Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

450 kilometriä ja 7 tuntia autossa. Ajoimme ensimmäistä kertaa Helsingistä Pielavedelle ilman väliyöpymistä. En ihmettele yhtään, että välimatkat muodostuvat etenkin lapsiperheille esteiksi nähdä sukulaisia. Pitkä ajomatka vaati sen, että perillä oltiin kaksi yötä ja että minäkin ajoin. Perillä oli kuitenkin ihanan rentouttavaa. Ensimmäisenä aamuna Frida jo hihkaisi ilmoille omistakin lapsuuden mökkikesistäni tutun toiveen: aunaa uimaa eli saunaan-uimaan.

Kyllä ihmisen pitää kerran vuodessa päästä mökille. 

 

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Share

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Kävelimme Fridan kanssa Katri Valan puistossa, kun poliisiauto ajoi hiekkatielle siniset valot välkkyen. Käänsin rattaat sivuun, jotta sain napattua Fridan kiven päältä kiipeilemästä. Auto hidasti ja poliisi näytti availevan ikkunaa sanoakseen meille jotain. Kävin heti mielessäni kaikki epäilyttäviksi luokiteltavat tapahtumat ja ihmiset matkan varrelta, kuin mikäkin avulias ja kunnollinen kansalainen. Poliisi varmasti kysyy näköhavainnoistani tai pyytää meitä poistumaan mahdolliselta vaara-alueelta. Kohdalla ystävällinen poliisi huikkaa ikkunasta:

 

"Voisitko siirtää hieman noita rattaita, niin pääsemme ajamaan tästä."

 

Kotiäiti taitaa tarvita hieman jännitystä elämään. Ja lepoa.

 

Kuvitukseen käytetty Fridan uutta poliisi-helikopteria.

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Share

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Frida täyttää kuukauden päästä 2 vuotta. Olen ajatellut päästää itseni kenties hieman helpommalla, kuin 1-vuotissynttäreillä. Juhlapäivää ei ole vielä päätetty, ja suunnitelma teemoista ja järjestelyistä on vielä tekemättä. Erona ensimmäiseen syntymäpäivään on tietysti, että 2-vuotias ymmärtää jo hieman enemmän päivän päälle, joten päätavoitteeni syntymäpäivään onkin tehdä siitä Fridan näköinen.

 

Mitkä sitten ovat 2-vuotiaan suosikkiasioita tällä hetkellä?

 

Lidl ja Prisma. Mieluiten vielä meiä auto!:lla mentynä. Järjestääköhän kumpikaan kauppa synttäreitä lapsille? Etenkin Lidl on saanut sellaista hihkuntaa jo pidemmän aikaa, että luulisi Lidl-teemabileet olevan kova juttu. Lahja pitää ainakin kääräistä Lidlin mainoslehteen. Niitä ainakin on kertynyt, sillä kaupasta ei ole lähtemistä, ellei molemmissa käsissä ole yksi lehti.

Muumit. Missä tahansa muodossa ja materiaalissa. Onneksi tämä on aika helppo toteuttaa. 2-vuotiaalla tuntuu olevan aikamoinen Muumi-tutka, joten ei haittaa vaikka ne olisivat pieninä hahmoina Ivana Helsinki- mekossa (tosin olisihan se lapsen syntymäpäivän väärinkäyttöä perustella itselleen mekko-ostos). Pursuileva Muumi-teema saisi kyllä pienen sankarin hellyyttävään innostuksen tilaan. Voi rakkaus.

Mehu. Eli mimu tai innostuneena mimuai. No mitäpä muuta herkkua sitä synttäreillä tarvitsee?

Numerot. Jostain syystä numerot ovat viehättäneet huhtikuusta asti, ja nyt rallatellaan jo melkein kymmeneen asti. Ykki, kakki, koopi, neejä... Olin ajatellut välttää numero-ilmapalloa tänä vuonna ja ostaa ennemmin pyöreän jätti-pallon, mutta jos kerran numerot ovat parasta. Matematiikkaa voisi kai lisätä juhlaohjelmaan.

 

Eiköhän näillä pääse suunnitelmassa hyvään alkuun!

 

 

Kuvat: Ivana Helsinki, Lidl, Martinex ja Pop Up kemut

 

 

 

Lue myös:

Kun ex-suorittaja järjestää 1-vuotissynttärit

Ensimmäiset synttärit

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Share

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Oi ihana kesäkuu, olit jokseenkin erikoinen. Pienistä paloista koottu, lopulta ihan hyvä. Tässä kesäkuun mieleenpainuvimmat, olkaa hyvä!

Kesäloma, sinäkö se siellä? Sää ei mielestäni tee kesälomaa, mutta huomasin pohtivani tekeekö matkat ja erikoisarki loman, vai tuntuuko loma kotona kotiäitinä, perusarjen keskellä miltään. Virallisesta kesälomasta muistutti lähinnä palkkapäivänä tilille tullut palkka, jonka siirsin syrjään odottamaan heinäkuun hoitovapaan aiheuttamia miinuksia. Kesäkuussa meillä oli jopa pari perheen yhteistä lomapäivää ja tietysti juhannuksen tuoma pitkä viikonloppu. Täytyy myöntää, että nyt on näin -mantraa on joutunut hokemaan itselleen useamman kerran. Suunnittelemattomuudessa on silti puolensakin ja kesäkuussa oli ihania päiviä. Sisällä ja ulkona.

 

 

Tärkeitä ihmisiä, rakkaita hetkiä ja ihania tapahtumia. Lounastreffejä, museoita ja puistoilua. Aikaa, jota tiedän kaipaavani elokuussa, kun työt alkaa. Kesäkuun päiviä vietettiin myös Teurastamon Lomapäivässä, Vanajanlinnassa, Korkeasaaressa ja Tallinnassa. Juhlimme kaupunkijuhannusta ystävien, Tuulin perheen, kanssa. Ensimmäinen juhannus Helsingissä olikin itse asiassa erittäin rentouttava vaihtoehto. 

 

Kuva: Mirko Leskinen

 

 

Kotona ei loikoilla, ja sieltä poistutaan vain syystä. Tämä voisi oikeasti olla mottoni. Siivosin vimmatusti koko kesäkuun ja kierrätin kaiken tarpeettoman ja vähän tarpeellistakin. Unelmoin isoista muutoksista ja jopa yhdessä pakenemisesta. Huomaan etsiväni kauneutta ja pysyvyyttä ympärilleni. Napakan kehotuksen ansiosta poistuin pari kertaa nauttimaan omasta ajasta. Kävin salilla ja iltauinnilla.

 

 

Neiti hullunkurinen tutkija 1v 10kk. Parasta kesäkuussa Fridan mielestä oli varmasti oma pyörä. Oma pyö. Sillä on hurjan kiva mennä, mutta matkan varrelle sattuvia kiviä ja muurahaisia on pakko jäädä ihmettelemään lähemmin. Tutkiminen oli muutenkin kuukauden juttu, niin sanana kuin touhuna. Oli se sitten kaappeja siivotessa löytynyt ipod tai uudenlaiset tavat pukeutua. Sanoja on tullut hurjasti lisää ja myös ensimmäinen kahden sanan lause. Meiä auto. Tietysti Frida ihastuu autoon ja autoiluun juuri kun olen suunnitellut myyväni sen. Söpöliini sai kesäkuussa myös ensimmäisen lettinsä.

 

 

 

Lue myös:

Lokakuun palat

Marraskuun palat

Joulukuun palat

Tammikuun palat

Helmikuun palat

Maaliskuun palat

Huhtikuun palat

Toukokuun palat

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Share

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Yhteistyössä: Greenlips Beauty ja Lasten PR

 

 

Olemme viime viikkoina kokeilleet Petit&Jolie luonnonkosmetiikkaa. Hollantilainen sarja on 100% luonnollinen ja suunniteltu erityisesti vauvojen, lasten ja raskaanaolevien herkälle iholle. Suurin osa tuotteista on myös vegaanisia, ja niissä on käytetty ainoastaan tarpeellisia ainesosia. Tarkastelua sietää raaka-aineiden lisäksi koko tuotantoketju. Luonnollisia ja luomulaatuisia, sertifioituija pesuaineita ja voiteita on turvallista käyttää ja Frida läträäkin kaikenlaisilla kosmetiikkapurkeilla enemmän kuin mielellään. Hinnat liikkuvat 10-15€ välillä, joten kyse on aika edullisesta luonnonkosmetiikasta. 

 

Baby Bath Oil. Kylpyöljy muuttuu veden kanssa maitomaiseksi. Hoitaa ja kosteuttaa ihoa tekemättä siitä öljyisen liukasta. Pienenä määränä toimi erittäin hyvin myös hoitamaan Fridan hennon hattaraisia hiuksia. Pihistän kylpyöljyä myös omalle iholle. Ehdottomasti paras kylpyöljy, johon olen tutustunut! 

 

 

Baby Hair and Body Shampoo. Hellävaraista pesua miedolla tuoksulla. Olemme aiemmin käyttäneet Sophie la girafe -pesuainetta, ja siihen verrattuna ainetta on ainakin helpompi käyttää ja annostella. Tuoksukin on raikkaampi. 

 

Hand Soap. Luulisi käsisaippuan olevan niitä ensimmäisiä tuotteita, jotka olisi helppo vaihtaa luonnonkosmetiikkaan. Jostain syystä meillä oli se unohtunut. Taaperon elämään kuuluu aika paljon käsien pesua, joten käsisaippua on hyvä olla luonnollinen. Nestesaippuan PH on normaali. 

 

 

Baby Body Lotion. Kevyt vartalovoide, jossa on raikas tuoksu. Imeytyy nopeasti, eikä jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi, joten Frida voi huoletta vaikka juosta sänkyyn suoraan iltapuuhista. Kosteusvoide on hyvä yleiskosteuttaja, mutta lapsen kuiviin ihoalueisiin auttaa parhaiten öljyt ja sinkkivoide. Lapsen iho on niin herkkä, että erityisen kuivat ja siten herkät alueet saattavat ärsyyntyä kevyistä voiteista.

 

 

Baby Diaper Cream. Tätä sinkkivoidetta on hölväilty muuallekin kuin vaippa-alueelle. Fridalla on kuivia alueita usein kyljissä ja jaloissa. Niihin tämä sinkkivoide on auttanut todella hyvin. 

 

 

Petit&Jolie -tuotteita myy Greenlips Beauty verkkokauppa ja myymälä Turussa. Sarjaan kuuluu näiden lisäksi myös Hierontaöljy ja Anti Strech Mark Öljy. Peti&Jolie tukee New Life Home -säätiötä, joka huolehtii hylätyistä ja sairaista lapsista Keniassa. 

 

 

(Tuotteet saatu blogin kautta.)

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Share

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Tiesitkö, että aivan Lahden rautatieaseman lähellä on kotieläinpiha?

Pienessä Yli-Marolan 4H-kotieläinpihalla voi kesällä moikkailla lehmille, lampaille, alpakoille, possuille, kanoille ja aaseille. Lisäksi talossa voi tutustua pieneläimiin. Frida visersi kirkkaalla äänellään niin, ettei aina ollut tunnistaa tuliko ääni linnuista vai tytöstä. Itseäni pieneläinhuone hieman ahdisti jostain syystä, mutta onneksi mummu jaksoi ihmetellä eläimiä Fridan kanssa. Kahvilasta sai päiväsumpit, ja Fridalle lounaan lämmityksen. Eväshetki pidettiin ulkona pöydän äärellä. 

Kelpo suositus, jos kesäreissuilla sattuu kulkemaan Lahdessa.

 

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Share

Pages