Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Papun SS17 mallisto, Summer Night Dream on laajempi, kuin koskaan aiemmin. Se näkyy erityisesti aikuisten mallistossa. Se, mitä jo Papun pari aiempaa mallistoa on viitoittanut, on nyt erittäin selvästi nähtävillä. Papu on muutakin, kuin Kanto-mekkoja ja leggingsejä aikuisille. Sen vuoksi se ansaitsee oman huomionsa SS17 suosikit -juttusarjassa, vaikka tarkoituksenani onkin koota suomalaisten lastenvaatemerkkien kevät/kesä -mallistojen suosikkeja. Lisäksi selviää, miksi tammikuussa olin salaperäisellä reissulla Tampereella. Olin Papun SS17 mallina.

Kuten lasten mallistoa käsittelevässä jutussa kerroin, Summer Night Dream drop 1 tulee myyntiin 23.2. Eli tänään!

 

 

Kuvat: Papu / Mikko Ovaska

 

Kerron kuvauksista myöhemmin lisää!

 

Lue myös:

SS17 suosikit: VIMMA

SS17 suosikit: METSOLA

SS17 suosikit: PAPU (children)

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Share

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Papun SS17 mallisto, Summer Night Dream on hempeä ja raikas, kuin ... Niin, kesäyö. Mallisto on myös laajempi, kuin koskaan aiemmin. Erilaisista printeistä ja väreistä huolimatta Summer Night Dream on helposti yhdisteltävä kokonaisuus. Tarkastelin koko mallistoa tarkkaan, enkä löytänyt ainuttakaan tuotetta, jolle ei malliston sisältä löytyisi vähintään yhtä täydellistä paria. En nimittäin ikinä osta Fridalle yksittäisiä tuotteita, vaan ostan aina settejä tai kokonaisuuksia. Ensi-ihastukseni koko mallistosta on Earth-kuosin setti, paita ja leggingsit. Mesh- ja Dot-kuosi, sekä herkän hempeä Twinflower Shirt ihastuttavat myös suuresti. 

Summer Night Dream, kuten muutkin Papun mallistot, jakaantuu kahteen dropiin. Ensimmäinen tulee myyntiin huomenna, torstaina 23.2. Suurin valikoima tuotteita on Papun omassa verkkokaupassa Weecosissa, mutta tietysti kivijalkamyymälöissä on aina ihana päästä konkreettisesti malliston äärelle.

 

 

Kuvat: Papu / Mikko Ovaska

 

Lue myös:

SS17 suosikit: VIMMA

SS17 suosikit: METSOLA

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Share

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Metsolan kevät/kesä17 mallisto yllättää kivoilla tuotteilla. En yleensä seuraa Metsolan mallistoja, sillä filikseni merkistä on ollut aika retrohenkinen, yltiövärikäs ja no, jotenkin ei ollenkaan meidän juttu. Siitäkin huolimatta, että olen nähnyt myös potentiaalisia tuotteita, olen usein sivuuttanut Metsolan tuotteet ostoslistaltani ja seurattavistani. SS17 mallistoja tutkiessani huomasin kuitenkin, että merkin tuotteista löytyy syvyyttä useammallekin kohderyhmälle. Itse ainakin aloin seuraamaan Metsolaa instagramissa tämän malliston myötä.

Tässä suosikkini uudesta mallistosta. Tuotteita, jotka voisin hyvinkin ostaa Fridalle. Hilittyjä värejä, yksivärisyyttä ja hauskoja yksityiskohtia. Skandinaavisuutta. 

 

Kuvat: Metsola

 

Lue myös:

SS17 suosikit: VIMMA

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Share

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Fridalle nousi sunnuntaina, ihan yhtäkkiä, korkea kuume. Olimme aamupäivällä uimassa, eikä flunssasta tai kuumeesta ollut merkkiäkään. Uinnin jälkeisten päiväunien aikana typy oli muuttunut tulikuumaksi ressukaksi. Muutaman tunnin kuluttua soitimme ambulanssin, sillä Frida kouristeli ja menetti tajuntansa. Tilanne oli pelottavin hetki äitinä tähän mennessä. Kouristuksen loputtua ajatteli, että huh se meni ohi, mutta sitten tajusinkin, että käsissäni on veltto ja tajuton pikkuinen. Ambulanssi tuli onneksi viidessä minuutissa ja tyttö tuli tajuihinsa odotellessamme apua. En ollut ikinä aiemmin kuullut sireenien äänen tulevan niin lähelle, kuin odottaessamme. Ensihoitajien saapuessa Frida makasi olohuoneen lattialle levitetyllä patjalla täristen, liian voimattomana avaamaan silmiään, mutta tarpeeksi voimissaan pitämään ääntä. 

Olimme Lastenklinikalla muutaman tunnin tarkkailussa. Kouristus ei onneksi uusinut, mutta Fridan sokerit olivat ylhäällä ja natrium-taso alhainen. Pääsimme kotiin kuumeen ja sokerien hieman laskettua. Maanantain makasimme olohuoneessa patjalla, mutta tänään pieni potilas on ollut jo onneksi virkeämpi. Saamme myöhemmin lähetteen vielä neurologille, sillä Fridan katse meni kouristuksen aikana sivulle ja lääkäri haluaa varmistaa, ettei kouristukselle ole vakavampaa syytä.

 

Kotimatkalla Frida nukkui sikeästi isän sylissä.

 

Olin kuullut kuumekouristuksista aiemmin, ja tiesin, että ne voivat olla pienillä yleisiä, mutta eihän sellaiseen silti osaa varautua ensimmäisellä kerralla. Allu tajusi onneksi heti laittaa sormensa Fridan hampaiden väliin, jotta tyttö ei purisi kieltään (hetken päästä vaihdoimme sormen tilalle sukan). Kouristuksen lakattua Allu myös soitti heti ambulanssin. Itse keskityin silittämään ja rauhoittamaan Fridaa, ja pitämään itseni kasassa. Yllättävästä ja pelottavasta tilanteesta huolimatta on lisäksi hyvä yrittää tarkkailla seuraavia asioita:

 

Kouristaako kaikki raajat?

Mitä katseelle tapahtuu? Onko silmät paikallaan, harhailevatko ne, vai katsovatko ne tiettyyn pisteeseen?

Kuinka kauan kouristus kestää?

 

Näillä vastauksilla ammattilaiset osaavat auttaa paremmin. Ensimmäisen kuumekouristuksen jälkeen tulee aina käydä tutkimuksissa.

Kouristukset uusivat yleensä niillä, joilla on niihin taipumusta. Kuumeen laskeminen lääkkeellä välittömästi, ja lapsen pitäminen viileänä on erittäin tärkeää, jotta uusilta kouristeluilta mahdollisesti vältyttäisiin.

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Share

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Kevätmallistojen siivittämänä on ihana aloittaa lämpenevien päivien odotus. Tuttuun tapaan tulen kokoamaan suomalaisten lastenvaatemerkkien suosikkini SS17 -mallistoista. Aloitetaan Vimmasta, joka yhdessä Papun kanssa hallitsee suurinta osaa Fridan vaatekaapin sisällöstä. 

 

Vimman kevät/kesä 2017 on entistäkin graafisempi. Se on raikas, sporttinen, sini-valkoinen ja taidokkaan leikkisä. On se muutakin. Itseasiassa mallisto on todella monimuotoinen. Lisää laajuutta tuo se, että jälleenmyyjät voivat itse valita mallistopalettinsa, eli yhdistää kuosit haluamiinsa malleihin. Siksi Vimman omassa myymälässä ja verkkokaupassa on saatavilla eri tuotteet, ydin-Vimmat. Eri tehtaat jälleenmyyjille ja Vimman brändimyymälälle varmistavat, että tuotteiden toimitusaika pysyy sopivana.

Lasten malliston t-paidat ovat klassisen mallisia ja odotettu uutuus. Aikuisten malliston uutuuksia ei vielä ole julkaistu, mutta odotan syvyyttä ja uusia malleja. Vimman mallistot eivät rakennu yhteinäisenä pakettina. Ne jakaantuvat erillisiin dropeihin, joten kokonaiskuvaa koko mallistosta on vaikea saada. Kuten myös ehjää ostoslistaa. Mutta se onkin osa Vimman viehätystä. Valitsen suosikit nyt, mutta tiedän ihastuvani vielä monta kertaa tänä keväänä. Vimma pitää pienessä jännityksessä, mutta palkitsee seuraajan aina.

 

Silkkipainolla tehty kuparipainatus / IGO by Aoi Yoshizawa

 

SISI ja SOSO by Jenni Rope

 

Kärpänen by Maija Louekari

 

Yläpuolella olevien lisäksi nämä innostivat kokemaan kevään ja kesän. 

Jäävuoren jäämistöt by Maija Louekari / Suo by Riikka Koistinen / Tuuliturkki by Minni Havas

 

Kuvat: VIMMA

 

 

SS17 suosikit -juttusarjan osia on tulossa ainakin Papun lasten ja aikuisten mallistoista, Mainiolta ja Melli EcoDesignilta.

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

 

Share

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

En (ainakaan vielä) ole äiti, joka pukee lapsensa röyhelöihin, rusetteihin ja söpöihin pitsisukkiin. En osta "Cutest girl" -printtipaitoja tai romanttisia pitsimekkoja. Jos asettaisin lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden ostokäyttäytymisen jonkilaiselle mood boardille, sen ydinsanoihin ei kuuluisi "cute". Noita perinteisiä, tyttömäistä suloisuutta korostavia yksityiskohtia.

Yllätyksekseni hypistelen silti välillä pörröpinnejä tai vaaleanpunaista samettia. Sitten sanon Allulle seonneeni ja hän palauttaa minut maan pinnalle sanomalla esimerkiksi, että Frida ei tarvitse kruununmallista neulospantaa. Onnistuneitakin löytöjä toki on ollut. Sopivasti yhdistettynä pimpulat ja pampulat, tyllit ja muut söpöydet tuovat kivaa vaihtelua. Saatan myös valita tuotteen tai yhdistelmän, joka on itsessään tarpeeksi överi ollakseen jo hauska. Kuten viime kesänä, kun vierastin pinkkiä UV-pukua niin, että ostin samasta kuosista tehdyn lippiksen, jotta kokonaisuudesta tuli tarpeeksi ylikorostettu.

Yleensä toimiva suhde on kuitenkin yksi osa söpöstelyä yhdessä kokonaisuudessa. Kontrastina. Sen lisäksi, että tuo tirehtööri on tietysti aikamoinen söpöliini jo itsessään. Mukula.

 

Body: Kiddow (saatu)  /  Leggingsit: Papu  /  Mokkasiinit: For Minis And Mommies  /  Taikasauva ja kruunu: H&M Studio Collection AW16

 

Parhaimmillaan niin maltillisen kuin ylitsepursuavan söpö-kategorian löydöt vievät meidät pois normaalilta mukavuusalueelta, ja antavat hauskan lisämausteen. Joskus myös yksittäisessä tuotteessa voi olla kaikki yhdisteltävät teemat. 

Juhlapyhät ovat vielä asia erikseen. Lähes vannotin, etten ikinä tule kuvaamaan lastani yhtäkään joulu- tai pääsiäiskorttia varten. Silti pyhien lähestyessä on tehnyt mieli vähän hassutella. Glitteriä uuden vuoden juhliin ja kissan korvia pääsiäisenä. Ystävänpäivän ja viimeisen päiväkotipäivän kunniaksi lisäsimme iltapäivään vähän hempeyttä ja sokeria. Sydänvaahtokarkkeineen homma meni täysin sesonkihulluttelun alle, mutta en voinut vastustaa kiusausta. Frida ei sentään välittänyt sokerista, mutta heitteli sydämiä hatusta, kuin mikäkin rakkauden lähettiläs.

 

Mekko: Kiddow (saatu)  /  Leggingsit: Vimma  /  Mokkasiinit: For Minis And Mommies  /  Lippis: Kiddow

 

PS. H&M Studio Collection SS17 tulee myyntiin vajaan kahden viikon kuluttua. Lasten mallistossa on upeita, överisti söpösteleviä tuotteita ja yksityiskohtia, kuten jättirusetti, LOVE- tekstiprinttiä ja musta joutsen-balettipuku. On ehkä parempi ottaa Allu mukaan ostoksille.

 

 

Lue lisää:

Juhlijat

Lapsen uusi musta on musta

Arkistojen liskoaarre

Shake your pom pom!

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

 

Share

Pages