Ladataan...
Tyhjä ajatus

Olen viidettä viikkoa reissussa. Neljä viikkoa Australiassa ja nyt pari viikkoa menevät Turkissa. Kyse on ollut lomareissusta jossa töitä on tullut tehtyä parista kolmeen tuntiin päivässä, ja vaikka se on lomasuorituksena ihan ok, kaikki tietää että parissa kolmessa tunnissa ei saa tehtyä kahdeksan tunnin työt.

Olen stressannut blogia enemmän tai vähemmän koko reissun aikana. Tämä on pieni vauvani johon haluan panostaa, mutta niin olen halunnut panostaa myös rentoutumiseen, yhdessäoloon läheisten kanssa, paikalliseen kulttuuriin eläytymiseen, muistojen tekemiseen (sellaisiin jotka eivät sisällä läppärin ruutua) ja tavallaan bloggaamisen muihin osa-alueisiin kuten valokuvaamiseen ja ideoiden haalimiseen.

Nyt käynnistyi meidän viimeinen lomaviikomme ja päätin tehdä tavoitteisiini nähden aika radikaalisen päätöksen: olla julkaisematta ainuttakaan postausta loppulomamme aikana. Viisi viikkoa yritin jonglöörata bloggaamisen ja lomareissujen välillä, mutta viimeisellä viikolla aion antautua vain jälkimmäiselle.

Olen ollut kuitenkin todella ahkera päivittämään Instagramia ja InstaStorya, joten jos kuulumiseni, menemiseni ja höpötykseni kuitenkin kiinostavat, pistä tili @saranda.dedolli seurantaan (klikkaa vaikka suoraan tätä linkkiä). Kuvituksena on pari viimeisintä Instagram-kuvaa.

Palataan siis viikon päästä ihanat. <3

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN
Share

Ladataan...
Tyhjä ajatus

Kivaa alkanutta viikonloppua kaikille! Viime perjantaina julkaisin koosteen lemppari suolaisista resepteistäni, joita olen jakanut puolen vuoden aikana täällä blogissa. Jokainen joka minut tuntee voi kuitenkin kertoa, että olen melko (TOSI) perso makealle ja 80% keittiössämme syntyvistä herkuista sisältävät suklaata (ja sokeria, hehe) jossain muodossa.

Alla siis kootut reseptit makeista leivonnaisista. Kaikki ovat luonnollisesti vegaanisia ja osa myös gluteenittomia.

 

Makeita vegaanisia tarjoiltavia

Suussa sulava mutakakku

 

Runeberginkakku (kyllä: tätä voi syödä vuoden ympäri!)

 

Marjaisa Oreo-juustokakku

 

Jälkiruoka joka ei koskaan poistu muodista: mokkapalat

 

Kotitekoinen Nutell(vai pitäisikö sanoa Vutella?)

 

Superhelpot mansikkakakut

 

Superhelpot ja gluteenittomat browniet

 

 

Toivereseptejä ja palautetta mahdollisista respeptikokeiluista otetaan avosylin vastaan!

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN
Share

Ladataan...
Tyhjä ajatus

Mä olen tammikuusta lähtien työskennellyt suurimman osan ajastani kotona. Se on ollut melkoinen haaste koska olen aina keskittynyt paremmin kirjastossa tai kahvilassa. Toisaalta harvemmin haluan roudata kaikkia välineitäni mukana (tietokone, hiiri, laturit, kamera, kalenteri jne. pelkkä listaaminen hengästyttää) ja vaikka osaisinkin keskittyä kahvilassa tunnin tai kaksi täysillä, sen pidempään en jaksakaaan istua samassa paikassa. Totuus on myös se, että kotona säästää myös pitkän pennin kun ei tarvitse erikseen ostaa kahvikuppia tai lounasta, joka löytyisi jo valmiiksi omasta jääkaapista.

Yllämainittujen syiden takia (ja ehkä myös siksi että koti on maailman paras ja että kotona ei tarvitse pukea rintaliivejä) mun on pitänyt näiden kuukausien aikana oikeasti opetella työskentelemään kotona. Onneksi parin kuukauden harjoittelu ja tuskailu ovat tuottaneet tulosta.

(Huomio universumi: haaveilen silti pastellinsävyisestä toimistohuoneesta jonka lähellä olisi kaikki kantakaupungin söpöt vegaanikahvilat.)

 

8 vinkkiä tehokkaampaan työntekoon tai opiskeluun kotoa käsin

1. Aseta itsellesi tavoite. Mitä saat siitä että työskentelet tai opiskelet kotona? Onko mielessäsi jokin suurempi unelma jota kohti pyrit - haluatko saada joustavammat etätyöskentelymahdollisuudet töissä, kasvattaa omaa yritystäsi tai tehdä blogista kokopäiväisen työn? Kenties haluat saada unelmiesi opiskelupaikan? Oma tavoitteeni oli nimenomaan blogin kasvattaminen, minkä takia jaksoin nousta joka aamu kuudelta vain avatakseni läppärin.

Kirjoita tavoite ylös näkyvälle paikalle ja katso sitä joka kerta kun laiskottaa etkä saa aloitettua.

2. Aseta itsellesi suoritustavoite. Se voi olla ajallinen tavoite (esim. istut kolme tuntia tietokoneella) tai määrällinen tavoite (esim. kirjoitat viisi sivua päivän aikana). Itselleni toimii jälkimmäinen, koska tehokkuuteni voi vaihdella päivien välissä hurjasti. Kannattaa testata ja pohtia kumpi tapa istuu itselleen paremmin.

3. Pilko tavoite pienempiin osiin. Ajallisesti voit käyttää kuuluisaa pomodoro-tekniikkaa (25min töitä, 5min tauko, taas 25min töitä - neljän 25min session jälkeen voit pitää pidemmän tauon esimerkiksi 30min). Jos tavoitteesi on määrällinen - vaikka se viisi sivua päivän aikana - sovi, että saat pitää tauon jokaisen kirjoitetun sivun jälkeen.

4. Hankkiudu eroon häiriötekijöistä. Päätä, että et saa siivota tai hoitaa muita kodinaskareita sillä aikaa kun teet töitä - olit kuinka tylsistynyt tai oli kotona miten sotkuista tahansa. (Jos sotkuinen ympäristö häiritsee, siivoa aina ennen työn aloittamista.) Puhelin kannattaa ilman muuta laittaa äänettömälle ja siihen voi vilkaista vain (etukäteen sovittujen) taukojen aikana.

5. Kiinnitä huomiota ergonomiaan. Missä asennossa istut? Muistatko nousta seisomaan ja venyttelemään välillä? Kulkeeko tyotilassasi happi hyvin ja onko huoneen valaistus eduksesi? Jos olet meluherkkä, käytä kuulosuojia.

6. Panosta välineisiin. Oli se sitten toimiva läppäri tai söpöt vihkot, näillä asioilla on keskittymisemme ja motivaatiomme kannalta paljonkin merkitystä. Sijoita sellaisiin välineisiin, jotka eivät ole työntekosi tai opiskelusi tiellä, vaan päinvastaisesti auttavat mahdollisten jumien kohdalla jatkamaan eteenpäin. 

7. Mieti, mikä ajankohta tai tekniikka sopii juuri sinulle parhaiten. Oletko inspiroituneempi tai tehokkaampi aamuisin vai iltaisin? Tykkäätkö mieluummin työskennellä viikon jokaisena päivänä muutaman tunnin (minä!) vai muutamana päivänä viikossa kaksitoista tuntia? Jokainen meistä toimii eri tavalla ja olisi sääli jos potentiaalisi menisi hukkaan vain koska teet sitä mitä muutkin tekevät tai sitä mitä olet aluksi luullut toimivan. Ole valmis joustamaan ja muuttaaman tapojasi paremman lopputuloksen kannalta.

8. Luota, että ajan myötä työnteosta tai opiskelusta tulee tapa (ja kivaa). Jos itseään niskasta ottaminen tuntuu alussa aina tuskalliselta suoritukselta, usko pois, se ei tule aina olemaan sitä. Alussa tarvitaan itsekuria ja motivaatiota enemmän, mutta ajan myötä motivaatiostakin tulee tapa.

 

 

Tuleeko teillä muita vinkkejä mieleen tehokkaampaan kotona työskentelyyn tai opiskeluun?

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN
Share

Pages