Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Äitiysloma ja hoitovapaa ovat olleet minulle hienointa aikaa elämässäni tähän asti. Tavallaan se on hassua, sillä olen aika työkeskeinen ihminen. Hakeudun tehtäviin, joissa on vastuun tuomaa lisäpanosta ja draivia. Tavoite, suunnitelma, aikataulu ja tulos. Kymmenen vuotta tein myös vähintään kahta työtä samaan aikaan. Äitiyslomalla olon ihanuus onkin pakottanut miettimään itseäni uudestaan. 

Enkö olekaan kunnianhimoinen, kun nautin kotona olosta näin paljon? Voinko olla sekä määrätietoinen työnarkomaani että höpsöttävä kotilaahari? 

 

 

Aika pois työelämästä on kasvattanut epävarmuutta ja vähättelyä omia taitoja kohtaan. Osittain se johtuu ulkopuolisuuden tunteesta. En ole tunteideni kanssa yksin. Oma tunne ulkopuolisuudesta on vain pieni pintaraapaisu siitä, mitä se joillekin on. Suurin osa vanhempainvapaalla olevista ystävistäni tuntevat jääneensä täysin ulkopuolelle työpaikastaan. Miksi vakituisesta työpaikasta äitiyslomalle jäävä työntekijä usein blokataan täysin? Vanhemmuus järisyttää arvoasetelmaa, ja joskus pelkästään aika pistää miettimään uusia suuntia. Silti useimmista tuntuu, että uusien tehtävien hakeminen on jopa helpompaa yrityksen ulkopuolelta. On varmempi olo hypätä tuntemattomaan, kuin mennä unohdettuna unohtamaan. Oma kehittyminen ja työnhaku helpottuisi, jos halutessaan voisi pysyä kartalla työpaikastaan. Samalla ulkopuolisuuden tunne helpottuisi. Kunpa työnantajat tiedostaisivat tämän suuren mahdollisuuden sitouttaa myös vanhempainvapaalla olevan työntekijän yritykseen.

Jokainen haluaa tuntea itsensä odotetuksi takaisin työpaikalleen. 

 

 

Oletko tuntenut jääneesi ulkopuolelle työkuvioista ollessasi vanhempainvapaalla? Entä millaiset asiat työnantajan toimesta ovat vaikuttaneet siihen, että olet kokenut olevasi tärkeä vanhempainvapaallakin? 

 

 

Lue myös:

Työminä ja kiitos

Mitä täällä tapahtuu?

Yksinäisyydestä lapsen kanssa

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Share

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Yhteistyössä: bObles Finland

 

 

Oletko kokeillut jo bObles kalusteita? 

Veikeitä hahmoja, joilla voi leikkiä, liikkua ja tasapainoilla, mutta myös olla ergonomisesti paikallaan. Uskallan väittää, että näillä on ollut vaikutusta Fridan hyvään tasapainoon. Raju touhuaja on ihmeellisesti selvinnyt menoissa ilman kuhmuja! 

 

 

Tiesitkö esimerkiksi näistä:

Kahdella bObles donitsilla törmääminen harjoittaa pysäyttämään kehon nopeasti. Taito, jota lapset tarvitsevat.

Kaarevien ja keinuvien bOblesien (kuten kanan ja ankanpoikasen) päälle tasajalkaa hyppääminen on osa tehokasta treeniä aikuisellekin.

bObles Mato tarjoaa ergonomisen asennon istumiselle. Selkä pysyy suorana ja korkeutta voi säätää lisäämällä pienen tai ison Kalan.

 

 

Blogin synttäreiden kunniaksi käynnistyy nyt hauska arvonta!

Arvon yhden bObles pieni Ankanpoikasen lukijoiden kesken. Voittaja saa valita haluamansa värin viidestä värivaihtoehdosta. Osallistu arvontaan kommentoimalla tähän postaukseen miten käyttäisit bObles Ankanpoikasta. (Kysy vaikka lapselta, he keksivät varmasti.) Voit osallistua ti 17.1.2017 klo 23.59 asti. Voittajalle ilmoitetaan sähköpostilla, joten muistathan lisätä toimivan osoitteesi kommenttiin.

Onnea arvontaan!

 

 

Vinkki! Toinen bObles pieni Ankanpoikanen arvotaan myös blogin instagramissa! Kurkkaa osallistumisohjeet ja tuplaa mahdollisuutesi:

INSTAGRAM

 

 

Share

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Äiti ja isä lähtevät vihdoin yöksi muualle ja saan viettää miniloman mummun kanssa!

 

 

Minun ei tarvitse kiukutella vuorokauteen mistään.

Saan lukemattomia, liiasta kikattamisesta johtuvia hikkoja.

Minua naurattaa oikeastaan kaikki mitä mummu tekee tai sanoo.

Autan vaipanvaihdossa nostamalla jalkaa tosi korkealle, enkä juokse yhtään pakoon.

Yleensä opin mummun kanssa jonkun uuden jutun, kuten peruuttamisen tai vetoketjun avaamisen. 

 

 

Miniloma mummun kanssa päättyi ihan liian nopeasti. Kun mummu lähti tuli heti niin kova ikävä, että äiti ja isä joutuivat kokeilemaan kaikki temput itkuni lopettamiseksi. Tarvittiin tunti aikaa, välipalaa ja ulkoilu, että unohdin pahan mieleni. Olin ehkä ensimmäistä kertaa yötä pois äidin ja isän luota, mutta minulla ei ollut kyllä mitään hätää mummun kanssa.

 

Kuvat on otettu Muumikahvilasta Liisankadulta. Ihanan sympaattinen ja viehättävä paikka, sekä paljon gluteenittomia herkkuja! Tämä ei todellakaan ole tehty pelkästään lapsiasiakkaille.

 

 

Lue myös:

Miniloma kahdestaan

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Share

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Otimme viime viikolla vähän aikaa kahdestaan Allun kanssa. Kokonainen yö pois kotoa. Yhdessä. Ensimmäistä kertaa Fridan syntymän jälkeen. Se tuntui ihan minilomalta, vaikka vietimmekin sen Helsingissä. Ei siis mikään ihme, että olin hykerryttävän innoissani.

Yövyimme Hotel Indigossa Bulevardilla. Jo ennakkotiedoista päätellen, hotelli tarjosi juuri sen verran enemmän, että jaksoin innostua hieman jopa hotelliaamiaisesta. Kun on kiertänyt suomalaisia "perushotelleja" runsaasti työmatkoilla ne eivät itsessään tunnu enää kovin erityisiltä loman viettoon. Indigossa standard-huoneenkin kylpyhuoneesta löytyi vastuullisesti valmistettuja Aveda-tuotteita. Kasviperäisiä aineita sisältävät, tuulivoimalla tuotetut pesuaineet tuntuivat ja tuoksuivat todella hyviltä. Hotellissa oli myös kuntosalin lisäksi joogahuone, jossa kokeilin ilmajoogaa ja availin hieman rintakehää aamun virkistykseksi. Heräsimme nimittäin vasta vähän ennen kymmentä, joten pieni avaus nukkumisesta ihmeissään olevalle keholle (ja mielelle) teki aika hyvää!

 

 

Miniloman ajankohta lyötiin lukkoon nopealla aikataululla, äitini työvuorojen mukaan. Sattumalta vielä Lux Helsinki -valofestivaalin avajaispäivänä. Yritimme toteuttaa tunnelmallisen viinikävelyn seurustelun alkuaikojen hengessä, mutta kirpeä pakkanen teki (kappas vain) punaviinistä aivan liian kylmää. Lisäsi se silti oman mausteensa kävelyyn.

Lux-suosikkini oli ehdottomasti Shaderin teos Cube, Stora Enson pääkonttorin seinässä. Kaapelitehtaalla Lux in -näyttelyssä ei tarvinnut palella ja varpaatkin ehtivät lämpenemään. Pysähdyttävimmät teokset olivat mielestäni Timo A. Aallon Light Noise, Meri Ekolan ja Marc Meliàn Cycles

 

 

Miniloma teki äärimmäisen hyvää. Pystyi oikeasti keskittymään ja rauhoittumaan. Ja nukkumaan. 

 

 

Parisuhteesta, meistä ja (vähäisistä) treffeistä aiemmin:

Kutsuisin sitä rakkaudeksi

Treffeillä Konepajan Brunossa

Leikisti ensimmäiset toisillemme

Ensimmäinen hääpäivä, pohjalukemia ja kurkistus kuvauksiin

Tekstuuri-joulukalenteri / 15. luukku

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

 

Share

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Tupsujutun jälkeen minulta pyydettiin kuvissa näkyneen ulkoilumyssyn ohjetta. Fridan syntymän jälkeen joka kuukausi on mummun mukana tullut vähintään yksi uusi myssy tai pipo. Ensimmäiset myssyt olivat juuri tämän mallisia norjalaismyssyiksi tai norjalaisiksi kypärämyssyiksi kutsuttuja, ja sen jälkeen mummun käsissä onkin syntynyt pääsääntöisesti peruspipoja käännöksellä. Tällä myssyllä ei ainakaan pitäisi korvia, otsaa tai niskaa palella, joten se pakataan varmasti mukaan pian alkavaan päiväkotiinkin.

 

 

Norjalainen kypärämyssy (Sweet baby cap)

Puikot: 3,5 

Langan kulutus: 100g

 

 

Äitini ei muistanut enää mistä oli ottanut ohjeen, mutta malli on perinteisen norjalaisen kypärämyssyn ohjeesta muunneltu. Perusohje mallille löytyi esimerkiksi Villakeränen -blogista. Myssyn kuvio on tehty näin:

Aloitus

 4 kerrosta joustinneuletta (2 o, 2 n) 

Kuvio

2 kerrosta oikein (kuvion pohja)

6 kerrosta nurjaa, 4 kerrosta oikein

Vuorottele 6 kerrosta nurjaa ja 4 kerrosta oikein loppuun asti, noudattaen norjalaisen kypärämyssyn perusohjetta. 

 

 

Tupsu on tehty kahta pahvirengasta käyttäen.

Pahvin halkaisija: 10cm

Reiän halkaisija: 2,5cm.

Leikkaa pahvien reunaan viilto ja aseta ne päällekäin. Kierrä lankaa renkaiden ympärille niin, että reikä täyttyy lähes kokonaan. Leikkaa langat poikki renkaiden välistä. Pujota kaksinkertainen lanka renkaiden välistä ja kiristä. Tasoita tupsu saksilla ja kiinnistä kiristyslangoilla myssyyn. 

 

 

Lue myös:

Pakkasposket punaisina (Jutun kuvat on otettu juuri tämän ulkoilukerran jälkeen)

Shake your pom pom

Katu-uskottava kypärämyssy

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

 

Share

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Joulukuu oli täynnä erilaista arkea, ystäviä ja tunnelmia. Puolivahingossa, sillä en ainakaan tietoisesti suunnitellut sitä sellaiseksi. Joulukuun mieleenpainuvimmat, olkaa hyvä! 

Ravintolat ja kahvilat. Jos marraskuussa lounaiden ja kahvittelujen määrä kasvoi, niin joulukuussa niitä oli vieläkin enemmän. Lahjaostosten ja -fiilistelyjen päätteeksi ulkoistimme usein iltaruokailut aikataulusyistä. Tai sitten maistui vähintään glögit. Kerran kävimme Fridan kanssa kahdestaankin lounaalla, sillä tajusin kaupassa, etten ehdi enää tehdä ruokaa ennen päiväunia. Ihanan rentoa. Joulukuuhun mahtui myös yksi treffi-ilta, jolloin ravintolaksi valikoitui Vihreä Holvi. Allu oli yllätyksellisesti vapaalla välipäivinä, joten yhteistä aikaa oli reilusti normaalia enemmän.

 

 

Kotoilu. Puistoulkoilu oli joulukuussa melko pientä osittain säiden ja osittain aikataulujenkin vuoksi. Fridan päiväunet (kotona nukkuessa) pitenivät kuukauden aikana keskimäärin kolmeen tuntiin. Puuhastelimme ja leikimme kotona, piirsimme ja tanssimme, sekä koristelimme paljon pipareita. Syksyn viikottainen tehomeno, taaperojumppakin loppui joulukuussa. Rullalle kääritty vierasfuton on jäänyt yövieraiden jälkeen nurkkaan, ja se sai kuukaudessa uuden aseman juoksuleikkikohteena. 

 

 

Reissuja, juhlaa ja kulttuuria. Jos merkitsin kesäreissut instagramiin toyotankesäksi, niin joulukuu aloitti siellä toyotantalven. Vietimme kolme viikonloppua muualla. Joulukuuhun toi juhlaa myös Tuulin vauvan 1-vuotissynttärit sekä ystäväni vauvan syntymä. On hyvä, että vauvatasapaino pysyy kohdillaan, enkä malta odottaa, että pääsen tutustumaan uuteen pikkuiseen! Vähän massiivisempi vauvaryhmä oli liikkeellä joulukuun alussa Kiasmassa, kun Julia järjesti kulttuurimamojen kohtaamisen. Kun tapasimme aulassa, kaikki vauvat nököttivät tyytyväisinä kantorepuissaan ja minä juoksin ympäriinsä Fridan perässä (samperin selkäkappale-kielto). Onneksi mukana oli kyllä muutama muukin taaperon äiti. Pahoittelut kuitenkin kulttuurimamoille, etten ehtinyt hirveästi tutustumaan teihin! Jouluaaton aaton kunniaksia otettiin Lotan kanssa vielä annos saunakulttuuria Kotiharjun saunalla. Minulle se oli ensimmäinen kerta. Huikea paikka.

 

Jouluaaton aaton aurinko.

 

Mukulan kiihtyvä meno eli mukulointi. Fridalla on selvästi alkanut jokin uusi upea vaihe. Vaikka uhmaa ja kiukuttelua onkin, tyttö on aloittanut hurmaavan töhötyksen. Pää pitää saada pyörälle joko pyörimällä tai puristamalla silmät tiukasti kiinni ja heiluttamalla päätä. Sanoja ei vieläkään juuri ole, mutta omia sanoja on sitäkin enemmän. Niillä Frida selittää tapahtumia kirjoista ja esineistä hurjalla paatoksella. Sana "bugee" toistuu usein. Joskus lopputavu on jopa örisevä. Uinnissa on myös alkanut uusi rohkeampi vaihe ja Frida hyppii veteen rohkeasti ja osaa jo päristää veden alla. Keväällä alkanut, ilmeisesti oman tahdon kehittymiseen liittyvä haluttomuus sukeltaa, on siis vihdoin taltutettu!

Frida on nyt vuosi ja neljä kuukautta. Vuodessa kääntymistä harjoittelevasta tirriäisestä on tullut mäkihyppääjä-asennossa viilettävä hauskuuttaja. Pieni esiintyjä sai joulukuussa myös ensimmäisen ponnarinsa.

 

Bugeeta tammikuuta!

 

 

 

Lue myös:

Lokakuun palat

Marraskuun palat

Mukulan levylautasella

Hassu muisti kadottaa vuoden

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Share

Pages