Porkkanamuffinssit / Carrot cupcakes

 

Nämä porkkanamuffinssit kuuluvat onnistuvat-aina-ja-ovat-pirun-herkullisia -osastooni. Porkkana+inkivääri+appelsiini ovat varsin mainio makukomppania. Porkkanaraaste mehevöittää, mantelit lisäävät mukavaa tekstuuria ja sitten on se kuorrute-osio. Kyseessä on hiukan kevennetty muffinssikuorrute, jossa maustamaton, rasvaton rahka taittaa tuorejuuston täyteläisyyttä ja tuo raikkaan maun. Mukaan vielä hiukan appelsiinin kuoriraastetta ja helppo leivonnainen on valmis.

Facebookkiin päätyi muuten 'making of' kuva kun räpsin kuvia näistä pienistä kavereista. Yritän kovasti aktivoitua sielläkin suunnassa.

Porkkanamuffinssit 12 pientä tai 6 suurta

4 - 6 porkkanaa, noin 5 dl porkkanaraastetta

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1,5 dl ruskeaa ruokosokeria

2 tl leivinjauhetta

1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä

1 dl öljyä

kourallinen mantelirouhetta

1 appelsiinin mehu

3 kananmunaa

Kuorrute

1 rasia (à 200 grammaa) maustamatonta tuorejuustoa

250 grammaa rasvatonta maitorahkaa

1/2 - 1 dl tomusokeria, maun mukaan siis

1 appelsiinin kuori raastettuna ja tiraus mehua

Kosteat aineet sekoitetaan keskenään kulhossa (kananmunat, porkkanaraaste, inkivääri, appelsiinimehu ja öljy) ja kuivat aineet sekaisin toisessa kulhossa.  Yhdistetään märät ja kuivat keskenään kevyesti sekoittamalla, eikä vatkailla turhia. Taikina jaetaan muffinssivuokiin / muffinssipeltiin.

Uunipelti muffinsseineen työnnetään uuniin ja paistetaan 200 asteessa noin 20 minuuttia. Jos paistetaan 6 isoa muffinssia, paistoaika pitenee 25-30 minuuttiin.

Anna muffinssien jäähtyä ennen kuin kuorrutat ne tuorejuustorahkaseoksella. Sekoita tuorejuusto, maitorahka, tomusokeri ja appelsiinin kuori sekaisin. Ohenna tirauksella appelsiininmehua. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria jos olet makeamman perään. Voit pursottaa kuorrutteen muffinsseille mutta itse suosin vapaamuotoista veitsellä läiskintää.

*

I was making my go-to carrot cupcakes with a frosting that's both luscious and fresh. It involves mixing cream cheese, nonfat quark, icing sugar and the zest and little juice of one orange.

Also posted a  'making of'' picture in my Facebook when taking pictures of these little babies. Trying to be somewhat more active there too.

Share

Kommentit

Greta (Ei varmistettu)

Kuinka sattuikin. Juuri eilen illalla leivoin porkkanamuffinseja. Ohjeen bongasin jostakin netin syövereistä ja järkytyin sokerin määrästä. Yleensä laitan puolet mainitusta määrästä, enkä huomaa maussa mitään eroa. Tämä ohje näyttää paperilla paljon paremmalta kuin eilinen ohjeeni. Täytyy kokeilla tätä viikonloppuna. Kerrankin ohje, jossa ei tarvitse vähentää sokerin määrää! Inkivääri ja appelsiini kuulostavat myös hyvältä. Tekemissäni muffinseissa oli niiden tilalta kanelia.

Hosuli
Hömppäblogi

Naaaaam. Mulla onkin sopivasti porkkanoita jääkaapissa!

Sini / Nautiskellen (Ei varmistettu) http://nautiskellen.blogspot.com

Tähän ei voi sanoa muuta kuin NAM! :)

Lotta ja Lempiruoka (Ei varmistettu) http://www.lempiruoka.blogspot.fi/

Porkkanakakku missä tahansa muodossa on mahtavaa. Se tuntuu maanläheisemmältä, kuin muut leivonnaiset. Varmaankin siksi, että porkkanat kasvavat mullan alla...

Minulla on jo vuosia ollut käytössä sama rakas ohje, mutta nyt innostuin tästä ajatuksesta korvata osa tuorejuustosta rahkalla todella paljon. Kokeilen!

Suvi sur le vif

Greta: no olen kyllä ihan samaa mieltä! Ja tässä ohjeessa porkkana tuo tietysti oman makeutensa mukaan. Tai no riippuu yksilöistä, jos on kuivakkaa ja kitkerää porkkanaa niin se on pahempi juttu. Ja minä muuten lisään kanelia muffinsseihin aina syksyllä ja ennen joulua. Nyt oli raikkauden (eli inkiväärin) tarve.

Hosuli: raastin esiin ja porkkanat käteen siis :-)

Sini: samaa sanoi mies kun tuli kotiin ja näki mitä häntä odotteli pöydällä :D Hän on näiden muffinssien suuri ystävä. Onneksi, yleensä ei makeat maistu.

Lotta: kivaa että rahka-ajatus tarttuu! Ja porkkanakakku, voi että! Minä yritän aina ajatella näitä sellaisina minikakkuina..

 

Laura / Tirsat (Ei varmistettu)

Mun ei pitäisi tulla tänne sun blogiin ollenkaan. Olen herkkulakossa, ja näiden kuvien katsominen on piinaa. Näitä aion kokeilla kunhan kuurini päättyy - porkkanakakku kaikissa muodoissa on rakkauteni.

Suvi sur le vif

Laura: no varoituksen sanana sanottakoon että täältä on kohta tulossa kaakkua! Ja taidan olla kyllä itsekin suuntaamassa kohta herkkulakkoon, sen verran on tullut leivottua kaikenlaisiin häppeninkeihin.

Anna Karhubear

Nam! Tein Suvi näitä viikonloppuna ja hyviä tuli, ihana freesi maku sekä kakkusessa että kuorrutteessa. Kiitos reseptistä :)

Päivi H (Ei varmistettu) http://paivihaanpaa.wordpress.com

Oijoi, kiitos ohjeesta! Leivoin näitä sunnuntaina ja oivat oivallisia. Ihana inkivääri, meheyttävä porkkana ja sopivan vähän sokeria. Mmmm. Jätin kuorrutuksen pois, koska en muistanut ostaa aineksia kaupasta - ja silti maistui. Teen toistekin!

Suvi sur le vif

Anna ja Päivi H: ihan mahtavinta että olette tykänneet ohjeesta! Ilahtunut bloggaaja täällä myhäilee :)

T ii (Ei varmistettu)

Poika rakastaa porkkanakakkua - Testiin menee kunhan herkuton tammikuu on takana. Kevennetty kuulostaakin just hyvältä. Oletko kokeillut gluteiinittomista jauhoista? Toimisko?

Kommentoi