Varo! Miesmakusi muuttuu!

Pumpui

Liikuntaharrastuksella on monia yllättäviä sivuvaikutuksia. Sitä huomaa puhuvansa outoa jargonia, käyttävänsä tyytyväisenä collegehousuja kaupungin keskustassakin  - ja pitävänsä ihan erilaisista miehistä kuin aikaisemmin.

Seuraa noloja paljastuksia aikaisemmista ihanteista ja aimo annos silmäkarkkia lauantain ratoksi:

Lienee ihan normaalia, että miesmaku muuttuu - tai oikeastaan korjaantuu oikeaan suuntaan - vuosien varrella. Sitä oppii arvostamaan tietynlaisia luonteenpiirteitä tai että toisella on edes hitunen älliä päässä. Sehän on normaalia, mennessä oppii. Sitä en olisi ikinä arvannut, että miesmaku tulee ulkoisestikin muuttumaan näin valtavasti.

Olin pitkään täysin vakuuttunut siitä, ettei se ole mies eikä mikään jos sillä ei ole pitkää tukkaa, kynsilakkaa ja silmämeikkiä. Nyt on vähän noloa ja todella liikuttavaa, että muistaa Unelmiensa Miehen näyttäneen tältä:

Placebo-yhtyeen nokkamies Brian Molko, teinivuosieni suuri ihastus. Nyt jos tuon näköinen tulisi ovelle ja pyytäisi treffeille, pyörtyisin, mutta vain siksi että happi loppuisi kun nauraisi itsensä tärviölle. Voi kuinka hellyyttävää!

Siinä vaiheessa kun kokemusta miehistä oli minimaalisesti ja intoa tutustua heihin sitäkin enemmän, olin täysin varma siitä, että unelmien mies pukeutuisi näin:

Nahkahousut! Enemmän pakkelia kuin meikäläisen meikkilaukussa! Suihkussakaan ei ole käyty näemmä aikoihin. Voi jeesus. Katsoin joskus vuosien tauon jälkeen Brandon Leen tähdittämän The Crown. Lienen muuttunut vanhaksi kyynikoksi kun ei se enää iskenyt ihan samalla tavalla.

Hiljalleen sitä alkoi pitää meikittömistä ja lyhyttukkaisistakin miehistä. Alkoi arvostaa tolkkua, päivätyötä ja vähemmän hössöttävää suhtautumista ulkonäköön. Goottimenneisyyttä kunnioittaen olin edelleen sitä mieltä, että unelmamiehen on kuitenkin oltava vähän laihemmapuoleinen, enemmän emotionaalista kuin fyysistä vaikuttavuutta uhkuva otus.

Vaan sitten kuvioihin astui urheilu. Yhtäkkiä sitä huomasi silmäilevänsä ja arvostavansa timmimpiä vartaloita. Miesihanne otti parikymmentä kiloa lisää lihasta ylleen, heivasi rokkirytkyt helvettiin ja, no, alla olevasta kuvasta päätellen rupesi patsastelemaan ilman paitaa.

Mieltymys atleettiseen miesvartaloon (jota tässä esittelee näyttelijä Tom Hardy) ei ole kyllä pelkästään esteettistä. Siihen liittyy tietty lupaus omistautuneisuudesta, tervehenkisyydestä (poislukien ne kauheat testopump-ukkelit, hyi!) ja siitä, että zombiapokalypsin koittaessa mies pystyy pelastamaan mamsellin hädästä.

Samalla huomaan kyllä naisihanteeni muuttuneen radikaalisti. Siinä missä ennen tavoittelin eteeristä ja etäistä habitusta, nyt huomaan haluavani isommat hauikset itsekin. En ehkä ihan noin isoja, mutta sellaiset joilla voi päihittää ainakin muutaman miehen leuanvedossa.

Ihan kaikista raidoistaan ei tämäkään tiikeri pääse. Kyllä vieläkin mekastusmusiikkitausta, tietynlainen runopoikamaisuus ja älykkyys vetoaa. Ja silloin saa olla vaikka yhtä vanha kuin ihana, ihana Henry Rollins tässä:

Entä te? Millaisia unelmien miehiä ja haaveiden poikaystäviä teillä oli vai ovatko ne edelleen samoja? Haastan teidät paljastamaan noloimmat mies- (ja toki nais-)ihanteenne (kuvien kera) kommenttiosiossa. Parhaalle vastaajalle luvassa pullakahvit, jos ja kun joskus tavataan.

Kommentit

Dandelion (Ei varmistettu)

Kyllä se laihemman puoleinen mies ainakin tähän asti on näyttänyt paremmalta, mutta nyt jos minäkin alan tuota urheilua harrastamaan niin jännä nähdä miten käy! Täytyypä tarkkailla asiaa.

Itsekin olen pitänyt rokkareista todella paljon. Ja pidän kyllä edelleen, mutta olen huomannut, että hauskat ihmiset vetoaa nykyään muhun, esim. Jimmy Fallon, Michael Cera, Andy Samberg...

Lotta Katariina
Pumpui

Varo vaan, joku päivä huomaat ihastelevasi pohjelihaksia ja hauiksia suurella mielenkiinnolla :D

Se vedytön (Ei varmistettu)

Käyn kyllä kolme-neljä kertaa viikossa salilla, mutta en ole silti kovin mieltynyt siihen superlihaksikkaaseen miestyyppiin. Tämä saattaa tosin johtua myös siitä, että liikun UniSportilla. Siellä kun näkyy lähinnä niitä kuolonkalpeita narukäsiä, ja joku yksi satunnainen piripäissään ähkivä muskelisankari. (Todellakin. En tiedä mitä se vetää, mutta hyvät aineet tuntuu olevan. Pysyn varmuuden vuoksi mahdollisimman kaukana...)

Pienenä diggailin katu-uskottavasti Hansonin Tayloria.. x) En tainnut kylläkään koskaan tunnustaa sitä kenellekään.

Lotta Katariina
Pumpui

Ihana luonnehdinta unisportin miesvalikoimasta :D

Ja kukapa nyt ei olisi Hasonien Taylorista tykännyt!

Luminosa

Kyllä rokkarit on edelleen mun ykkösjuttu (C'moon Brian Molko on ihan älyttömän ihana!), mutta kieltämättä tanssiharrastus on avannut silmät myös niiden lihaksikkaiden miesten suhteen. En olisi vielä pari vuotta sitten voinut kuvitellakaan, että kiinteät lihakset voisivat tehdä  minuun minkäänlaista vaikutusta. Niin ne ajat muuttuvat.

Mutta jos nyt pitää antaa esimerkki jostain ykkösmiehestä, niin miten ois tää:

Kyllä, kiitos! <3

sanumaria

Mun ihannemiehet on lajivalinnasta johtuen olleet kyllä miesluistelijoita :D Victor PetrenkoElvis Stojko, Brian Joubert (suosittelen katsomaan tuon kuvan, hyvä isä mitkä pakarat) ja Philippe Candeloro näin sillai nopeasti mainittuna *krhm*. Sittemmin ihastusta herättävät enemmänkin isot miehet, Till Lindeman, The Rock ja Jason Momoa... Kai se sali sitten vähän vaikuttaa :D

Kaikissa asioissa on aina poikkeuksia. Niin tässäkin on. Jon Bon Jovi ja Johnny Depp. <3

Lotta Katariina
Pumpui

Luminosa: Kyllä mun sydämessä on varmaan aina pieni sija Brian Molkolle :D

Sanumaria: Harrastuspiirit tosiaan vaikuttavat miesihanteisiin. Mulle, jolla ei ole minkään valtakunnan sidettä luisteluun, miesluistelijoista tulee aina vain mieleen se Prinssi Rohkean näköinen kundi :D Ja olin muuten tosi pettynyt kun Drogo kuoli Game of Thronesissa, liian aikaisin vietiin silmäkarkki pois :D

sanumaria

Niin sää tarkotat Evgeniä ;)

evgeni-plushenko_2781.jpg

Lotta Katariina
Pumpui

Aivan! Jotenkin kyllä symppaan tuota Prinssi Rohkea -kampausta,koska mulla on samanlainen..

sanumaria

Mä symppaan Evgeniä ihan siksi että se on niin helvetin taitava :D Ja vähän tota tukkaa. Kun sillä on AINA ollut toi. Se varmaan synty ja sillä oli jo Prinssi Rohkea -kampaus :)

Vieras Mies (Ei varmistettu)

Mun miesmaku ei ole muuttunut mihinkään, mutta naismaku on kyllä muuttunut varsin radikaalisesti urheilun/treenamisen muuttuttua kausittaisesta pysyväksi. Ulkonäöllisesti ei tullut isoja muutoksia, mutta persoonassa aloin arvostamaan enemmän ja enemmän sinnikkyyttä ja sitä ettei aina tunnu kivalta (urheillessa). 

Lotta Katariina
Pumpui

Vieras Mies: Urheilulla on totta tosiaan se outo vaikutus, että alkaa arvostaa entistä enemmän sinnikkäitä ja myös epämukavia fiiliksiä sietäviä ihmisiä. Ehkä se johtuu siitä, että tietää kuinka paljon sitä joutuu näkemään vaivaa lihasten ja hyvän kunnon eteen.

Miia_pau
Kolmas linja

Sitä vaan, että tämä kommenttipuoli prinssi Rohkeineen on ihan parasta :D

Aiheesta: miulla on varmaan taas joku reikä päässä, kun en itseasiassa saa mieleeni mitään kovin noloja teinivuosien fanituskohteita (Brian Molko ei oo koskaan erityisesti sykähdyttänyt, outoa?!). Mutta, eikös ole ihan luonnollista sekä yleismaailmallista, että nuoret tytöt tykkää androgyynimmistä, vaarattomanoloisista söpöläisistä ja me aikuisemmat täti-ihmiset vähän karumman näköisistä tyypeistä? Näin menee ns. nallekarkit tasan. Lisäksi olisi todella outoa fanittaa jotain puunattuja teinirimpuloita tässä iässä :D

Lihaksille lämpenemisen kyllä tunnistan itsessänikin, mutten ole varma, johtuuko se kohdallani omista urheiluharrastuksista vai muusta "maun kehittymisestä". Melkein veikkaan kyllä jälkimmäistä.

Lotta Katariina
Pumpui

Miia: Onhan niitä kaikenlaisia teinitähtiä fanittavia aikuisia, mutta se on kyllä sairaan pelottavaa. Joskus luin jonkun pikkuartikkelin ryhmästä nimeltä "Twilight Moms" :D

Vieras Mies (Ei varmistettu)

Lotta: totta ja lisäksi matka opettaa eniten ja synnyttää muistoja eikä niinkään perille pääseminen, vaikka se kruunaakin itse matkan. En jaksa enää manaajia, jotka kitisevät, kun eivät kehity eivätkä halua tehdä kehityksen eteen töitä tai mennä epämukavuusalueelle.

Lotta Katariina
Pumpui

Oishan se kivaa jos lihakset kasvais ja rasva sulais pelkällä asian miettimisellä, olis moni melkoisen täpäkässä kunnossa jo :D

Vierailija (Ei varmistettu)

nuorempana Tokio Hotel -yhtyeen rastapää kitaristi (jos joku muistaa nimen?) oli ihaninta mitä voi olla.. Ja olin aina sitä mieltä että mielummin laiha kuin yhtään pullukka, nyt en vois kuvitella ihastuvani johonkin laiheliiniin :O sittemmin Danny Saucedo (onhan se vieläkin aika komee, oma avokki aika samannäköinen :D) mutta myös lihakset ja karskius viehättää!

burpee-bee (Ei varmistettu)
Lotta Katariina
Pumpui

burpee-bee: kyl-lä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen paksu kuin pullapitko, en siten koe, että voin asettaa tiukkoja ulkonäkökriteerejä. Ihmeellisesti olen hunksterin silti löytänyt...Ja kyllä, sen verran pitää miehellä lihaksia olla etten voita sitä kädenväännössä. Sekin on koettu ja monesti.

Chispa De Yoga (Ei varmistettu)

kääk! mä taas en puolestaa lainkaan allekirjoita kipua urheilussa. Joogaan ja juoksen, mutta herttinen sentään! Toki lihasten eteen joutuu tekemään työtä, ja toki on eri tyylejä siihen, mutta itse olen saanut kauniit lihakset tuntematta kipua. Ehkä se on mulla enemmänkin  "henkinen kipu" se epämukavuusalue, kun laiskuus yllättää ja niin pois päin..

mutta miesmaku, juuri niin. se muuttuu. olen huomannut vähäisen alkoholinkäytön olevan nousussa :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei oo totta, mulla on ihan samalailla näemmä käyny kun sinulle :D
Teininä sitä tuli kuolailtua niitä rokkipoikia oikein urakalla ja todellakin oli sitä mieltä että ne on parasta ikinä :D Van kuinkas ollakkaan, vuodet vieri ja ikää tuli lisää ja siinä matkan varrella myös se miesmaku muuttu vähä atleettisempaan suuntaan. Nykyään muistelee tosiaan lähinnä huvittuneena millasten miesten perään sitä on tullu kuolattua :)

Lotta Katariina
Pumpui

Vierailija: joskus muistelin kauhulla että minkänäköisiin poikiin sitä on tullut joskus yläasteikäisenä ihastuttua. Yhdellä oli pitkä tukka, nahkahousut, silkkipaita - ja valkoiset lenkkarit :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.