Ladataan...
Vision One

Mietin usein että on oikeastaan tosi vähän biisejä jotka osuu täsmälleen omaan elämääni ja sen ongelmiin. Että jos pitäisi vaikka oma tänhetkinen tilanne kuvata jollekin biisin sanoin, ei se edes onnistuisi. Mutta sitten törmäsin Marshmellon Silence- biisiin.

 

Yeah, I'd rather be a lover than a fighter

'Cause all my life, I've been fighting
Never felt a feeling of comfort
All this time, I've been hiding
And I never had someone to call my own, oh nah
I'm so used to sharing
Love only left me alone
But I'm at one with the silence
 
: I found peace in your violence
Can't tell me there's no point in trying
I'm at one, and I've been quiet for too long :
 
I've been quiet for too long
I found peace in your violence
Can't tell me there's no point in trying
I'm at one, and I've been quiet for too long
 

I'm in need of a savior, but I'm not asking for favors
My whole life, I've felt like a burden
I think too much, and I hate it
I'm so used to being in the wrong, I'm tired of caring
 
Loving never gave me a home, so I'll sit here in the silence
I found peace in your violence
Can't tell me there's no point in trying
I'm at one, and I've been quiet for too long
 

 

 

Oon nyt pari viime viikkoa pyöritellyt aika paljon päässä sitä, että minkälainen ihminen olisin jos mulla olisi ollut vaikka pari vuotta vierelläni joku ihminen jota rakastaa. Miten paljon elämänvoimaa se olisi mulle antanut. Missä olisin sen voimalla. Tää on sellaista mitä tosiaan ei saisi miettiä koska se tekee vaan pahaa, mutta vielä en ole päässyt siitä eroon.  

Samoin ne asiat mitä on käsitellyt terapiassa saa välillä ihan pelästymään, että miten kauan oonkaan ollut puhumatta näistä kellekään. 

I'd rather be a lover than a fighter. I'm so used to sharing. I've been quite for too long. 

<3

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Vision One

Syyttömänä syntymään sattui hän

Maahan tähän pohjoiseen ja kylmään.

(kuvituksena Porvoo, koska noi puiset talot on melkein kaikkien ulkomaalaisten mielestä hyvin omalaatuisia ja eksoottisia)

Kirjoitan nyt minäkin vähän suomalaisuudesta. Eppu Normaalin Murheellisten laulujen maa kuvaa mun mielestä hienosti suomalaisuutta. Vaikka suomalaisuus on paljon muutakin, se tavoittaa jotain sellaista minkä jokainen tässä maassa nykypäivänä asunut tunnistaa. 

Minä olen hirveän ylpeä siitä että olen suomalainen. Olen iloinen että olen osa tätä sisukasta kansaa joka päätti erottautua Venäjästä ja laittoi sille vuosia sotien hanttiin, ja sen jälkeen nousi kehitysmaasta rikkauksiin. Ja olen ihan varma siitä että se on juurikin meidän kovan tahdon ja luonteen ansiota.  Viljapelloilla ja pimeissä metsissä kasvanut kansa ei jäänyt sinne pellolle ruikuttamaan vaan eteni päättäväisesti hyvinvointivaltioon asti. Nauratti kerran kun puhuttiin jotain sukulaisistamme ja kaverini sanoi osuvasti "mun isoisovanhemmat oli jotain perunanviljelijöitä, tosin niin tais olla 90% suomalaisista". Ja se on oikeasti ihan totta. Kuinka moni nyt viljelee perunaa ? Ei hirveän moni.

 Omat isovanhempani joutuivat jättämään Karjalan lapsena ja muuttamaan Itä-Suomeen ja sieltä Hämeeseen. Olen ihan päivittäin kiitollinen että mitkä mahdollisuudet olen saanut elämääni, sen ansiosta että he olivat sotan aiheuttamista traumoista huolimatta vahvoja ja pitivät perheestä huolta.  Sodan jättämä taakka on toki se mikä meillä eniten painaa, ja ollaan ihan syystä melankolisempia kuin muut pohjoismaat. Sodan jättämät traumat painaa edelleen seuraavissa sukupolvissa, mutta uskon että niistä päästään vielä eroon, viimeistään seuraavan sadan vuoden aikana!

Kaikista rakkainta Suomessa mulle on luonto. Sen huomasin Tanskassa asuessani. Kun oli ollut puoli vuotta koko ajan muualla, ja sitten palasi keskelle Suomen kesää, se kontrasti oli jäätävän suuri. Metsät oli niin paljon korkeampia ja tummempia ja täynnä havupuita, ja vesi syvänsinistä.  

Olen ylpeä myös meidän kauniista kielestämme, suomi on ehdottomasti kaunein kieli maailmassa. J.R.R Tolkien valitsi fantasiamaailmansa kauneimpien olentojen kielen esikuvaksi juuri suomen kielen. 

Varsinkin tässä biisissä se kauneus tulee musta ihanasti esiin<3

Rakastan myös suomalaista luonteenlaatua siinä, että ihmiset on täällä rehellisiä eikä lässytä turhia. En varmaan kestäisi asua vaikka jenkeissä sen hehkutuskulttuurin keskellä :D rakastan sitä että jos suomalainen sanoo että rakastaa, se myös oikeasti rakastaa.

Suomella on kyllä vielä paljon parannettavaa monessa asiassa, ja musta tuntuu että tämä nykyinen hallitus on ollut suorastaan taantumusta verrattuna meidän aiempaan historiaan. Se että koulutuksesta leikataan on musta anteeksiantamatonta, miksi kukaan ottaa pois sellaisesta mikä on selkeästi ollut meidän menestysresepti. Onneksi tämä hallitus ei ole ikuinen, ja toivottavasti jotkut saavat vielä rahoja takaisin sinne mihin ne kuuluu. 

Täällä on myös vielä paljon , paljon töitä tasa-arvon edistämisessä vaikka se miten hyvällä mallilla onkin jo verrattuna menneisyyteen. Vähemmistöillä on edelleen vähän liian tukalat oltavat, vanhuksilla voisi olla parempi vanhuus, yksinäisistä voitaisiin pitää enemmän huolta ja asunnottomat saada pois kaduilta. 

Ja vaikka luontomme on kaunis, se kyllä näkyy että suurin osa varsinkin kerrostaloista on rakennettu vasta sotien jälkeen. Se näkyy sekä kaupunkikuvassa että varsinkin pienemmissä kylissä. Ja omaan silmään uudemmat talot ei vaan ole kovin kauniita. Arkkitehtuuri on siis mielestäni selkeästi kauneuden suhteen jäljessä verrattuna muihin pohjoismaihin.  Mitä kadehdin vaikka Tanskassa on se että siellä joka ikinen pikkukyläkin on nätti. Vaikka kylässä olisi 1000 ihmistä, siellä on silti jokin ihana pieni, vanha ja kivinen keskusta, nättejä kivitaloja ja pieni kyläkauppa. Aarhus on Turun kokoinen kaupunki mutta siellä on lähes pelkästään vanhoja, korkeita punatiilisiä kerrostaloja. Turku taas on täynnä niitä 60-luvun rumia ja sieluttomia taloja.  Alla havainnekuvat!

Tämä siis näkyy koko Suomessa. Tietenkin on myös kauniita vanhoja puutaloalueita, vanhoja 20-luvun kivitaloja ja myös kerrostaloja Helsingissä , sekä vanhoja kirkkoja ja niin edelleen. Mutta suurimmalta osin kaupunkikuva on vähän kolkkoa.

Ja henk.koht inhokkini on tietenkin Sääntö-Suomi, se että mun täytyy lähteä keskellä lämpimintä kesäiltaa terassilta kymmenen aikaan sisätiloihin. Ja että festareilla täytyy juoda viiniä karsinoissa. :D siinä suhteessa me voitaisiin jo mennä muita eurooppalaisia ja vapaampaa elämäntapaa kohti. 

Mutta kaikenkaikkiaan olen iloinen että olen täältä kotoisin ja että olen saanut tältä maalta kaiken sen mitä olen voinut vaan tarvita. Haluan antaa sen vielä moninkertaisesti takaisin. Mulla on suuri luotto tulevaisuuden suhteen, siihen mitä me saadaan vielä täällä aikaan!

Tässä vielä hienoimmat suomalaiset biisit mitkä tiedän:

<3<3<3

Ja loppuun vielä huumoripläjäys!

Studio julmahuvia ei tarvii edes kuvailla mitenkään, ja mä RAKASTAN tuota Markusta , ja tää itsenäisyyspäivän video oli musta aivan täydellinen :D "jääräpäinen suomalainen on väkisin luonut tämän maan"  "suomalainen haluaa olla mettäläinen" no niiinpä!

 

Tämä pieruperseen kuva tiivisti myös jotain todella olennaista :)

Share
Ladataan...

Ladataan...
Vision One

Viimeisen viikon aikana on tapahtunut vaikka mitä outoa. 

Ensin ilmoitettiin että Johnny Depp tulee bändinsä kanssa ensi kesänä suomeen. Hänen livenä näkeminen on ainakin 15 vuoden aikaisten unelmieni täyttymys. Mm. tää postaus varmaan avaa asiaa. Vaikka en nykyään pidäkään häntä kaikista parhaana näyttelijänä, hän on kuitenkin tehnyt niin monta mua ja mun elämääni suuresti koskettavaa elokuvaa että hänen livenä näkemisensä tulee olemaan vaan todella vaikuttavaa. Muistan kun joskus 12-vuotiaana ajattelin että voi kun näyttelijät tekisi sellaisia kiertueita kuin rokkarit että heitä pääsisi joskus näkemään. No nyt se tapahtuu, oi 12-vuotias minä. Aina kannattaa unelmoida!

Sitten tuli ilmoitus että Bruce Dickinson tulee ensi viikolla Akateemiseen kirjoittamaan nimmareita elämänkertaansa. Tääkin on musta ihan täysin absurdia. Iron maiden on huikea (olen jonottanut kerran 12 tuntia yön yli heidän keikalleen Olympiastadionin edessä asfaltilla nukkuen), mutta Brucen ihailu on mulle myös ihan asia erikseen. Hän on ollut suurimpia idoleitani teiniaikana. Hän on vaan niin HITON KOVIS jos saan kuvata kahdella sanalla :D Ihan mieletön lavaenergia ja karisma, ja se hillittömän upea , vahva ääni. Hän on myös lentokoneen kapteeni ja miekkailija. Ja vaan siis ihan huikea ihminen. En kestä.

Mm. tätä biisiä kuunneltiin ensirakkauteni kanssa joskus 10 vuotta sitten pimeässä huoneessa hänen sängyllään maaten. Nyt mä meen tohon tutuista tutuimpaan kirjakauppaan laulajaa näkemään. Elämä on hassua.

Ja tästä biisistä rakastuin sekä Bruceen että Iron maideniin kertaheitolla.  

Ja sitten, koska nää kaksi  ylläolevaa juttua ei vielä riittäneet, niin kaikista isoimpana asiana... Huomasin tänään ihan yllättäen että Patti Smith on keikalla Roomassa juuri silloin kun me vietetään siellä viisi päivää. Keikkapaikka on ihan lähellä hotelliamme. Kun huomasin keikan sivut, sydämeni hyppäsi kurkkuun ja klikkasin tärisevin käsin lippuja. Niitä oli enään 20 jäljellä. Sain silti jollain ihmeellä paikat permannolta. Sinä 5 minuutin aikana kun varasin liput, näkyi vain jotain tietoja kuten "30 ihmistä katselee näitä lippuja juuri nyt" . 

Ja sitten varaus oli vahvistettu. Itkin, hypin ja huusin. Tää on jo ihan liikaa! En oikeasti osaa edes reagoida asiaan vieläkään. Mulla on vieläkin shokin aiheuttama päänsärky ja hymyilen vaan typeränä :D mulla ei ole nyt enää voimia aloittaa paasausta siitä miten paljon rakastan Patti Smithia ja miten iso juttu oli nähdä hänet viime vuonna Ruisrockissa ja miten en olis koskaan uskaltanut edes unelmoida että näkisin hänet vielä uudestaan, mutta näissä postauksissa asiasta on lisää: Patti Smithin aiheuttama sydänkohtausElämäni ihanin viikonloppu, Patti Smithin aiheuttama lovi sydämessä.

Miten nää kaikki jutut tapahtuikin nyt kerralla? Mun isoimmat idolit! En oo osannut edes ajatella että olis mahdollista joskus nähdä heidät kaikki. Oon sanaton. 

Tässä Patti esiintyy ihan kasuaalisti Johnny Deppin ja Eddie Vedderin kanssa. Ihan peruskeikka ja silleen. Biisin nimen haluan tatuoida ihooni heti kun on rahaa, niin paljon sitä rakastan.

 

 

Share

Pages