Ladataan...
Saara Sarvas

Ääähhhh palataan kauneusaiheisiin heti huomisaamuna, sitä ennen mun täytyy jakaa ja iloita ja ilakoida ja SEOTA!! Varasin viime yönä lennot kohti Yhdysvaltojen länsirannikkoa ja hetkellinen kauhu on hiljalleen muuttumassa ylitsevuotavaksi riemuksi. Viime vuodenvaihteen vietin Markun kanssa Lontoossa, mutta tällä kertaa otan kainalooni Jullevi Juulian a.k.a. Nunuutin ja lennämme yhdessä kohti Losia. 

Olen viettänyt elämäni aikana niin monta vuodenvaihdetta Suomessa, että tiedän etten menetä mitään karkaamalla muille maille. 

Kaksi viikkoa hyvien ystävien seurassa, ilman blogia (joka toki päivittyy ajastettuna!), ilman sähköpostia, ilman huolen häivää - en malta odottaa! Tässä vähän kuvia edelliseltä reissulta - olemmekohan edelleen yhtä villejä ja vapaita, vai onko aikuisuus jo työntänyt pitkät ja stressaavat lonkeronsa ihomme alle? :D

Onko kukaan muu karkaamassa ulkomaille joulun tai vuodenvaihteen ajaksi?


p.s. Sokon hoidosta ja huolenpidosta huolestuneet, heittäkää huolenne romukoppaan! Jäniinillämme on sekä huolehtiva isäntä, että rakastavat isovanhemmat jotka huolehtivat karvapallon hyvinvoinnista matkani ajan :*

Share
Ladataan...

Ladataan...
Saara Sarvas

Kävin viime viikolla päivittämässä talvivaatevarastoani Tapiolan Ainoassa ja päädyin pyörimään H&M:ään. Kassalle vaappuessani vilkaisin läpi kosmetiikkahyllyn, sillä se on paikka josta olen tehnyt vuosien varrella kosmetiikkalöydön jos toisenkin. Tällä kertaa huomioni kiinnitti tämä kynsilakkapakkaus - arvaatko jo miksi?

 

Viisi täysin erilaista ja täydellisen täydellistä juhlalakkaa!! Se, että ketjuliikkeet "inspiroituvat" kausi toisensa jälkeen muiden muotitalojen luomuksista ei ole uusi juttu, mutta ennen tätä en ole tajunnut että sama homma pätee myös kosmetiikkavalikoimaan. Tietysti se pätee.. Miksi ei pätisi? Miten olen taas selvinnyt elämässä näin sinisilmäisenä..

Tässä paketissa nimittäin on klassisten juhlalakkojen lisäksi yksi jos toinen viime vuoden juhlakokoelmalakkoja "hieman" muistuttava sekoitus, joista löytyy aivan varmasti sopiva sävy olivat pikkujoulut sitten pienen porukan illanistujaiset tai monikansallisen firman megabileet.

Entäs koko tämän komeuden hinta? 8€. 

Jätän tämän luvun nyt tähän näin vain. Ihan vain varmuuden vuoksi, että saatte pureskella sitä kunnolla.
 

Lakkojen laatu ei huimaa päätäni, mutta se olisikin jo ollut hieman liian hyvää ollakseen totta. Eivät nämä lakat kuitenkaan ole millään tapaa surkeita. Rauhallisen levityksen, kunnollisen kuivausajan ja hyvän päälyslakan kanssa moni kynsilakka-nuukailija saa tästä kuusikosta uskollisen ystävän!

Hinta-laatusuhde on todella hyvin kohdillaan, eikä ostopäätöstä tämän takia tarvinne pohtia kovin kauaa.

Näissä kuvissa kynsilläni on sävy Silver Glitter, eikä muidenkaan lakkojen kohdalla ole juuri hienosteltu nimihommissa. Saanko esitellä hyvin taiteellisen swatchauksen:

Dark Red, Metallic Blue, Nude, Metallic Brown, Gold Glitter

Nettikaupasta setti näytti puuttuvan kokonaan, mutta Tapiolassa niitä oli jäljellä vielä kymmenisen kappaletta.. Löysittekö jo omanne??

Share
Ladataan...

Ladataan...
Saara Sarvas

Tuotteet saatu maahantuojalta

Mainitsinkin eilisessä lukijaillasta kertovassa postauksessa, että tein tapahtuman aikana huulimeikkejä Zuiin huulituotteilla. Jos Zuii ei ole tuttu, briiffaan brändin historian ja idean nopeasti!

Australialainen ammattimeikkaajanakin toiminut nainen päätti kehittää luonnonmukaisen sarjan, joka ei häviäisi vertailussa synteettisille sarjoille. Lopputuloksena on vakaasti kasvava Zuii, joka on niitä harvoja luonnollisia värikosmetiikkasarjoja, joista todella löytyy potkua. 

Tuotteiden pääraaka-aineena käytetään jauhettuja kukkia, kuten ruusuja ja jasmiinia, jotka on työstetty samettiseksi puuteriksi. Jauheen lisäksi tuotteissa on erilaisia kukkais-öljyjä ja -uutteita. Värit tulevat tietysti mineraalipigmenteistä, kuten muussakin kosmetiikassa on tapana. Suurin osa tuotteista on myös täysin vegaanisia, mutta esimerkiksi huulipunissa on käytetty mehiläisvahaa - joka sekin on peräisin luonnollisesta farmauksesta. 

 

Sheerlips Lipstick - Seduction

Perusvalikoimasta on löytynyt muutaman vuoden ajan laaja kattaus ihanan värikkäitä luomivärejä, joiden laatua olen verrannut jopa M.A.C.:in satiinisen pehmeään levittyvyyteen. Uutuutena valikoimassa on nyt myös luomiväripaletteja. Näiden lisäksi sarjalla on tällä hetkellä kaksi erilaista meikkivoidetta, pohjustusvoide, peitevoidekyniä, poskipunia, värimeikkikyniä, ripsiväri ja jopa siveltimiä! 

Tänään kuitenkin keskitytään kahteen uuteen huulituotteeseen, jotka on lanseerattu tänä syksynä - ja jotka ovat i-ha-nia.

Kokeilin molempia uutuuspunia ensimmäistä kertaa viikko sitten, mutta olin myyty. Aiemmat huulituotteet olivat hyviä perustuotteita. Punat kevyesti kosteuttavia ja silti kestäviä ja pigmenttisiä, huulikiilto kevyttä ja kiiltävää. Uutuudet täyttävät ne tarpeet, jotka edeltäjiltään jäivät uupumaan. Sheer Stick on kosteuttava kiiltopuna, jonka hoitavuudesta vastaavat mm. shea-voi, jojoba ja aloe vera. Puikko on huulilla ihanan tahmainen, olematta kuitenkaan yhtään tahmea.. Ymmärrätteköhän, mitä tarkoitan? Koostumus tarraa huulen pintaan mehukkaasti ja huulirasvamaisesti. Väri on läpikuultava, mutta selkeä! Halutessasi väriä voi myös kerrostaa vaivattomasti.

Voisin verrata tätä ehkäpä parhaiten Diorin Addict -kiiltopuniin - Zuii vain on hieman mattaisempi ja kosteuttavamman tuntuinen.

 


Tässä swatchina kolme suosikkisävyäni, vasemmalta oikealle Begonia, Camellia ja Seduction. Värien koostumus näkyy tässä kuvassa mainiosti. Väri on ohuellakin kerroksella intensiivinen ja pehmeästi kiiltävä. Ihana!
 

Satin Colour Lux

Toinen uutuus on Satin Colour. Se on hmm.. Nestemäinen huulipuna. Ei lakka, ei kiilto, eikä oikeastaan ihan fluidikaan.. Todella ohuesti levittyvä ja silti intensiivisen ja kestävän värin huulille antava ohut voide on ehkä tämän vuoden ihanin huulipunalöytöni. Rakastuin tuotteen koostumukseen, tuoksuun ja värikylläisyyteen välittömästi, enkä varmasti ole ainoa! 

Tuotteen huulille jättämää tunnetta on todella vaikeaa kuvailla. Se on hmmmm.... Liukkaan mattainen :D 

Tämä on mahtava vaihtoehto kaikille, jotka rakastavat huulipunia, mutta inhoavat sitä tunnetta jonka ne huulille jättävät. Haastan teidät kokeilemaan koostumusta, jos ikinä näette kyseisen punan jossain myynnissä, tai vaikka jonkun clutchissa baarin vessassa. Kokeilkaa sitäDO IT!!!

 

Tässä suosikkisävyni Satin Colourista. Vixen, Blitz ja superouto ja siksi niin siisti Lux. Viimeisin näistä on niin friikki ja täydellisen cool, että se saattaa olla jopa suosikkini kolmikon sisällä! 

Molemmat uutuudet löytyvät tietysti myös Jolien verkkokaupasta, josta saatte maanantai-iltaan asti 10% alennuksen koodilla: saara10.

 


Mutta nyt siihen tärkeimpään asiaan, eli arvontaan ;)

Zuiin maahantuonnista ja Suomen pään levityksestä vastaava Tiia sai tätä arvontaa koskien kerrassaan loistavan idean. Koska sarjan pohjana ovat kukat, tahdomme tämän arvonnan ohessa ilahduttaa ja värittää teidän alkutalven päiviänne uusien huulituotteiden lisäksi myös kukkakimpulla! Ja hei, koska jaettu ilo on paras ilo, tahdomme lahjoa voittajan lisäksi myös hänen valitsemaansa ystävää.

 


Kerro siis kommenteissa, kenelle tahtoisit lähettää kimpun kukkia ja kukkaiskosmetiikkaa - ja ennen kaikkea miksi? Voittaja saa itselleen ja ystävälleen molemmat Zuiin uutuuspunat haluamassaan sävyssä.

Muista jättää kommenttisi yhteyteen sähköpostiosoitteesi, että saamme sinuun yhteyden!

Osallistumisaikaa on maanantai-iltaan 24.11.2015 klo 23:00 asti.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Saara Sarvas

Viime torstai aiheutti vatsanpohjassani kutkutusta ja olo oli kuin ensitreffeille lähtiessä. Pakkasin kassin täyteen skumppaa (ihan omakustanteista, ettäs tiedät Valvira..) ja suklaata ja lähdin Jolieen odottamaan treffikumppaneitani jännittyneempänä kuin pitkään aikaan. Muutamaa tuntia myöhemmin sinne saapuisi 15 ihmistä, jotka kaikki tietäisivät minusta enemmän, kuin minä heistä... Tämän täytyisi muuttua!

Hieman ennen kello seitsemää ihmisiä alkoi tipahdella ovesta yksitellen ja jokaisen saapuneen henkilön myötä allekirjoittaneen hymy vain levisi entisestään ja mietin: Miksi ihmeessä olen lykännyt teidän kunnolla tapaamistanne näin pitkään??

Tahdoin ehdottomasti järjestää tämän illan Joliessa ja pyysinkin kauppaa pyörittävien nerojen kiinnostusta ko. tapahtumaa kohtaan jo kuukausia sitten. Viime metreillä omat aikatauluni aiheuttivat säätöä jos toista, mutta lopulta asiat loksahtelivat paikoilleen yksi kerrallaan ja minä sekä Jolie olimme valmiita julistamaan lukijaillan alkaneeksi!

 

Kun olimme kaikki vihdoin paikoillamme hieman vahingossa syntyneessä valtavassa ringissä, päätin polkaista homman käyntiin klassisella esittelykierroksella, koska tahdoin udella hieman enemmän ihmisten taustoista. Yritin udella mahdollisimman monelta perustietojen lisäksi syviä salaisuuksia tai noloja lapsuusmuistoja - lähinnä kiristystarkoituksiin.

Kaikki bloggaajat ylistävät aina omien lukijoidensa olevan niitä kaikista parhaita, mutta minua tämän joukkion loistavuus ei yllättänyt tippaakaan. Jos tämä porukka peilaa edes jollain tavalla suuremman lukijakuntani enemmistöä, niin olen kyllä todella onnellinen! Joukkoon mahtui ammatteja ja opiskelutaustoja laidasta laitaan, mutta kaikkia tuntui yhdistävän tietynlainen huumori ja, jos nyt näin voin itsekkäästi sanoa, "Saaramainen" hölmöys - toisista se näkyi enemmän ja toiset ehkä vielä hieman etsiskelivät sitä omaa tapaansa ilmaista omaa luovaa hulluuttaan.

Osa siis oli jo nyt ihan umpihulluja, tunnistatte kyllä itsenne ;)

En myöskään tiedä, huomasiko joku että jouduin välillä esittelypiirin aikana hieman nieleskelemään, kun kuulin ja tajusin että niin moni teistä oli ollut mukana jo Tiptoesin ajoista asti ja "uusin" mukaan sattunut lukijakin oli vieraillut tällä sivulla noin kahden vuoden ajan. Ihan hullua! 

Jos olisin saanut muuttaa illassa jotain, olisin pidentänyt sen kestoa tuplasti, jotta olisin ehtinyt jutella kaikkien kanssa enemmän. 

 

Koska olimme varanneet yhteiseen ajanviettoomme varovaisina vain kaksi tuntia, piti kattauksemme sisällään lähinnä kuohuvaa ja pieniä makeita herkkupaloja. Eihän sitä nyt voi kaikkea aikaa tuhlata ruokapöydän ääressä! Illan "pääruoasta" vastasi kakkulahjoituksellaan paikalle aiemmin pyyhältänyt Maria Lönnqvist, joka on ollut osana Jolien tapahtumia lukuisia kertoja. 

Naisen raakakakkubisnes on kasvanut jo siinä määrin, että hänellä on oma raakaleipuritiiminsä, jonka kanssa he valmistavat kakkuja mm. Hymy Raw Food Cafe:hen ja Ruohonjuureen, sekä tilauksesta myös muualle! Siis vaikka blogitapaamiseen ;)

Sitä osaa monesti aavistella, millaisia ihmiset ovat kun heidät vihdoin tapaa, mutta Marian kohdalla odotukseni ylittyivät vielä moninkertaisesti. Tuntui, kuin koko huone olisi täyttynyt kevätauringosta, kun tuo pieneltä haltijalta näyttävä raakakakkulegenda astui sisään kuningatarkakkunsa kanssa. Jos muuten saisin yhden tuollaisen kakun käsiini viikoittain, ei minun tarvitsisi enää pohtia, mitä herkkuja kaupasta ostaisin..

Kuinkakohan minun muuten kävi ensitapaamis-arviossa, kun te lukijat pyyhälsitte paikalle? Vastasiko mielikuva todellisuutta?

Uhkasin lähettää illanviettoon osallistuneille perään kyselykaavakkeen, johon saisi ruksailla asioita henkeen: "Bloggaaja oli juuri sellainen, kuin blogin perusteella ajattelinkin, merkkaa ruutu asteikolla 1-10" - en ole vielä tarttunut toimeen :D

 

Illan ohjelmamme oli melko vapaamuotoinen, mutta tahdoimme Jolien puolesta mukana olleen Emmin kanssa esitellä kaupan valikoimasta omia suosikkejamme ja kaupan bestsellereitä. Meinasin raahata takahuoneeseen mm. kaiken, mutta sain kuin sainkin kasaan melko maltillisen määrän tuotteita, joita sitten kierrätimme osallistujien nenien ja kämmenselkien ilona. 

Mukana oli mm.:

Tuote-yliannostuksen jälkeen päästimme lukija-parat jaloittelemaan ja tutkimaan kaupan sisältöä, sekä istahtamaan meikkituoliini. Ajatuksena oli aluksi, että tekisimme kaikille nopean huulimeikin, mutta kun aika loppuu aina kesken!!!

Samalla kun minä puunailin ja pelleilin meikkipaikalla, muut keskittyivät etsimään Emmin johdolla itselleen sopivia tuotteita, joita sai illan ajan ostaa pienellä alennuksella, sekä keskustelemaan maailman vääryyksistä ja kaikesta muusta tärkeästä ja sivistyneestä. Mitään hölmöilyjä ei puhuttu, ei ei.
 

Ehdimme vajaan tunnin aikana tehdä kouralliselle lukijoista hyvin nopeat huulimeikit, joihin yritin bongailla erilaisia sävyjä heidän omien toiveidensa mukaan. Suurimman osan meikeistä tein Zuiin uusilla huulituotteilla, joista saattekin lukea lisää huomenna - voi myös olla, että luvassa on jonkinlaista lahjontaa ^_^.

Ennen kuin tajusimmekaan, kello löi jo yhdeksän ja oli aika alkaa pistää hommat pakettiin! Itse olisin voinut jäädä paikalle vielä muutamaksi tunniksi ja niin, voi olla, että viimeiset vieraat poistuivatkin vasta lähempänä puoli kymmentä.. Mukanaan kaikilla heilui pieni kassi, josta löytyi muutama tuotenäyte Iroisielta ja Zuiilta.

Minä olin illan jälkeen täynnä positiivista energiaa ja huomasin selittäväni Emmille välittömästi, mitä kaikkea sitten seuraavalla kerralla tällaista järjestäessä tehtäisiin :D Monet teistä saattavat luulla, että lukijaillan järjestäminen olisi enemmänkin sellainen juttu, jonka minä tahdoin tehdä "lukijoiden iloksi", mutta todellisuudessa minun tarkoitusperäni olivat hyvin itsekkäät.

Mä ilahdun ja nautin kaikista eniten siitä, kun saan kerta toisensa jälkeen muistiini uudet kasvot, jotka voin kuvitella sinne ruudun toiselle puolelle. Bonusta on se, kun saan vielä kuulla, että jostain kirjoituksesta tai vinkistä on ollut käytännön apua joko arjen keskellä tai jossain tärkeässä juhlassa. Tämä on monellakin tapaa maailman siistein työ, eikä tosiaan vähiten sen takia, että tämä kanssakäyminen on niin interaktiivista.

Tiedän, että olen viimeisen vuoden ajan ollut kommenttiboksin puolella ärsyttävän hiljainen, mutta yritän parhaani mukaan ottaa aikaa myös kommentteihin vastaamiseen. Jokainen niistä kyllä luetaan useitakin kertoja ja ammennan niistä todella paljon ideoita ja aiheita kirjoituksiin.

Eli siis, kiitos <3

Kiitos Jolie, kiitos Maria Lönnqvist ja kiitos sekä paikalle saapuneet, että tätä tekstiä kotona lukevat ihmiset! Teidän takianne mä saan toteuttaa unelmiani ja parantaa maailmaa yksisarvispölyni kanssa ^_^
Mutta hei, älkäähän luulko, että homma loppui tähän!! Koska Jolieen pääsi tällä kertaa shoppailemaan vain 15 henkeä, päätimme Jolien henkilökunnan kanssa jakaa teidän lukijoiden kanssa vielä viikonlopun yli voimassa olevan alekoodin! :) Voitte siis käydä vilkuilemassa Jolien valikoimia, joista saatte alennuksen aina maanantai-iltaan klo 24 asti. Alennuskoodi ei koske Kjaer Weis -tuotteita, eikä joululahjapaketteja.

Alennus on 10% arvoinen ja sen saat kirjoittamalla tilausvaiheessa koodin: saara10.

Nyt tämä tyttö lähtee viettämään leffailtaa, palataan huomenna niillä huulipunahommilla.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Saara Sarvas


Osallistuin viime perjantaina Suomen Maskeeraajat Ry:n syksyn koulutuspäivään, jonka aikana kuuntelin läpi mielenkiintoisia luentoja. Yksi niistä käsitteli INCI-listojen purkamista ja sitä, kuinka vaikeaa se nykypäivän kosmetiikkaviidakossa oikein on. Jos sana INCI ei kerro sinulle mitään, on se lyhenne sanoista International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, eli kansainvälinen luokitus kosmetiikan raaka-aineille, eli siis kosmetiikkatuotteiden ainesosalista.

Virve kirjoitti viime viikolla mainion tekstin siitä, kuinka klikkihakuinen media nykyään demonisoi ja ryöpyttää yksittäisiä ainesosia sensaatiohakuisella uutisoinnilla. Monesti yksittäisten (ja välillä jopa virheellisten) tutkimusten saama painoarvo paisuu naurettavan suureksi ja johtaa pahimmillaan ainesosien vaihtamiseen huonompaan suuntaan.

Ongelma on siis tismalleen sama, kuin kaikkialla muuallakin tämänhetkisessä maailmassa. Kuolemme informaatioähkyyn, kun luulemme tietävämme ja ymmärtävämme asiasta X hyvinkin paljon mutu-tuntuman ja yksittäisen tietolähteen ansiosta ja koska kuluttajalla on kaikki valta, yritykset reagoivat "parhaansa" mukaan.

Tieto on valtaa, mutta mitä vähemmän ihminen tietää, sitä enemmän se luulee kokonaisuutta ymmärtävänsä. Se pieni yksittäinen ihminen siellä jossain.
 


Koen monesti huonoa omaatuntoa siitä, kun en ainesosa kerrallaan avaa ja tulkitse testaamieni tuotteiden ainesosia, joitakin yksittäisiä aktiivisia raaka-aineita lukuun ottamatta, mutta nyt tämä häpeily saa loppua.

Olen kyllä opiskellut sekä koulun aikana että itsenäisesti useiden kosmetikan raaka-aineiden vaikutuksia ja erilaisia käyttötarkoituksia. Luen testaamieni tuotteiden INCIt läpi varsinkin uusien tuotteiden kohdalla, mutta en koskaan ole kokenut saavani niistä kokonaisuutena irti niin paljon, että voisin kertoa niistä totuuksia täällä blogissa. 

Nyt sain kuitenkin jotain kättä pidempää pohjustusta sille, miksi koen edelleen tärkeämmäksi kertoa tuotteista enemmän niiden tuntuman ja ammatillisen näkökulmani kautta. Itselleni perjantain luento oli siis samalla hyvin huojentava ja lannistava :D 

Kirjoitan tämän jutun nyt mallilla rautalanka + vääntäminen, eli skippaa vapaasti kohdat, jotka ymmärrät vähemmälläkin jankkaamisella. Ideana ei ole käsitellä mitään yksittäistä tuotetta, vaan INCI-tulkintaa ja sen ongelmia noin yleisesti. Suurin osa tekstin asiapitoisesta sisällöstä on luennoitsijamme Jaana Mäkisen oppien kertaamista. 

Julmasti ja lyhyesti sanottuna homman voisi tiivistää näin: Kuluttajan ja asiaan syvemmin perehtymättömän ammattilaisenkin silmään INCI-listan lukemisesta on iloa vain tiettyä ainesosaa vältellessä / tunnistaessa.

 

Esittääkseni asian mahdollisimman simppelisti, voisin verrata yksittäistä kosmetiikkatuotetta vaikka suklaamuffinssiin! Suklaiseen ja syötävään, uunissa paistettavaan herkkuleivokseen. 


Ystäväsi Lilli on tehnyt kerrassaan mahtavia suklaamuffinsseja, jollaisia tahtoisit valmistaa myös itse. Muffinit ovat suussasulavan kuohkeita ja niissä on valtavia suklaarakeita siellä täällä. Jos poropeukalo-Lilli onnistui niiden valmistamisessa, niin mikset sinäkin? Tarkan reseptin sijaan Lilli antaa sinulle vain listan muffinssien sisältämistä ainesosista painojärjestyksessään, vähän kuin INCI-listan konsanaan. 

Lista näyttää melko simppeliltä ja tunnistatkin suurimman osan sen sisällöstä. On jauhoja ja sokeria, kaakaojauhetta ja kananmunia, maitoa ja suolaa ja vähän vaniljaa jne. jne.. Periaatteessahan homma onkin sillä selvä! Nämä raaka-aineet vaan järjestyksessään sekaisin ja uuniin ja kaboom - täydelliset muffinssit ovat valmiina. Ai ei? 

Valitettavasti pelkät ainesosat paljastavasta listasta ei mitenkään käy ilmi se, kuinka paljon eri aineita reseptissä on oikeasti käytetty, missä vaiheessa ne on lisätty, minkä laatuisia ne ovat eikä edes sitä, missä lämpötilassa muffinssit pitäisi lopulta paistaa. 

Puhumattakaan siitä, että osa listassa ilmoitetusta kaakaojauheesta ja sokerista kuuluu oikeasti Ecuadorista ostettuihin erikois-maitosuklaanappeihin, joiden valmistamiseen on käytetty vain sokeiden maki-apinoiden lypsämien pyhien vuohien maitoa, sekä Heidi-nimisten nunnien keräämiä ja lajinsa viimeisten kulta-herhiläisten pölyttämiä kaakaopapuja, joille on laulettu perinteisiä Inka-lauluja niiden kuivausprosessin ajan.

Mutta hei, mistä sinä olisit sen voinut tietää? Listassa luki vain "kaakao", koska valmistajaltan ei tarvitse ilmoittaa tuotteesta mitään sen tarkempaa informaatiota. Lilli muuten sai kyseiset suklaanapit tuliaiseksi tyttöystävältään, joka teki alueella vapaaehtoistyötä. Napit eivät siis suinkaan ole listassa nimellä "maagiset ja ainutlaatuiset suklaarakeet", vaan myös näiden ns. valmiiden tuotteiden ainesosat on pilkottu luettelomuotoon. 

Oikeastaan ainoa ilo tarkkaan erotellusta listasta on super-allergiselle kolmannelle ystävällenne Henrikille, joka on kuolettavan allerginen soijalesitiinille, jota niihin samaisiin suklaarakeisiin on valmistusvaiheessa sekoitettu. Harmi, että hän sai listan käsiinsä vasta syötyään kolme alkuperäistä muffinssia ja on tällä hetkellä matkalla sairaalaan anafylaktisen shokin kourissa.. Voi Henrik :/


Mutta miten on: Olettaisiko joku, että edes ammattikokki osaisi pelkän ainesosalistan perusteella kopioida alkuperäisen leivoksen? Toivottavasti ei.

INCI-listojen tulkitseminen on käytännössä samanlaista arpapeliä. Näet listaa lukemalla, mitä kaikkia yksittäisiä ainesosia paketin sisälle on sekoitettu, mutta avaamatta purkkia ja kokeilematta tuotetta käytännössä et oikeastaan voi tietää siitä mitään - ellet sitten ole itse vastannut sen tuotekehityksestä.

 

 


Mitä INCI-lista meille kertoo ja onko siitä hyötyä? 

 1. Tuotteen ainesosat painomääräisessä järjestyksessään.
  - Tästä voi olla hyötyä, jos etsit tuotetta jossa on mahdollisimman suuri tai pieni määrä tiettyä ainesosaa, jota et tahdo käyttää tai jolle olet allerginen. Minkään ainesosan tarkkaa määrää tai niiden suhteita ei kuitenkaan voi saada selville.

  Osa luetelluista raaka-aineista saattaa myös olla tunnetumpien raaka-aineiden johdannaisia, jolloin niiden tunnistaminen on vaikeampaa. 

   
 2. Onko tuotteessa käytetty yleisimmin allergisoivia hajusteita
  - 26 yleisimmin allergiaa aiheuttaviksi määriteltyä hajustetta täytyy merkitä INCI-listaan aina. Tällä hetkellä keskustelun alaisena on myös 82 muuta hajustetta, joiden merkitsemisestä tulevaisuudessa keskustellaan parhaillaan.

  Jos käytetty hajuste ei kuulu 26 eniten allergisoivaan, lukee listassa vain: Perfume

  Jos käytetty hajuste puolestaan on esim. eteerinen öljy, jonka pääasiallinen funktio ei kyseisessä seoksessa ole tuoksu, voi tuotetta myös markkinoida "hajusteettomana". Melko vänkää, vai mitä?

   
 3. Mitä väripigmenttejä värikosmetiikka sisältää
  - Tosin, saman tuotelinjan eri sävyjen pakkaukset voivat kaikki olla identtisiä, sillä pigmentit voi aina ilmaista ns. "may contain" -tyylillä, jolloin pakkauksessa luetellaan kaikki eri sävyissä käytetyt pigmentit. Simppeliä.

Kaikki se, mitä INCI-lista ei meille paljasta, on oikeastaan paljon mielenkiintoisempaa ja tärkeämpää lopputuloksen kannalta.

 


Mitä INCI-lista ei kerro?

 1. Kuinka puhtaita ainesosia tuotteessa on käytetty 
  - Kaksi tismalleen samoista ainesosista valmistettua tuotetta voivat erota toisistaan huomattavan paljon. Ainesosien laatu ja puhtaus ovat määreitä, joita et INCI-listan perusteella päätellä. Esimerkiksi luonnosta louhittujen mineraalien pieniä epäpuhtauksia, lähdevesissä luonnollisesti esiintyviä mineraaleja ym. ainesosia ei tarvitse ilmoittaa erikseen

   
 2. Missä muodossa lueteltu ainesosa on
  - Eriteltyjä ainesosia on saatavilla keskenään todella erilaisilla koostumuksilla, vaikka niiden nimi olisi tismalleen sama. Esimerkiksi dimethicone, eli näin kavereiden kesken ihan vaan polydimetyylisiloksaani, on yksi tunnetuimmista silikoneista, jonka moni teistäkin varmasti tunnistaa hoitoainepullojensa takaa. Se voi olla koostumukseltaan todella juoksevaa ja liukasta, tai paksua kuin liisteri. 

  Sama pätee myös erilaisiin pigmentteihin. Listaa lukemalla et koskaan näe, missä muodossa tai minkä kokoisia juuri tähän sekoitukseen käytetyt pigmentit ovat, onko ne päälystetty jollain toisella yhdisteellä tai kuinka laadukkaita ne ovat. 

   
 3. Kuinka tehokas tuote on
  - Usein käytetty argumentti on, että mitä korkeammalle ainesosa INCI-listaan on merkitty, sitä enemmän sillä on painoarvoa tuotteen tehon kannalta. Koska erilaiset ainesosat ovat eri vahvuisia ja ne reagoivat keskenään valmistajan suunnittelemalla tavalla, ei niiden määrällä periaatteessa ole mitään merkitystä.

  Toki, jos kahden INCI-listoiltaan lähes identtisen tuotteen ainoa ero on veden paikka joko ensimmäisenä tai viimeisenä mainittuna raaka-aineena, voidaan olettaa toisen tuotteen olevan hyvin nestemäinen ja toisen kiinteä (tai ei oikeastaan voida olettaa edes tätä, mutta ymmärtänette pointin :D).

  Esimerkiksi kemiallisessa kuorinnassa käytetyt hapot voivat olla erittäin tehokkaita ja vahvoja, mutta ne on silti lueteltu vasta ainesosalistan loppupuolella. Kun happo on sekoitettu oikeaan suhteeseen muiden ainesosien kanssa, on lopputuote turvallinen käyttää. Vastavuoroisesti tuote, jossa aktiivinen happo olisi listan ensimmäisenä, saattaisi polttaa ja tuhota ihon täydellisesti. Ei siis se määrä, vaan laatu ja kokonaisuus.

   
 4. Mitkä luetelluista raaka-aineista muodostavat uusia yhdisteitä
  - Tässä tullaan niihin muffinssin suklaarakeisiin. Suuri osa nykykosmetiikan innovaatioista pohjautuu uusien yhdisteiden luomiseen. Samoista lego-palikoista voi rakentaa monta erilaista lelua ja sama pätee myös kosmetiikkaan. Yksinään tietyllä tavalla käyttäytyvä raaka-aine saattaa juuri sinun tuotteessasi olla osa täysin toista yhdistettä, joka toimii aivan eri tavalla kuin luulit. 

  Useampi INCI-listassa täysin eri kohdalla lueteltu aine saattaa siis muodostaa juuri sen maagisen pinnan jättävän tai kosteutta hiljalleen vapauttavan yhdisteen, mutta ilman valmistajalta saatua varmistusta et voi mitenkään todistaa sitä itseksesi.Vaikka vannoutuneilla INCI-salapoliiseilla voi tämän paatoksen jälkeen olla melko tyhjä olo, tahdon loppuun sanoa muutaman positiivisen sanan. Sinun nimittäin ei tarvitse tai kannata heittää kirvestä kaivoon ja potkia seinää, koska olet yrittänyt kirjoittaa ja purkaa käyttämiesi tuotteiden ainesosia selkokieliseen muotoon (moni kun on varmasti tässä myös onnistunut) ja nyt typerä Sarvas menee ja vetää maton jalkojen alta kertaheitolla.

Jokainen uusi tiedonjyvä parantaa kokonaisuuden hahmottamista ja varsinkin ihonhoidon puolella tietyt perusraaka-aineet ovat hyvin selkeästi tunnistettavissa ja mitä paremmin osaat ja opit eri ainesosia tunnistamaan, sitä kriittisempi kuluttaja sinusta kouliutuu. Aina löytyy myös valmistajia, jotka tavaavat INCI-listat auki ja vääntävät eri vaikutukset rautalangasta hieman tämän postauksen tapaan ja luojalle (siis sen tuotteen) kiitos siitä! 

Varsinkin moni luonnonkosmetiikan käyttäjistä on hyvinkin perillä purkkiensa sisällöistä ja niiden kohdalla kokonaisuuden hahmottaminen onkin usein helpompaa. Ruusuvedet, freesiat ja avokadoöljyt ovat helpommin hahmotettavia asioita, kuin hektoriitti tai propyleenikarbonaatti, vai ovatko? :D Jokainen käyttämämme kosmetiikkatuote on kuitenkin aina sekoitus luonnollisia tai synteettisiä kemikaaleja, joiden sekoitussuhteita joku on tutkinut ja kehittänyt viikkojen, kuukausien tai jopa vuosien ajan. 

Jos siis tiedät pitäväsi shea-voita sisältävistä vartalorasvoista tai huomaat, että tiettyjä mineraaleja sisältävät meikkivoiteet saavat ihosi tukkoon, kannattaa ehdottomasti jatkossakin etsiä tai välttää tuttuja nimiä ainesosalistoista. 

Älä kuitenkaan hanki harmaita hiuksia INCI-ahdistuksesta, jos niiden sisältö ei kiinnosta sinua tippaakaan! 

EU:n alueella voimme melkein aina luottaa todella tiukkaan kosmetiikkalainsäädäntöön, eikä satojen purkkien yksityiskohtaisen tuotesisällön ulkoa opetteleminen ole tarpeellista - paitsi tietysti allergisia reaktioita aiheuttavien tai muulla tavalla kehoosi negatiivisesti vaikuttavien tuotteiden kohdalla.

 

 


Tutkitteko te tuotteiden INCI-listoja ostopäätöstä tehdessänne? Miksi näin?

Share
Ladataan...

Ladataan...
Saara Sarvas


Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Citymarket

En tiedä, kuinka moni teistä on jo näihin videoihin ja kuvastoihin törmännyt, mutta olen tänä vuonna tehnyt kaksi kauneusaiheista videokampanjaa ja kuvastoa Citymarketin kanssa. Meikäläisen naaman ja vinkit voi siis bongata marraskuun loppuun asti Citymarketeissa jaettavasta kauneuskuvastosta ja erilaisia täsmävinkkejä käsittelevistä videoista.

Tiedän, että suuri osa lukijoistani ei osta arkikäytössä olevia meikkejään Sephoran verkkokaupasta tai PK-seudun ammattiliikkeistä ja yritän mm. tämän takia antaa palstatilaa mahdollisimman tasaisesti kaikenlaiselle ja kaiken hintaiselle kosmetiikalle! Markettivalikoimasta löytyy suuri määrä laadukkaita päivittäiskosmetiikkatuotteita, varsinkin värikosmetiikan puolelta. 

Olen erittäin vakaasti sitä mieltä, että tuotteen hinta ei useinkaan kerro sen laadusta mitään, vaan jokaisesta hintaluokasta löytyy niitä hittejä ja huteja. Mutta mitä minä tässä turhaan markettimeikkejä puolustelen, kyllähän te minun mielipiteeni tästä asiasta tiesitte jo ennen tätäkin :)

Cittarin kampanjoita varten olen napsinut markettien valikoimasta omat suosikkituotteeni, jotka olen todennut vuosien varrella testatessani erittäin toimiviksi - teinpä loppukesästä ihan oman ja suositun juttunsa markettivalikoiman suosikkisarjoistani. Tällaisena paljasjalkaisena Espoolaisena vierailen erilaisissa automarketeissa melkein viikoittain ja täydennän siellä perushygieniatarvikkeiden ohella hyvässä tarjouksessa olevia kosmetiikkatuotteita. 

Suosikkituotteistani ja niihin liittyvistä vinkeistä kuvasimme vielä omat videonsa, joista osa onkin tämän postauksen kuvituksena! Vinkkien kohdalla tahdoimme pitää linjan mahdollisimman simppelinä ja jakaa jokaisen arkimeikkaajan aamuja parantavia neuvoja.  
Pakko ennen itse asiaan, eli kauneuskuvastoon, siirtymistä vielä kertoa oma suosikkimuistoni cittarin kosmetiikkaosastosta.

Äitini ei koskaan ole ollut kovin innokas kosmetiikkashoppailija, varsinkaan silloin kun kyse oli 14-vuotiaasta tytöstä, jonka käsitys tyylikkäästä trendimeikistä oli valkoisella kajal-kynälläväritetyt huulet..... Onnellisimpia teini-iän ostosreissujani olivatkin kesälomalla Lohjan Citymarketiin suuntautuneet matkat, joiden aikana äiti muuttui jotenkin ihmeen höveliksi! Olikohan kyseessä lomahulluus vai jotain aivan muuta?

Samalla kun äiti keräsi ruokaa koko viikon tarpeiksi, minä seilasin kosmetiikkahyllyjen välejä sormet syyhyten. Käytin monesti hyväkseni kahta eri taktiikkaa. Joko ehdotin aivan liian arvokkaan tavarakasan ostamista, kun oikeasti tahdoin vaikka yksittäisen ripsivärin, tai sitten etsin loistavia tarjouksia ja etsin samalla jotain ihan äidille sopivaa oman meikkilöytöni kylkeen. Aina en kävellyt ulos meikkejä ostoskasseissa, mutta tarpeeksi usein silti.

Nyt jään odottamaan äidin kommenttia siitä, tiesikö hän julmat suunnitelmani, vai olenko onnistunut vedättämään häntä vuosikymmenen ajan? Oletan, että bloggausvuosien aikana äidille lahjoittamani kosmetiikkatuotteet ovat kääntäneet kosmisen vaa'an takaisin tasapainoon, oli vastaus kumpi tahansa.


Mutta hei, se kauneuskuvasto! Kuten Citymarketissa ostoksilla käyneet tietänevät, on markettien kosmetiikkavalikoima nykyään todella laaja. Yksittäisten hyllyjen sijaan meikeille on varattu suuret ja valoisat osastot, joihin suurien brändien uutuustuotteet saapuvat yhtä nopeasti, kuin tavarataloihin ja kosmetiikkaan erikoistuneisiin liikkeisiin.

Tätä kasvavaa trendiä tukemaan cittari on julkaissut ja toimittanut uuden kauneuskuvaston, josta saa kertaheitolla selattua ja merkattua ostoslistaansa kauppaan rantautuneet juhlakauden uutuudet ja suosikkituotteiden tarjoukset. 

Kuvaston läpi käydessäni tunnistin ainakin 16 tässä blogissa esittelemääni tuotetta, jotka ovat tällä hetkellä myynnissä alennettuun hintaan. Listasta löytyy esim. viime viikolla esittelemäni Blur-meikkivoide, Essien kynsilakat ja viimeisimpänä testaamani Skin Perfection -tuotteet! Kaupasta löytyy meikkien lisäksi myös laaja valikoima muotoilurautoja ja omat Remingtonin suosikkinikin näyttävät olevan alennettujen tuotteiden listalla.

Tsekkaa siis seuraavan kerran ruokaostoksille itseäsi kärrätessä, nappaa fyysinen kuvasto käteesi ja kurkkaa löytäisitkö sen avulla luottotuotteesi tai jonkun uuden suosikin helpommin ja halvemmalla :)

Kauneuskuvaston, sen tarjoukset ja minun valikoimani vinkit pääset selaamaan virtuaalimuodossaan tästä linkistä. Virtuaalikuvastosta pääset myös suoraan klikkaamalla verkkokauppaan hyödyntämään samat tarjoukset.Loput videot ja marraskuun loppuun asti voimassa olevat tarjoukset löydät tämän linkin kautta tai uuden kauneuskuvaston virtuaalisivuilta klikkaamalla.  Kuvastosta voi toki bongata myös suuren kosmetiikkafilosofi-Sarvaksen suuria letkautuksia, joista ensimmäinen on painettu jo kanteen. Olenko jo osana suomalaisen kauneusmaailman suurien ajattelijoiden listaa?
 

Oletteko jo bonganneet kyseistä kuvastoa kauppareissuillanne?

p.s. Jaan loppukevennyksenä päivämeikkivideon pysäytyskuvan, ennen kuin joku muu ehtii tehdä sen kommenttiosion puolella. Kyllä, tässä millisekunnissa kaikki maailmassa osui kohdalleen ja olen upea. Saatan teettää tästä itselleni muotokuvan tai vähintäänkin uuden profiilikuvan ;) Onneksi video on sisällöltään ainakin yhtä viihdyttävä!

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Saara Sarvas

Tuote saatu maahantuojalta

Kynteni ovat olleet melkein kuukauden verran grunge-tilassa. Jokaisessa vasemman käden kynsistä oli eri värinen lakka, joka oli kulunut lähes tunnistamattomalla tavalla pois. Kynsien lakkaaminen on ollut jostain syystä vihoviimeinen asia mielessäni, eikä mikään lakka ole saanut minua innostumaan. Suureksi yllätyksekseni kaikista maailman lakoista mieleni päätyi lopulta punaiseen. Siihen yhteen väriin, jota en käytä kynsilläni oikeastaan ikinä - varsinkaan jos kynteni ovat näin lyhyet.

Minulla on oma laatikko kaikille punaisille kynsilakoilleni, mutta niitä tulee käytettyä lähinnä kuvaustilanteissa tai kavereiden eri sävyjä lainatessa. Viime viikolla haltuuni saapuneen Armanin juhlakausilookin kynsilakka oli kuitenkin ensimmäinen mieleeni pompannut väri, kun perjantai-iltana vihdoin korkkasin kynsilakanpoistoaineen.
 

Tämän lakan etuna on sen erittäin hyvä koostumus - mikä tosin on vähimmäisvaatimus kun lakkapullo maksaa melkein 30€. Lakka on todella pigmenttistä ja olin tyytyväinen sen peittokykyyn jo yhdellä kerroksella, vaikka kuvia varten levitinkin niitä kaksi. 

Tuotteen koostumus on hyvin nestemäinen, mutta samalla hieman geelimäinen ja se onkin helppo levittää lähelle kynsinauhoja ilman sotkua. Lakka ei leviä tai valu, vaikka sitä levittäisikin kunnon kerroksen. Kannattaa kuitenkin muistaa, että pysyvyyden kannalta on aina parempi levittää kaksi ohutta ja hyvin kuivunutta kerrosta, kuin yksi paksu!

Tietääkö joku kynsilakkoihin perehtynyt henkilö, millä muulla brändillä olisi vastaava formula?? Pidin tästä valtavasti.

 

Samassa lähetyksessä saapunut päälyslakka tosin ei herättänyt minussa yhtä suurta ihastusta.. Mieluummin valitsen jatkossakin Seche Viten, No 7:n, Poshén tai HK Girlin lakkausteni pintaan.

 

 

Vastaavia tummia ja murrettuja punaisia sävyjä löytyy lukuisilta merkeiltä, mutta tässä sävyssä on jotain, mikä sai minut kaivamaan pullon testikasasta keskellä yötä. Kuvissa hyvinkin kirkkaana punaisena toistuva sävy on luonnossa syvempi ja jopa hieman ruskeaan taittava - ihanan syksyinen ja dramaattinen! Oloni on punakyntisenä erityisen viekas ja italialainen.

Ihmiset vierastavat monesti kirkkaiden tai tummien lakkojen levittämistä ns. nysäkynsiin, mutta omasta mielestäni ne ovat paras mahdollinen combo! Ei ole mitään katu-uskottavampaa, kuin hieman pureskellut kynnet, joihin on levitetty kirkkaanpunaista kynsilakkaa. 

 

Mitkä ovat teidän luottosävynne punaisten kynsilakkojen ja huulipunien saralla?

p.s. Ensi viikolla voisin esitellä ja arvostella muutaman muunkin brändin juhlalookin värikosmetiikkatuotteita tutorialeineen.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Saara Sarvas

Huh mikä päivä eilen oli käsillä! Aloituskuva kertoo hyvin mieleni sisällöstä eilisen aikana, mutta käydään ennen sen selitt.

Aamu alkoi töillä ja vanhoilla kunnon ASIOILLA juoksemisilla koko aamupäivän ajan ja sen jälkeen suuntanani oli Jolie, jossa aloin Emmin kanssa järjestellä blogihistoriani ensimmäistä lukijailtaa. Pureudun noin silmänräpäyksessä kuluneen illan tapahtumiin paremmin ensi viikolla, mutta ensihuomiona totean seuraavaa: Jos olin jo ennen torstaita vakuuttunut lukijoideni loistavuudesta, sain kaikkiin epäilyksiini vahvistuksen.

Vaikka yritin parhaani mukaan luoda kiusallista tunnelmaa, olivat paikalle haahuilleet naiset niin ilostuttavia, että poskiini sattui illalla kotiin ajaessani hymyilyn määrästä. Toivottavasti heillä oli yhtä hauskaa kuin minulla - tosin hyvin itsekkäistä ja uteliaista syistähän minä tämän pienen tapahtuman pistin alulleen. ;)

Kun höpöttelimme viimeiseksi paikalle jääneiden naisten kanssa blogeista, päädyimme melko yksimielisesti siihen lopputulemaan, että liika siloittelu alkaa pidemmän päälle puuduttaa. Puheeksi nousi mm. sisustusblogeissa kiertänyt haaste kuvata asuntoa ja se muistutti minun mieleeni kauneusbloggaajien facebook-ryhmässä silloin tällöin ilmoille heitetyn haasteen, missä meikkipaikka pitää kuvata sillä hetkellä, kun haaste osuu omaan nilkkaan.

Ajattelin nyt pistää haasteen kiertämään myös julkisesti (joku on varmasti tehnyt sen jo aiemmin, mutta jatko-osathan ovat aina parhaita... eikun?) ja aloitan tietysti itse :D Aloituskuvassa kaaoksen voikin jo aistia, mutta katsokaapa tätä koko komeutta:

 

 

Tässä siis ei juurikaan ole työmeikkejäni tai -tavaroitani, vaan ns. "oman käytön" -tarvikkeita ja bloggaustuotteita. Noin parin viikon välein intoudun ja siivoan kaiken paikoilleen - kunnes kokonaisuus taas räjähtää, kun alan soveltaa ja säätää jonkun inspiraation seurauksena :D.

Eikös se luova kaaos olekin ihan kuvaavaa?!

Nyt mä olen paljastanut luurangot kaapistani ja on teidän vuoronne! Olet sitten kosmetiikkahiiri tai arkimeikkaaja, yhden pussin sisältöä paikasta toiseen raahaava zombi tai kylpyhuoneen kaapit täyteen tunkeva ihmisolento - haastan sinut kuvaamaan meikkauspaikkasi juuri sellaisena, kuin se nyt on!

Haasteeseen voi osallistua omassa blogissa, tämän postauksen kommenteissa tai vaikka instagramissa tunnisteella #meikkipaikkahaaste. 

Itse voisin haastaa mukaan muutaman kollegan, mutta taidan tehdä sen Instagramin puolella ;)

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Saara Sarvas

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä L'Oréal

Huh, nytkö se jo on ohitse?? Vaaleanpunaiset purkit jotka ovat koristaneet kylpyhuonettani jo yli kuukauden verran alkavat vetää viimeisiään ja sama näyttää käyneen myös tälle yhteistyökampanjalle. Minä ja testiryhmäni jäsenet olemme lätränneet tuotteilla oikein olan takaa ja omat fiilikseni eri tuotteista voi lukea tämän postaussarjan aiemmista jutuista.

Nyt olisi kuitenkin aika pistää homma epävirallisesti pakettiin ja käydä läpi ne tärkeimmät jutut, joista se kaikkein tärkein kysymys ensimmäisenä:

Näyttääkö ihoni paremmalta, kuin reilu kuukausi sitten?

Kyllä, kyllä se näyttää!! Netin kautta kierrätetty aloituskuva on vähemmän värikylläinen, mutta eron ihon pintarakenteessa ja värissä näkee mielestäni silti selkeästi. Tässä vielä hieman karumpi lähikuva ihosta:

En koe, että ihoni olisi uudestisyntynyt tai muuttunut ihmeellisen täydelliseksi, mutta se on voinut kaikkiin olosuhteisiin nähden loistavasti ja mielestäni se myös näyttää siltä! Ihohuokoseni ovat edelleen selkeästi erottuvat, mutta sitä ne ovat olleet aina. Selkeimmän eron huomaankin ihon kokonaisvaltaisessa kosteustasapainossa.

En tämän vajaan 7 viikon käytön aikana kokenut kertaakaan, että ihoni olisi ollut entistä huonommin kosteutettu tai että se olisi voinut millään muullakaan tapaa aiempaa huonommin, vaikka olin hieman varautunut negatiivisiin reaktioihin.

Yksi syy tähän voi toki olla se, että todella säännöllinen kosteutus ja yhteen tuotesarjaan tiukasti sitoutuminen teki tehtävänsä! Oli syy ihoni parempaan kuntoon mikä tahansa, lopputulos on itselleni erittäin mieluinen ja käytänkin tuotteet mieluusti loppuun. 

Kuuri on siis parantanut ihoni yleistä kuntoa, sekä meikkituotteiden käyttömukavuutta. 

Aktiivisessa käytössä kaikki tuotteet ovat kestäneet itselläni hyvin ja arvioin lopullisen keston olevan päivittäisen käytön kohdalla noin 2kk / tuote, tietysti levitystavasta ja ihon kuivuudesta riippuen. 

 

Itselleni tämän testin tärkein osuus oli selvittää se, voiko alle 15€ hintainen tuote haastaa triplasti kalliimmat selektiiviset tuotteet. Tutkimustietoa eri brändien voiteiden koostumuksista ja ainesosien määristä en valitettavasti voi käsiini saada, mutta tämän kokemukseni kautta sanon, että en kokenut kovinkaan suurta eroa L'Oréalin Skin Perfection -tuotteiden ja vaikkapa käyttämieni Lancômen tai YSL:n voiteiden kanssa. 

Kalliimmissa voiteissa on ehkä hieman paremmat koostumukset, mutta en koe koskaan saaneeni niistä ylimalkaisesti parempia tuloksia, kuin näiden tuotteiden kanssa.

Voi olla, että ihoni ikääntyessä tarvitsen tehokkaampia aktiiviaineita suuremmissa määrissä ja tällöin selektiivisemmät sarjat alkavat houkuttaa - jos siis en ole palannut kokonaan luonnonkosmetiikan pariin :)

 

Kuten jo edellisessä postauksessa pohdin, jos käyttäisin tavallisesti synteettisiä ja tämän hintaluokan tuotteita, ostaisin uudestaan voide + seerumi -combon. Näillä kahdella tuotteella oli selkeästi suurin vaikutus kokonaisuuden kannalta ja pidin molemmista tuotteista kokonaisvaltaisesti aina pakkauksesta, tuoksusta ja koostumuksesta lähtien.

Ainoa asia, jota todella kaipasin testijakson aikana, olivat erilaiset öljypohjaiset seerumit! Ymmärrän, että tämän sarjan seerumissa pohjavoiteen raaka-aineet ovat edullisempia, jotta aktiiviaineet saadaan pakattua mukaan samaan hintaan, mutta laiskana kaipasin tuotetta, joka olisi sekä hoitanut että kosteuttanut ihoni yhdellä silauksella. 

Onneksi seerumi on nopeasti imeytyvää sorttia, eikä kosteusvoiteen levittämiseen koskaan kulu montaa kymmentä sekuntia. Tämä "valitus" on siis lähinnä hiusten halkomista.

 

Summa summarum! Testituotteet saivat koekäyttäjä Sarvaksen naamassa aikaan erittäin positiivisia muutoksia, mutta eivät muuttaneet ihoani täydellisen persikkaiseksi photoshop-naamaksi. Se olisikin ollut melkoinen ihme ;).

Kokonaisuutena olen kuitenkin erittäin tyytyväinen testin tuloksiin ja suosittelen tämän hintaluokan tuotteita käyttäviä kuluttajia kokeilemaan, saisiko sarja positiivisia muutoksia aikaan myös teidän ihoillanne. Sarja sopii kaikille ihotyypeille ja sen pääasiallinen kohderyhmä olemme me parikymppiset naiset.


Miltä testiryhmäläisten naamat alkavat näyttää?? Oletteko te huomanneet yhtä selkeitä eroja? Oletteko muistaneet käyttää tuotteita ahkerasti? ;) 

Haastetta on jäljellä vielä muutama päivä, jonka aikana ehditte vielä kirjoittaa ja jakaa tuntojanne sarjan tuotteista! 

 

 

 

 

 

 

 

Share
Ladataan...

Pages