Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Huhtikuu on jo melkein päätöksessään, mutta jotain on jäänyt tekemättä. Itse asiassa aika paljonkin, mutta aloitetaan nyt tästä, maaliskuun mieleenpainuvimmista. Opiskelu on vienyt hurjasti aikaa, ja postausväli on tilapäisesti harventunut. Maaliskuu olikin blogissa hiljaisin kuukausi koskaan. Yhteensä 12 postausta. Kyse ei ole ollut siitä, etteikö kirjoitettavaa olisi ollut. Minulla ei vain ole ollut aikaa kirjoittaa. 

Touhukkaat päivät. Sairastelut jäivät onneksi helmikuun riesaksi, mutta yksi vatsatauti minun piti silti kärsiä vielä maaliskuussakin. Pitkän tauon jälkeen oli ihanaa päästä leikkitreffeille ja näkemään ystäviä. Opiskelevan kotiäidin toimivimmat aseet ovat pitkät päiväunet mahdollistava aktiivinen aamupäivätoiminta sekä hyvin suunniteltu aikataulu. Opiskelu nojaa päiväuniin, joten yksittäiset ja tärkeätkin tapahtumat päiväuniaikaan tekevät merkittävän loven lukutavoitteisiin. Fridan kuumekouristuksen lisätutkimus, EEG-mittaus, sekä viime vuodelta uusittu maitorasitukoe osuivat juuri peräkkäisille viikoille. Mahatauti siihen väliin, ja viikkotehtävien palautus aikarajaan mennessä kiristeli voimia ja heikensi kommunikointiani kotona. Molemmat testit olivat onneksi normaalit, eikä mitään lisätutkimuksia tarvittu.

 

 

Ihania hengähdyshetkiä. Papun Slit-malliston kuvaukset, kampaajalla käynti, lukurauhaa siskon luona ja Allun talviloma tarjosivat pieniä hengähdyksiä. Olimme Fridan kanssa pari päivää Lahdessa ja menin siskoni asuntoon lukemaan sillä aikaa, kun Frida oli mummulla. Ihmettelin hiljaista asuntoa ja istuin usean minuutin vain toimettomaa leikkien. Perheen talviloma muodostui valitettavasti kahden viikkotehtävän palautuksen ympärille, mutta kävimme silti museoissa (ostin vihdoin sen museokortin!) ja nappasimme Allun kanssa yhden päivän ja yhden hotelliyön pelkästään meille kahdelle. 

 

 

Kulttuuria ja tapahtumia. Pop Up -leikkipuisto, Kikattavan Kakkiaisen Disco, Kirjaverstaan lauantai, Lastentori, Heureka ja HAM tarjosivat meille kuukauden menoja. Onneksi on Facebookin tapahtumailmoitukset, ystävien vinkit ja museokortti. Kuukauden suositus myös Reloven gluteenittomalle brunssille!

 

 

Frida 1v 7kk. Sanoo "taiti" kun tarkoittaa äitiä, syö usein silmät kiinni tunnustellen ilmaa, ujostelee aikuisia ja tykkää Muumien Möröstä, leikki-kuorma-autoista, nukeista sekä numeroista. Ja juoksee joka ilta hassuhölkkää isän kanssa, eli hölmön näköistä juoksua makuuhuoneesta keittiöön. Alkuvuoden muutoksista ja sairasteluista kärsineisiin yöuniin yritettiin saada tolkkua ja päätimme taas olla nostamatta Fridaa yöllä meidän väliin. Tällä hetkellä Frida nukkuu (lähes poikkeuksetta) yönsä heräämättä. Nukahtaminen itsekseen onkin sitten eri asia ja vaatii vielä harjoittelua. 

 

 

 

Lue myös:

Lokakuun palat

Marraskuun palat

Joulukuun palat

Tammikuun palat

Helmikuun palat

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Share

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Syksyn päiväkotipaikkojen haku on kuumimmillaan!

Vielä viime syksynä, lähellä asuvilla ystävilläni ei ollut lapsia päiväkodissa, joten en osannut huomioida haussa ihan kaikkea. Se viisi viikkoa, jotka Frida oli päiväkodissa, opetti minulle päiväkodista hieman enemmän, mitä ennakkoon osasin ajatella. Kuvittelin, että kunnalliset päiväkodit olisivat tasoltaan samanlaisia, mutta todellisuus on jotain aivan muuta. Nyt, uutta hakemusta tehdessäni huomioin tiettyjä asioita paremmin:

Pihan viihtyisyys on tärkeämpää kuin yksikään kaupungin sivuille runoiltu varhaiskasvatusperiaate. Jos lapsi leikkii ulkona vähintään 67% prosenttia valveillaoloajastaan hoidossa, pihalla on merkitystä enemmän, kuin korulauseilla kodinomaisesta kasvatuksesta. Pieni ja huoltamaton piha, jonka välineiden kohdeikä on täysin eri kuin oman lapsen ikä, ei mene jatkoon. 

Ystävän suositus päihittää jopa pienen mutkan sijainnissa. Kokemuksia kannattaa kuunnella samanikäisten lasten vanhemmilta. Joku omilta ennakkokäsitykseltä huonolta vaikuttava päiväkoti saattaa todellisuudessa olla laadukas ja aktiivinen hoitopaikka. 

Toiset asiat tuntuu olevan pelkkää tuuria:

Henkilökunnan motivaatiotaso ja työilmapiiri. Todistin päiväkotiharjoittelun aikana useita tilanteita, joissa itkevää lasta ei lohdutettu tai lapsia ei huomioitu. Vuoden ikäinen söi aamupalaansa yksin hoitajan ollessa tietokoneella. Hoitajat valittivat toistensa tekemisistä tai tekemättä jättämisistä minulle. Fridan maidoton ruoka täytti ruokakärryä liikaa ja sain kuulla tarjoilun toimimattomuudesta useana päivänä.

Päiväkodin rutiinit. Viikorutiineissa ei ollut toimintaa sisätiloissa, kuten jumppaa, askartelua, musiikkia, vaan sisällä syötiin ja nukuttiin. Päivän toinen ulkoilu voi siis olla myöhään haettavalle lapselle yli kaksi tuntia. Kommunikointi vanhempien kanssa oli olematonta ja jäi pikaisiin kuulumisiin, jos itse kysyi lapsen päivästä. 

Päiväkodin ylläpito- ja turvallisuustaso. Huoltoyhtiö ei säännöllisesti vastannut pihan kunnosta, eikä päiväkodin henkilökunta tarkistanut sen tilaa ennen kuin pienimmät lapset olivat jo pihalla. Pyydystelin pihalla alle 2-vuotiaita, jotka sukeltelivat pää edellä 20cm syviin kraateri-lammikoihin. 

Eri ikäisten lasten tarpeiden huomiointi. Usein kysyessäni jotain päiväkodissa, sain vastaukseksi, että päiväkoti on alunperin tarkoitettu vanhemmille lapsille, eikä asioita ole voitu muuttaa. Miten sellaistakaan voi hakiessaan tietää?

Ravintotieto ja modernit mallit. Kasvisruokavalion mahdollisuudesta ja jopa kerran viikossa kaikille tarjottavasta kasvisruuasta olin positiivisesti yllättynyt. Mutta sokeriset välipalat. Lastentarhanopettaja jakoi onneksi kanssani samanlaiset käsitykset ravinnosta, ja päiväkodissa olikin mahdollista valita sokerin välttäminen. Valitettavasti kaikki hoitajat eivät toteuttaneet toiveita. Lapseni ei kuole satunnaiseen hilloon, mutta en missään nimessä halua päiväkodin olevan se ensimmäinen taho, joka tarjoaa lapselleni karkkia. (Ystävänpäivänä kaikki, myös hieman yli 1-vuotiaat saivat vaahto-suklaa-suukon.)

 

Päiväkoti ei ole enää sama, minkä 90-luvulta tunnen. Esimerkkini ovat lopputulos määrärahojen, kasvatuksen, koulutuksen ja hoito-alojen leikkauksista. Minun on vaikea kuvitella, että kukaan hoitajista, käyttäytyivätpä he kuinka tahansa, ovat päättäneet aamulla herätessään tehdä työnsä huonosti. Haluan edelleen uskoa, että voin viedä lapseni luottavaisin mielin päiväkotiin, mutta kokemusten perusteella ei ole ihan sama minkä päiväkodin valitsee (ja lopulta saa). Hakemus on vetämässä ja toivon todella, että saamme paikan sieltä, jonka toimintaa olen ystävien puolesta päässyt seuraamaan. Tai sitten toivon ainakin todella paljon parempaa tuuria!

 

 

PS. Vinkki päiväkotia aloitteleville vanhemmille: Ei ole myöskään ihan sama millä rattailla viet lastasi hoitoon. Pahimmassa tapauksessa rattaat jätetään koko päiväksi sateeseen ja lapsi saa istua kotimatkan rattaiden ja lämpöpussin muodostamassa lammikossa. Onko todella kaikki myytävät, "aina sisällä säilytetyt" rattaat olleet vain kotikäytössä? 

 

 

Lue myös:

Ensimmäinen viikko uutta arkea lukuina

Salamapäätös opiskelevaksi kotiäidiksi

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Share

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Viime vuoden Lapsimessuhulinoista oppineena perehdytin itseni siihen, mitä kaikkea messut sisältävät, ja miten niistä voisi saada eniten hyötyä. Lapsimessut ovat paljon muutakin, kuin jättimäinen alennettujen lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden shoppailualue. Parhaimmillaan Lapsimessuista voi koota hyödyllisen luentosarjan, joista ammentaa vinkkejä ja näkökulmia vanhemmuuteen ja arkeen. Ohjelman lisäksi Lapsimessujen mielenkiintoisimmat yritykset lanseeraavat ja esittelevät viikonloppuna uusia konsepteja, ideoita ja tuotteita. Tässä vinkkini messuille:

 

1. Vauvakirjan 10 vinkkiä vanhemmuuteen: Tätä neuvola ei kerro! Kuvauksia vastasyntyneiden vanhempien arjesta perustuen Kaksplus-lehdessä valtavan suurta suosiota saanut Ami Lindholmin Vauvakirjaan.

21.4. // klo 12.00-13.00 // osasto: Neuvola

2. Kysymyksiä ja keskustelua sormiruokailusta. Simppeli Sormiruokakeittiön Marjut Ollila ja Ipanaisen viestintäkoordinaattori ja Oi mutsi mutsi -blogin Elsa Heiko ylläpitävät puheenvuoroja

21.4. / 22.4. / 23.4. // klo 13.00-13.30 // osasto: Neuvola

3. 10 vinkkiä lapsen kantamiseen. Kantovälineohjaaja ja Ipanaisen yrittäjä Anu Mäkinen käy läpi kantamisen välineitä ja tekniikoita. 

21.4. / 22.4. / 23.4. // klo 13.30-14.00 // osasto: Neuvola

4. Ruutuaika koukuttaa lapsia!

21.4. / 22.4. // 14.30-15.00

23.4. // 15.00-15.30 // osasto: Neuvola

5. Lasten ensiapu ja hätätilanteet

21.4. / 22.4. / 23.4. // 15.30-16.00 // osasto: Neuvola

6. Lapsi kehittyy lähisuhteissaan. Miten vanhemman oma kasvuhistoria saattaa heijastua vanhemmuuteen ja miten varhainen vuorovaikutus vaikuttaa lapsen kehitykseen. Aiheesta puhumassa psykologi Leea Mattila.

22.4. // klo 12.00-13.00 // osasto: Neuvola

7. Kuinka kasvattaa diginatiivi? Äänessä elokuussa julkaistavan kirjan kirjoittajat.

23.4. // klo 12.00-13.00 // osasto: Neuvola

8. Pienen lapsen seksuaalikasvatus 

23.4. // klo 14.00-14.30 // osasto: Neuvola

9. Roo Clothing. Lastenvaatemalliston ensilanseeraus Lapsimessuilla. Julkaistujen mallistokuvien perusteella vaikuttaa erittäin lupaavalta. Maalattuja ja piirrettyjä printtejä. Ihana päästä tutustumaan tuotteisiin!

osasto: 6f31

12. Kaiko Clothing. Uusi, viime syksynä perustettu lastenvaatemerkki, jonka tuotteet ommellaan Suomessa. 7% myytyjen vaatteiden tuotosta lahjoitetaan naisten ja lasten kouluttamiseen kehitysmaissa. Mallisto sisältää ihastuttavan selkeälinjaisia tuotteita!

osasto: 6e21

10. Kiddow. Koko SS17 malliston lanseeraus. Ihanat haalarit ovat jo tulleet, mutta mitähän seuraavaksi?!

osasto: 6g38

11. Papu. Split-malliston (SS17 -lisämallisto) lanseeraus. Koko mallisto on valmistettu Suomessa ja se sisältää myös uimapukuja!

osasto: 6e2

13. Ipanainen. Kantovälineiden opastusta ja ihania arkea helpottavia tuotteita. Jos Neuvolan puheenvuoroille sormiruokailusta ja kantamisesta ei ehdi, niin esiintyjät ovat Ipanaisen messuosastolla valmiina auttamaan. Osastolla on mahdollisuus tutustua myös Tulan uuteen Free to Grow -kantoreppuun. 

osasto: 6h20

 

 

PS. Lippuarvonta on päättynyt ja voittaja on saanut tänään 2 lippua viikonlopun Lapsimessuille.

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Share

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

 

Tänä pääsiäisenä meillä ei rentoilla, sillä kurssin lopputentti on tiistaina ja yksi iso tehtävänpalautus perjantaina. Kaikki toiminnot rakennetaan lukumahdollisuuksien maksimoimiseen. Kävimme Tampereella fammulassa, mutta oman kodin pääsiäisvalmisteluista kertoo eniten se, että meillä sai sunnuntaina aamiaista vain Frida. Tyydyimme Allun kanssa aamukahviin kaappien ammottaessa tyhjyyttään. Allu oli viikon työmatkalla ja minä elin päivä kerrallaan ja yritin lukea aina, kun siihen oli mahdollisuus. Vielä käydään kuitenkin katsomassa pieniä karitsoja ja juhlitaan 2-vuotiasta ystävää, mutta maanantaina aion nipistää enemmän rauhallista aikaa lukemiseen.

Ensi viikonloppuna sentään helpottaa hetkeksi. Juuri sopivasti Lapsimessuille! Messujen lisäksi aion nukkua vähän univelkoja pois ja rentoutua edes yhtenä iltana sohvalle. Blogin instagramissa on käynnissä messulippujen arvonta. Jaossa on siis kaksi lippua sisältävä paketti. Lähetän liput sähköpostilla voittajalle, joten tiistaihin asti on vielä aikaa osallistua.

Nautinnollista pääsiäistä!

 

Mekko: Nona K. (saatu)  //  Leggingsit: Vimma  //  Kengät: Hummel, Nona K. (saatu)  //  Pipo: mummun tekemä

 

Tunnistat Lapsimessujen lippuarvonnan instagramissa tästä pääsiäiskollaasista. (Tai klikkaa suoraan kuvaan)

 

 

Lue myös:

Nona K.: Modernia ja klassista Töölössä

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Share

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

 

 

Vaihdan meikkejä tuote kerrallaan luonnonkosmetiikkaan. Ripsivärin osto tuli eteen vähän yhtäkkiä, enkä ehtinyt tutkimaan vaihtoehtoja tai etsimään suosituksia. Oli treffit ja oli kuvaukset, eikä hätävara ripsivärit (ilmaiseksi saadut) vakuuttaneet. Olen jo raskausajoista lähtien lomauttanut, ehkä vähän turhankin usein, ripsivärin meikkipussiin. Ollut suorastaan laiska meikkaamaan arkena muulla, kuin meikkivoiteella, kuultovoiteilla, poskipunalla ja kulmavärillä, sekä huulipunalla. 

Kosmetiikkaosaston myyjistäkään ei ollut apuja, sillä heillä ei ollut juurikaan kokemusta luonnonkosmetiikan ripsiväreistä. (Taas muistutus siitä, miksi meikitkin on ihana ostaa asiantuntevista paikoista.) Pyörittelin paria ripsiväriä käsissäni ja päädyin lopulta Laveran vegaaniseen ja Natrue-sertifikoituun Deep Darkness -ripsiväriin.  

Käytän mieluiten vedenkestävää ripsiväriä, sillä sen koostumus pitää alaspäin sojottavissa ripsissäni sen kaarevuuden, jonka olen taivuttimilla tehnyt. Vesiliukoiset ripsivärit ovat liian märkiä ja ne tekevät suorien ripsien lisäksi silmistäni vuotavat. Koostumus on arpapeliä, mutta oikeanlaisen ripsiharjan  valitseminen on tärkeää. Toki se on myös makuasia. Lopulta ratkaisuun vaikutti myös luvattu syvän musta väri. Satunnaiselle käyttäjälle edullinen hinta (noin 15€) ratkaisi peliä myös. 

Valinta oli onnistunut ja ylitti odotukseni vesiliukoisesta ripsiväristä täysin. Harja annostelee väriä tasaisesti ja taivutukset pysyvät ripsissä täydellisesti! Sade tai leffakyyneleet tosin suoristavat piikkisuoria ripsiäni jonkin verran, mutta muuten väri pitää kosteutta yllättävän hyvin. Päivän mittaan väriä saattaa hieman siirtyä silmien alle (ihon rasvoittuessa), mutta räntäsateessa se ei ole karannut. Ripsiväri ei myöskään karise. 

 

 

Vinkkejä parhaista luonnonkosmetiikan meikkien löydöistä saa mieluusti laittaa kommentteihin, erityisesti huuli- ja poskipunista, jotka luultavasti ovat seuraavaksi ostoslistalla.

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Share

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Yhteistyössä: Ipanainen

 

Tänään alkaa myyntijaksoni Ipanaisen kirpputorilla! Myynnissä on Fridan pieneksi jääneitä vaatteita, vauvatarvikkeita sekä äitiys-ja imetysvaatteita. Myyntiviikko oli sovittu jo joulukuussa ja olin hyvissä ajoin jo pakkaillut tavaroita kiertoon. Silti kiikutin viimeisiä tavaroita vielä muutama päivä kirppiskassien viemisen jälkeen. Myytävät tuotteet pitää toimitta Ipanaiselle viikkoa ennen myyntijakson alkua, mutta olin niin opiskelustresseissä, että unohdin tarkistaa tiettyjä asioita. Kuten sen, että viime syksyn softshell-haalari ei kuitenkaan enää mahtunut Fridalle. 

 

 

Myynnissä on pääsääntöisesti 74-80cm vaatteita, mutta muutamia pienempiä ja suurempiakin löytyy. Kevään ulkoiluihin tarjolla on kuori- ja softshell-haalari sekä pari välikausitakkia. Ainakin näitä merkkejä voi shoppailla: Papu, Aarrekid, Melli EcoDesign, Marimekko, H&M, Lindex, Name It.  

Vauvatarvikkeista myyntiin pääsi esimerkiksi sarja Aventia, tuttipulloja, käyttämättömät rintakumit ja Sack'n seat -matkasyöttötuoli. Olin säilyttänyt tarvikkeita ja äitiysvaatteita, vaikka mahdollisuus olisi ollut jo myydä tai antaa ne ystäville, mutta jostain syystä olin ajatellut ennemmin varastoida niitä muutaman vuoden. Nyt tulin järkiini, tai sitten ajatus pienemmästä säilytettävästä tavaramäärästä kiehtoi enemmän. Myynnissä on siis myös Asokselta tilaamiani äitiysvaatteita, sekä pari imetystoppia. 

 

Ipanaisen omat kirppiskassit matkalla. 

 

Ipanainen on siitä erikoinen ja hieno kirpputori, että se ei laskuta lainkaan kuluja tai ota provisiota myynnistä. Myymälästä saa kassin, johon tavarat pakataan, ja kassien määrän perusteella valikoituu myyntijakson pituus ja hinta. Yhden kassin myyntijakso (8 päivää) maksaa 45€, ja kahden kassin myyntijakso (12 päivää) 75€. Myymättömät tuotteet voi joko hakea pois tai antaa Ipanaisen lahjoittaa ne hyväntekeväisyyteen Hopelle. Aivan ilmaiseksi. Riittää siis, että tyhjennät kaapit, huollat vaatteet, viikkaat ne Ipanaisen kirppiskassiin ja viet paikan päälle viikkoa ennen myyntijakson alkua. Tämä tavaroiden viemispäivä kannattaa siis suunnitella ja merkitä isosti kalenteriin varausta tehdessä. Ipanainen hoitaa kaiken muun, hinnoittelun ja esillepanon. Itse vertaan Ipanaisen palvelua muihin all inclusive -palveluita tarjoavien kirpputorien hintoihin, joissa kahden viikon jakso maksaa 60€, ja myynnistä maksetaan 50% provisio. Myymättömien tuotteiden kierrätys hyväntekeväisyyteen maksaa vielä 20€. Ipanainainen on siis erilaistanut kokonaisvaltaisen palvelunsa hienolla tavalla. Tuotteet ovat selkeästi esillä, kokoryhmittäin tai tuotteittain. Uusissa, isommissa tiloissa kirppistely on entistä mukavampaa.

Kannattaa tutustua myös Ipanaisen lastentarvikemyymälän puolelle. Lauantaina bongasin ainakin superkäteviä silikonikorkkeja (taas valikoimissa!) ja kauniita Done by Deer -merkin hihallisia ruokalappuja. Leikkipaikka, hoitopöytä ja asiakaskeittiö hoitaa vierailun viihde-ja huoltotoimet. 

Tiesitkö muuten, että Ipanaisen kirpputorille on nykyään oma instagram-tili @ipanaisenkirppari. Tilille päivitetään kuvia myyntiin tulevista tuotteista, joten huippulöytöjen tekeminen on helpompaa.

 

 

Juuri saapuneet -kyltin alta löytyy aina parhaimmat herkut, se kannattaa tarkistaa aina ensimmäisenä!

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Share

Pages