Melkein-terveellistä leipomista: mustapapubrownie

Ladataan...
Pumpui

Missä vaiheessa blogista tuli näin herkkupainotteinen? Olen innostunut leipomaan kaikenlaista semi-raakaa ja mukamas-terveellistä, enkä tietenkään malta olla kertomatta siitä teille.

Kärsittyäni eilen koko päivän maailmanluokan krapulasta (mikä oli vähän epistä, sillä olin juonut vain neljä pientä olutta edellisenä  iltana) tokenin sentäs sen verran että sain aikaiseksi pyöräytettyä mainion brownien mustapavuista ja taateleista. Resepti löytyi The Good Morning -blogista, kiitos vaan ruokavelholle sekä reseptin minulle välittäneelle ystävälle!

Aluksi hieman epäilytti, että saisiko muka säilykepavuista ja taateleista muka tehtyä mitään herkuksi laskettavaa, mutta avot kun tämä on hyvää! (Tosin alan epäillä että kaikki raaka- tai mukamas-terveellinen leivonta on vain taatelintuottajien salajuoni myynnin kasvattamiseksi, kun kaikkeen tulee aina taatelia...) Paputaikinasta tulee yllättävän kuohkea lopputuotos, jonka ainesosia olisi vaikea arvata, jos ei tietäisi. Alkuperäiseen reseptiin verrattuna puolitin makeutuksen määrän, koska mielestäni puolellakin desillä steviaa taikinasta tuli ihan tarpeeksi makeaa. 

2 purkkia mustapapuja (Go Green)
10 taatelia 
3 munaa
1 tl leivinjauhetta (laitoin soodaa kun ei ollut jauhetta, puolikkaan tuosta)
1/2 tl vaniljajauhetta
vajaa desi kaakaojauhetta (itse käytin Cocovin raakakaakaota)
0,5 dl steviajauhetta (siis "0,5 dl tätä vastaa 1 dl sokeria" -jauhetta, en osaa sanoa merkkiä kun heitin pakkauksen pois...) 
loraus kahvia

Soseuta pavut ja taatelit sauvasekoittimella hienoksi tahnaksi. Tässä menee ikä ja terveys, mutta jos haluaa, että pavut tosiaan naamioituvat brownieksi, kannattaa nähdä vaivaa. Sekoita muut ainekset sekaan. Paista 175 asteessa reilut puoli tuntia. Anna olla yön yli jääkaapissa, tarjoile marjojen kanssa.

Maltoin pientä maistiaispalaa lukuun ottamatta säästää brownien tälle päivälle ja kiikutin sen ja itseni UFC-kisakatsomoon ystävän luokse. Meille on vähän vahingossa muodostumassa tapa, että ystävä tarjoaa minulle kisakatsomon ja minä tuon näitä melkein-terveellisiä leipomuksia studioevääksi. Tänään televisionkatselun ja lööbaamisen ohessa tuli myös harrastettua kehonhuoltoa, sillä ystävällä on melkoinen arsenaali mobbailuun tarkoitettua välineistöä. Siinä sitten makasin kivusta ulvoen lacrosse-pallon päällä keskellä lattiaa collegehousuissani ja tukka kampaamatta. Kroppa nimittäin on viikon jumppailuiden jäljiltä melkoisen kireässä tilassa. 

Treeniviikko näytti tällaiselta:
maanantai: crossfit, 1 tunti: leuanvetoja ja punnerruksia boksin päältä
tiistai: crossfit, 1 tunti: poikkeuksellisesti aamutreeneissä kello seitsemältä, 4 x 1000 m soutu
keskiviikko: juoksu, 1 tunti 18 min, 12,2 km (raporttia täällä)
torstai: crossfit, 1 tunti: strict pressejä, push pressejä ja push jerkejä
perjantai: crossift, 1 tunti: tyttöjen penkkipunnerrusperjantai ja käsilläseisontaa vapaissa harjoituksissa
sunnuntai: crossfit, 1 tunti: Openien kolmas laji: 105 toistoa boksihyppyjä ja maastavetoja

Tuohon päälle olen myös käynnistänyt pyöräilykauden, eli reipastahtista mankeloimista on tullut arkipäivinä sellainen tunti muun liikunnan päälle. Eli ihan hyvällä omallatunnolla voinee syödä vähän lisää brownieta jääkaapista.

Share

Kommentit

edgybeauty
Edgy Beauty

Siis käytetäänkö tässä stevia steviaa, siis sitä itse pelkkää puhdasta jauhetta? Jotenkin kuulostaa ihan valtavalta määrältä niinkin makeaa juttua...:o

Lotta Katariina
Pumpui

Tai siis tollaista "sokerinkorvike"-steviasysteemiä, mitä lie onkaan. Siis sellaista jota neuvotaan laittamaan 0,5 dl jos laitetaan normaalisti 1 dl sokeria. Ei siis varmaan mitään ihan puhdasta stevia-steviaa. Mut makeaa tulee tolla puolellakin desillä, ei tarvi tosiaan sitä täyttä tuuttaa mun mielestä.

Kemmy (Ei varmistettu)

Bataattisose ja reilu öljyloraus tekevät mustapapubrowniesta vielä parempaa! Seuraksi vadelma-chiahilloa, omnomnom!

Lotta Katariina
Pumpui

Ohoo, seuraavaksi kokeillaankin tuota. Kiitos vinkistä :)

Kommentoi

Ladataan...