteli Huberin, joka väreili hyvää. Tuonne olisi pitänyt mennä nyt lounaalle!

Välipalaksi kesäunelma Vohvelikahvilassa :)

Poimin myös hienon viisauden Pyynikin munkkikahvilan torin pisteen seinältä. Amen.

Minusta on mahtavaa kävellä arkipäivänä vieraan kaupungin katuja ja katsella kaupungin menoja, taloja ja näyteikkunoita.


Kaunista!

Minusta on myös aina kiva kävellä Pyynikin näkötornille. Toki tuoreet munkit houkuttavat, mutta niitä saa kyllä toriltakin... Mutta tuo mäntymetsä, näkymä ja matkalla olevat puutalot ja mukulakivikadut ilahduttavat aina.


Maistuisi varmasti sinullekin. Maddy taisi muistaa nämä munkit viime kerrasta, ainakin ilmeestä päätellen. 
Koska maailma on niin pieni, niin satuimme törmäämään täysin sattumalta tuossa Näkötornin juurella tuttuun.


Kiitos Tampere, nähdään viimeistään ensi kesänä - toivottavasti aikaisemmin.

Kommentit

Mia K.
Voi taivas

Olipas kivat kuvat! Ja komppaan näin tamperelaisena ja pyynikin näkötornin vieressä asuessani, että ne munkit ja kahvit maistuu täällä ylhäällä niin hyviltä :))

Mikko – Private Blend

Kiva, vaikka olin vähän laiska ottamaan niitä tällä kertaa.. Oikein kiva paikka asua, ihanaa aluetta! Ylös pitää kyllä mennä, vaikka vähän hassulta se tuntui.

Vierailija (Ei varmistettu)

Muisku Maddylle, pienelle matkakaverille:) Oliko väsynyt paluumatkalla?

Tosi hienoja kuvia Tampereelta! Kiva juttu, että teitte päiväretken sinne. Näin sitä pitäisikin pistäytyä eri paikoissa, Suomi ei ole sama kuin Helsinki. Ja joo, voi yhtäkkiä törmätä tuttuihinkin:) Kävitkö Cottonilla? Tosi kivassa välipalapaikassakin kävit, täytyy pitää mielessä.

T. Maija

Mikko – Private Blend

Olihan pikkuinen vähän uupunut, kun tuli käveltyä aika paljon.
Kesäretkipaikkoja riittää kyllä, Hanko, Nauvo, Naantali, Rauma, Savonlinna, Hämeenlinna, Punkaharju... 
Pistäydyin kyllä Cottonissa, kyllä se kuuluu asiaan :)
Ja kannattaa käydä Vohvelikahvilassa, Ojakatu on muutenkin tosi söpö. Sinne vain!

Mun korkeissa koroissa (Ei varmistettu) http://munkorkeissakoroissa.blogspot.fi/

Ihania kuvia Tampereelta <3 Kunpa sitä osaisi itsekin nähdä oman kotikaupungin kauneuden. Olisipa ollut kiva törmätä, sillä hyvin samoilla kulmilla on tullut pyörittyä viime aikoina. Huvitti, kun mun kamerassa on täysin sama kuva Pyynikin näkötornilta viime viikonlopulta (järvimaisema, missä näkyy Pirkkalan Bauhausin kyltti ;D), kun käytiin tyttären kanssa jädellä ja istuttiin ilmeisimmin samalla penkillä, kun kuvakulma on täysin sama.

Napoli on tosi suosittu ravintola täällä, sinne on lähes aina illalla ja viikonloppuna jonoa, joten harvemmin sinne tulee jonotettua, sillä vaikka pizzat hyviä onkin, niin eivät silti ylivoimaisia ja kesäaikaan paikka on tosi kuuma. Huber kannattaa testata :)

Toissakesänä Pyynikin Näkötorin kahvilan lause oli "Munkki päivässä, pitää kurvit kunnossa". Ihan kiva idea tuo ja kyllähän ne munkin hyviä onkin.... Viimeksi eilen teestattu. Maddy sulattaa mun sydämen aina <3 On niin tajuton koirakuume, että mun pää kääntyy 180 astetta, kun suloinen chihu menee ohi.

Mikko – Private Blend

No mutta eikö se ole niin, että sitä tottuu niihin tuttuihin kulmiin. Sama itselläkin Helsingissä.
Hauskaa :) No tuo on niin vehreä harju, että taitaa olla aina kohta josta näkee vähän maisemaa. 
Tampereen ravintolat houkuttavat kyllä kokeilemaan! 
Niin kiva, että Maddykin pääsi nauttimaan kesäretkestä. Vähän sai toki jemmailla muun muassa kauppahallissa  - 4 Vuodenajan lounasannos vain tuoksui sen verran hyvältä, että pikku kirsu nousi äkkiä laukusta ;)

jennajohannasi
Pirtti

Jeii, Tampere! Suosittelen erittäin lämpimästi tapasravintola Ineziä, ehdottomasti mun suosikkipaikka! Laittelinkin viime käynnin jälkeen blogiin muutaman kuvan annoksista. Ruoka on aina ihan loistavaa ja tykkään paikan rennosta palvelusta ja tunnelmasta kovasti.

Pyynikin lisäksi voi keskustan tuntumassa ihastella maisemia myös Näsinpuistossa, joka on siis toisessa päässä Hämeenpuistoa kuin Näkötornille päin lähtevät polut. Samalla suunnalla on myös herttainen Tallipiha :)

Mikko – Private Blend

Kiitos vinkistä, näyttää hyvältä! Tuolla puistossa en olekaan käynyt, olen aina pyörinyt vain siinä Otto Gustafssonin puiston puolella. Ja heh, Maddy on 'melkein' samaa kokoa 'Afrovauvan' kanssa :)

Ihan paras tuo koirakuva.

Mikko – Private Blend

:) Sattui osumaan aika hyvään hetkeen tuo ikuistus. Harvoin tuota herkkusuuta saa pysymään kuvassa ;)

sonsaa (Ei varmistettu)

Liekö kotiseuturakkautta vai mitä, mutta entisenä tamperelaisena täytyy kyllä kehua niin itse kaupunkia kuin sen ravintolatarjontaa nimenomaan kohtuuhintaisten, mutta laadukkaiden ravintoloiden osalta. Jälkiruoista nimenomaan Pyynikin munkit ovat maailman parhaita ja Ojakadun Vohvelikahvila niin symppis. Kesähelteillä Tampereen Jäätelötehtaan jätskit ovat mitä parhain lisä listalle! Lounaspaikkana 4 vuodenaikaa on ehdotonta kuningasluokkaa, mutta ei Napolin pizzatkaan huonoja ole ja itse pidän kovasti Tammelantorilla olevasta pienestä malesialaisesta Borneo-ravintolasta tai siis heidän naudanlihapadastaan. Illalliselle Huber on hyvä, lisäksi esimerkiksi Bertha, C, Winstub Alsace, 2h+k, Inez, Plevna, Tuulensuu... riippuen vähän millaista ruokaa etsii! Kylläpä tulikin taas ikävä Tampereelle :)

Mikko – Private Blend

Eikä ihme, ihan mahtava tarjonta! Nam. Näitä pitäisi kaikki päästä niin testaamaan.

mmiu (Ei varmistettu)

Vähän täytyy korjata tietoja postauksessasi: mainitsemasi "patosilta" on nimeltään Palatsinraitin silta (vaikka pato senkin alla on) ja Patosilta on silta Tammerkosken keskivaiheilla, putouksen päällä :)

Mikko – Private Blend

Ok, kiitos oikaisusta. Ajattelinkin, että tuosta kohtaa ei mielestäni päässyt viimeksi kävelemään.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.