Herkkuja ystäville

Lapseni nukkui tänään hurjan pitkät päiväunet, joten minulle jäi aikaa leipoa.

IMG_20170214_095146.jpg

Tässä vaiheessa leivontaa hihittelin aikuismaisesti näille kikkareille, jotka kokivat uunissa joutsenmaisen muodonmuutoksen.

IMG_20170214_113526.jpg

Whoopie -taikinan resepti on alunperin bongattu Kamomillan konditorian verkkosivuilta ja muokkasin sitä hieman omaan makuuni sopivaksi.

Whoopies

100 g maidotonta margariinia (sininen Keiju)

1 dl sokeria

1 dl omenasosetta

1 dl kauramaitoa

0,5 tl suolaa

1 tl vaniljatahnaa

1,5 tl leivinjauhetta

0,5 dl kaakaojauhetta

2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (Viljatuote vaalea jauhoseos)

Sulata margariini ja yhdistä siihen sokeri, omenasose, kauramaito, suola ja vaniljatahna. 

Sekoita kaakaojauhe, leivinjauhe ja jauhoseos erillisessä kulhossa ja yhdistä rasvaseokseen. Sekoita tasaiseksi. Tätä taikinaa ei tarvitse vatkata.

Lämmitä uuni kiertoilmalla 175 asteeseen.

Piirrä esimerkiksi pienen lasin avulla rinkuloita leivinpaperille noin 2 cm välein. Pursota taikina näiden rinkuloiden sisään. Pellille tulee noin 12 rinkulaa ja pellilisiä kaksi.

Paista noin 10-15 minuuttia uunin tehosta riippuen.

Jäähdytä pohjat ja valmista sillä välin täyte. 

Maapähkinävoikreemi 

50 g maidotonta margariinia

100 g tomusokeria

50 g maapähkinävoita

 

Vadelmakreemi

50 g maidotonta margariinia

100 g tomusokeria

1 tl vadelma-aromia

 

Yhdistä aineet ja vatkaa vaahdoksi. Voit joko levittää täytteen pohjalle tai pursottaa täytteen pohjan reunoille jolloin se näyttää nätimmältä. Sitten vaan kansi päälle.

IMG_20170214_114321.jpg

Yksi kreemiannos riittää 12 leivoksen täytteeksi, joten jos haluat kokeilla molempia täytteitä, puolita ohjeet.

Nämä kannattaa säilyttää viileässä. 

 

 

suhteet ystavat-ja-perhe ruoka-ja-juoma diy

Punainen levite

Viime kuussa meillä järjestettiin vaatekutsut ja halusin tehdä tarjolla olevalle pataleivälle sopivan levitteen. Yllättäen en siinä tohinassa muistanut kirjoittaa reseptiä ylös, mutta muistaakseni se meni näin.

IMG_20161028_224005.jpg

Punainen levite

1 prk aurinkokuivattu tomaatteja

1 dl auringonkukansiemeniä

1 nippu tuoretta basilikaa

oliiviöljyä

suolaa

sokeria

 

Laita aurinkokuivatut tomaatit, basilikan lehdet ja siemenet blenderiin ja soseuta tahnaksi. Lisää ripaus suolaa ja sokeria (ripaus on noin 1 tl). Oliiviöljyä sen mukaan, että tahnasta tulee sopivan notkeaa. Noin 1/2-1dl riippuen siitä kuinka öljyisinä olet tomaatit liemestään nostellut blenderiin.

Maistuu hyvältä heti, mutta vielä paremmalta seuraavana päivänä.

koti ruoka-ja-juoma diy