Herkkuja ystäville

Lapseni nukkui tänään hurjan pitkät päiväunet, joten minulle jäi aikaa leipoa.

IMG_20170214_095146.jpg

Tässä vaiheessa leivontaa hihittelin aikuismaisesti näille kikkareille, jotka kokivat uunissa joutsenmaisen muodonmuutoksen.

IMG_20170214_113526.jpg

Whoopie -taikinan resepti on alunperin bongattu Kamomillan konditorian verkkosivuilta ja muokkasin sitä hieman omaan makuuni sopivaksi.

Whoopies

100 g maidotonta margariinia (sininen Keiju)

1 dl sokeria

1 dl omenasosetta

1 dl kauramaitoa

0,5 tl suolaa

1 tl vaniljatahnaa

1,5 tl leivinjauhetta

0,5 dl kaakaojauhetta

2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (Viljatuote vaalea jauhoseos)

Sulata margariini ja yhdistä siihen sokeri, omenasose, kauramaito, suola ja vaniljatahna. 

Sekoita kaakaojauhe, leivinjauhe ja jauhoseos erillisessä kulhossa ja yhdistä rasvaseokseen. Sekoita tasaiseksi. Tätä taikinaa ei tarvitse vatkata.

Lämmitä uuni kiertoilmalla 175 asteeseen.

Piirrä esimerkiksi pienen lasin avulla rinkuloita leivinpaperille noin 2 cm välein. Pursota taikina näiden rinkuloiden sisään. Pellille tulee noin 12 rinkulaa ja pellilisiä kaksi.

Paista noin 10-15 minuuttia uunin tehosta riippuen.

Jäähdytä pohjat ja valmista sillä välin täyte. 

Maapähkinävoikreemi 

50 g maidotonta margariinia

100 g tomusokeria

50 g maapähkinävoita

 

Vadelmakreemi

50 g maidotonta margariinia

100 g tomusokeria

1 tl vadelma-aromia

 

Yhdistä aineet ja vatkaa vaahdoksi. Voit joko levittää täytteen pohjalle tai pursottaa täytteen pohjan reunoille jolloin se näyttää nätimmältä. Sitten vaan kansi päälle.

IMG_20170214_114321.jpg

Yksi kreemiannos riittää 12 leivoksen täytteeksi, joten jos haluat kokeilla molempia täytteitä, puolita ohjeet.

Nämä kannattaa säilyttää viileässä. 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *