Ystäväni, Minestrone / Minestrone, my friend

Ladataan...
Suvi sur le vif

Olen tainnut blogata minestronen ohjeen ainakin kahdesti - kolmas kerta toden sanoo vai mites se nyt meni. Tämä keitto on mahtava, koska se muotoutuu sesonkien mukaan, vaatii vain silppuamista ja keittämistä ja on täynnä makua. Olen tehnyt tätä soppaa niin monta vuotta että se on muodostunut henkilökohtaiseksi lohturuoakseni. Ja opin taas jotain uutta: jos heität parmesaanin kannikan mukaan, se tuo makuun ihan mahtavaa syvyyttä. Kikan opin (anteeksi taas) mistäs muualta kuin herra Slaterilta.

Käytin keittoon tällä kertaa lehtikaalia, mutta lisää toki omat lempikasviksesi liemeen. Purjo, perunat ja erilaiset pavut ovat esimerkiksi kokeilemisen arvoisia. Minestroneen voi myös lisätä pancettaa tai pekonia, ne tuovat keittoon lihaisuutta. Minä päädyn tosin aika usein pelkkään kasvisversioon.

Minestrone (4-6 hengelle, riippuan nälästä, tai kahdelle moneksi lohtulounaaksi)

(Pekonia tai pancettaa halutessasi)

Pari kuivattua peperoncinoa / tuoretta chiliä maun mukaan

Oliiviöljyä

Kukkurainen teelusikka oreganoa

1 sipuli

Pari valkosipulinkynttä

Pari vartta lehtiselleriä

1- 1 ja 1/2 litraa vettä / kasvislientä / kanalientä

Tölkki kuorittuja tomaatteja / muutama kypsä tomaatti

Parmesaanijuuston kannikka

Ainakin pari reilua kourallista lehtikaalia / tavallista kaalia

1 tölkki cannellini-papuja / papuja joista tykkäät

2-3 porkkanaa

1 suippopaprika

Kourallinen haluamaasi pastaa

Suolaa ja rouhittua mustapippuria maun mukaan

Tarjoiluun raastettua parmesaania ja lehtisellerin varsitupsuja. Ekstrahyvää kun päälle tipauttaa hyvää pestoa. Nauti reilun maalaisleivän kanssa.

Kuullota sipulit, peperoncinot ja oregano yhdessä oliiviöljyn kanssa keskilämmöllä, varo käristämästä. Heitä sekaan pieniksi palasiksi leikatut lehtisellerit ja porkkanat, sekoita muutaman kerran ja lisää päälle vettä. Minä lisään usein reilusti vettä, koska liemi on tämän keiton parhaimpia puolia. Ja lopussa pasta imee osan vedestä itseensä, mutta voit lisätä vettä tarpeen ja oman mieltymyksen mukaan.

Kaada kuoritut tomaatit / palasiksi leikatut tuoreet tomaatit mukaan liemeen ja heitä mukaan parmesaanin kannikka. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Suikaloi mukaan paprikat ja anna porista kunnes ainekset ovat melkein kypsiä. Lisää mukaan haluamasi pasta ja suikaloitu lehtikaali. Anna porista vielä hetken kunnes pastassa on vielä hiukan purutuntumaa. Kaada mukaan huuhdellut ja valutetut pavut, sekoittele ja odota pari minuuttia että pavut lämpenevät liemessä, Tarkista suola ja lisää jos on tarvetta.

Annostele höyryävä keitto kulhoihin, lisää haluamasi höysteet ja lusikoi ihanasta suuta lämmittävä soppa alas kurkusta.

 

Making minestrone. I love minestrone, it's my comfort food.

Share

Kommentit

annemi

En ole koskaan itse tehnyt minestronea, mutta tämä sinun versiosi alkoi kyllä todella kiinnostaa, etenkin kun siinä on tämän syksyn suosikkiherkkuani lehtikaalia :)

Hosuli
Hömppäblogi

Mää oon kans minestronefani (esim. http://hosuli.blogspot.fi/2011/02/helppo-pikaruoka.html)! Parmesaani sopii siihen kyllä loistavasti.  Seuraavalla kerralla lisään ehdottomasti lehtikaalia mukaan, jos vain löydän sitä jostain. Suomessa on niin surkeat lehtikaaliapajat.

Ja oi hitsi miten houkutteleva kuva!

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

annemi: käytin myös itse ekaa kertaa lehtikaalia minestronessa ja se sujahtu mukaan varsin herkullisesti!

Hosuli: minä löysin nyt vihdoin omani isommasta marketista, torilta olen hakenut ennen. Toivotan onnea lehtikaalimetsästykselle!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kunpa muistaisin tämän vielä töistä tullessani ruokakaupassa. Olen unohtanut koko minestronen, jota opiskeluaikana innokkaasti tein milloin mistäkin aineksista mitä oli.
Viime aioikina on tehnyt mieli syödä vain keittoja, jostakin syystä. Ranskalainen sipulikeitto on ollut se mitä on eniten tehty.

Kaunista täälläkin, uudessa paikassasi. Olen käynyt kyllä, ollut vain liian uuvuksissa kommentoimaan.

Liivia (Ei varmistettu)

minä olin tuo äskeinen:)

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

Liivia: ihanaa kuulla sinusta myös täällä! Täällä ollaan myös nautittu keittoja, ne ovat jotenkin niin lohdullisia tähän vuodenaikaan.

Kommentoi

Ladataan...