Ladataan...
What else is there?

     Tanskan kieli on mun mielestä suomea lukuunottamatta paras kieli maailmassa, mutta olen tullut tulokseen että ruotsin kieli saattaa olla kuitenkin kauniimpi musiikissa, Tai sitten se johtuu siitä että tietämäni ruotsinkieliset bändit on parempia. Kentin laulajan uskomattoman kauniin lauluäänen lisäksi rakastan Thåströmiä. Olen aivan hulluna tuollaiseen riikinruotsiin, ja sitten kun siihen yhdistetään maailman ihanin rouhea ruotsalaismiehen ääni, olen sulaa vahaa. Kuunnelkaa nyt tota. Uaaaaaaa.  (Tähän postaukseen ei jostain syystä tule ilmatilaa näiden youtubevideoiden välille vaikka sitä tekstissä teinkin, näyttää nyt vähän typerältä tämä ahtaus!)                                      Mulla on muutenkin joku heikko kohta vähän vanhempiin miehiin, mulle ei luultavasti olis mitään ongelmaa ottaa vaikka nelikymppistä miestä jos se olis tälläinen todella komea ja karismaattinen. Jotkut kaverit jakaa tän mun kanssa, jotkut taas ei.. Juuri vähän aikaa sitten osoitin kaverille jotain perheenisää H&M:llä ja sanoin että kato tota, hitto miten komea. Kaverini oli ihan järkyttynyt "Sillä on lapsia!!! Sillä on harmaita hiuksia!!"  Mulle noi asiat on epärelevantteja :D                                                  

Mutta joo nyt eksyin aiheesta. Voisin mennä naimisiin ihan vaan tuon äänen kanssa. Voisin luultavasti kuunnella tuota laulajaa luettelemassa puhelinluetteloa ja olisin silti ihan ekstaasissa. 

Jag klipper ut alla stjärnor från himlens pappersvalv
och lägger dem i en liten blå ask.

Ohh.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
What else is there?

Yksi jokirannassa asumisen ihanuuksista on .... No, joki! Ja ihan vähän matkan päässä meri. Turun vierassatama ja nämä ihanat laivat ja laituri on mun kämpästä noin 500 metrin päässä. Lenkille lähden aina tähän suuntaan ja juoksen joen vierustoja. 

Erityisesti viimeisen viikon aikana alue on herännyt eloon. Tänään oli avautunut pari rantaravintolaa ja jokeen on tuotu sinertävät paalut joihin voi parkkeerata veneensä. Kuvat eivät valitettavasti tee paikalle paljoakaan oikeutta! Tuolla Suomen joutsenen vieressä on ihanat veteen vievät rappuset joilla oon istunut monena iltana kuuntelemassa musiikkia ja katsomassa auringonlaskua. Sitä odotellessa kun on niin lämmintä ettei kylmä aja pois :) voi ihanuutta. Odotan myös pussikaljoja ja piknikkejä laitureilla.

Turussa ja varsinkin täällä satamassa mulla vaan on sellainen jännä fiilis mitä ei saavuta missään muualla Suomessa. Sellainen että olen vähän niinkuin maailman reunalla, meren äärellä. Vähän kuin maailmalta piilossa? Tunnetta on äärimmäisen vaikeaa selittää :D mutta tosi hyvä tunne se on. Olisipa aina mahdollisuus asua juuri täälläpäin Suomea, eikä tarvitsisi ikinä muuttaa esimerkiksi töiden perässä Helsinkiin.

Tuo siistin näköinen höyryä tupruttava laiva, Tavi, on ollut paikoillaan koko talven ja ilmeisesti juuri tänään se lähti kesän viettoon. Laiva oli täynnä Veikka Gustafssonin näköisiä retkimiehiä, kannella oli myös kumivene ja kameroita. Seikkailu näköjään edessä!

Kävin myös UFFissa ja löysin tämän överisiistin farkkumekon. Harmi että löysin myös maailman ihanimmat kengät, niin ei ollut enää varaa tähän.  UFF on niin harmittavan kallis second-hand kaupaksi... Katsotaan jos olis vielä jäljellä parin viikon päästä kun on palkkapäivä, olis niin ihanan rento kesään :)

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
What else is there?

 

(Kuva edustaa punavihreää kuplaa)

 

Okei okei. En halua edistää vihapuhetta mihinkään suuntaan, ja sanoin liian ilkeästi kun sanoin että kaikki isoja puolueita äänestävät on juntteja. Se vaan on oikeasti itselleni vaikeaa nähdä mikä noissa puolueissa viehättää, vaikka olen yrittänyt katsoa asiaa monelta kantilta. Kyllä jokaisella on oikeus äänestää sitä vaihtoehtoa mikä itsestä tuntuu hyvältä. Haluaisin nyt lähinnä tietää lisää ja tarkemmin esimerkiksi perussuomalaisten kannattajien mielipiteitä, tarkkaan ja pitkästi perusteltuina.

Krista Kososen sanomiset sai aikaan taas yhden vastakkainasetteluaallon, että on olemassa eliitti ja muu suomi. Yllättäen Perussuomalaiset loivat tämänkin ajattelutavan. Krista vaan pohti tekstissään ääneen, että elää ehkä kuplassa. Siihen vastasi perussuomalaisnuorten puheenjohtaja, että tajuatko että elät kuplassa. Öö mitä.

Siitä olen samaa mieltä, että hipit, "avoimin mielin" maailmaan suhtautuvat maailmanparantajat juuri tuomitsevat ympärillä olijoitaan eniten. Olen törmännyt tähän asiaan usein tuttavapiirissäni ja miettinyt asiaa jo kauan ennen vaaleja. Itsekin pidän itseäni hippisieluisena, mutta näiden ihmisten seurassa olen tuntenut että en ole mitään, kun en pukeudu pelkkiin luonnonkuituihin ja ole vegaani. Tälläiseen porukkaan en missään nimessä halua kuulua.

Lupaan tästä lähtien olevani avoimempi muille mielipiteille kuin omani!

Li Andersson tarttui keskusteluun tietenkin heti, ja fiksulla tavalla. Jaan osan hänen tilapäivityksestään tähänkin:

"Politiikassa ei ole kyse vain niistä päätöksistä ja ratkaisuista mitä eduskunnassa ja valtuustoissa tehdään vaan myös niistä ajatuksentavoista, kysymyksenasetteluista ja käsityksistä jotka muovaavat koko meidän yhteiskunnallista keskustelua ja ajattelutapoja. Jyrkkenevien asenteiden ja rasismin vähentäminen ei siksi tapahdu yön yli, vaan näiden asetelmien muuttaminen on pitkäaikainen ja paljon työtä vaativa projekti. Siinä meillä on jokaisella rooli, jossa kuplissa olemisen sijaan tulee suhtautua vakavuudella ihmisten eri todellisuuksiin ja ongelmiin, antamatta tuumaakaan periksi rasismille."

Share
Ladataan...

Ladataan...
What else is there?

Noniin, tulihan se mullekin yllätyksenä että vaalitulos olis NÄIN huono kaikin puolin. Mietin usein Suomesta että tää osaa olla vaikka miten ihana maa, mutta ainakin 70% kaikista kansalaisista tuntuu olevan pelkkiä metsästä revittyjä juntteja.

Tää vaalitulos vaan todisti sen. Niinkuin Krista Kosonenkin sanoi, minäkin taidan elää jossain kulttuuri- ja sivistyskuplassa josta ei aina ihan tajua miten paljon niitä muunlaisia tyyppejä tässä maassa onkaan. Ympärillä kaikki on niin fiksuja että tuudittautuu uskoon siitä että kaikki menee vielä juuri niin miten me halutaan. 

Ensinnäkin, kuka ihme haluaa äänestää kokoomusta  viime vaalikauden jälkeen? Kuka on sitä mieltä että he onnistuivat tehtävässään, kun työttömien määrä lisääntyi 40 prosentilla? Haluaisko joku kertoa mulle? Mua inhottaa että jokin puolue on niin brändätty kuin mitä kokoomus on, että ihmiset ajattelevat olevansa jotenkin menestyjiä ja voittajien puolella äänestäessään heitä. Puolue saa sössiä mitä vaan, mutta mitä väliä kun oot hei osa Stubbin joukkuetta!! 

https://www.youtube.com/watch?v=x_Eg7OZEcXk

Stubbiakaan vastaan mulla ei ollut mitään ennen kuin näin tämän. Tästä olin syvästi järkyttynyt. KOSKA PERINNE!!!!!111 

Ja perussuomalaisten kannattajat, miten ne oikein luulevat että persut tekee asiat mitenkään erilailla kuin kokoomus? Siis miten heidän talouspolitiikkansa eroaa kokkareista? Tai koko puolue muutenkaan, muutenkuin että he ovat lisäksi rasisteja? Toisaalta näin hyvän twiitin siitä, että ainakin nyt loppui persujen peräpenkiltä huutelu. Että näyttäkääs nyt sitten miten tää maa menee parempaan suuntaan kun te sen kerran niin hyvin näytätte tietävän.

Ja keskustan kannattajat..... Mitä niin erilaista tässäkin puolueessa muka nähdään? En voi ymmärtää. Mukamas jollain tavalla inhimillisempi puolue, ja samat leikkaukset on vaaliohjelmassa kuitenkin.

Koska velan ottaminenhan olis aivan kamalaa. Mieluummin muututaan Kreikaksi, kun otetaan velkaa.

Olihan vaaleissa valonpilkkujakin, kuten Li:n 15 000 ääntä! Paikka oli hänelle niin ansaittu. Ja 26-vuotias Hanna Sarkkinen Oulusta! On niitä hyviäkin ihmisiä jossain. Ja tietty vihreidenkin puolesta olen iloinen, aika upeat viis uutta paikkaa. Olisin mieluummin silti suonut ne vasemmistolle. Vihreiden voitto tuli vähän puskista, kun en ole törmännyt heidän vaalikampanjaansa yhtään missään. Mutta jokainen heidän paikkansa on tietty parempi kuin yksikään persunaama. Voi olla että vasemmisto tarvitsisi enemmän näkyviä ja vakuuttavia naamoja, niin osa Li:n äänistä olis voinut jakautua myös jollekin toiselle vasurille.  Toivon tosissani että ensi vaalit menevät puolueella paremmin. 

Oon suoraan sanottuna hyvin huolissani Suomen tilanteesta, varsinkin taloudellisesti. Jos viimiset vuodet ollaan menty pelkkää takapakkia, onko maalla varaa mennä samaan suuntaan vielä toiset neljä vuotta? Mitä meille vielä käy? Ja milloin oikeistopuolueiden kannattajat uskovat ettei heidän Sipilänsä ja Teuvo Hakkaraiset tee meidän maalle yhtään mitään hyvää? Miten kantapään kautta se pitää oppia?

 Uskon että nykyiset vanhat ikäluokat häviävät vielä Suomesta sukupuuttoon jonain vuonna, ja liberaalit arvot tulevat voittamaan. Toivon vain että siihen ei menisi 50 vuotta, ja ettei odotus romahduttaisi meitä täysin. 

Tuntuu jotenkin siltä että ihmiset eivät ota asioista yhtään mitään selvää, vaan äänestävät sitä mitä viimeiset 20 vuotta ovat äänestäneet, niitä naamoja mitä media pyörittää ja keitä haastatellaan tv:ssä. Tuntuu että vaaliohjelmia ei edes lueta. Erilaisia puheenvuoroja ei lueta, riittää että joku Teuvo sanoo jotain terävää ja siinä se on se valinta äänestyskopissa sitten. 

Aaaaargh. Saatan kommentoida asiaan vielä jotakin. Nyt tuntuu että aivot alkaa olla tyhjät tästä purkauksesta. :D Nyt aion rentoutua pitkän päivän jälkeen ja katsoa Game of Thronesin, mutta suosittelen teitä hyvin lämpimästi lukemaan seuraavan tekstin:

http://heikkipatomki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/193640-taloudellisen-tyhmyyden-politiikka-voitti 

Voimia teille kaikille joista tuntuu myös että Suomen kansalaisena eläminen käy päivä päivältä vaikeammaksi.

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
What else is there?

Viime viikolla oli maailman isoimmat design-messut, Ventura Lambrate 2015 Milanossa. Instagramini on floodautunut aiheesta täysin. Olin viime syksynä aloittelemassa Tanskan luokkani kanssa Milano-projektia ja suunnittelin myös muutaman tuotteen messuille, vaikka itse en mukaan päässytkään lähtemään Suomeen paluun takia. 

http://www.via.dk/kampagner/milan/press-furniture

Tästä linkistä löytyy kaikki kouluni messuille lähettämät tuotteet.  Miten hienoja ne on! Yhteensä seitsemän luokkalaiseni tuotteet pääsivät mukaan. 

Kaikista tuotteista lempparini ovat nämä:

Luokkalaiseni Julie Carlin musta säilytyspöytä Move Me on aivan ihana. Sisältä se on ontto ja päällä olevan pyöreän reiän peittona on tuo korkkinen kansi. Olen yhä viehättyneempi kokonaan mustista huonekaluista. Terveisin gootti. Pöydän minimalistiset suorat linjat on myös kauniit.

Michael Daae Christensenin Plant it - kukkapöydät ovat kanssa suloisia. Suunnittelin itsekin viherkasvatukseen liittyviä tuotteita, mutta mitään näin käytännöllistä ei tullut mieleen. Tuskailen kotonani tilanpuutteen ja viherkasvieni kanssa, ja tässä olis kivasti esimerkiksi yöpöytä ja kukkateline samassa. Ihana idea. Silmää miellyttää kanssa nuo Michaelin tuotteille ominaiset näkyvät puuliitokset ja irrotettavat osat. Samaan pyrin aina omissakin tuotteissani. 

Karen Ascanius Lundmark Jacobsenin  (myös luokkalaiseni, eiks ookki komea nimi ? Vaan kolme sukunimeä :D) Weave Chair on jotenkin kiva piristysruiske muiden super tanskalaistyylisten ja minimalististen tuotteiden keskellä. Kiva sähkönsininen väri! Instagramin perusteella ymmärsin että nuo kankaanpalat voi itse asetella niin miten haluaa ja jokainen tuoli on erilainen. Cool!

Miksi tuossa Lilyn valikossa ei muuten ole designkategoriaa? Helpottais kummasti ihmisiä löytämään designjuttuja :) 

Share
Ladataan...

Ladataan...
What else is there?

Niin, nyt kaikki krapulaiset nousette sieltä sängyn pohjalta ja kipitätte vaaliuurnille, jookos!

Itseänikin tässä väsyttää , mutta en jättäisi äänestystä mistään hinnasta välistä. 

Olen ollut hyvin iloinen seuratessani lähipiirini vaali-intoa. Tuntuu että moni sellainen joka ei ole koskaan puhunut politiikasta on nyt päättänyt että minähän jumalauta äänestän jotain nuorta naista. Koska niitä sinne setien keskelle tarvitaan. NIINPÄ. 

Oma valintani on vasemmistoliitto, koska se on ainoa puolue joka on ymmärtänyt ettei leikkauksilla paranneta tätä työttömyystilannetta, vaan että nyt normaalissa hyvinvointiyhteiskunnassa olisi aika elvyttää. On ihan hullua mikä propaganda Suomessa onkaan saanut kaikille iskettyä saman ajatuksen päähän siitä, että vain leikkaamalla voidaan päästä tästä eteenpäin. Ei siinä ole mitään logiikkaa. 

Ote Paavo Arhinmäen blogista:

"Leikkaukset palveluihin ja perusturvaan hyydyttävät talouskasvua entisestään. Se olisi Kreikan tie. Kreikassa on tehty massiivisia leikkauksia ja maan velkasuhde on vain jatkanut entistä nopeampaa kasvua. Kun ihmiset ovat työttöminä ja kestävää talouskasvua ei ole, talous heikkenee leikkauksista huolimatta – tai pikemminkin juuri niiden takia."

Toiseksi siksi, koska olen todella Nato-vastainen. Kolmanneksi, koska ympäristöpolitiikka. Siinä ne vasemmiston päälinjat ovatkin. 

Ja koska Turussa on niin mahtava ehdokas kuin Li Andersson, joka vetää puheenvuoroillaan maton kaikkien setien jalkojen alta. 

Robert Mapplethorpen sanoin. On tietty täysin mahdollista että persut ja kokoomus saa taas miljoona lisäpaikkaa, mutta ei sen takia kannata koskaan luovuttaa ja heittää pyyhettä kehään. Olen ihan varma että jos kaikki suomalaiset äänestäisivät, suurin osa niistä äänistä menisi vasemmistolle ja vihreille.

// Edit. Menin muuten huvikseni katsomaan Wikipediasta Tanskan poliittisen tilanteen, ja TOTTAKAI Venstre parti eli vasemmisto on isoin puolue, 47 paikkaa. Toisena Sosiaalidemokraatit, 44 paikkaa. Alan jo väsymään maan täydellisyyteen. :D 

Share
Ladataan...

Pages