Vita Liberata - Se astetta parempi itseruskettava

Saara Sarvas

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Vita Liberata

Ei ei, en ole ollut ulkomailla tai solariumissa, kiitos kysymästä! Olen vain testaillut viime viikosta lähtien uuden yhteistyökampanjan tuotteita. Kyseessä on erittäin varmaa voittokulkua Suomessa ja maailmalla tekevä itseruskettavien tuotteiden sarja, Vita Liberata

Tämä luonnollisia ja luonnollisesti tuotettuja ainesosia sisältävä, Irlannista ponnistava, sarja on itseruskettavien aatelia, johon punaisella matolla luottavat mm. Kelly Brook, Geri Halliwell, Rita Ora, Ellie Goulding ja kaikkien rantojen ja ruskettuneiden runkojen kuningas - David Hasselhoff! 

Mun kriteerinä yhteistöiden toteuttamiselle on aina ollut se, että hihkun innosta niistä kuullessani - tämän kohdalla taisin kiljahtaa :D Tieteellisesti pätevä ja erittäin luotettava valintametodini toimi tälläkin kerralla toivotusti, ja tulevan parin viikon aikana kerron teille itseruskettava-asiaa kattavasti kolmen postauksen verran. Edellisen kerran olen kirjoittanut itseruskettavista tuotteista kaksi vuotta sitten, joten on jo korkea aika päivittää tilanne! 

Luvassa on: 

 • Koostumus- & sävytestausta
 • Perinpohjaisia käyttöohjeita ja -vinkkejä
 • Suihkurusketustestausta
 • Aivan uudenlaisen rusketustuotteen testaus
 • Arvonta

Eli tuhottomasti kivaa sisältöä - yaay! 

Vita Liberatan poispestävästä rusketusgeelistä puolestaan kirjoitin yli vuosi sitten, mutta sen jälkeen olen lähinnä tyytynyt ihoni auringon alla ruskettamiseen. Rehellisesti sanottuna en jaksanut enää etsiä itseruskettavien joukosta itselleni sopivia tuotteita, jotka eivät arkikäytössä olisi vaivalloisia ja niin pahan hajuisia. 

Otin tämän sarjan itseruskettavat tuotteet käyttöön viime viikolla, ja tässä ensimmäisessä postauksessa käyn läpi sarjan taustaa ja sen ominaisuuksia, eri tuotekoostumukset, sävyn valitsemisen ja sen, kuinka saat kotona aikaan parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Varoitan jo nyt, että tämä ensimmäinen postaus on pitkä kuin nälkävuosi. Syy megapitkään postaukseen on se, että tahdon että jokaisella olisi tämän jutun lukemisen jälkeen kaikki henkiset valmiudet ja luotto itseruskettavien uuteen tulemiseen ilman oranssinkirjavia pelkotiloja. 

Juttu kannattaa ehkä selata ja lukea läpi omien tarpeiden mukaan, ja yritänkin otsikoida eri aiheet selkeästi.

 

Vita Liberata on Irlantilainen tuotesarja, joka on levittäytynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana jo 22 eri maahan. Tuotteiden takana on nainen, joka halusi tarjota kuluttajille sekä raaka-aineiltaan että toimivuudeltaan laadukkaamman vaihtoehdon. Irlantilaiset ovat tunnetusti melko vaaleahipiäistä kansaa, eikä maa ole tunnettu aurinkorannoistaan..

Jos kriteerinä on siis ollut tehdä irlantilaisella iholla hyvännäköinen tuote, ovat odotukset melko korkealla meitä pohjoismaalaisiakin ajatellen.

Kuluneiden vuosien aikana sarja on keikkunut milloin minkäkin lehden suosikki-listoilla, eikä se ole minkäänlainen ihme. Kyseessä on yksi kaikin tavoin laadukkaimmista testaamistani itseruskettavista.

Vita Liberatan voiteet eivät ole luonnonkosmetiikkaa, mutta sarja oli oman genrensä ensimmäinen "myrkytön" vaihtoehto ja nykyään tuotteiden raaka-aineet ovat 80% ecocert-sertifikaatin alaisia. Ilmeisesti täysin luonnonmukaisen tuotteen kohdalla muut ominaisuudet eivät ylttäisi samaan laatuun, mutta ehkä vielä joskus..

Tuotteista on jätetty muutenkin pois kaikki iholle haitalliseksi luokitellut aineet, eivätkä ne sisällä esim. alkoholia, parabeeneja tai hajusteita. Eri ainesosien todellisesta haitallisuudesta voidaan keskustella joskus ihan toiste, mutta harvoinpa purkkien sisällä on liian vähän erilaisia yhdisteitä ;).

Kaikki sarjan tuotteet on dermatologisesti testattu ja koska ne ovat hajusteettomia, sopivat ne yleisesti riisuttujen ominaisuuksiensa takia hyvin myös herkkäihoisille.

Pohjaraaka-aineena on käytetty kosteuttavista ja rauhottavista ominaisuuksistaan tunnettua aloe veraa, ja ainesosista löytyy reilusti muitakin ihoa helliviä aineita, kuten meloniuutetta, hyaluronihappoa, shea-voita, rakkoleväuutetta ja vadelmansiemenöljyä!

Hoitavia ja kosteuttavia ainesosia löytyy aktiivituotteiden lisäksi reilusti myös esivalmistelu- ja hoitotuotelinjasta.

 

Itseruskettavien tuotteiden teho perustuu aina sokeriruo'osta ja Vita Liberatan kohdalla luomusokerijuurikkaasta saatavan DHA:n reaktioon ihon pintakerroksessa.

Ihon lopullinen sävy riippuu valitun itseruskettavan tummuuden lisäksi ihon ja tuotteen pH-arvosta. 

DHA:n reagoidessa ihon proteiinien kanssa, muodostuu vartalon pinnalle itseruskettaville ominainen tuoksu. Tiedättehän, se hieman paahtunut ja makea, erittäin tunnistettava löyhkä ;)

Brändi toisensa jälkeen lupaa, että heidän tuotteensa on täysin hajuton, mutta tämä väite ei ole vielä kertaakaan pitänyt paikkaansa. Onhan käytännössä mahdotonta poistaa täysin tuoksu, joka aiheutuu ihon ja ainoan käytetyn aktiiviaineen reaktiosta, varsinkin kun tuoksun vahvuus vielä vaihtelee käyttäjästä ja tämän ihon aineenvaihdunnasta riippuen.

Vita Liberatan kohdalla hajun eliminointi on onnistunut melko hyvin, eikä ensimmäinen ajatukseni levityksen jälkeisinä aamuina herätessä ole ollut: "HETI SUIHKUUN!!"

Iho tuoksuu tarkoituksella haisteltuna itseruskettavalta, mutta kevyt katku peseytyy kokonaan pois ensimmäisen suihkun mukana.

 

Ihon valmistelu & hoito

Vita Liberatan tuotelinjasta löytyy rusketustuotteiden lisäksi muutama lopputulosta parantava lisätuote, jotka haluan esitellä ensin.

Koska rusketus kehittyy ihon pintakerroksissa ja irtoaa ihon uusiutuessa, saadaan pitkäkestoisin vaikutus levittämällä itseruskettava hyvin kuoritulle iholle. Mikä tahansa kuorintavoide ei sovi itseruskettavan pohjalle, sillä öljyä tai muuta ihon pintaan jäävää ainetta sisältävät kuorintavoiteet estävät tasaisen levityksen.

Super Fine Skin Polish on ennen suihkua kuivalle iholle levitettävä kuorintavoide, joka poistaa kuolleen ihosolukon ja valmistaa ihon itseruskettavaa varten. Hyvän kokoiset kuorintarakeet ovat miellyttäviä ja sen verran hellävaraisia, että tuotetta voi käyttää jopa kasvojen kuorimiseen. Kuorintavoidetta kuluu kerralla melko paljon, mikä on ymmärrettävää kuivalle iholle levittäessä, mutta kuorintatulos on uskomattoman pehmeä.

Iho on hyvä kuoria myös valmiiksi kehittyneen rusketuksen ollessa iholla, sillä väri irtoaa ja kuluu pois huomattavasti tasaisemmin, kun vartaloa muistaa puunata ja kosteuttaa muutaman päivän välein.

Yksi tuubi riittänee 4-5 koko vartalon kuivakäsittelyyn, tai 4 kuivakäsittelyyn ja muutamaan välikuorintaan.

 

Moisture Boost Body Treatment -vartalovoide on täyteläinen, valoa heijastava ja , sekä niin hellävarainen että se sopii myös atoopikoille. Sen päätehtävä on ihon hoitamisen lisäksi suojata herkkiä ja kuivia ihoalueita yliruskettumiselta. 

Levitä siis tätä voidetta suojausmielessä ennen itseruskettavan levittämistä herkästi kuivuviin kohtiin, ja alueille, joiden et halua ruskettuvan. Tällaisia ovat usein esimerkiksi taivealueet, kyynärpäät, jalkapohjat, korvat ja kämmenet.

Anna kosteusvoiteen imeytyä hetki valitsemillesi alueille ennen itseruskettavan levittämistä.

 

Jos ihosi on luonnostaan kuiva ja epäilet että siitä syystä rusketuksesta saattaa tulla epätasainen, suihkuta ihon pintaan kerros lisäkosteutta ennaltaehkäisemään vahinkoja. Skin Plumping Peptide Mist on lähes tuoksuton, kurkkua, granaattiomenaa ja minttua sisältävä kosteussuihke, joka sopii paitsi vartalon, myös kasvojen iholle!

Moisture Boost Body Treatment blokkaa itseruskettavan tehoa, mutta Peptide Mist ei tee samaa, vaan sitä voi suihkia iholleen rauhassa, kunhan se saa imeytyä hetken ennen itseruskettavan levittämistä.

Tämä on hieman kuin kevyempi vartaloversio ikuisuussuosikistani, Jane Iredalen Pommistista. Aivan ihana monitoimituote ja piristysruiske!

 

Minkä tuotteen valitsen?

 

Tässä kuvassa ei ole edes puolta Vita Liberatan valikoimasta, mutta jo tästä kokoelmasta löytyy rusketusvoide jokaiseen tilanteeseen ja tarpeeseen. Itselle sopivan tuotteen valintaan vaikuttavat eri kriteerit, ja omia toiveita ja niiden järjestystä voi miettiä tuotteiden ominaisuuksia vertaillessa.

Itse lähtisin liikkeelle kolmesta tärkeimmästä muuttujasta:

Tummuusaste

Vita liberatan tuotteet on merkitty kolmeen eri sävyasteeseen tähtien mukaan:

 • (*) Light, on kaikista kevyin, ihoa asteittain ruskettava tuote. Tätä tuotelinjaa voidaan käyttää myös ylläpitämään ja hoitamaan aiemmin levitettyä, tummempaa sävyä.

 • (**) Medium on kevyesti päivettyneen, erittäin luonnollisen lopputuloksen antava sävy.

 • (***) Dark antaa iholle syvemmän, paahteisen sävyn. Itselläni on kaikissa postauksen kuvissa tätä sävyastetta.

Väriä valitessa kannattaa muistaa, että lopputulokseen vaikuttaa valitun tummuusasteen lisäksi oma luonnollinen ihosi sävy. Vaaleaihoisen ei siis missään nimessä tarvitse pelätä kolmen tähden rusketusta, vaan valinta kannattaa tehdä enemmänkin halutun lopputuloksen mukaan. Yhden tähden tuotetta saa käyttää useamman päivän ajan ennen kuin rusketuksen huomaa, hyvin levitetty tumma voide taas hoitaa homman kerralla.

Vaalealle ja huonosti ruskettuvalle iholle jopa suositellaan tummimman värin valitsemista! 

Kahden tähden Medium on toki helpoin sävy, ja turvallinen tapa aloittaa - voihan tuotetta aina levittää uuden kerroksen seuraavana päivänä, jos aluksi epäilyttää.

Hyvä lisävinkki on myös se, että kaikki tuotteet keskustelevat keskenään! Voit siis rauhassa laimentaa tummempaa voidetta Moisture Boost -voiteeseen sekoittamalla, tai sekoittaa pisaran tummaa vartaloväriä itseruskettavan kasvovoiteen sekaan saadaksesi tummemman lopputuloksen.

 

Karttaväri

Karttaväri on maailman paras apuväline varsinkin kaikille itseään ensimmäisiä kertoja ruskettavalle, sillä värillinen tuote on aina helpompi levittää tasaisesti. 

Purkkirusketus kehittyy iholle tuotteesta riippuen 6-8h aikana, eikä väritöntä tuotetta levittäessään voi tarkasti seurata, missä kaikkialla ainetta jo on. Tämän takia useisiin tuotteisiin on lisätty ns. karttaväri, joka värjää ihon välittömästi ruskeaksi. Erityisesti herkälle iholle suunnitellussa tuotelinjassa ei ole käytetty laisinkaan lisäväriä, mutta oma suositukseni on valita värillinen tuote aina kun mahdollista.

Kuten kaikessa ihanassa, on karttavärissäkin omat ongelmansa. Vaikka tuotteet imeytyvät nopeasti, irtoaa väriä pakostakin ihon pinnasta rajummassa kosketuksessa ja ihon hankautuessa esim. tekstiileitä vasten. Vaaleat lakanat ja vaatteet siis saattavat ottaa osumaa. 

Aina kannattaa muistaa, että hieman epätasaiselta kuivuttuaan näyttävä karttaväri ei tarkoita, että rusketuksestasi tulisi epätasainen. Älä hätäile ja malta veden kanssa läträämistä, ennen kuin oikea väri on saanut kehittyä. 

Ihon tummuttua rauhassa karttavärin alla, voi lopputulos olla aika jännittävän sävyinen, ennen kuin peset irtovärin pois ihosi pinnalta.

 

Koostumus

Kun tiedät minkä tummuisen värin tahdot, voit lopulta valita haluamasi koostumuksen, joista löytyy kolme erilaista vaihtoehtoa: 

 • Sävyttämätön geelivoide - Sopii erittäin kuivalle ja herkälle iholle (huom. atoopikot!), eikä värjää vaatteita. Voi käyttää myös kasvoille.

 • Sävytetty geelivoide - Karttavärillinen geelivoide, joka kosteuttaa tehokkaasti. Imeytyy melko nopeasti ja voi käyttää myös kasvoille.

 • Sävytetty mousse - Karttavärillinen ja intensiivisen lopputuloksen aikaansaava tuote. Yllättävän helppo levittää ja kuivuu välittömästi!

Aloe Vera -pohjaiset geelivoiteet levittyvät todella miellyttävästi, ja imeytyvät varsinkin kuivaan ihoon nopeasti. Koostumuksen kehittämiseen on selvästi käytetty aikaa, koska iho ei jää yhtään tahmaisen tuntuiseksi, vaikka mukana on myös reilupigmenttistä karttaväriä.

Geelivoiteista löytyy vartalolle vaihtoehtoja jokaisesta tummuusasteesta, sekä erikseen yhden tähden sävy kasvoille. Kevyemmän sävyn antava tuote tarkoittaa sitä, että lopputuloksen nähdäkseen sitä täytyy käyttää muutaman päivän ajan. Kaikkia vartalotuotteita voi tietysti käyttää myös kasvoille, mutta lopputulos voi olla hieman liian intensiivinen...

 

Kasvovoide on tuote, jonka suosittelen tällaisena värittömänä kaikille. Voide on nimittäin tarpeeksi kosteuttava päivävoiteeksi, ja muutaman minuutin imeytymisen jälkeen sen päälle voi huoletta levittää meikin!

Illalla meikit pestessä myös DHA-reaktion haju katoaa, ja yöksi kasvoille voi halutessaan levittää uuden kerroksen.

 

 Sarjan ehdoton tähtituote on mielestäni rusketusvaahto, jota löytyy kahdessa eri sävyssä.  Selkeästi ruskean sävyinen vaahto imeytyy ihoon pelottavan nopeasti, mutta sen työstöaika on silti juuri tarpeeksi pitkä. Mousse on sarjan ainoa tuote, josta ei löydy vaaleinta, yhden tähden sävyä.  Vaikka joskus olen manannut vaahtomaisia tuotteita vain pro-ruskettajille, uskallan suositella kahden tähden tummuista Sheer Silken Moussea kaikille aloittelijoille, sen erittäin miellyttävän käyttötuntuman perusteella. Todennäköisesti Intense Silken Mousse ei ole yhtään liian tumma, mutta tiedän että sen käyttöön ottaminen voi olla vähän pelottavaa ;) Ainoa tapa jolla voit oikeasti mogata tämän värin levittämisen, on veden roiskiminen itsesi päälle, kun tuote on jo levitetty.

 

Kuinka saan tasaisen lopputuloksen?

Tasaista rusketusta metsästettäessä kannattaa satsata hyvien esihoitotuotteiden (kuorinta & kosteutus) lisäksi myös levitysvälineistöön. Vaikka viisi sormea ovatkin näppärä apuväline, on tehokkailla rusketustuotteilla paha tapa a) levittyä epätasaisesti b) tarttua kämmeniin tiukemmin kuin mihinkään muuhun ruumiinosaan..

Onneksi on olemassa levityshanska! Tämän apuvälineen käyttöönotto on ollut itselleni merkittävä askel itseruskettamisen saralla. Sanoisin jopa, että hanska on hyvän tuotteen jälkeen tärkein elementti onnistuneeseen lopputulokseen.

Levityshanskalla voiteen ja moussen levittäminen iholle on:

 1. Huomattavasti nopeampaa
 2. Helpompaa, koska jäljestä tulee nopeammin ja vaivattomammin tasaista
 3. Siistimpää, kun tuotetta ei vahingossa räisky pitkin kylpyhuonetta

Kyseessä on siis harvinainen kolminkertainen voittotilanne! Extravinkkinä voin kertoa kaikille yksin asuville, että levityskinnas + paistilasta on pelottavan näppärä tapa ylettyä ristiselän alueelle ruskettamaan... Ei sillä, että koskaan itse olisin kokeillut..... Kunhan kaverilta vain kuulin :D

Kintaan kanssa ruskettaminen voi ajatuksen tasolla tuntu vaikealta, mutta se on todellisuudessa kaikkea muuta. Uskallan väittää, että kokeiltuasi kerran vaahto + kinnas -comboa, jäät ihmettelemään, miksi mitään muita vaihtoehtoja on edes tarjolla, ja miten joku jaksaa niitä vielä käyttää?!

Levityskinnas kannattaa käytön jälkeen huuhdella lämpimässä vedessä, tai jättää sellaiseen likoamaan. Ilmeisesti konepesu 30-asteessa onnistuu myös, mutta pelkkä vesipesukin irrottaa kyllä kaiken tarpeellisen.

 

Itse tykkään aloittaa itseruskettavan levittämisen jaloista, jotka käsittelen vuorotellen ensin polvitaipeeseen ja sitten pakaroihin asti. Tämän jälkeen voitelen käsivarret, sitten selän ja vihoviimeisenä vatsan ja rintakehän. Kasvoihin levitän tuotteen erikseen, paljain käsin. 

Levitätpä voiteen tai moussen miten hyvänsä, kannattaa työskentely aina aloittaa alavartalosta, sillä jalkoja käsitellessä ylävartalo painautuu helposti reisiin. That being said, käyttäessäni VL:n moussea, ei levitysjärjestyksellä ole enää minkään sortin väliä, koska tuote oikeasti kuivuu ja imeytyy heti. 

Moussea levittäessä annostelu on noin 2-3 pumppausta / alue, ja käsi levityskintaan sisällä kannattaa puristaa kevyesti nyrkkiin ennen tuotteen iholle levittämistä.

Geelien kanssa annostelu on alueesta riippuen noin 4-8 pumppausta, ja sama nyrkkitemppu tepsii tässäkin.

 

On aivan uskomaton vapauden tunne, kun tuotteiden levittämisen jälkeen ei tarvitse sompailla 30-60 minuuttia ympäri asuntoa alastomana ikkunoita vältellen ja raajat tikkusuorina.. Pelkästään nopeamman imeytymisen takia voin ihan oikeasti ottaa itseruskettavat käyttöön muutenkin, kuin ennen erikoistilaisuuksia.

Tässä kuvassa on edellisenä iltana levitetty rusketus. Ihollani on kerros tumminta moussea, ja kuten kuvasta näkyy, lopputulos ei ole lainkaan niin raju kuin voisi kuvitella! Väri on itseruskettavaksi äärettömän hyvän sävyinen, ja olenkin ollut lopputulokseen erittäin tyytyväinen. On vain todella outoa olla pitkästä aikaa näin ruskea :D

Päätän tämän megalomaanisen postauksen ehkä oivaltavimpaan aiheesta heränneeseen ajatukseeni:

Kun rusketustuotteen levittäminen on nopeampaa ja vaivattomampaa, kuin vartalon rasvaaminen, ollaan tuotekehittelyssä mielestäni oikealla tiellä.

p.s. Tuotteiden jälleenmyyjät löydät kaupungeittain tästä linkistä, mutta vinkkaan heti, että Helsingin keskustan Stocmannilla myytäviä purkkeja voi tilata itselleen lähimpään Stockmannin myyntipisteeseen! Sama juttu koskee kaikkia vain Helsingin Stockmannilla myynnissä olevia kosmetiikkatuotteita :)

 

Kommentit

Petra / Viilankantolupa (Ei varmistettu) http://viilankantolupa.bellablogit.fi

Mä en kans ala ilman kinnasta enää mihinkään. Ei sillä, että turhan uutterasti viitsisin taiteilla väriä tälle lakanaiholle muutenkaan, mutta kun on tarvis, kaivan ensimmäisenä esiin tuon yksisormisen lapasen.

Sävy on nätti, ääreest' nätti. :)

Saara S.
Saara Sarvas

Yksisorminen lapanen - KUOLIN :DD Petra hyvä, sinulla se on kyllä sana hallussa.

Jonnamaista (Ei varmistettu) http://jonnamaista.blogspot.fi/

Suurkiitos tästä kattavasta infopaketista, Saara! Olen törmännyt Vita Liberataan aina sillointällöin, mutten ole saanut aikaiseksi vielä kokeilla tuotteita. Teikäläisen päivetys näyttää niin hyvältä ja luonnolliselta, että täytynee korjata asia ;) PS, mikä on tuo ihana pinkki sävy huulillasi?

Saara S.
Saara Sarvas

Joo, olen ollut äärimmäisen positiivisesti yllättynyt itsekin - nyt pitää vain varoa, ettei nälkä kasva liikaa syödessä.. Kolmannen yhteistyöpostauksen lopuksi olenkin kuin Geordie Shoresta :D

Huulilla taitaapi olla Maybellinen huulipuna sävyssä Shocking Coral!

minnieee (Ei varmistettu)

Moi!
Kiitos informatiivisesta postauksesta!:) Haluaisin vielä kysyä, että minkälaisella liikkeellä itseruskettavaa on paras levittää? Vähän hankala selittää, mutta periaatteessa kannattaako liikkeen olla pitkää ja suoraa vai pyörivää vai minkälaista?:D
Itsellä tällä hetkellä käytössä st. tropezin uusi luxe oil tai joku vastaava, ja rajat kyllä jää..:/

Saara S.
Saara Sarvas

Loistava kysymys, ajattelin jopa olla ihan villi ja tehdä tästä pienen videon kolmanteen postaukseen!

Suosittelisin aluksi melko suuriliikkeistä ja pyörivää liikettä, ja lopuksi hieman pidempää ja "vetävää", että ylimääräinen tuote siirtyy eteenpäin eikä jää turhaan pyörimään iholle :)

camillaemilia (Ei varmistettu)

Sait kiinnostumaan!
Olen ehkä avuton, mutta mitenkä tuo tilaaminen Helsingin keskustan Stockmannilta esim. Tampereen Stockmannille onnistuu? En löytänyt stockmannin verkkosivuilta tätä tuotetta, joten oletan että verkkokaupan kautta se ei tapahdu. :)

Saara S.
Saara Sarvas

Tuo palvelu ei tosiaan ole mitenkään maailman mainostetuin, vaikka se on varsinkin kosmetiikan kohdalla ihan lyömätön! Eli tuotteen nimellä voit marssia omaan toimipisteeseesi (myös soitto riittänee), ja pyytää heitä tilaamaan sen sinulle. Yleensä tuotteet saapuvat parissa päivässä, minkä jälkeen ne voi käydä lunastamassa itselleen :)

meow (Ei varmistettu)

Ei vitsit! Kiitos paljon vinkistä! :)

iidu (Ei varmistettu)

Miten arvioisit hinta-laatusuhdetta? Käsittääkseni tuotteet maksavat pari-kolmekymppiä? :)

Saara S.
Saara Sarvas

Hinta-laatusuhde on aika hyvin jiirissä!

Halvoiksi näitä tuotteita ei tietenkään voi kutsua, mutta kun käyttömukavuus on korkea ja lopputulos näinkin luonnollinen, on hinta ymmärrettävästi vähän kovempi.

Bonusta antaisin myös siitä, että kaikki sarjan rusketustuotteet ovat todella riittoisia, koska ne leviävät ja liikkuvat niin hyvin ihon pinnalla. :)

iidu (Ei varmistettu)

Kiitos vastauksesta! Riittoisuudesta kieltämättä plussaa, tuote menee kokeiluun seuraavaksi.

Plus, arvostan sun rehellistä ja käytännöllistä perspektiiviä aina näissä testeissä, arvioissa ja muissakin postauksissa. Luotettava asiantuntija, indeed.

----- (Ei varmistettu)

Mä ajattelin ekana, että "taas kaupallinen kamppanja". Mutta täytyy kyllä sanoa, että Wau minkä infopaketin olet kasannut! Kiitos paljon, ehkä mäkin sitten uskaltaisin kokeilla. Ei se ainakaan huonommin voi mennä, kun teininä jollain halvimmalla Garnierilla läträilyt:D

Ihan yleisenä vinkkinä: Tuotteet näyttivät olevan biodellyssä tarjouksessa parhaillaan.

Saara S.
Saara Sarvas

Kiva kuulla, että yllätyit positiivisesti! :)

Mä olen aika tarkka siitä, mihin kosmetiikkaan liittyviin yhteistöihin lähden mukaan. Onneksi tunnen suurimman osan brändeistä ja tuotteista jo valmiiksi, joten en ikinä ole joutunut lähtemään (enkä varmaan lähtisikään) yhteistyöhön "sika säkissä" -ajatuksella. 

Ja kiitos hyvästä alevinkistä!

Anniee (Ei varmistettu)

Selitätkö vielä tyhmälle, mihin se nyrkkikikka tuotetta lapaselle pumpatessa perustuu? :D huippu postaus!

Saara S.
Saara Sarvas

Ihan vain käytännön juttuihin! Esimerkiksi vaahto on melko nopeasti haihtuvaa, joten jos sitä pumppaa lapaseen ja lätkäisee malttamattomana reidelle, voi tuotetta lennähtää ties minne.

Mitään katastrofaalista siis ei tapahtu, vaikka tassuaan ei nyrkkiin puristaisi ^_^

papu (Ei varmistettu)

Mitenhän epäpuhtaan ihon kans?

Saara S.
Saara Sarvas

Tuotteet ovat todella hellävaraisia ja ihoa rauhoittavia, eivätkä millään tapaa komedogeenisia. Toisin sanoen epäpuhtaan ihon kanssa ei pitäisi olla mitään ongelmaa :)

Suosittelisin ehkä tuon kosteussuihkeen ostamista ja suihkuttamista ongelma-alueille ennen itseruskettavan levittämistä. Jos ihossa on pintakuivuutta, se saattaa muuten näkyä epätasaisena värinä.

blingblingbarbie (Ei varmistettu) http://bblingblingbarbie.blogspot.com

Siulla on nyt viime aikoina ollut näitä kaupallisia kampanjoja tässä muutama (tai pari, enivei) niin pakko kysyä että mitä se tarkoittaa? Koska itselläni nousee aina vähän karvat pystyyn kyseisestä termistä, koska en ole varma mitä se tarkoittaa ja ensimmäisenä tulee mieleen että "onko tää nyt mainos vai rehellinen mielipide". Ei sillä että siuta syyttäisin epärehellisistä mainospuheista, kiinnostaa vaan tietää tulevaisuuden varalle :D

Ja lopuksi vielä kysymys joka liittyy aiheeseenkin: haiseeko kaikki ruskettavat tuotteet ruskettavilta tuotteilta? Siis kun niillähän on se ominainen haju, ja itse en kyllä tykkää yhtään siitä jonka vuoksi ruskettavien tuotteiden käyttö onkin jäänyt vähemmälle :P

Saara S.
Saara Sarvas

Kysy kysy, kysymällä kaikki aina selviää! ^_^

Kaupallinen kampanja on Lilyn mediamyynnin kautta minulle tarjottu yhteistyö, eli saan tällä tunnisteella merkityistä postauksista rahallisen korvauksen. Minulle ja muille Lilyn nimikkobloggaajille tarjotaan siis erilaisia yhteistyökampanjoita, ja niihin saa osallistua oman halunsa mukaan. 

Juttujen toteutuksessa minulla on aina vapaat kädet sisällön ja kulman kanssa, ja kerronkin siksi tuotteista ja niiden käytöstä aivan samaan tapaan, kuin ilman yhteistyötäkin. Jos oma mielikuvani yhteistyöhön tarjottavasta tuotteesta tai palvelusta ei ole positiivinen, en lähde siihen mukaan.

Itse olen varsinkin kosmetiikkatuotteisiin liittyvien yhteistöiden kohdalla äärimmäisen tarkka, koska tiedän että te lukijat luotatte mielipiteeseeni. En siis ikinä halua mainostaa tuotetta, joka ei mielestäni ole suitsutuksen arvoinen. 

Isoimpana erona kampanjapostausten ja "tavallisten" juttujen välillä on siis se, että näiden postausten julkaisuaikataulu on etukäteen sovittu. Tavalliset postaukset kirjoitan hetken mielijohteesta, ja siksi kampanjoihin osallistuvat kiinnostavat tuotteet pääsevät julkaisuun "jonon ohi", eivätkä hautaudu vahingossa "to do" -listani perukoille :D

Ja sitten siihen toiseen kysymykseen: Kyllä.

Tuoksu johtuu DHA:n reaktiosta ihon proteiinien kanssa. "Tuoksuttomissa" tuotteissa on yleensä jonkinlaisia hajua neutraloivia yhdisteitä, jotka toimivat ihmisestä riippuen hyvin, tai hyvin huonosti :)

Hallahalla (Ei varmistettu)

Kiitos! En oo ymmärtäny vielä tätä kaupallista kampanjaa, mutta oot ensimmäinen joka osasi selittää sen niin että ymmärsin kerrankin!!
Ja DHAsta kiinnostuneet kannattaa lukea Wikipediasta ja terveykirjasto Duodecimistä! Ja huom se DHA mistä saa rusketuksen on dihydroksiasetoni ja dokosaheksaeenihappo on rasvahappo! Anteeksi kauheesti sisäinen biokemisti otti vallan :D

Miaminttu (Ei varmistettu)

Sait niiiin myytyä tän homman mulle! :D Tahdon ehdottomasti kokeilla tuota vaahtoa ja levityshanskaa - kummastakaan ei edes ole aiempaa kokemusta. Olen lähinnä äärimmäisen epäsäännöllisesti (ja vain kesäisin) käyttänyt Doven kevyesti päivettävää kosteusvoidetta, ja juurikin siksi, että pelkään sellaisia kammottavia rajoja siellä sun täällä ja naurettavaa oranssia ihonväriä.. Mutta on siis mahdollista minunkin olla ihmisen värinen ja pienellä vaivalla? Eikä tarvitsisi tehdä juuri tuota ympäri kotia ilkosillaan pomppimista raajat tikkusuorina? Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta!

Kiitos äärimmäisen informatiivisesta artikkelista. On jotenkin helpottavaa, kun tietää, että sun arvosteluihin voi luottaa. Sun kun ei tarvitse mielistellä mitään tahoja, vaan voit kertoa rehellisen mielipiteesi ja hehkutat tuotteita vain silloin kun siihen on todella aihetta. Näkeehän sen jo kirjoituksestakin, että tässä on nyt käsillä jotain, josta olet hyvin innoissasi :) Ja piru vie, niin olen minäkin! :D

Saara S.
Saara Sarvas

Hahaha mä niin arvasin, että joku tunnistaa itsensä siitä tuskaisesta tikku-ukko -pomppimisesta :'DD

Kerrothan sitten, miten vaahdon kanssa kävi?? Mä en usko, että käytän itse enää ikinä mitään muuta tuotetta kotioloissa koska samperi, se on vain kaikin puolin mahtavasti kehitetty aine!

Piupau (Ei varmistettu)

Vaikka tuotteet vaikuttaakin äärimmäisen lupaavilta, en itse sinällään kaipaa rusketusta koko keholle, MUTTA yksi kysymys mulla olisi. Eli ongelmana mulla etenkin näin keväällä on se, että kasvot on talvellakin saanut aurinkoa ja on selkeesti ruskettuneemmat kuin muu keho, ja tämähän tekee sen, että näytän siltä kun olisin käyttänyt kasvoihin liian tummaa meikkivoidetta, vaikken olisi meikannut ollenkaan. Eli kaula ja dekoltee ovat erityisenä ongelma-alueena. Olisiko sulla siis suositella jotain kevyesti päivettävää tuotetta, joka sopisi myös opiskelijan budjettiin? Tarvitsisin siis vain kevyttä päivetystä, jotta saisin muun ihon matchaamaan kasvoihin. Nämä kunnon itseruskettavat tuntuu vähän turhan tuhdilta tavaralta, ja plussaa olisi myös se, ettei rajoista ja jäljistä tarvitsisi kovasti huolehtia. Toivottavasti en pyydä mahdottomia :D

niin- (Ei varmistettu)

Todella houkuttelevan luonnolinen lopputulos! Olisitko vielä voinut kertoa, että mitä tuotetta/tuotteita tarkalleen käytit tuon lopputuloksen saamiseen? Jos oikein onnistuin bongaamaan niin mousse ja sitä tumminta :) Oliko nuo mousset siis juuri tuollaisia karttavärejä?

Lillitys (Ei varmistettu)

Itse olen käyttänyt rusketushanskaa jo vuosia enkä osaisi kuvitellakkaan levittäväni itseruskettavaa ilman tätä! Loistava kapistus, helpottaa hommaa huomattavasti!

Hosuli
Hömppäblogi

 

Hiiiii miten houkuttelevaa! Rusketun superhuonosti mutta tykkäisin joskus hieman päivettyneestä ihosta JA suosin luonnonkosmetiikkaa, joten tämä vois olla mulle nappivalinta... Jään odottelemaan tulevia postauksia aiheesta! :)

Ansukuli (Ei varmistettu)

Kiitos havainnollistavasta ja monipuolisesta postauksesta. Ei haittaa tälläiset kilometripostaukset, mieluummin näin kuin oikoen! Todella upea ja hehkuva rusketus sulla, wau! :)

Hallahalla (Ei varmistettu)

Eikä miten passeliin aikaan teit tämän postauksen! Ehkä viikko sitten totesin että olisko tänä vuonna aika tuoda Se rusketus purkista. Mä kun en vain rusketu näillä leveyspiireillä muuta kuin ensin polttamalla itseni ja sitten alkaa väriä tulla vasta. Jos tänä vuonna jättäis palamiset niin minimiin kuin pystyy. Säästäis aikaa kun ei tarvi metsästää jokaista auringon sädettä mikä vain taivaalta tulee että Sais edes jonkin laista elollisen ihmisen väriä. Aloitin urakan itseasiassa eilen Acon "brun utan sol" geelillä? Ehkä tuo mousse on seuraava ostos niin ei tarvitse odotella tikku-ukkona tanssahdellen ympäri kämppää montaa tuntia :D
Mietin vain että kumpaa kosteutusta suosittelisit rasvoittuvalle iholle? Mulla kun on yleensä tai no lähes aina ongelmana Se että kosteusvoiteet, geenit ja rasvat jää vähän kuin pyörimään ihon päälle. Suihke taitaisi tulla sitten kyllä ennemmin meikeläisellekö?
Vastasitkin tuolla jo epäpuhtaan ihon kysymykseen. Miten luulisit moussen käyttäytyvän arpien kanssa? Nyt en siis puhu normi "raskaus-arvista" vaan tummista akne arvista selässä että dekolteellä. Tummentaakohan mousse arvet entistä tummemmiksi? Kuvittelisin kyllä että hieman tummahkot laikut haittaavat muutenki ruskettuneen näköisessä ihossa vähemmän kuin tässä hyvin vaaleassa :D
Kiitos vielä nappi ajoituksesta Tän postauksen kanssa! :)

Hallahalla (Ei varmistettu)

Huomaa, että kuukausien laskemisen jälkeen typojen määrä on huipussaan :D "kosteutusta"=koostumusta :D

Saara S.
Saara Sarvas

Hmmm.. Rasva ja suihke eivät sinänsä ole toisensa poissulkevia tuotteita.. Rasva toimii ennen rusketusta kyynärpäissä, polvissa yms. "vaara-alueilla" hyvänä blokkaajana, ja suihke taas kosteuttaa varsinkin kuivaa ihoa yleisesti. Rasvan kanssa kannattaa vaan olla liikenteessä mentaliteetilla vähemmän on enemmän. Itselleni riittää pari herneen kokoista pisaraa kaikkien taipeiden läpikäymiseen.

Itse rusketukseen sitten ehdottomasti mousse, kuten pohditkin, ja kasvoille taas geeli jonka levität suoraan puhdistetulle iholle. Sekään ei varmasti jää pyörimään, nimim. rasvanaama-88, jonka ihoon tämä geeli humahtaa silmänräpäyksessä :)

Hallahalla (Ei varmistettu)

Piti tulla oikein raportoimaan :D Geeli toimii oikein kivasti kasvoille! Humahtaa ihoon sekunneissa. En tajua kyllä että miksi ihmeessä otin vaaleamman version sillä tummempi olisi ollu paljon parempi. Nettikaupassa ei ollut saatavilla liberatan omaa levityskinnasta, joten ostin stockalta St tropezin kintaan. Onnistuin ensimmäisen levityksen jälkeen tuhoamaan kintaan täysin huuhtelemalla sitä ilmeisesti liian kuumassa vedessä. Sisä osan kalvo liimautui itseensä kiinni ja kinnas on yhtä myttyä :( Ruskettajaksi ostin moment by moment moussen, koska en osannut päättää väriä. Ihan näppärä tuote levittää ja ei ota mustapäihin ja finneihin kiinni yhtään. Mutta mulla on jonkun verran rupia niin puristetuista finneistä kuin hyttysen puremista, niihin mousse nappasi tavattoman kovan värin. Olkapäät on täynnä minimaalisia tummia pilkkuja, mutta ne varmasti lähtee kunhan ruvet lähtee. Oikein mainio tuote tämä! Kiitos sulle kun kerroit näistä :) Kun saan tämän kulumaan loppuun taidan hankkia sen puhelin mistä saa vähän pidempi aikaisen rusketuksen :)

ookoo (Ei varmistettu)

Kiitos tästä postauksesta, tuli juuri sopivaan aikaan! Tänä keväänä olen ajatellut kokeilla ensimmäistä kertaa jotakin itseruskettavaa ja tästä infosta oli todella hyötyä! Heräsi vielä yksi kysymys koskien kasvoja, voiko tuotetta levittää kasvoille kuin mitä tahansa kasvorasvaa, silmänympärysiholle esim.?

doooriiiiss (Ei varmistettu)

On masentavaa todeta, että minulla tuon DHA:n vaikuttaessa iholla haju on hirveämpi kuin kellään. Olen kokeillut itseruskettavia vaikka mitä merkkejä. Lopputuloksena on aina, että joudun parin tunnin päästä levityksestä käymään suihkussa 3-5 kertaa saadakseni hajun hälvenemään. Itseruskettavat ovat minulle ehdoton no-no hajuhaitan takia :(

FFFifi
Fitness Führer

Mulla haisee kanssa todella kammottavalle :/ En tiedä johtuuko se käyttäjän ihosta vaiko nenästä, mutta monet sellaiset tuotteet mistä sanotaan joko muiden käyttäjien tai valmistajan puolelta että "ei haise" tai "haisee tosi vähän" aiheuttaa ihan hirveän lemun mulla. Esim. se Doven asteittain päivettävä mikä on tosi suosittu, kauheaa mikä löyhkä!

Mä olen nyt testaillut Bio2Youn luomuitseruskettavaa, ja se on kaikkein vähiten haiseva mitä olen kokeillut. Se haisee levittäessä aika tymäkästi, mutta se iholta huokuva haju on muihin verrattuna tosi lievä. Teen siitä postauksen kohta & arvontakin on tulossa :)

Mä oon tehnyt niin, että laitan itseruskettavan yöksi, nukkuessa ei tajua sitä lemua, ja aamulla sit suihkuun....helpottaa vähän :D

Hallahalla (Ei varmistettu)

Voisikohan johtua että teidän ihon aminohappo koostumus on vain sellainen koostumus että se haisee enemmän? Mä oon varmaan ehdollistanu itseni DHA:n tuoksun positiiviseksi asiaksi, sillä se kertoo aina siitä että kesä on tulossa :D

Jessii (Ei varmistettu)

Itse ostin viime kesänä tuon medium sävyn vaahdon ja olin todella yllättynyt kuinka luonnollinen sävy oli. Käytin sitä tehostamaan jo ruskettuneita jalkoja. Aloitin kintaalla levityksen varpaista ja etenin ylöspäin. Levitin sen aina yöksi ja aamulla pesin pois, niin ei jäänyt pahaa hajua. Aamulla jalat oli kun Kanarialla käyneet. Pois pestessä vesi oli hieman ruskeaa, mutta kannatti suihkussaippualla hyvin pestä. Vesiroiskeita kannatti välttää levitysvaiheessa, siitä saattoi jäädä jäljet.

Tulppaani (Ei varmistettu)

Voi kiitoskiitoskiitos tästä postauksesta! Olin tuossa vähän aikaa sitten vielä pohtimassa, alottaisinko hyvin epätoivoisen rusketusprojektin auringon kanssa. En rusketu hyvin ja se olisi luultavasti ollut ajanhukkaa, joten tämä postaus tuli kuin tilauksesta! Ajattelin kirjoittaa tähän nyt oman kokemukseni tuotteesta. :)

Tilasin kuorintavoiteen ja tuon tummimman moussen, ja ne tulivatkin postissa yhdessä päivässä, sopivasti vapuksi. :D Levittämisessä olen melko aloittelija vielä, ja pelkäsin lopputulosta ihan hirveästi, sillä karttaväri jätti ihooni epätasaisia jälkiä, varsinkin kuiviin kohtiin. Myös itseruskettavan haju oli todella voimakas yöllä, mikä huolestutti. Suihkun jälkeen huolet kuitenkin hävisivät, koska rajoja ei ole, tulos on tasainen ja oikeasti ruskea! Ihokaan ei haise oikeastaan melkein miltään. Oikean käden kämmenessäni on rajat tosin, omasta huolimattomuudestani johtuen luultavasti, kun en huomannut kämmensyrjääni jäänyttä tummaa kohtaa, mikä on tällä hetkellä aika kamalan näköinen... Mutta ensi kerralla paremmin. Minulle jäi myös rintaliivien olkaimien kohdalle hieman tummemmat viivat, en olisi ajatellut että ne ovat niin kuivia.

Kaiken kaikkiaan tämä tuote ja postaus pelasti kesäni, olen huipputyytyväinen! :)

Saara S.
Saara Sarvas

Oiii ihanaa kuulla!! Karttavärin epätasaisuudesta tosiaan ei kannata olla liian huolissaan, koska varsinkin ensimmäisillä kerroilla tuotetta saattaa olla hieman liikaa, ja silloin ylimääräinen väri kerääntyy helpommin epätasaisen näköiseksi :)

Jos ensimmäinen kerta oli jo noin onnistunut, mieti millainen mestari ole jo kesään mennessä! ^_^

Anna-Aurora (Ei varmistettu)

Mutta entäs kasvot, tarvitseeko niihin aina käyttää eri tuotetta?
Suunnittelin tilaavani joko Sheer moussen ja Phenomenal moussen.. Joten voisinko käyttää näitä tuotteita myös kasvoille?
Joskus teininä viimeksi oon koittanut itseruskettavaa ja nyt vähän jännittää :D Rusketun kyllä ihan hyvin auringossakin, mutta tuntuu ettei aikaa tahdo oikeen olla auringonpalvontaan.

Kiitos vastauksesta

Saara S.
Saara Sarvas

Kasvoille voi käyttää samaa tuotetta, mutta lopputulos voi olla hieman rajun näköinen! Kasvoista väri tosin häviää myös ensimmäiseksi, eli todennäköisesti pärjäät oikein hyvin, varsinkin jos otat vaaleamman sävyn :)

Miiska (Ei varmistettu)

Heips!

Mulla olisi pari kysymystä, johon toivoisin saavani vastauksen... Mainitsit tuossa ylempänä, että tuotteet ovat riittoisia, mutta osaisitko kertoa, kuinka monta käyttökertaa tuollaisella mousse-pullollisella saa? Olen ajatellut hankkia kyseisen putilon mediumina, mutta säästäväisenä ihmisenä olen miettinyt, voisinko käyttää kasvoille mahdollisesti jotain toista tuotetta.. Olisiko sinulla ehdottaa mitään hyvää kasvoruskettajaa, jolla saisi yhteneväisen lopputuloksen muun vartalon kanssa? (Olet kuitenkin testaillut varmasti paljon erilaisia ruskettajia... :))

MadMonkey (Ei varmistettu)

Hei!

Kiinnostuin erittäin paljon tästä tuotteesta.
Kuinka kauan rusketus kestää? Jos haluu et se kestää loppu kesän niin kuinka monta kertaa viikossa pitää laittaa tota?

Ja mikä sul on kasvoissa? Light vai medium vai se sama tumma mikä muualla?

Mikä noist laitat kaulaan? Kasvovoide vai mousse?

Jansguu (Ei varmistettu)

Ostin itselleni myös tuota moussea. Mietin vain että voikohan sitä levittää myös kasvoihin?

Rita Pauliina (Ei varmistettu)

Hei! Mitä tuotetatta käytit tässä kasvoillesi?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.