Ja niin remontin ensimmäinen vaihe valmistui!

Maanantaina kävi ilmi, että urakoitsijan mielestä vanhojen kalusteiden takaisinasennus sisältää vain "normaalit pyyhekoukut ja WC-paperitelineet, yhteensä noin kuusi ruuvia". Meillä ruuveja oli tulossa kymmenkertainen määrä. Totesin nopeasti, että on parasta tehdä asennukset itse. Ei pelkästään siksi, että tämä työ veisi ammattilaisiltakin useamman tunnin ja maksaisi ylimääräistä, vaan joutuisin myös päivystämään vieressä varmistamassa, että kaikki kalusteet menevät oikeille paikoilleen.

Ymmärsimme aiemmin, että jos osakkaat asentavat itse kalusteita, urakoitsija ei vastaa vesieristeistä. Nyt työnjohtaja sanoi, että reikien poraamisessa ei ole mitään ongelmaa, kunhan reikään laitetaan Masa-liimamassaa. Tein työtä käskettyä.

Puolitoista työpäivää ja 60 ruuvia ja tulppaa myöhemmin kylpyhuone ja WC alkoivat näyttää siltä kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

Suurin työ oli Durat-hyllyjen ja pyykinkuivaustelineiden kiinnittämisessä. Erityisesti vanhan keittiön puoleisen seinän poraaminen ja tulppaaminen oli hermoja kiristävää. Seinämateriaali on muuten helposti porattavaa, mutta sen seassa on joitain mustia aivan julmetun kovia kimpaleita, joiden läpi ei ollut päästä edes väkisin. Tulpat eivät myöskään uponneet helposti reikiin. Totesin lisäksi, että en ole mikään luonnonlahjakkuus liiamamassan käsittelyssä. Useasta yrityksestä ja erehdyksestä huolimatta massaa tuli jatkuvasti liikaa, joten tahmasin sillä poraamieni reikien lisäksi seinät, ruuvit ja itseni.

Lopputulokseen olen kyllä tyytyväinen, erityisesti kun ottaa huomioon, että Durat-hyllyt on hankittu jo edellisen remontin yhteydessä ja irrotettu kertaalleen seinästä.

Pesualtaan ympäristössä on nyt paikka kahdelle Huuto.net-löydölle. Me emme usko peilikaappeihin, joten jatkoimme edelleen erilisellä peilillä ja kaapilla. Eivätkös ole hienot? Ja pieni häivähdys kultaa on hauska mauste muuten valko-turkoosiin huoneeseen.

Suihkuverho on tarkoitus ripustaa tällaisten pidikkeiden varaan viritettyyn vaijeriin. Minulla ei ole aavistustakaan, mitä ne ovat, mutta ne on löydetty New Yorkista kirpparilta (ks. NYC Flea Markets) ja maalattu valkoisiksi.

Valkoisiksi maalatut ukonpäänaulakot (ks. Pirujen - tai mitä ovatkaan - naamat valkoisiksi) pääsivät kylpyhuoneen pyyhekoukuiksi.

WC on nyt niin valkoinen, että silmiä häikäisee. WC-paperikaappi näyttää seinällä juuri siltä miltä pitääkin. Harkinnassa on tapetoida WC-istuimen takana oleva seinä, kunhan vaan sopiva tapetti löytyy. (En olekaan muistanut kirjoittaa tapetin metsätyksestä tämän jutun jälkeen: Rohkeita tapettiajatuksia.)

Alkaa näyttää aika hyvältä, ja lopputulos on kaikesta huolimatta juuri sellainen, mitä pitikin. Kylpyhuoneen sisustuksen hienosäätö jatkuu tämän jälkeen pikkuhiljaa, ja voimme nyt keskittyä keittiöön.

Niin, ja siihen seinän takana kesken olevaan putkiremonttiin, joka kestää vielä yli kolme kuukautta, ja jossa kaikki tämä säätö on vielä joko kesken tai täysin aloittamatta.

Kommentit

Vallila (Ei varmistettu)

Onneksi olkoon! Hyvältä näyttää. Kyllä tuolla jo hampaat harjaa :B, kunhan putket vetää.

Terveisin Henry
 

Kimmo T

Kiitokset! Koko muu asunto onkin vielä täysin asumiskelvoton, ja keittiön saamme varmaan vasta joskus syyskuussa. Jospa se valmistuisi itsekseen sillä aikaa, kun käydään mökillä ;)

Anna Karhubear

Hienon näköistä! Ihastuin erityisesti kylpyammeeseen ja suihkuun!

Kimmo T

Kiitos! Sehän olikin yksi lähtökohdista: kaikki muu voidaan vaihtaa, mutta ammeen ja suihkun on säilyttävä. Ja jos Durat-hyllyt ja pesualtaan voi säästää, niin se on iso plussa. Onnistui nekin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mistä tuo haitarimallinen pyyheteline mahtaa olla?

Vierailija (Ei varmistettu)

Mahtavaa. Vihdoin! Onnea veskin ja kylppärin omistajille. Iso kivi taisi juuri vierähtää harteilta:)

Kimmo T

Haitarimalliset pyykinkuivaustelineet on ostettu edellisen remontin yhteydessä vuonna 2004 Kylpyhuonekeskuksesta Runeberginkadulta. Ne ovat todella hyvät ja kestävät erinomaisesti pyykin painoa.

Kivi vierähti harteilta, mutta pari pienempää sinne jäi vielä muistuttamaan keskeneräisistä hommista ;)

Kirsi (Ei varmistettu)

Hianolta näyttää. En vaan uskalla tulla käymään noin valkoiseen helpotuksen huoneeseen.

Ihan hyvä, että päätitte ruuvailla ruuvit itse. Pari vuotta sitten kaverin kylppärissä tekivät remonttia taloyhtiön palkkaamat remppamiehet. Kaveri oli merkinnut erittäin selvästi sekä paperille että vessan seinään maalarinteipillä rasti tähän -tyyppisesti, mihin vessapaperiteline tulee.

No. Heillä on sitten hankala käydä vessassa, ellei muista ennen pytylle istahtamistaan napata vessapaperitelineestä - joka on sijoitettu n. 1,5 päähän vastakkaiselle seinälle - paperia mukaansa. Juu ja kaverin merkkaama rasti EI ollut siinä.

Remppamiehet veivät mukanaan myös arvokkaita keittiöveitsiä! :(

Hienoa, onnea projektin päättymisestä ja tsemppiä seuraaviin! Molemmat huoneet näyttävät upeilta.

No kyllä tuolla kelpaa suihkutella... ;D Ja tuo turkoosi on kyllä lähes täydellinen, täytyy laittaa korvan taakse.

Kimmo T

Kiitos, kiitos kaikille.

Kuulosti Kirsi tuo sun kaverin homma juuri sellaiselta, jota oletimme itsekin tapahtuvan.

Maija: Tsemppiä tarvitaankin, että saataisiin keittiö käyttöön mahdollisimman pian.

Titiu: Kyllä, jos näkee jossain hyvän värin ja on mahdollisuus saada värikoodi selville, se kannattaa kirjoittaa ylös.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.