Talvijuoksijan 1-2-3

Pumpui

Yhteistyöpostaus.

Talvijuoksija on vähän kuin sipuli. Siinä on monta kerrosta, ja sitä kuoriessa itkettää, koska sillä on niin kauhea kalsariasu juoksuvaatteiden alla. 

En muista milloin viimeksi olisin arkimaanantaina tehnyt jotain muuta kuin tallustanut töistä suoraan CrossFit Central Helsingille. Tänään kuitenkin oli poikkeustilanne, kun duunissa vierähti rapiat kymmenen tuntia ja viimeinenkin tunti alkoi ennen kuin olisin päässyt salille ohjatun treenin pariin. Levottomuus alkoi kalvaa mieltä jo työpäivän aikana, ja päätin vaatimattomaan kymmeneen pakkasasteeseen lauhtuneen ilman kunniaksi lähteä lenkille.

Talvella juokseminen on hirmuisen mukavaa, kunhan vain laittaa järkevät vaatteet päälle. Tällaista vetäisin kaapistä ylle tänään:

1. Mukavuus lähtee aluskerroksesta. En pidä treenialusvaatteissa saumoista: mitä vähemmän mahdollisesti hiertäviä elementtejä, sitä parempi, etenkin kun niiden päälle kerrostetaan tavaraa.

2. Lämmin mutta hengittävä välikerros. Tekninen kalsariasu ei varsinaisesti tihku seksiä, mutta toimittaa erinomaisesti tarkoituksensa. Lisäksi se pelastaa pinteestä, jos on Tron-bileet varttitunnin varoajalla. Koska palelen vimmatusti jaloista, laitoin urheilusukkien sijaan vaellussukat.

3. Päällisvaatteet, ohut pipo ja lumella hyvin pitävät lenkkarit.

Siinäpä se. Reipastahtisella lenkillä olisi oikestaan voinut olla ohuempikin päälliskerros, sillä lämmin tuli jo ensimmäisen kilometrin aikana. Aikoinaan luulin, että talvella tarvitaan tolkuttomat toppakerrokset, mutta väärässä olin. Kun kerrasto pitää lämpimänä, on ylimmän kerrokseen pääasiallinen funktio pitää poissa viima ja taivaalta satava tauhka.

Päällimmäisenä on muuten Helly Hansenin H2 Flow -takki, jonka sain yhteistyökuvioiden merkeissä testattavaksi aikapäiviä sitten. Juoksin syksyllä pari lenkkiä takissa nollakeleillä, mutta koin sen silloin liian lämpimäksi. Pakkasellakin takki on todella lämmin, mutta onneksi hieman reikäjuustoa muistuttavan ilmanvaihtosysteemin ansiosta olosta ei tule tukala. Lisäksi takin sivuista saa auki vetskarit ilmanvaihdon parantamiseksi, joten hien puskiessa pintaan voi tuulettaa enemmänkin. Itse pidän juoksutakeissani enemmän ylipitkistä ja suusta tiukoista hihoista, joten jouduin vetämään kalsarikerroksen hihoja paremmin ranteiden suojaksi kun Flow-takin hihoista meinasi tulla tuuli ja lumi sisään. Jatkossa taidan käyttää takkia (joka on muuten luonnossa huomattavasti violetimpi kuin ylläoleva meitsie antaa ymmärtää) enemmän rauhallisemmassa liikunnassa ja yleisessä ulkoilussa. Luin muuten jostakin, että takkia voi käyttää myös välikerroksena tosi kovilla pakkasilla, pitänee kokeilla kun se seuraava jääkausi taas kohta tulee.

 

 

Kommentit

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Ihana kuvasarja! <3 Täällä talvijuoksija vetää päälleen shortsit ja topin... sekä aurinkorasvan.

Lotta Katariina
Pumpui

Onni yksillä, kesä kaikilla. Eiku.

isseessi (Ei varmistettu)

Mulla suurin ongelma talvijuoksuvarustautumisessa on takapuoli ja reidet. Kaikenlaista oon kokeillu (paitsi toppahousuja) ja silti olen aina vyötäröstä polviin jäässä. Jalat sen sijaan hikoaa niin, että kosteus pukkaa kengän sisältä ulos ja kengät on päältä märät vaikka pakkasta ois 20.
Paras varustehankinta kunnon pakkasjuoksuja varten on ollu silkkihuppu. Suojaa naamaa viimalta, mutta on sen verran ohut, että sen läpi on helppo hengittää. Bonuksena saa kuulla kommentteja, että ootko siwassa menossa käymään. :)

Lotta Katariina
Pumpui

Mulla on Haltin hiihto/talvijuoksupuku, jossa on henkselit ja tosi korkea vyötärö takaa, saa ahterin hyvin suojaan :D

Sun pitää neuloa jotkut reidenlämmittimet!

Joris (Ei varmistettu)

Eikös villa hengitä hyvin ja pidä märkänäkin lämpimänä, esim. Ruskovillalla on aikuisten puolivillahousuja pitämään pyllyn ja reidet paleltumasta. :)

Miia_pau
Kolmas linja

Talvella juokseminen hirmuisen mukavaa?!? I beg to differ :D Kävin viime viikolla, näytin ja kuulostin kahisevalta ninjalta (silkkihuppu ftw) ja inhosin joka hetkeä. Ajoittain iskevä raittiin ilman tarve on ainoa syy, että ylipäänsä suostun juoksemaan talvella, mutta nyt kun ostin luistimet, voi olla, että vaihdan lajia.

Lotta Katariina
Pumpui

Musta se on oikein mukavaa. Viime vuoden parhaat lenkit vedin Eiranrannassa jäällä.

Tehdäänkö hiihtotreffit? :D

Lotta Katariina
Pumpui

Pitää siis vielä lisätä että talvella juokseminen on mukavaa sillä juoksemisen mukavuusasteikolla, joka ei ole yhtään niin korkealle ulottuva kuin vaikka crossfit-mukavuusasteikko!

Miia_pau
Kolmas linja

Tehdään vaan! Tosin varaan itselleni oikeuden vihata hiihtoa ja lähteä kiukkuisena kaljalle kesken suorituksen :D

Lotta Katariina
Pumpui

Mulla on juoksureppu, laitetaan sinne terästettyä kaakaota :D

Miia_pau
Kolmas linja

No tästä on nyt pakko tykätä <3 Ainoa hyvä syy talviurheiluun on terästetty kaakao!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.