Käytätkö liikaa shampoota ja hoitoainetta?

Saara Sarvas

Tuntuuko joskus siltä, että on pakko nostaa jalat ylös että kampaajalta ostettu shampoo ja hoitoaine kuluvat hintaansa nähden aivan liian nopeasti loppuun? Syitä tähän voi olla useita, mutta monessa tapauksessa ongelma on liian suuri määrä tuotetta.

Liikakäyttöä voi esiintyä varsinkin, jos olet siirtynyt kampaamotuotteisiin, kun olet ensin käyttänyt markettituotteita pitkään! Monetkaan kampaajat eivät muista myyntitilanteessa opastaa asiakasta pesemään hiuksiaan oikein. Se kun tuntuu itsestäänselvyydeltä - eikö tunnukin ;). 

Hiusten pesu kannattaa opetella uudestaan nämä vinkit mielessä:

 

1. Samat aineet, eri koostumus!

Kampaamo- ja markettituotteissa on tismalleen samoja ainesosia, eli kummallakin saa hiuksensa varmasti putipuhtaiksi. Tuotteiden INCI-listat (ainesosalistat) ovat kuitenkin pituudeltaan todella erilaisia ja markettituotteissa vesi on yleensä aivan kärkipäässä.

INCI-listojen järjestys määräytyy niin, että ainesosa jota on eniten ilmoitetaan ensimmäisenä jne. Kampaamotuotteet ovat siis tiiviimpää tavaraa ja niitä täytyykin käyttää paljon pienempi määrä kerralla! 

 

2. Päänahkasi on likainen, eivät hiukset!

Kuinka moni tunnustaa vaahdottavansa päänahan lisäksi myös hiusten pituudet? Lopeta se heti! Jos peset hiuksesi 2-3 kertaa viikossa tai jopa useammin, kulutat hiustesi pituuksia aivan turhaan ja ne tulevat kuivumaan, kulumaan ja katkeilemaan. Kun päänahkasi hikoilee ja rasvoittuu, se kaipaa puhdistusta. 

  • Kastele hiuksesi läpimäräksi
  • Ota kostealle kämmenelle sopiva määrä shampoota (ks. myöhemmät kuvat)
  • Hiero käsiäsi yhteen muutaman kerran ja levitä shampoo myös sormiin!
  • Vie shampoo kaikkialle päänahkaan sormiesi avulla, älä vain länttää tuotetta hiuskerroksen päälle
  • Vaahdota päänahka läpikotaisin
  • Huuhtele

Huuhtelun aikana päänahasta hiusten läpi valuva shampoovesi puhdistaa niistä ilmasta kertyneet pölyt ja hiuslakan rippeet.

 

3. Hiuksetkin voi pestä - aina silloin tällöin

Joskus, esim. intensiivisen ja tuotepitoisen hiustenlaittosession jälkeen, myös hiuksesi saattavat olla likaiset. Tämän takia hiukset olisi hyvä silloin tällöin pestä syväpuhdistavalla shampoolla, jolloin kaikki tuotejäämät irtoavat varmasti.

Vaahdota tällöinkin ensin päänahka ja työstä muodostunut vaahto sitten latvoihin. Anna syväpuhdistavan shampoon vaikuttaa hetki ja viimeistele hoitosessio huuhtelun jälkeen jollakin syväkosteuttavalla naamiolla.

Sopiva väli syväpuhdistavalle pesulle riippuu omista muotoilutottumuksistasi. Itse teen tällaisen käsittelyn 2-3kk välein.

 

4. Hoitoaineen tehtävä on hoitaa, ei selvittää

Muista selvittää ja harjata hiuksesi hyvin, ennen niiden pesemistä! Märkänä hiukset venyvät ja takut voivat kiristyä entisestään, niin että viimeinen mahdollisuus on kaivaa fiskarsit keittiön laatikosta.. Olisipa äippä muistanut tämän, kun reissasimme Islannissa.. Olen istunut hotellihuoneen lattialla ja tuhertanut itkua ja itse keksittyjä kirosanoja, kun äiti yritti repiä auki rikkipitoisen veden tiivistämiä rastapalloja.

Luokattoman suuri määrä huuhdeltavaa hoitoainetta ei tee ihmeitä samalla tavalla, kuin ennen pesua tehty selvitysoperaatio. Pahassa tilanteessa suihkutettava hoitoaine ja hyvä piikkikampa helpottavat!

Selvitettyihin hiuksiin hoitoaine on helppo levittää tasaisesti, eikä sitä tarvitse käyttää niin paljoa!

 

5. Sopiva määrä shampoota lyhyille ja pitkille hiuksille

Jos hiuksesi ovat alle polkkapituiset, tai todella ohuet, tällainen pienenpieni tippa riittää todella hyvin, kunhan noudatat kohdan 2. pesuohjeita! Kokeile, jos et usko.

 

Jos hiuksesi ovat puolipitkät tai pitkät, tai lyhyemmät ja tuuheat, tämä määrä riittää oikein hyvin. Tärkeintä on saada tuote levitettyä kunnolla kasteltuun kuontaloon ja vaahdotettua sinne päänahkaan!

HUOM! Määrät ovat suuntaa antavia, eivätkä pidä paikkaansa jos hiuksesi ovat todella tuuheat tai jostain syystä todella rasvaiset. Jälkimmäisessä tapauksessa päänahka kannattaa vaahdottaa läpi kaksi kertaa!

 

6. Sopiva määrä hoitoainetta lyhyille ja pitkille hiuksille

Jos hiuksesi ovat alle polkkapituiset tai todella ohuet, tämä määrä riittää hyvin. Hoitoaine kannattaa aina levittää "pyyhekuiviin" hiuksiin, eli hiuksiin, joista suurin osa vedestä on puristeltu pois! 

 

Jos hiuksesi ovat puolipitkät tai pitkät, tämä määrä riittää varmasti! Muista, että pitkät hiukset kannatta hoitoaineen levittämisen jälkeen kammata vielä läpi harvapiikkisellä kammalla, jolloin tuote leviää varmasti tasaisesti. Kampaaminen ei raista hiuksia, kunhan ne on selvitetty ennen pesua, kuten kohdassa 4. opastetaan! :)

HUOM! Määrät ovat suuntaa antavia, eivätkä pidä paikkaansa jos hiuksesi ovat todella paksut, karheat tai kuivat.

 

Käytätkö liikaa shampoota? Entä vaahdotatko hiusten pituudet turhaan?

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Täytyy kyllä myöntää että mä oon pessy mun hiuksia sitte iha väärin! Nyt lopetan heti noiden latvojen pesemisen aina ku pesen hiuksia, ku tuntuu että aina on iha kuolleet latvat. Mulla on rasvottuu hiukset tyvestä aika nopeesti, joten pesen hiuksia joka toinen päivä, sillä en halua rasittaa niitä sillä et pesen joka päivä vaikka ne likasilta välillä näyttääki :\ Haaveena on kasvattaa ihanan pitkät hiukset ilman että laitan pidennyksii joten tiiätkö mitää semmosia tuotteita, joilla päänahka ja ihan tyvessä olevat hiukset ei rasvoittuis nii nopeesti ja voisin harventaa tätä hiuksien pesua?

p-- (Ei varmistettu)

Apua! Kiitos näistä vinkeistä en koskaan oo kuullukkaa tälläsiä (:

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos tästä! Täälläkain on pesty ihan väärin, läträämällä kampaamotuotteilla :)

Saara S.
Saara Sarvas

Vierailija, Kokeilepa pidentää pesuväliä kuivashampoon avulla! :) Mun hiukset rasvoittuivat ennen todella nopeasti, mutta kiukulla pesuväliä pidentämällä rasvoittuminen on rauhoittunut. Mitä useammin hiukset peset, sitä enemmän päänahan talirauhaset yrittävät rasvan puutetta kompensoida. 

 

p--, hyvä jos oli apua! ^_^

Todella loistavat neuvot/vinkit. Itse entisenä kampaajana toki tiesin tämän kaiken. ;) En kyllä käsitä, miten jollain voi tulla mieleen pestä hiusten latvoja.

Itse sain oman hiustenpesukierteen loppumaan, sillä, että pesen hiukset vain kaksi kertaa viikossa. Jokapäiväinen pesu tuntui rasvoittavan päänahkaa entisestään.

Luin tässä jokin aika sitten lehdestä erittäin mielenkiintoisen artikkelin naisesta, joka ei pessyt hiuksiaan muuta kuin vedellä. Aluksi hiukset toki olivat rasvaiset,  kun päänahka tottui, eipä enää rasvoittunutkaa. Naisella oli upeat tuuheat puolipitkät hiukset. Kyllähän tuo kirjoitus hieman herätti ajattelemaan, minkä takia läträämme kaikenlaisilla aineilla ja onko se edes välttämätöntä?

??? (ewcliches.blogspot.fi) (Ei varmistettu)

perkele!! :DDD vaahdotan, JA käytän liikaa. onneks mäkin oon pidentänyt tukanpesuväliä niin, että vasta joskus 5. päivä se on rasvanen niin budjetti ei nyt ihan tuhoudu shampoon takia. tosin nyt vielä vähemmän, kun suihkussa muistan tän ;)
hoitsikkaa menee kyl varmaan 2-3 kertaa toi köntsä, mut reuhkalla on paksuutta ja pituutta ja kuivuuttaki ku saharassa =(

annemi

Taisin ennen käyttää liikaa kaikkea, kunnes tilasin FLOW nettikaupasta kokeiluna palashampoota. Ihana tuote! hiukset / päänahka pysy pidempään puhtaana ja palasaippua tuntuu kestävän ikuisuuden :)

nansk

Hups. Käytän shampoota aivan liikaa ja lättään sen kaiken keskelle päätä. Täytyykin ehkä vähän hioa tyyliä... Ja ostaa kuivashampoo, josko vaikka saisi pesuväliä pidennettyä.

(Joku väitti joskus, että kuivashampoo ja hiuspuuteri ajavat saman asian, mutta minä väitän, että ainakaan tuo mun Four Reasonsin hiuspuuteri ei todellakaan puhdista yhtään mitään!) Onko kenelläkään vinkata hyvää opiskelijabudjettiystävällistä kuivashampoota?

Velma (Ei varmistettu)

Mun pitäis näköjään kanssa opetella vähentämään aineiden määrää ja muutenkin tsekata tekniikka.... Pesuvälin olen onneksi jo saanut kuntoon.

Jonayla: mikä siinä latvojen pesemisessä on niin käsittämätöntä? Kai nekin joskus likaantuu ja kaipaa pesua? (Mun mielestä se taas on itsestäänselvää pestä kaikki hiukset kerralla. Järkevyys taas on sitten toinen juttu.)

Nansk: Biozellia sai jossain vaiheessa tavallisista marketeista (Citymarket, Prisma tms), mutta se on aika pieni pullo. Klippoteketia on kehuttu aikoinaan blogeissa paljon (isompi pullo, ainakin Sokokselta saa).

jessika123 (Ei varmistettu)

^^nanskille vinkkinä, itellä on ollu käytössä sekä schwartzkopfin hopeisessa pullossa oleva kuivashampoo että saaran hehkuttama tresemme, ja molemmat on hyviä ja halpoja!

Curlesque (Ei varmistettu)

Muilla kampaamo ja markettishampoilla oikeaoppinen pesutekniikka on ollut hallussa jo pitkään, onneksi! Isot kampaamoshampoot kestävät käytössä melkein vuoden, koska pesen hiukseni vain kerran viikossa (erittäin kuivat ja kemiallisesti käsitellyt).

Vaikka ilmeisesti osaan tuon oikean tekniikan, niin huomautan ettei kaikki kampaamotuotteetkaan toimi ihan niinkuin luulisi. En ole itse ollut tyytyväinen Tigin Catwalk-sarjan kiharashampooseen. Sitä käyttäessäni joudun vaahdottamaan pään kahteen kertaan, koska minkäänlaista vaahtoa ei synny. Toisella kierroksella vaahtoavuus on pientä, mutta riittävää.

Vierailija (Ei varmistettu)

Shampoota en kyllä noin pientä määrää käyttäisi ihan hygienia syistä.. Haluan tuntea että sitä shampoota -ei pelkkää vaahtoa, leviää oikeasti koko päänahkaan. Itse pesen aina urheilun jälkee hiukset eli 4-7 kertaa viikossa ja en tosiaan halua että hiuksiin jää yhtään hikeä

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos tiedosta! Minä pitkähiuksinen olen vuosikaudet lätrännyt kampaamotuotteita päähäni ihan liikaa. :D Nytkin on Tigin (kalliit) pumppupullot käytössä ja yleensä oon annostellut niistä ainakin kolmen painalluksen verran tavaraa. Huhhuh. Oikein pesemällä säästää rahaa! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuntuuko joskus siltä, että on pakko nostaa jalat ylös :D Voi ei, naurahdin ääneen! Töissä... :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Mistä johtuu kun laittaa shampoota ensin eikä se vaahdotu ollenkaan? Sitten kun laittaa uudestaan, vaahdottuu paremmin. Pesen hiukset yleensä joka toinen päivä, keväällä sain harvennettua pesuväliä joka kolmanteen päivään mutta kesällä rasvoittu hiukset niin että päädyin taas joka toiseen päivään.

Vierailija (Ei varmistettu)

No ei vaahdotu shampoo jos on rasvainen päänahka.

Emmmi (Ei varmistettu)

Ihan voin myös nostaa käden ylös että on tullut liikaa lotrattua pesuaineilla! Pitääpäs kokeilla näitä sun vinkkejä :)
Mikä on toi sun aivan ihanan näkönen seinätarra!?

Vierailija (Ei varmistettu)

Uskon, että tästä postauksesta oli hyötyä monelle! :) Joskus aikaisemmin pesin hiuksiani todella väärin ja jouduin pesemään ne joka toinen päivä. Tän postauksen ohjeet ovat jo aika tuttuja ja nykyään pesenkin hiuksia noin kahdesti viikossa. Parina vikana päivänä ennen pesua voi käyttää hiuspuuteria/kuivashampoota :) Ilmeisesti voisin kuitenkin vielä vähän vähentää shampoon ja hoitoaineen määrää...

Amy (Ei varmistettu)

"Luin tässä jokin aika sitten lehdestä erittäin mielenkiintoisen artikkelin naisesta, joka ei pessyt hiuksiaan muuta kuin vedellä. Aluksi hiukset toki olivat rasvaiset, kun päänahka tottui, eipä enää rasvoittunutkaa. Naisella oli upeat tuuheat puolipitkät hiukset. Kyllähän tuo kirjoitus hieman herätti ajattelemaan, minkä takia läträämme kaikenlaisilla aineilla ja onko se edes välttämätöntä?"

Rasva ei lähde pelkällä vedellä, sen takia niitä hiuksia pestäänkin. Suurempikokoinen lika ja pöly sekä hilse ehkä lähtee pelkällä vesipesulla. Itse en ainakaan viitsisi jättää shampoota pois, ei tiedä mitä siellä hiuspohjassa rasvan ja lian seassa oikeen alkaa kasvamaan... :D

Vierailija (Ei varmistettu)

"Vierailija (ei varmistettu) | 15.8.2012 15:45
Mistä johtuu kun laittaa shampoota ensin eikä se vaahdotu ollenkaan? Sitten kun laittaa uudestaan, vaahdottuu paremmin. Pesen hiukset yleensä joka toinen päivä, keväällä sain harvennettua pesuväliä joka kolmanteen päivään mutta kesällä rasvoittu hiukset niin että päädyin taas joka toiseen päivään."

Johtuu siitä että ovat sen verran rasvaiset. Itse pesen hiukset kahteen kertaan suihkussa (pienellä määrällä shampoota kummallakin kerralla, sillä se shampoon määrä ei tosiaan vaikuta.) jos olen ollut muutaman päivän pesemättä ja hiukset pääsevät rasvoittumaan ihan urakalla.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hups okei pesen mun hiukset nähtävästi ihan väärin..... Just vaahdotan pituuksia ja laitan liikaa hoitoainetta et hiukset selviäis :D

No jahas täällä on myös menty perse eellä puuhun hiustenpesun suhteen :D kiitos vinkeistä, näitä kokeilen kun huomenna on hiustenpesupäivä!

asdfg (Ei varmistettu)

Oonko mä nähnyt unta, vai onko tuo blogin pikkukuva susta?

http://sannulinblogi.blogspot.fi/

Ali (Ei varmistettu)

Voi ei, mää oon kans pessy nuita latvoja pääasiassa ja pesen vielä hiukset shampoolla joka päivä! :/ Joskus kahdestikin jos olen urheillut vielä illalla.. Mutta päänahkaa en ole ikinä erityisesti edes uskaltanut hieroa, koska se on tosi kuiva ja tuntuu että pahenee vaan jatkuvasti, onko mitään neuvoa millä sen sais kuntoon? Kiitti vinkeistä, yritän tästä lähtien olla raiskaamatta hiuksiani :)

Vierailija (Ei varmistettu)

kyllähän tämä vinkki toimii oikein hyvin supisuomalaiselle hiuslaadulle, joka on veltto, ohut ja hieno. silloin toi pikkuinen määrä riittää oikein hyvin!

mutta sitten kun omistaa mun hiuspehkon (kihara, siis kihara, ei mikään laineikas, karhea, PAKSU ja kaikenlisäksi vielä erittäin paljon kemiallisesti käsitelty) niin ei tommoiset määrät riitä mihinkään. :D olen itse kampaaja koulutukseltani ja shampoota joudun käyttää aina vähintään viisi kertaa tuon määrän (välillä pitää pestä kahdesti, vaikken muotoilutuotteita käytä) ja hoitoainetta.... noh, kymmenen kertaa tuo määrä. vähintään. :D mun tukkaa kun ei VOI selvittää kuivana ennen pesua, muuten tuloksena on semmoinen pehko, että voi herranjestas. ja lisäksi se takkuuntuu koko ajan vain lisää, vaikka kuinka kuivana harjais. selvitän siis hellävaraisesti selvityskammalla sen hoitoaineen ollessa tukassa - ainoa tapa, jolla saan pehkoni selväksi :)

vierailija (Ei varmistettu)

Mikähän olisi neuvoksi paljon liikkuvalle, jos haluaisi pidentää hiusten pesuväliä? Juoksulenkin/ rankan jumpan jälkeen tuntuu, ettei ole muuta mahdollisuutta kuin shampoopesu. En pidä tunteesta, joka jää kun vain vedellä huuhtelee hien pois; tuntuu että parempi olisi kun ei pesisi ollenkaan, ja kuitenkin hien haluaisi pois. Kenties laimennettu shampoo-vesi-kombo ei olisi pöllömpi, mutta jos sitäkin joutuu käyttämään vaikka kolmekin kertaa viikossa liikkuessa, ollaan taas jo kolmessa pesukerrassa per viikko. :/ Olen tosin yrittänyt rytmittää tukan pesun aina liikuntojen mukaan, ettei tulisi muuten turhaan pestyä. Joku todella kevyen tunteen antava kuivashampoo voisi olla kokeilemisen arvoinen, mutta muutama kokeilemani on ainakin tuntunut liian tujulta ja "muotoilevalta", kun vain haluaisi puhtaamman tunteen. Onko vinkkejä kokeilemisen arvoiseen, vain "pesevään" eikä niinkään muotoilevaan kuivashampooseen?

Vierailija (Ei varmistettu)

Hiuspohja, ei päänahka. ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tämän kun luin tajusin, että käytän ihan liikaa shampoota ja pesen myös latvoja myöten hiukset shampoolla. :) Aina oppii uutta ;)

Koo
Tässä mä seison

Olen periaatteessä ollut tietoinen näistä jutuista, mutta pakko myöntää että käytän ihan liikaa sekä sampoota että hoitoainetta. Täytyy ensi kerralla kokeilla tollasella pienemmällä määrällä :) Hiusten pituuksia en sentään vaahdota :D

Vierailija (Ei varmistettu)

oon ite kans aina vaahdottanu koko pään pituuksia myöden, ku se vaahto vaan on niin supermahtis <3 Mut nyt ku pesin sillain et vain päänahka ja hoitoaine vain pituuksiin ni kyllä sen eron huomaakin, et on pehmeämpi tukkakin :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kokeilkaa Lushin kuivashampoota! Tuoksuu hyvältä (sitrukselle) ja jättää tukan melko raikkaan tuntuiseksi. Ei ehkä toimi hirveän hyvin tummatukkaisilla. Yksi purkki kestää myös pitkään, itsellä jo useamman kuukauden :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Paljon liikkuvalla ei oikein ole vaihtoehtoja. Kyllä pää hikoilee siinä missä kainalotkin ja eihän sitä treenin jälkeen kainaloonkaan puuteria laiteta. Tai pestä kainaloita treenikerroista riippumatta vain paria kertaa viikossa. Tosin kaikki lajithan ei ole sellaisia että harrastaessa hiki roiskuu niin pahasti.

Ladyolga (Ei varmistettu)

Todellakin pesen ohuet hiukseni kaksi kertaa päivässä. Aamulla hiukset sojottavat joka suuntaan, niin ne pitää pestä kevyesti, että niihin voi laittaa muotoilutuotteita, että ne saa muotoiltua tuuheiksi. Illalla suihkussa pesen kaikki "mömmöt" pois hiuksista. En oikein ymmärrä miten voisin mennä nukkumaan kaikki töhnät hiuksissa, jos sattuu vielä urheilemaan, niin hikoileehan se päänahkakin :(

Coco
Coco Sweet Dreams

Hei kiitos tästä! Mä oon käyttänyt ihan liikaa, niin että shampoota valuu kämmeneltä lattialle, niin paljon. :/

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla on kysymys! Miten ihmeessä shampoon saa levitettyä vain juureen, jos hiukset on pitkät? Tuntuu että hiukset tulee tielle, jos ei levitä samalla myös pituuksiin shampoota. Auttaisiko se jos pitää päätä alaspäin? :)

Laiskuri (Ei varmistettu)

Hei, kiitos vinkeistä!(: Olen vaalentanut hiuksiani muutama kuukausi sitten, mikä tietenkin kuivatti hiuksiani. Aloin vaalentamisen jälkeen käyttää tehohoitoja hoitoaineen tilalla, eli suoraan shampoopesun jälkeen levitän tehohoidon pyyhekuivaan tukkaan ja annan vaikuttaa 3-5minuuttia. Onko tämä ok? En jaksa viettää suihkussa tuhottomasti aikaa, joten siksi ajattelin tehohoidon olevan hoitoainetta järkevämpi vaihtoehto. Mutta olenko väärässä?:D Skippaanko jonkun tärkeän hoitavan vaiheen, kun en käytä hoitoainetta? Tuntuu vain niin uskomattoman rasittavalta odottaa ensin muutama minuutti hoitoaineen vaikutusta ja sitten vielä pidempi aika tehohoidon vaikutusta, tekeminen loppuu ja vettäkin kuluu enemmän.

Vierailija (Ei varmistettu)

Täytyypä nyt sitten kysäistä, kun marketteihin on viime vuosina tullut myyntiin näitä "kampaamotuotteina" mainostettuja aineita esim. Provost ja Tresemme, onko niillä todellisuudessa mitään eroa muuhun markettikamaan? Hintaluokkakin on hyvin samanlainen.

Ja toinenkin kysymys: Meidän 4-vuotiaalla tytöllä on ikäisekseen pitkät ja todella paksut hiukset (alaselkään asti) joita yritetään yhdessä vaalia, oon tähän asti pessyt niitä Dermosilin tuotteilla että vältyttäis mahdollisimman paljon kemikaaleilta.. mutta oisko jotain muuta mitä lapsen hiukselle suosittelisit? Tai mitä pitäis ehdottomasti välttää?

Vierailija (Ei varmistettu)

Tää oli ihan huippujuttu! Toki oon samoja juttuja ennenki lueskellu jostain, mutta jotenki oon taas valunu siihen pesen hiukset päivittäin käyttäen kourallisen shampoota ja hoitoainetta-tapaan... :D nyt voisin taas tsempata ja ostaa kunnon tuotteet noiden tresemmejen tilalle!

Ja pakko muuten kehua miten kiva tää systeemi ku pidät kahta blogia! Sillonku tarvin treenausintoa nii luen sitä toista ja sit ku haluun lukee kauneushömppää nii luen tätä! Paaaljon helpompi ku ettiä erikseen esim. liikuntajuttuja tageista jostain normiblogitekstien joukosta!:)

saapas (Ei varmistettu)

Hei Saara!! Osaatko kertoa kuinka tarkkaa noiden shampoiden ja hoitoaineiden kanssa on piväykset ym? Yhdessä liikkeessä olis noita Tigin tuotteita halvalla kun loppukuusta menee päiväys. Aijemmin en ees tienny, että noissaki on päiväykset! Uskaltaakohan ostaa?

Liinuli (Ei varmistettu)

Entäpä kun kyseessä on hopeashampoo ja myös hiusten latvoista pitäisi pestä keltaisuutta pois? Eli tällöin ei oikein voi välttää latvojen pesemistä? Vai miten on?

Blatheringspretty (Ei varmistettu)

Voi ei! Olen siis pessyt hiukset koko elämäni väärin... Kiitos näistä ohjeista, ne pannaan käytäntöön välittömästi.

http://blatheringspretty.blogspot.fi/

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse olen käyttänyt vähemmän shampoota pidennyksistä luopumisen jälkeen, ja huomasin etenkin pienemmän määrän riittävän kun ostin Sebastianin tuuheuttavan shampoon (mikä on muuten ihan loistava!!). Halusin pihtailla sen kanssa mutta totesin sitten että tuo näyttämäsi pieni shampoomäärä oikeasti riittää kaikkien shampoiden kanssa. :D Ellei tukka sitten ole todella rasvainen.

Kartsi

Teille, jotka olette sitä mieltä, että ette halua vähentää shampoon määrää, koska haluatte tuntea hiukset puhtaammaksi: kaikki pesuaineet, oli kyseessä ihmisten ihon tai hiusten puhdistusaineet tai sitten siivousaineet, on suunniteltu nimenomaan niin, että pesuaine reagoi veden kanssa. Tämän takia aineen lisääminen yleensä ei auta vaan nimenomaan kerrostaa aineen ihon, hiuksen tai vaikka lattian pinnalle ja "sulkee" lian sisäänsä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lika vaan kerääntyy pintaan, mikä tarkoittaa sitä, että pinta on todella likainen ja vieläpä täynnä kemikaalia. Iho, hiukset ja lattiapinnatkin menevät "tukkoon" aineesta eikä se kuulosta hirveän hyvältä. Lattiapinnat pestään syväpuhdistavalla aineella (vahanpoisto jne.) säännöllisin väliajoin, koska tukossa oleva lattiapinta kerää likaa itseensä! Sama taitaa koskea hiuksia...

Kuten Saara jo sanoikin, markettituotteet sisältävät paljon enemmän vettä kuin ammattituotteet, joten jälkimmäistä tarvitaan sen takia vähemmän, että veden tarve saman reaktion saavuttamiseen on suhteessa suurempi. Käytännössä liian aineen käyttö tekee enemmän hallaa kuin hyvää hiuksille. Pesuaineet ovat aina kemiaa. Pesuaineen lisääminen suhteessa veden määrään ei tee lopputuloksesta puhtaampaa vaan tosiaan kerrostaa pesuainetta pinnalle. Lattiapinnassa tämän huomaa siitä, että kun pesee pelkällä vedellä, ns "puhdas" lattia vaahtoaa, kun pintaan kerrostunut pesuaine irtoaa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tää oli ihan mahtava juttu ! oon nyt kaksi kertaa pessyt hiukseni tällä "uudella" tekniikalla ja WOW :D ennen teki kipeää katsoa kuivia latvoja ja nyt hiukseni ovat kun vauvalla, niin silkkiset ja pehmeät :D ainoa huono puoli on se, että hiukseni ovat todella hennot ja nyt niin liukkaat että joskus pinnitkin tippuvat päästä :D Mutta kiitos näistä vinkeistä, olen kuullut osan jo aikaisemmin äidiltä vuosia sitten, mutta oikeasti, kuka 16-vuotias nyt uskoisi että äiti on oikeassa :p

emmelemzi
Emmelemzi

Käytän aivan liikaa ja pesen väärin. Yritän parantaa tapani tästä eteenpäin. :)

Mä en käytä shampoota liikaa kerralla, mutta pesuväli on kyllä liian tiheä. Joudun pesemään hiukset lähes päivittäin koska harrastan liikuntaa 6-7 kertaa viikossa. Olen aina niin hikinen, että hiukset on pakko pestä... Ärsyttää, mutta en kyllä sen takia voi harventaa liikuntakertojakaan. :(

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi ei, että tämä teksti ilmestyi vasta nyt! Mun hiukset on ihan hirmukuivat ja katkeilevat kokoajan. Ja mä todellakin pesen HIUKSET shampoolla n.4 kertaa viikossa.. ja käytän kyllä myös sitten sekä shampoota, että hoitsikkaa ihan liikaa :s..

No-poo (Ei varmistettu)

"Luin tässä jokin aika sitten lehdestä erittäin mielenkiintoisen artikkelin naisesta, joka ei pessyt hiuksiaan muuta kuin vedellä. Aluksi hiukset toki olivat rasvaiset, kun päänahka tottui, eipä enää rasvoittunutkaa. Naisella oli upeat tuuheat puolipitkät hiukset. Kyllähän tuo kirjoitus hieman herätti ajattelemaan, minkä takia läträämme kaikenlaisilla aineilla ja onko se edes välttämätöntä?"

Kiinnostuin itse myös asiasta, kun siitä kuulin ja päätin kokeilla sitä. Nyt on mennyt vähän yli kolme kuukautta ilman shampoota ja hoitoainetta, ja hiukset voivat todella hyvin. Tätä ennen minulla oli ohuet hiukset, jotka oli stressin seurauksena alkaneet irtoilla hieman liian runsain määrin. Nyt hiukset voivat hyvin, näyttävät tuuheilta ja elinvoimaisilta ja luonnollisen rasvaisuuden ansiosta ne on todella helppo saada aamulla muotoonsa. Kuivaa hamppua on turha yrittää saada pysymään "pörrössä" vaikka kuinka tupeeraisi ja suihkuttaisi lakkaa, minun ei tarvitse muuta kuin pari kertaa haroa hiuksia ja suihkauttaa pari pientä suhausta lakkaa perään, niin hiukset pysyvät mallissaan koko päivän.

Jos joku muu nyt innostuu kokeilemaan tätä, niin käytännössä hiukset pestään pelkällä vedellä, siis päänahkaa hierotaan suihkun alla. Kerran kuukaudessa-kahdessa (aluksi vaikka kerran viikossa) hiukset pestään ensin ruokasoodalla (1rkl soodaa kahvikupilliseen vettä) ja sen jälkeen hoitoaineena kananmunankeltuaista tai viinietikkaa (sama vaikutus kuin syväpuhdistavalla shampoolla). Ensimmäinen avaa hiussuomut ja poistaa lian, jälkimmäinen sulkee ne (hapan ja emäs). Mulla ekat puoltoista kuukautta päänahka kutisi normaalia enemmän, ruokasoodan jälkeen vielä enemmän, mutta nyt kun alkaa olla tasapaino löytynyt, niin ei ole enää mitään ongelmaa. Ensimmäisenä ~4-6 viikkona saa muutenkin varautua siihen, että hiukset näyttävät rasvaisilta varsinkin jos pesuväli on ennen ollut tiuha (no-poon tavoite on myös pidentää pesuväliä 1-2 krt/vk).

Mikä ihmeen järki tässä sitten on? Shampoot ja hoitoaineet sisältävät järkyttävän paljon turhia kemikaaleja, joita ehdoin tahdoin pistämme päänahkaamme. Joka kerran kun pesee hiuksensa, (lähes) kaikki rasva katoaa päänahasta ja päänahka tästä hämmentyneenä lisää rasvantuotantoa entisestään, koska rasvaisuus on luonnollinen asia, joka kuuluu olla päänahassa. Vedellä pestäessä päänahan "luonnollinen rasvaisuus" säilyy ja rasvan liikatuotanto lakkaa. Ylimääräinen lika ja rasva lähtee päänahasta tarpeeksi vesipesussakin, mutta jäljelle jäänyt rasva on tarkoitus saada hiuksiin. Se tapahtuu harjaamalla luonnonharjaksisella harjalla (en tiedä mikä taika siinä piilee, ihan normaalilla harjalla minäkin vaan harjaan :D ), jolloin rasvaisuus levittyy koko pituuksiin. Nyt alkaa kuulostaa jo ällöttävältä, mutta se johtuu siitä, että rasvasta on tehty kirosana niin hiuksissa kuin ruoanlaitossakin. Liiasta rasvantuotannosta johtuvat lirttihiukset on ihan eri asia, kuin tämä luonnollinen rasvaisuus, jota tässä tavoitellaan. Omat hiukseni ei tunnu yhtään rasvaisilta tai näytä siltä, vaikka niissä se luonnollinen rasvatasapaino on löytynyt.

Turhaa on myös miettiä "mitä itikoita sinne pesiytyy", kuten joku asian ilmaisi, nykyään hygienia on niin kehittynyttä, että vaikka päänahkaa ei hinkkaisi nitisevän puhtaaksi, ei sinne ilmesty kirppuja tai torakoita. Ne olivat uhka ehkä kaksisataa vuotta sitten kun peseydyttiin kerran vuodessa ja haudottiin päätä peruukin alla...

Tämä vaatii kärsivällisyyttä ja apua voi ensimmäisinä viikkoina hakea kuivashampoosta (en tiedä olisiko se "sallittua" tässä, mutta siihen oli hyvä turvautua jos piti ihmisten ilmoille lähteä), mutta kannattaa kokeilla! Eipä tarvitse enää reissullekaan lähtiessään kantaa mukanaan shampoita ja hoitoaineita tai mökillä stressata likaista tukkaansa, jos shampoota ei ole tai ei uskalla käyttää sitä pelätessään luonnon puolesta. :)

Mpp (Ei varmistettu)

Olen kuullut sellaistakin, että jos on todella tehokas, rakennepaikkaava hoitoaine, sen liikakäyttö tekee hiuksista todella huonokuntoisen näköiset (karheat, jäykät). Sitten sitä ulkonäköä kauhistuu, ja mättää vielä enemmän hoitoainetta, kun on niin karheat... Siinäkin yksi syy tarkistaa käyttömääriä. :) Aina on helpompi lisätä kuin ottaa pois!

Vierailija (Ei varmistettu)

Joku kyseli hyvän ja halvan kuivashampoon perään. Olen tykännyt Batisten kuivashampoista. Sarjassa on tavallista kuivashampoota, joka tekee hiukset puhtaan tuntuisiksi (eri tuoksuja) ja vähän muotoilevampaa versiota, joka muistuttaa enemmän Klippoteketia (nimellä XL). Näitä myydään ainakin Kicksissä hintaan 6-8 e. (Harmi vain, että se söpö eläinkuosipullo sisältää aika ätläkän hajuista ainetta.)

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.