Parasta lasissa just nyt /Rhubarb syrup

Ladataan...

 

Ylhäällä kuvassa on mitä mainioin alkukesän juoma eli alkoholiton spritzer raparperisiirapista. Sitä varten tarvitaan raparperisiirappia, vichyä ja pari tippaa ruusuvettä, joskin ruusuvesi on valinnainen mutta maistuva lisä. Tein siirappia pari satsia jo viime vuonna ja odotin tänä vuonna alkukesän raparperia kuin kuuta nousevaa. Raparperia voi toki pakastaa ja valmistaa siirappia myös muina vuodenaikoina mutta niistä ensimmäisistä tehty ja nautittu vaaleanpunerva juoma näissä lämpimissä keleissä - se on vaan jotain niin ihanaa.

Voit muuten toki sekoittaa siirapin myös alkoholilliseen drinkkiin tai vaikka kesäiseen booliin. Raparperisiirappi sopisi myös esimerkiksi loroteltuna pehmeän vuohenjuuston päälle, kreikkalaisen jogurtin ja pinjansiementen kanssa tarjoiltuna aamulla tai pavlovan kera jälkkärinä.

Alkukesän punertavat raparperin varret tekevät siirappiin sen punaisen värin joten mitä enemmän punertavaa vartta, sen intensiivisempi väri.

Raparperisiirappi

Raparperia - ainakin 500 gr
1 sitruunan mehu
Vettä
Sokeria

Huuhdo ja paloittele raparperi kuorineen palasiksi kattilaan. Lisää mukaan 1dl vettä ja rutista sitruunan mehu mukaan. Vettä tarvitaan vain vähän jotta saadaan nestettä alkuun pannulle, mitä enemmän itse lisättyä vettä, sen miedompi raparperin maku itse siirapissa. Kuumenna keskilämmöllä kunnes raparperi-vesiseos kiehuu, sekoittele pari kertaa ja vähennä lämpöä. Aseta kansi kattilan päälle ja anna porista hiljalleen puolisen tuntia.

Siivilöi raparperimuhju ja liemi toisistaan tiheän siivilän* läpi (muista runtata muhjusta kaikki mehu) ja mittaa mehu: sokeria lisätään 40 grammaa per 1dl raparperimehua. (Yksi desilitra sokeria painaa noin 85 grammaa joten puolisen desiä sokeria niskaan peri mehudesi).

Lisää raparperimehu ja sokeri kattilaan, kuumenna ja anna kiehua kevyesti noin 5 minuuttia, kunnes kaikki sokeri on liuennut mehuun ja seos tuntuu siirappimaiselta.

Jäähdytä valmis siirappi ja pullota se puhtaaseen lasipulloon tai vaikka puhtaaseen lasitölkkiin. Valmis siirappi säilyy jääkaapissa muutaman kuukauden.

* Jos halajat siirapista kirkasta, siivilöi raparperimehu harsokankaan läpi

*

Spritzer with rosewater and rhubarb syrup is a perfect drink for these early summer nights. Do splash some alcohol in as well if you wish.
 

 

 

Share
Ladataan...

Kommentit

Sini / Nautiskellen (Ei varmistettu)

Nam, herkullisen väristä! Minä tein samanlaista juomaa viime keväänä, nyt en ole vielä ehtinyt, kun piti tehdä vastaavaa inkivääristä. Mutta pitääkin ottaa taas työn alle, raparperi on nimittäin aika ihanaa juuri nyt :)

Raparperisiirapilla on tosiaan tainnut olla aika voittokulku viime vuonna blogeissa. Mutta ei ihme, on se niin hyvää ja helppoa! Ja kätevä tapa tuhota raparperia jos sitä pukkaa maasta tolkuttomasti. Ja hei inkiväärisiirappi kuulostaa kans aika superhyvältä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Oi näyttää ihanalta! Mutta vielä ihanammat ovat nuo suloiset lasit! Mistä ne on ostettu? :)

Lasit ovat itseasiassa meidän äidin kaapista ja ne ovat olleet jotain purkkeja alun alkaen; lasi on ihan älyttömän ohutta noissa ja käytänkin niitä aika varoen kun helähtävät tosi helposti rikki.

Taidankin keräillä illan kuluksi muutamat raparperit pihalta ja keittää siirapin! Just kun mietin, mihin paria ylimääräistä lasipulloakin käyttäisin! :) 

Siirappi on minusta ehdottomasti tosiaan kauneimmillaan lasipullossa. Vielä oikein sellaisessa kylmän huurteisessa. Me käytimme jo koko siirapin, tarttee tehdä lisää että riittäisi vielä kesäkeleihin ja kylmiin juotaviin.

Mrs.K. (Ei varmistettu)

Kuulostaa IHANALTA tuo raparperi-juoma!!

Kommentoi

Ladataan...