Ladataan...
Tyhjä ajatus

Viime viikonlopun mökkireissu oli ihana. Olemme käyneet samalla kokoonpanolla ystäväni mökillä siitä asti kun olimme 13.

Mulla oli tälläkin kertaa mukana hame, joka oli mulla päällä silloin ensimmäisenkin kerran 11 vuotta sitten. Nytkin siihen meni lettutahroja ja se tuoksuu savulle.

Ensimmäisellä kerralla olimme tuskin saaneet edes ensipusua vielä, nyt puhuimme lapsista ja ihmettelimme yhdessä raskauttani.

Ensimmäisellä kerralla saunoin bikinit päällä. Tuntui ihan järjettömältä mennä saunaan alasti!

Tällä kertaa vannoimme että opimme jonkun uuden korttipelin, koska olemme pelanneet samoja jo 11 vuotta. Opettelimme kaksikin.

Onneksi voimme nykyään itse ajaa sinne. Säälin ystäväni äitiä joka vei meidät kotiin yksi kesä kun kuuntelimme kirjaimellisesti koko matkan, se koko kaksi tuntia, uutta lempibiisiämme American Pieta. Aina toistona, alusta loppuun, kotiin asti.

Näille reissuille on mahtunut myös latotansseja ja lomaromansseja. Nyt kolme meistä on naimisissa ja loput seurustelee. Tylsää.

Viiniä tai saunajuomia menee yhtä paljon kuin ensimmäisenkin kerran. Eli ei yhtään. Nykyään mennään nukkumaan noin 5 tuntia aikaisemmin.

Nähdään ensi vuonna, silloin kokoonpano saattaa muuttua yhdellä vauvalla mutta tänne on päästävä. Joka kesä.

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

 

Ladataan...
Tyhjä ajatus

Meidän häistä on reilu kolme kuukautta aikaa. Tuntuu että ne olivat vasta eilen mutta samaan aikaan että ne olisivat olleet ihan toisena maailman aikana. Puhumme niistä edelleen päivittäin, ja vaikka raskauskupla on sivuuttanut jo vähän hääkuplan, jaksetaan silti ihmetellä miten täydellisesti kaikki meni.

Ajattelin päättää hääpostaukset kokoamalla häiden aikajanan kuvina. Kaikki kuvat on ottanut taitava valokuvaaja Katarina Kirvesmäki, johon oltiin aivan äärimmäisen tyytyväisiä!

Vietin hääaamun ystävieni kanssa hotellisviitissämme, aamiaisella sekä meikkaajalla ja kampaajalla. Saavuin häätilaamme Ravintola Töölönrantaan klo 14 aikoihin, jossa vaihdoin häämekon päälle ja josta siirryimme ottamaan tulevan aviomieheni kanssa first look -kuvat. Kaikki kuvat ja tarina kuvien takaa löytyvät tässä postauksessa.

Loput kuvat otimme Töölönlahden kaislikossa ja Talvipuutarhan pihalla ja sen sisällä. Niin upeita miljöitä molemmat, vaikka luonto olikin vasta heräämässä eloon.

Vieraat saapuivat klo 15 aikoihin, nauttivat alkumaljan ja istuivat terassilla odottamaan meitä. Meidän häät olivat 5.5.2018 ja kaikki sanovat että silloin alkoi virallisesti kesä. Oli niin lämmintä! Mikä oli absurdia, sillä vielä kuukausi takaperin oli jäätävät lumikinokset vielä Helsingissä ja olin ihan varma että jos ei toukokuun alussa ole lunta, niin ainakin plussa-asteita korkeintaan viisi.

Klo 16 meillä oli vihkminen ulkona, jonne kävelimme yhdessä kihlaparina ja poistuimme avioparina. Olimme pyytäneet maistraatilta notaarin paikalle vihkimään meidät. Vieraat puhalsivat saippuakuplia ja tunnelma oli todella maaginen.

Vihkimisen jälkeen siirtyessämme ravintolaan, syntyi onnittelujono ihan vahingossa. Emme olleet suunnitelleet sellaista, mutta se oli sittenkin mukavaa sillä pääsimme tervehtimään jo tässä vaiheessa jokaista vierasta erikseen. Onnitteluiden jälkeen siirryimme syömään alkuruokaa buffetista.

Kaikki ruoka oli vegaanista

Välissä muistin soittaa Kosovoon isoäidilleni, joka ei valitettavasti saanut viisumia meidän häihin. Se oli herkkä hetki (ja ehkä jo viides kerta kun itkin sinä päivänä).

Alkuruoan jälkeen oli ensimmäiset puheet: isosiskoni, Ferhatin veli, Ferhatin ystävä ja minun ystäväni puhuivat todella koskettavasti. Onneksi kaikki puheet ovat videolla ja niihin voi aina palata.

Alkuruoan jälkeen pääruoka tuli pöytiin. Ehdimme välissä ottamaan muutamat perhepotretit.

Meidän perhe. <3

Pääruoan jälkeen oli morsiamen puhe ja sulhasen puhe. Minun puheeni voi lukea kokonaisuudessaan täältä.

Pääruoan jälkeen oli "kilpailu" että mikä pöytäseurue tunsi avioparin parhaiten. Kaasona toiminut pikkusiskoni kysyi "Kumpi avioparista" -tyyppisiä tietokysymyksiä ja eniten oikeita vastauksia saanut pöytä sai kasan suklaata. Ennen leikkiä ja leikin jälkeen otimme loputkin yhteiskuvat ulkona. Saimme yhteiskuvia kaikista vieraista, mikä oli tosi mukavaa.

Sitten oli hääkakun leikkaamisen vuoro. Vitsi kakku oli upea ja maistui niiiin hyvälle.

Iltaa myöten heitin kukkakimpun ja Ferhat heitti sukkanauhan.

Hääkimppu ja sukkanauhat menivät niiiiin oikeisiin osoitteisiin. :D

Jonka jälkeen oli häävalssin vuoro ulkona. Olimme suunnitelleet oman koreografian ja harjoittelleet tanssia iltaisin kotona ehkä, öö, viikon? :D Siihen nähden se meni tosi hyvin ja vieläkin välillä tanssimme samaa tanssia kotona. Kappaleena oli Righteous Brothersin Unchainted Melody, sama kappale soi vihkimisen ajan taustalla melodisena versiona.

Ja sitten alkoivat BILEET! Tanssilattia oli ensimmäisestä sekunnista asti täynnä ja DJ soitti niin suomalaista, englantilaista, turkkilaista kuin albanialaista musiikkia. Tunnelma oli ihan mahtava. Jatkoimme pilkun jälkeen Helsinkiin vielä Valkoiseen saliin, jossa meille oli varattu omat pöydät.

Maailman paras päivä! #Häät-tägin alta löytyy kaikki muutkin blogin hääpostaukset. :)

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

 

Ladataan...
Tyhjä ajatus

Aloitin kesällä uuden juttusarjan kotimaan matkailusta. Tarkoituksena oli viettää kesä Suomessa uusiin paikkoihin tutustuen ja hyödyntää teidän arvokkaat kommentteihin jätetyt vinkit. Erityisesti tämä kesä olisi ollut siihen säiden puolesta vähintäänkin täydellinen.

Raskauspahoinvointi kuitenkin verotti ja hyvä kun jonain päivinä pääsin lähikauppaa pidemmäs. Myös se että miehelläni ei ollut ollenkaan kesälomaa, esti monet mielenkiintoiset reissut esimerkiksi pohjoisempaan. Mutta tiedättekö mitä: ei haittaa yhtään. Silloin kun vointi ja aika antoi myöten, tutustuimme omaan lähiympäristöömme mikä on ei ainoastaan ekologisin matkustelumuoto, myös tietyllä tavalla mielenkiintoisin.

Monet elävät vuosikausia paikkakunnalla tutustumatta sen ympäristöön koommin. Vaikka sillä voisi olla vaikka mitä tarjottavaa. Upeita luontopolkuja, liikuntamahdollisuuksia, rentouttavia metsiä ja jännittäviä vesistöjä. Suloisia kahviloita ja paikallisia käsityöliikkeitä. Ihmisiä yhteen tuovia tapahtumia ja kirpputoreja.

Yksi onneni kulmakivistä on se, että olen ihan umpirakastunut omaan asuinalueeseemme, Helsingin Vuosaaressa sijaitsevaan Aurinkolahteen. Tunnen olevani kotona täällä joka ikinen päivä. Rakastan lukea kirjoja Uutelan kanavalla, jalat veteen dipattuna tai lenkkeillä sen ympäri pari kertaa kun laiskottaa juostaa pidempään. Muuten parhaat lenkkimaastot ovat Kallahdenniemessä tai Mustavuoren metsässä. Uutelan ulkoilualueeseen olen tutustunut kunnolla vasta tänä kesänä, sinne on ihana mennä kaikessa rauhassa ja istua välillä kallioille tuijottelemaan rantaa ja kauniita rantarakennuksia tai ihastella villivihannespuutarhoja. Vuosaaren huippua sanotaan köyhän miehen Lapiksi. Aurinkolahden ranta on mun lempipaikka maailmassa, vuoden ympäri.

Täällä on viihtyisiä kahviloita, josta lempparini on tietysti Kahvila Kampela. Ostoskeskus Columbus on nähnyt jo parhaat päivänsä, mutta sieltä saa hankittua kaikki arkiset ostokset. Täällä voi vuokrata SUP-laudan tai kajakin ja talvella uida avannossa ainakin Rastilassa. Muuten täällä on joku 101 uintipaikkaa, en kuollaaksenikaan voi päättää suosikkiani.

Vuosaaressa monimuotoisuus ja -kulttuurisuus ovat osana paikan henkeä, erilaisuudelle on onneksi paljon tilaa. Ei ihme että Vuosaari oli viime vuonna Suomen paras kaupunginosa.

Postauksen tarkoitus ei ollut hehkuttaa Vuosaarta sen enempää kuin muitakaan asuinalueita vaan osoittaa, että "idän lähiökin" voi olla todella kaunis ja viihtyisä paikka siinä missä mikä tahansa muukin: kunhan lähiympäristölle antaa mahdollisuuden. Huippua on se, että lähimatkailu on mahdollista vuoden ympäri, eikä siihen useinkaan tarvitse rahaa tai muita kulkuvälineitä kuin omat jalat. 

 

 

Lue myös:

Kotimaan matkailu osa 1: Loviisa

Kotimaan matkailu osa 2: Hanko

Kotimaan matkailu osa 3: Vallisaari

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Pages