Pumpui haastaa, osa 1: Yleisliike

Pumpui

Koska omaa rääkkitreeniä lystikkäämpää on vain muiden kärsimys, haluan haastaa teidät, arvon lukijat, tekemään ja jakamaan omat suorituksenne erinäisissä liikunnallisissa toimissa. Ensimmäinen haasteemme olkoon kaikkien suosikki-inhokki yleisliike. Säännöt, ohjeet ja oma tulokseni alla!

Ensinnäkin: yleisliike, englanniksi burpee, on tuo ikävä, koko kroppaa tutisuttava tehokas sykkeenkohottaja. Kaikessa yksinkertaisuudessaan liike suoritetaan täpäkästi niin, että hypätään maahan niin, että sekä rinta että reidet koskettavat maahan, hypätään takaisin ylös ja lyödään kädet pään päällä yhteen. Alla olevasta videosta selviää hyvä suoritus sekä yleisiä virheitä.

Sain haasteeseen inspiraation tänään crossfit-tunnilla, jossa teimme tämän rääkin treenin päätteeksi. Aikaa ei mene kuin neljä minuuttia, ja suorituksen voi tehdä erinomaisesti vaikka kevyemmän jumppatunnin tai salitreenin päätteeksi silloin, kun tuntuu että paukkuja on vielä vähän jäljellä.

Yksinkertaisuudessaan homma menee näin:

20 sekuntia yleisliikkeitä (vain kokonaiset toistot ajan puitteissa lasketaan)

10 sekuntia lepoa

x 8 kierrosta putkeen

Siitä vain tekemään ja laskemaan! Voisin jatkossa videoida omat haastesuoritukseni, mutta nyt joudutte tyytymään sanalliseen tulokseeni treeneistä:

8, 7, 6, 6, 5, 6, 5, 4 = yhteensä 47 yleisliikettä

Paljon lystiä mahtuu siis muutamaan vaivaiseen minuuttiin! Ottakaa haaste vastaan ja postatkaa oma tuloksenne omaan blogiinne tai alle kommenttikenttään!

 

Kommentit

Mä olen tehnyt tuon tabata burbeesin pari kuukautta sitten, mutta en tietenkään muista edes suurinpiirtein paljon burpeita silloin meni. Olisi ollut kiva verrata tulosta jos nyt tekis uudelleen...

Lotta Katariina
Pumpui

Mä yritän aina kirjoittaa kaikkien treenien tulokset vihkoon ylös, että voi sitten vertailla myöhemmin. Tosin tällä viikolla se on taas näemmä jäänyt...

Teen hiit-treenejä joihin kuuluu tuo burbee lähes joka sarjaan, tehokasta eikä enää vihaakkaan  sitä niin paljoa :D

Lotta Katariina
Pumpui

Styleornot: Mä olen kehittänyt yleisliikettä kohtaan hyvin väkevän viha-rakkaussuhteen :D

Inka / alternatiiviurheilija.net (Ei varmistettu) http://alternatiiviurheilija.net

Burpee on kamala liike! Ja siks just niin hyvä :D

Nina Enroth

Mä en tienny, että tän nimi on burpee. Burpee burpee burpee! Kuulostaa hauskemmalta kuin yleisliike. Me tehdään näitä Natural Bootcamp -tunneilla, tänä aamuna viimeksi. Tartun haasteeseen jos selviän joskus tästä lomanuhatilanteesta.

Lotta Katariina
Pumpui

Yleisliike on kyllä kovin virastomainen termi :D Ja joo jee, hienoa että tartut haasteeseen!

Yksi kaveri Facebookissa kertoi tehneensä tämän ja kommentoi: "Hyi (kirosana poistettu) Lotta, miksi teit tämän. Elämäni ihanimmat neljä minuuttia, vaikka tulos jäikin 44:ään." :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.