Ladataan...
Tyhjä ajatus

Mä oon voinut viime aikoina henkisesti paljon paremmin (lue postaus: Mitä olen oppinut masennuksesta?) Loma töistä on tehnyt hyvää, olen vaatinut itseltäni huomattavasti vähemmän ja olen pursunut intoa ensi vuoden suunnitelmista. Aito innostuminen on mulle merkki siitä, että olen askeleen lähempänä parantua masennuksesta.

Ahdistuskohtauksia tulee yhä ja voi olla, että niitä tulee läpi elämän, toivottavasti vain vähenevissä määrin. Mun psykologi on antanut pari hyvää vinkkiä jolla ahdistus tuntuu siedettävämmältä ja olen keksinyt itsekin muutaman asian, jotka helpottavat oloa paljonkin.

Takki siskolta lainassa (H&M) / paita Kosovosta / housut second hand työkaverilta / kengät Vagabond (ikivanhat ja kaipaavat kipeästi suutaria)

 

Mitä teen kun ahdistaa?

Pysähdyn ja hengitän. Hyväksi koettu hengitysharjoitus menee seuraavasti: hengitän sisään neljä sekuntia, pidätän hengitystä neljä sekuntia, vapautan hengityksen kahdeksan sekuntia. Toistan tämän niin kauan että oloa alkaa vähän helpottamaan.

En tee sille asialle, joka ahdistaa, yhtään mitään. Mua yleensä ahdistaa tekemättömät tai huonosti tehdyt asiat, ja kun ryhdyn ahdistuneena tekemään jotain, siitä ei seuraa mitään hyvää. Voin entistä huonommin, ylisuoritan niin että alankin tekemään paljon enemmän kuin mitä piti ja jäljestä ei tule koskaan kaunista.

Yritän nykyään ajatella että jos jokin asia ahdistaa, jätän sen tietoisesti tekemättä. Yritän muistaa että tässä mielentilassa se tuntuu maailmaa suuremmalta asialta ja keskityn hengittämään ja tekemään jotain muuta mielekästä. Vasta kun kohtaus on ohi, arvioin asian uudelleen ja ryhdyn tekemään sen mikäli on tarve ja paljon paremmalla mielellä.

Puhun jollekin tai kirjoitan. Kumpikin toimii jokaikinen kerta. Mulle luonnollisempaa ja tosi terapeuttista on kirjoittaminen, mutta loppujen lopuksi mikään ei korvaa luotettavan ihmisen objektiivisempaa näkökulmaa ja tukea.

Käyn kuumassa suihkussa tai saunassa. Meidän sähkölasku on kasvanut koska oon lämmittänyt saunaa paljon useammin kuin ennen. Se vaan auttaa joka kerta! Lämmin suihku tai sauna pakottavat pysähtymään ja tuovat mulle nautintoa.

Menen lenkille. Lenkki (kävely tai juoksu) purkavat helposti omaa ahdistustani. Raitis ilma, yksinolo, se, että on pois puhelimen tai tietokoneen ääreltä, sykkeen nostattaminen ja pieni hikoilu ovat erinomaisia lääkkeitä ahdistukseen. Kokeilkaa!

Oletteko kokeneet samat asiat hyödyllisiksi ahdistukseen vai onko teillä muita vinkkejä?

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN
Share

Ladataan...
Tyhjä ajatus

Eilen kokosin perinteisistä banaaniletuista lettukakun. Yksinkertaisuudessaan "resepti" menee niin, että valmistat letut ja kokoat ne päällekkäin niin että väliin tulee haluamasi lisukkeet. Varmista, että letuista tulee suurin piirtein samankokoisia.

 

TARVITSET

1 banaanin

3dl gluteenittomia kaurajauhoja

0,5dl perunajauhoja

3dl kauramaitoa

1tl laadukasta suolaa

1tl leivinjauhetta

Kookosöljyä paistamiseen

Mieleiset lisukkeet: itse levitin joka toiseen kerrokseen vegaanista suklaatahnaa (katso resepti), joka toiseen vispattua soijakermaa ja viipaloituja mansikoita.

 

TEE NÄIN

Paloittele banaani ja sekoita banaaniviipaleet ja kaikki jauhot ja kauramaito blenderissä sekaisin. Anna taikinan vetäytyä n. 15 minuuttia.

Paista letut miedolla lämmöllä pannulla kookosöljyssä. Kokoa letut kakuksi levittämällä kerrosten väliin haluamasi lisukkeet

HUOM! Jos lisukkeet ovat helposti sulavia (kuten suklaatahna oli), odota, että letut jäähtyvät ensin.

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN
Share

Ladataan...
Tyhjä ajatus

En pidä pukeutumisäännöistä - jokaisella on mielestäni oikeus laittaa ylle juuri sitä mitä haluaa, "imartelee" se sitten omia kehonosia tai ei. En usko, kun joku sanoo, että joku väri tai vaatteen malli ei sovi hänelle tai että jotkut värit ja mallit eivät sovi keskenään. Tietysti makuja on erilaisia, mutta pukeutumisessa on mielestäni tärkeää kuunnella vain omaa mielipidettä ja toteuttaa omaa visiota.

Olen muodoiltani kurvikas - vyötäröni on kokoa 36 siinä missä reidet ja takapuoleni ovat 40. Se tarkoittaa sitä, että etenkin oikeankokoisten housujen löytäminen on vaikeaa, sillä sellaiset housut joihin sujahtavat jalat helposti, mahtuisi vyötärön puolesta kaksikin ihmistä. Listasin siksi alle pari vinkkiä (huom: ei sääntöjä) joiden avulla puen oman kurvikkaan vartaloni. Kun tarkemmin miettii, nämä ohjeethan soveltuvan kaikkiin vartalotyyppeihin.

Istuvuus on tärkeää. Älä tuijota tai pelkää vaatteiden kokoja. Koot vaihtelevat eri vaatemerkkien välillä. Kannattaa valita vaate aina istuvuuden mukaan, ei koon. Jos vaate ei istu sinulle hyvin tai sinulla ei ole mukavaa se yllä, jätä se kauppaan.

Alusvaatteiden merkitys. Mukavat ja ei-puristavat alusvaatteet ovat kaiken a ja o. Niillä on oikeasti vaikutusta miten ne saavat ylä- ja alavartalosi näyttämään vaatteet päällä. HUOM! Jos reitesi hankautuvat esim. kesäisin hameen sisällä, kokeile pitkälahkeisisimpia alusvaatteita.

Korosta kurvejasi. Mitä et voi piilottaa, korosta. Oikeilla materiaaleilla ja leikkauksilla voit alkaa tykkäämään niistä kohdista, joista olet ollut epävarma ennen.

Ja vinkeistä tärkein, rakasta itseäsi juuri sellaisena kuin olet. Mä en jaksa enää kriiseillä ulkonäköni tai pukeutumisen kanssa. Mä en halua hukata mun nuoruutta peilin edessä murehtiessa tai vertailemalla itseäni muihin. Hoikka, pitkä, pyöreä, kurvikas - mitä väliä, ne on vain vartaloita!

 

Katso Päivän asu -tägin alta blogin asukuvia

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN
Share

Pages