Uusien reseptien viikko #1
Pikkujuttuja -blogin Mari haastoi minut mukaan Uusien reseptien viikolle ja tarkoituksenani on tehdä (hieman mukautetulla tehtävänannolla) tällä viikolla kaksi uutta kalaruokaa ja kaksi uutta kasvisruokaa. Tänään suuntasin Citymarkettiin, tyhjensin vihannesosaston, köyhdyin huimasti ja tasapainoilin kahden todella raskaan kauppakassin kanssa pyörällä kotiin. Sitten pistin hösseliksi keittiössä ja tällaista evästä sain tänään aikaan:
Siikaa yrttituorejuustolla, paistettua tomaattia ja kesäkurpitsaa, bataattimuusia. Aivan superhelppoa ja hyvää ruokaa!
Ja toteuttamiseen tarvitset:
1 kesäkurpitsa
x tomaattia
1kg bataattia
siikaa
persiljaa
suolaa
pippuria
öljyä paistamiseen
2 kasvisliemikuutiota
yrteillä maustettu tuorejuusto
- Pese, kuori ja pilko bataatti. Kaada bataattikuutiot kattilaan, heitä perään 2 kasvisliemikuutiota ja kaada kattilaan sen verran vettä, että bataattikuutiot peittyvät. Keitä noin 15 minuuttia. Kun bataatit ovat kypsiä, kaada vesi pois ja soseuta bataatit.
- Viipaloi kesäkurpitsa ja tomaatti. Paista ne pannulla öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista siika öljyssä / voissa, mausta suolalla.
- Valmista yrttivoi tai nappaa yrteillä maustettu tuorejuusto kaupan kylmähyllystä niin kuin minä tein.
- Asettele lautaselle ja nauti!
Valitsin ensimmäiseksi kalaruoaksi paistetun siikafileen, sillä sitä ei ole tullut koskaan aikaisemmin kokkailtua kotona. Kaveriksi sille päätin tehdä jotain itselleni aivan uutta: bataattimuusia, joka osoittautuikin todella hyväksi vaihtoehdoksi perunamuusille. Siian ja bataattimuusin kylkeen paistoin tomaattia ja kesäkurpitsaa, joista varsinkin kesäkurpitsa oli todella hyvää kevyesti pippurilla ja suolalla maustettuna. Siis todella hyvää ja nopeaa ruokaa yksinkertaisista ja puhtaista raaka-aineista. Kaikesta keinotekoisesta kiristelevä voi jättää tuorejuuston ja kasvisliemikuutiot kauppaan ja pyöräyttää maustevoin ja maustaa bataattien keittoveden itse, mutta itse menin tällä kertaa siitä, mistä aita on matalin.
Vielä 3 uutta reseptiä luvassa tälle viikolle: kiva kokkailla välillä jotain itselle uutta ja erilaista! Mitä mieltä te olette ruokapostauksista: pitäisikö niitä olla useamminkin kuin vain tällaisissa spesiaalitapauksissa? :)
x Marjo