Porkkanamuffinssit / Carrot cupcakes

porkkanamuffinssit2_suvisurlevif.jpg

 

Nämä porkkanamuffinssit kuuluvat onnistuvat-aina-ja-ovat-pirun-herkullisia -osastooni. Porkkana+inkivääri+appelsiini ovat varsin mainio makukomppania. Porkkanaraaste mehevöittää, mantelit lisäävät mukavaa tekstuuria ja sitten on se kuorrute-osio. Kyseessä on hiukan kevennetty muffinssikuorrute, jossa maustamaton, rasvaton rahka taittaa tuorejuuston täyteläisyyttä ja tuo raikkaan maun. Mukaan vielä hiukan appelsiinin kuoriraastetta ja helppo leivonnainen on valmis.

Facebookkiin päätyi muuten ’making of’ kuva kun räpsin kuvia näistä pienistä kavereista. Yritän kovasti aktivoitua sielläkin suunnassa.

Porkkanamuffinssit 12 pientä tai 6 suurta

4 – 6 porkkanaa, noin 5 dl porkkanaraastetta
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ruskeaa ruokosokeria
2 tl leivinjauhetta
1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
1 dl öljyä
kourallinen mantelirouhetta
1 appelsiinin mehu
3 kananmunaa

Kuorrute

1 rasia (à 200 grammaa) maustamatonta tuorejuustoa
250 grammaa rasvatonta maitorahkaa
1/2 – 1 dl tomusokeria, maun mukaan siis
1 appelsiinin kuori raastettuna ja tiraus mehua

Kosteat aineet sekoitetaan keskenään kulhossa (kananmunat, porkkanaraaste, inkivääri, appelsiinimehu ja öljy) ja kuivat aineet sekaisin toisessa kulhossa.  Yhdistetään märät ja kuivat keskenään kevyesti sekoittamalla, eikä vatkailla turhia. Taikina jaetaan muffinssivuokiin / muffinssipeltiin.

Uunipelti muffinsseineen työnnetään uuniin ja paistetaan 200 asteessa noin 20 minuuttia. Jos paistetaan 6 isoa muffinssia, paistoaika pitenee 25-30 minuuttiin.

Anna muffinssien jäähtyä ennen kuin kuorrutat ne tuorejuustorahkaseoksella. Sekoita tuorejuusto, maitorahka, tomusokeri ja appelsiinin kuori sekaisin. Ohenna tirauksella appelsiininmehua. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria jos olet makeamman perään. Voit pursottaa kuorrutteen muffinsseille mutta itse suosin vapaamuotoista veitsellä läiskintää.

*

I was making my go-to carrot cupcakes with a frosting that’s both luscious and fresh. It involves mixing cream cheese, nonfat quark, icing sugar and the zest and little juice of one orange.

Also posted a  ’making of” picture in my Facebook when taking pictures of these little babies. Trying to be somewhat more active there too.

Kommentit (11)
  1. Poika rakastaa porkkanakakkua – Testiin menee kunhan herkuton tammikuu on takana. Kevennetty kuulostaakin just hyvältä. Oletko kokeillut gluteiinittomista jauhoista? Toimisko?

  2. Anna ja Päivi H: ihan mahtavinta että olette tykänneet ohjeesta! Ilahtunut bloggaaja täällä myhäilee 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *