Punainen linssikeitto
Punainen linssikeitto on yksi niitä perusruokiamme, johon löytyy aina tarvikkeet kaapista ja jonka pyöräyttää käden käänteessä. Linsseissä on runsaasti proteiinia, joten ruoka on kasvisruoaksi hyvin täyttävä ja ravitseva.
Punainen linssikeitto
- 2 sipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- oliiviöljyä
- 1 kuivattu chilipalko
- 1 tölkki luomutomaattimurskaa
- n. 7 dl vettä
- n. 3 dl punaisia linssejä
- pieni purkki kapriksia
- tuoreita yrttejä (esim. oreganoa)
- 1 rkl viinietikkaa
- suolaa
Valmistaminen:
- Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynsi
- Kuullota sipulit oliiviöljyssä isossa kattilassa ja lisää valkosipuli
- Murskaa kuivattu chili ja lisää se kattilaan
- Lisää tomaattimurska ja vesi
- Lisää linssit
- Keitä linssejä noin puoli tuntia, kunnes ne ovat täysin kypsiä
- Lisää kaprikset
- Mausta keitto yrteillä, suolalla ja lusikallisella viinietikkaa.
Tällä kertaa käytin yrttinä korianteria, mutta yleensä keittoon laitetaan oreganoa, basilikaa tai salviaa. Jos käytät kuivattuja yrttejä, lisää ne keittoon yhdessä linssien kanssa.
Tarjoa smetanan kanssa. (Huijasin hieman kuvassa ja laitoin itse Kosken Kotijuuston taivaallista kotijogurttia, joka itse asiassa toimi keiton kanssa loistavasti!)
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.