Ladataan...
Vision One

Olen aina halunnut osata kirjoittaa sellaista pohdiskelevaa tajunnanvirtaa, joka on mielenkiintoista vaikkei se liitykään vain yhteen aiheeseen. Ehkä tätä on vaan paras alkaa opettelemaan, vaikkei se heti olisikaan kaikkein sujuvinta.  Kai mä olen joskus osannutkin sitä ihan hyvin? Nyt vaan tuntuu että taidot on ihan hukassa.

Kevät alkaa oikeasti olla täällä ja meinaan välillä seota innosta kun aurinko paistaa niin uskomattoman kirkkaasti taivaalta , sokaisten. Oli niin pitkä aika kun se ei edes häikäissyt mitenkään. Nyt se häikäisee. Ostin Lidlistä narsisseja ikkunalaudalle ja ne on niin ihanan pirteän, toiveikkaan keltaisia että hymyilyttää aina kun näen ne. Ihan pian on huhtikuu, ihan mieletöntä, ihan oikeasti hullua että taas sitä ollaan talvesta selvitty. 

 

Tapasin juuri kiinnostavan miehen, joka on hyvin mukava ja miellyttävä. En juuri nyt nää häntä tulevana poikaystävänäni, en ainakaan toistaiseksi koe mitään varsinaista ihastusta, mutta on aina niin hauskaa ja mielenkiintoista tutustua uuteen tyyppiin. Jokaisesta kohtaamisesta kuitenkin oppii jotain. Tää tyyppi on esimerkiksi suorapuheisempi ja avoimempi kuin kukaan aiemmin tapaamani mies, mikä tuntuu ihanan raikkaalta kontrastilta aiempiin mysteerisiin miehiin elämässäni.

 Olemme näkemässä hänen kanssaan varmasti vielä monta kertaa, ja on vaan niin kiva kun on taas pitkästä aikaa miesseuraa. Kuten olen monta kertaa aiemmin sanonut, miehet nyt vaan on ihania ja miesten läsnäolo on sellaista mitä vaan tunnen tarvitsevani elämääni. Nimenomaan sellaista pyyteetöntä, hyvää läsnäoloa. Ei sellaista joka vaan repii ja ottaa musta jotain, vaan tuo jotain hyvää. 

 

Mieli on ollut taas parempaan päin sen jälkeen kun helmikuussa oli vähän notkahdus ja voin ajoittain aika pahoin. Nyt tuntuu että on taas sellainen rauhallinen olotila, mikä on ihan uusi olotila verrattuna viime vuosien ahdistuksiin ja sekoiluihin. Välillä tulee jopa pilkahdus jostain tosi hyvästä, sellainen tunne että kaikki on mennyt ihan oikein. Se ei kuitenkaan pysy kuin sekunteja kerrallaan. Ehkä se joskus on vielä pysyvä?

Kun mieli on rauhallinen, tajuaa miten moneen asiaan ahdistus onkaan vaikuttanut. En osaa suhtautua juuri mihinkään isoihin kysymyksiin elämässäni enää hirveällä draamalla. Ajattelen niin paljon kepeämmin. Se on i-ha-naa. Terapiaa on nykyisellä terapeutillani enää muutama kerta jäljellä , mutta joulukuusta jatkunut intensiivinen keskustelu on jo saanut musta luultavasti ne suurimmat kipukohdat ja vuosien aikana kertyneet taakat ulos. Ne jutut mistä en ole puhunut koskaan kellekään. Tää on jo antanut niin isot eväät tulevaisuuteen. Olen ehkä ainakin hetken ilman terapiaa ja sitten katselen mikä olo on ilman sitä ja katson pitääkö terapiaa jatkaa jossain muualla. 

Yksi juttu mikä kertoo myös paremmasta olosta, on se että mokasin yhden työjutun ihan kunnolla, mutta se ei silti kaatanut maailmaani. Yleensä olisin vihannut itseäni, itkenyt ja panikoinut. Nyt lähinnä vaan ärsytti se juttu, eikä se kummemmin pilannut päivääni. Juttu oli oikeasti aika nolo ja kiusallinen, mutta olen osannut elää ihan hyvin asian kanssa. Se on mun kannaltani siistiä, sen yhden tietyn asiakkaan kannalta ehkä ei. :D

Viime viikolla istuin yhdessä kahvilassa Hakaniemessä, ja viereisessä pöydässä istui pari Putous-näyttelijää. En mitenkään salakuunnellut heidän puheitaan, mutta yhden lauseen sattumalta kuulin. "Kaikki mikä on ihanaa, täytyy tehdä heti!"  Toi jäi mieleen! Hauska ajatus. :)

Juttu jonka kanssa kamppailen on nyt eniten on että kotona työskentely on alkanut tökkimään ihan hirveästi. Ja työhakemusten kirjoittaminen, ja portfolion päivittäminen. Olen jo ainakin kolme viikkoa koittanut saada itseäni tehokkaaksi noissa asioissa, mutta se tuntuu ihan uskomattoman vaikealta. Toivon että draivi ja keskittymiskyky palaisivat pian. Haluaisin meinaan todella johonkin oikeaan kunnon oman alan työhön joka täyttäisi päiviäni vähän enemmän, haastaisi ja toisi jonkun sosiaalisen yhteisön elämääni. Kaipaan sitä todella paljon. 

 

Tää on viimeisin biisi johon olen rakastunut. Eikö ookkin ihana! Ihana tunnelma ja haikeus. 

 

 

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Vision One

No nyt mulla on taas leffavinkki. Törmäsin arvosteluun uudesta Annihilation - elokuvasta joka on poikkeuksellisesti ilmestynyt Euroopassa ainoastaan Netflixiin, eikä ole näillä näkymin tulossa elokuvateattereihin ollenkaan, vaikka se oli alun perin tarkoitus. Tää johtuu leffan tekijöiden kiistoista. Kun leffaa oltiin näytetty koeyleisöille, kritiikit oli olleet hyvin vaihtelevia ja yksi pääkommentti oli ollut, että elokuva on liian "älyllinen". Mitä helvettiä sanon minä :D tästä ilmeisesti ohjaaja oli mennyt paniikkiin ja halunnut muuttaa juonta kokonaan, mutta se saatiin onneksi estettyä.

Pakkohan tää oli siis nähdä samantien, oli pakko maksaa taas Netflix koska trailerin perusteella elokuva vaikutti niin mielenkiintoiselta. 

Ja elokuva oli todella upea. Melkein loppuun asti ahdistava ja vähän ällöttäväkin joiltain osin, pari kohtausta on suorastaan oksettavia. Alkupuoli elokuvasta lähentelee melkeinpä kauhua, mutta ei mitenkään liikaa. Kauhun elementtejä oli musta käytetty myös tosi omaperäisellä ja hienolla tavalla. Voisinpa sanoa mitä kohtauksia tarkoitan, mutta en halua spoilata liikaa. Pääosaa näyttelee Natalie Portman.

Sitten elokuvan loppupuolella on kohtaus joka kestää varmaan 15 minuuttia ilman mitään repliikkejä. Ja se on ihan huikean kaunis, ihan mielettömän taiteellinen ja vaikuttava. Mietin että juuri tätä mä odotan uusilta elokuvilta, juuri näin hienoja elokuvista tulee kun ne kehittyy. Se tuntui kuin olisin ollut Kiasmassa katsomassa jotain taidevideota. Ymmärrän että tälläiset saattaa mennä jenkkien massayleisölle yli, kun pitää käyttää jopa aivoja, mutta se on musta sääli että juuri tälläinen ei leviä ihan kaikkien katsottavaksi. Kyllä mullakin jotkut taidepläjäykset menee yli, kuten uuden Twin peaksin se yksi mustavalkoinen jakso. Se alkoi muakin vaan vituttamaan kun missään ei ollut vaan mitään järkeä :D mutta tää ei ole musta sellainen kohtaus, vaan oikeasti kaunis ja helppo tajuta.

Monilta osilta mulle tuli mieleen Lars von trierin Melankolia, mikä on yksi lempielokuvistani. Tässä on samaa hiljaisuutta ja hitautta, sellaista ettei kaikkea selitetä ääneen. Ja tässä on samalla lailla musiikki joka toimii kohtauksissa todella hyvin. 

Leffan pääajatus on että mitä tapahtuu, kun ihmisten, kasvien ja eläinten biologiaa aletaan manipuloimaan. Mitä tapahtuu kun solut pilkotaan pieniksi osiksi, mitä tapahtuu kun ihmisen fysiikka ja mieli rikotaan pikku hiljaa. Tää oli samaan aikaan ahdistavasti ja kauniisti kuvattu. Elokuvan nimi, Hävitys kuvaa juuri tätä. Miten hävitys voi olla huikean kaunista samalla kun se on pelottavaa. 

Ja tietty musta oli aivan helvetin huikeaa että kaikki pääosassa olevasta tutkimysryhmästä olivat naisia. Väkisinkin aloin miettimään, että onkohan tääkin kuitenkin vähän vituttanut niitä koeyleisöjä. Jos niistä koekatsojista suurin osa oli miehiä, ja tälläinen naistutkimusryhmä oli heille vaan liikaa? Jotenkin on vaikea uskoa että tää ei olisi yhtään ollut syynä kritiikkeihin. 

 

Mutta suosittelen tätä lämpimästi. Ei ihan mikään hyvän mielen leffa, mutta kuitenkin ajatuksia herättävä ja kaunis. Netflix vaan auki ja katsomaan!

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Vision One

Puhutaanko hetki Israelin euroviisubiisistä! En oo hetkeen tullut mistään biisistä näin hyvälle tuulelle.

Tää biisi on kaikin tavoin ihan mahtava, ja Netta ja tuo video on NIIN IHANIA, en kestä! Rakastan niin paljon sitä ettei naisen tarvitse aina olla vähäpukeinen ja seksikäs (vaikka Netta on kyllä hot as hell), vaan hän voi myös riehua ja tehdä kana-ääniä ja silti kuulostaa superhyvältä :D

Rakastan biisin kertosäkeen vähän itämaisia viboja ja kaikkia noita hulluja tanssijanaisia, biisin sanatkin on niin hauskat.

Wonder woman don't you ever forget, you're divine and he's about to regret. 

Kuten kommenteissakin sanotaan, go chicken queen! Voisin nyt jo sanoa että tää biisi ansaitsisi voittaa, niin omaperäinen ja erikoinen, todella raikas biisi verrattuna kaikkiin perinteisiin tanssibiiseihin mitä viisuissa on. Saaran Monsterskin on itsessään tosi hyvä biisi, varsinkin ollakseen Suomen vaihtoehto, mutta en yhtään usko sen pääsevän esimerkiksi top vitoseen, niin paljon muitakin hyviä vaihtoehtoja on tarjolla. Tanskallakin on sellainen musikaalimainen, supercool viikinkibiisi

Mutta muistatteko, miten viisut muuttuivat Lordin voiton jälkeen? Mun mielestä sen jälkeen viisut alettiin ottaa vakavammin ja jokainen maa alkoi lähettää mielestään oikeasti hyviä biisejä ja tanssiartistien lisäksi myös rockbändejä. Ja se on kiva juttu, ettei kisat ole ihan pelkkä läppä, vaan joka vuosi voi löytää oikeasti mielenkiintoisia uusia biisejä ja artisteja. 

Mun sydämen vei jo Israel!

 

Share
Ladataan...

Pages