Ladataan...
What else is there?

Jep, tämä oli minun viikkoni. Elämä vaan päätti ottaa jonkun "haista paska onnesi kanssa" -asenteen. Tänään tuli kyllä myös hyvä olo parista asiasta.

Lähdin aamulla rättiväsyneenä koululle kun oli vielä pimeää. Alimmassa kerroksessa rapussani on perhepäiväkoti, ja hoitotäti oli juuri pukemassa pientä poikaa käytävässä. Poika itki eikä olisi millään halunnut pukea. Tervehdin tätiä ja hän takaisin. "Hej" "Hej hej".  Poika koki myös velvollisuudekseen tervehtiä, mutta koska hän myös itki samaan aikaan, tuloksena oli maailman sydäntä särkevin ja lohduttomin "Hej hej" minkä olen ikinä kuullut.  Mua nauratti koko koulumatkan. Tajusin että on tämä maailma aika kiva paikka jos tuollainen asia pystyy saada hymyn aikaiseksi.

Koulussa oli superrankkaa koska sain odotella esitelmävuoroani kuusi tuntia. Koko se aika siis sydämentykytystä ja levottomuutta, lisäksi nälkää ja univajetta. Olin tyytyväinen työhöni vaikka tiesin etten ollut valmistanut sitä ihan puusepän taitojen mukaisesti, lopputulos näytti kuitenkin hyvältä. Pistän kuvia myöhemmin. Opettaja sanoi ensin että "Yeah I kind of like it." Ja toi on mulle jo siis iso voitto tän opettajan kohdalla. Sitten hän sanoi vielä että "The more I look at it, the better it looks." Tossa vaiheessa olisin voinut jo heittää voltteja! 

Tuntui ihanalta laittaa valmis työ esille koulun käytävälle muiden kanssa. Vaikka elämä onkin kuinka sekaisin, käsillä tekeminen ja luovat työt ovat parasta terapiaa.  Olen iloinen myös siitä, että mulla on täällä ihmisiä joiden kanssa yhdessäolo on pelkkää nauramista, se on toinen parhaista terapiamuodoista.

 

Pahoittelen että tää blogi on nyt tälläistä vuodatuspäiväkirjaa mutta luovuus ei juuri riitä muuhun. Kyllä tämä tästä vielä inspiroivammaksi muuttuu :)

Share
Ladataan...

Ladataan...
What else is there?

Pään sisällä nimittäin.

Istuin eilen huoneeni lattialla ja itkin varmaan kaksi tuntia putkeen. Se ei mun kohalla tarkoita mitään vakavaa tai traagista, vaan kertoo lähinnä siitä miten paljon ajatukset ovat yhtäkkiä lähteneet liikkumaan. Mulle itkeminen on tapa ajatella ja käsitellä asioita.

Varsinkin tämän jutun lukeminen sai kyynelkanavat aukemaan. Viimeiset lauseet riipaisee tosi syvältä. Musta on tuntunut siltä, etten tällä hetkellä jaksa omaa luonnettani, loputonta sosiaalista taitamattomuutta ja hitautta ihmisten kanssa. Maailma on tehty ekstroverteille ja kaikki olisi niin paljon helpompaa jos osaisin heidän sosiaaliset taitonsa. Tuntuu että nyt en vain jaksa itseäni, olen aina vaan niin kömpelö tutustumaan muihin. Jutun lukeminen sai pelkäämään, että olen oikeasti aina jonkun maskin takana, ja olen niin täynnä sitä.

"Mitä tekisit jos et pelkäisi, kertoisitko ettei olekaan olemassa sitä, minkä alle olet jo piiloon hautautunut?"

"Mitä tapahtuisi jos et enää pelkäisi olla oma itsesi, naamioitta, valheitta, tekohymyittä, suorituksitta?"

Olen ajatellut että olen aina oma itseni. Nyt olen tajunnut ettei se pidä paikkaansa. Olen aina niin varautunut. En osaa alkaa selittää uudelle ihmiselle mitään mitä en ole punninnut päässäni ensin 10 kertaa. Se on aika raskasta.

En myöskään jaksa katsoa itseäni niin kriittisesti, enkä sitä että olen itseäni kohtaan niin ankara. En anna mokia helposti itselleni anteeksi.

 

Tiedän että tän on saanut aikaan nimenomaan tämä uusi ympäristö. Kotona turvallisuuskehdossa en olisi koskaan tajunnut tätä kaikkea. Tämä on siis hyvä asia, mutta olo ei ole kyllä mitenkään hehkeä. Luonteen vaikeudet tulee vastaan yhtäkkiä niin 100 km/h.

Siis tuntuu kirjaimellisesti siltä, että jos sisälläni olisi meri, se näyttäisi nyt tältä:
 

 

En osaa oikein muuten kuvailla oloa.

Tuntuu että elämä on nyt vaan liian iso mulle ymmärrettäväksi. 

Tämä on yksi rauhoittavimmista biiseistä mitä olen koskaan kuullut, joten se sopii täydellisesti tähän olotilaan.

Ei tässä muuten mitään, tällä viikolla on ollut kivaa olla verstaassa ja rakentaa tuolia. Kerron siitä lisää myöhemmin! Periaatteessa kaikki on hyvin mutta pää ei vaan ota rauhoittuakseen.

 

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
What else is there?

Tämä blogi on sekoitus Muslaa ja Suvi sur le Vifiä, ja keskittyy pääasiassa ruokakuviin. Minä en tämän takia innostu kummemmin kokkailemaan, mutta jos haluaa ihan vaan visuaalisen retken niin tässä se on! Sielu lepää.

http://http://call-me-cupcake.blogspot.dk

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
What else is there?

Tämä oli mun mielestä todella kiva haaste toimitukselta. Nää seuraavat on elämänmittaisia unelmia joille ei ole mitään tiettyä ajankohtaa. Toivon että elän pitkään jotta kaikki kerkeää toteutua. Älä jumala pliis heitä mua bussin alle liian nuorena, jooko. 

 

Minä aion elämäni aikana:

 

Perustaa oman yrityksen

Tein sen sitten Suomessa tai Tanskassa, tää on pakollinen. Mielellään yhden tai parin hyvän kollegan kanssa. Näen tän parhaana väylänä toteuttaa itseäni , en ole ikinä fanittanut auktoriteetteja enkä haluaisi että joku päättää designnäkemykseni puolestani ja kertoo mulle mitä työssä pitää ilmaista. Haluan tehdä sen itse itse itse. Haluan istua itse tai kollegan kanssa sisustamassamme toimistossa jonne ystävät ja vaikka koirat voi tulla vapaasti hengailemaan. Ei jäykkiä työtunteja tai paperipinoja mulle kiitos. :)

 

 Matkustaa Uuteen Seelantiin

Kyllä tää unelma vaan on toteutettava lentokoneahdistuksesta riippumatta. Ne vuoret on vaan nähtävä. Oon puhunut tästä jo niin kauan.

 

 Olla äiti

Tää ei oo todellakaan mitään ajankohtaista, mutta tiedän silti että haluan joskus elää erilaista elämää kuin nyt parikymppisenä. Luulen että jossain vaiheessa väsyy olemaan oman elämänsä keskipiste ja on aika ihanaa tehdä kaikki vaan toista varten. Pelkään synnytystä joten tuskin tulen hankkimaan mitään lapsikatrasta. Uskon että mulla olis paljon annettavaa äitinä ja osaan sopeutua hyvin muuttuviin elämäntilanteisiin. Poika olisi Einar, Alvar tai Hugo, tyttöjen nimistä en oikein tiedä. Ehkä Inga. 

 

Oppia Tanskan kielen

Oi ihana iloinen kieli! Kieli tekee mut vaan edelleen ihan loputtoman iloiseksi ja siinä on jotain sanoinkuvaamattoman kiehtovaa. Kuulin lauantaina taas uuden ihmisen puhetta ja en voinut muuta kuin hymyillä, miten hän lausui esimerkiksi kaupungin Odense. Jotenkin "U-ense." Kun tulin tänne lentokoneella, konetta oli odottamassa myös kaksi ilmeisesti suomentanskalaista pikkupoikaa jotka väänsivät kieltä sujuvasti. Siinä suomenkielisessä ympäristössä tajusin taas miten ihanalta kieli osaakaan kuulostaa. Kyllä, tämän haluan oppia. Ja päästä tähän maahan kunnolla sisälle. Tämän haluaisin toteutuvan jo vuoden sisällä. 

 

Oppia lukemaan vähintään yhden kirjan kuussa

Luen ihan säälittävän vähän. Multa kysyttiin yksi päivä, mikä on kaikkien aikojen lempikirjani. Mulla ei ollut mitään hajua. Ihan hirveää. En ikinä kirjastossa ollessani tiedä yhtään mitä siellä pitäisi tehdä. Olen myös yrittänyt lukea muiden suositteluja mutta monet klassikkokirjatkaan eivät ole mua innostaneet. Esim Juha Itkosen "Anna minua rakastaa enemmän", mikä on vähän kaikkialla kehuttu ja ylistetty, oli mun mielestä ärsyttävä ja luin sitä ehkä kolme kappaletta. En tiedä miten tän harrastuksen sais sujumaan mutta toivoisin että jonain päivänä. :)

 

Juosta 10 km

En ole ikinä ollut hyvä juoksemaan, koko elämäni olen jaksanut juosta ehkä kilometrin kerrallaan ja sitten olen aivan kuollut. Tuntuu että mun kroppa ei ole mitenkään tehty juoksemiseen. Siksi haluankin olla parempi siinä. Tämän syksyn juoksutavoite mulle on 5 km ja ensi kesään mennessä 10 km. En muuten ymmärrä miksi ihmiset treenaa niin paljon juoksumatoilla, eihän sillä juokseminen ole mitenkään sama asia kuin luonnossa.  

 

 Olla parisuhteessa

Kai tää on ihan hyvä tavoite myös :D Yksin voi ihan hyvin elää, mutta. MUTTA. Kyllä me ollaan tänne luotu toisiamme varten, toisen kanssa asioiden jakaminen voittaa aina yksinäisyyden.

 

 Olla läheisille se ihminen kenet he tarvitsevat

A.k.a hyvä ystävä, tytär, täti, puoliso, työkaveri. Sellainen ihminen joka auttaa muita eteenpäin ja helpottaa heidän elämäänsä.

 

Järjestää taidenäyttelyn

Tän toteutumiseen voi mennä aika kauan aikaa, mutta koen että mun vaan täytyy toteuttaa se. Piirrän ja maalaan nykyisin aivan liian vähän, tuskin ollenkaan. Tää olis vaan niin ihanaa ja täysin mahdollinen asia kunhan vaan maalaisin tarpeeksi!

 

Asua vanhassa talossa

Jossa on mielellään puutarha. Kivi - ja puutalot käy, jopa ehkä kerrostalo jos siinä on kunnon sisäpiha. Joka tapauksessa puulattiat on pakolliset. Vino ja vetoisa talo ei haittaa. Kunhan siinä on tunnelmaa. Modernit asiat eivät ole mua varten!

Semmoista tänään nih. Olen kuullut että muistutan muumeista eniten Tuutikkia, siksi tämä kuva :)

// + 1  Myöhempi lisäys: 

Hankkia hevosen

Nyt alkoi ärsyttämään että tää jäi listasta pois, mun piti ehdottomasti laittaa tää siihen alunperin. Rakastan hevosia, olen aina rakastanut. Koska en ole koskaan omistanut autoa ja hevostallit on kaukana kaupungista ja rahaakaan ei ole ollut mitenkään liikaa, en ole ratsastanut nyt neljään vuoteen. En oikein itsekään usko sitä, koska tätä taukoa ennen ratsastin pikkutytöstä saakka säännöllisesti melkein viikottain 15 vuotta. Yksi iso unelma olisi omistaa ihan oma polle. Se vaatii tietty tosi hyvän rahatilanteen koska varsinkin eläinlääkäri on aina melkoinen rahareikä enkä usko että pärjäisin hoitamisessa ilman että palkkaisin toista hoitajaa. Osaomistus vois olla kiva juttu. Joka tapauksessa tää on unelmani. Mikään ei ole ihanampi tunne kuin hevosen kanssa metsässä kävely!

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
What else is there?

Joku kumma on kalvanut mieltä tänäänkin. Olen tajuamassa miten raskasta täältä lähtö tulee olemaan henkisesti. Täysin samaa stressasin Turusta lähtiessä ja melkein itketti kun piti ilmoittaa muutosta väestöliittoon.  Ei se nyt niin kamalaa ollutkaan tänne asettua. Mutta kohta pitää taas lähteä.

Ensi vuosi tulee tosiaan muuttamaan elämässäni kaiken. Se vähän kammottaa. Uskon että elämä vie sinne mihin sen kuuluukin viedä, mutta mun tapauksessani raivoisilta tunnemyrskyiltä ei voi välttyä. Olen loputtoman nostalginen ja kiinnyn ihan kaikkiin paikkoihin ja ihmisiin ja muistoihin. Mulle on vaikeaa tajuta että asioita pitää jättää säännöllisesti, lopullisesti menneisyyteen. 

Turussa olen saanut hetken hengähtää ilman että tarvitsee kokoajan luoda suunnitelmia eteenpäin, mutta nyt se on taas edessä. Olisi ihanaa olla vaan sellaisessa tilanteessa että okei minä olen tässä, niin kauan kuin huvittaa, sekä asunnon että koulun tai työn osalta. Ihan kamalasti uusia alkuja en enää jaksaisi. Se on nyt vaan toistaiseksi välttämätöntä.

Haluaisin nyt vaan suoraan jäädä rakentamaan elämääni tänne, mutta samaan aikaan on ikävä äitiä. Ihan hassua. Itkin muumijaksolle, jossa muumipeikko menee taikurinhattuun ja muuttuu oudoksi olennoksi. Muut ovat vihaisia ja sanovat häntä rumaksi, mutta muumimamma tunnistaa hänet heti. "Tämä on minun oma muumilapseni". Sydän särkyi.

Oon siis tunnemyrskyillyt tässä ihan kunnolla. Niinhän mä aina, mutta nämä viime päivät se on ollut ihan jäätävää. Tuntuu että nyt viimeistään kesän aikana ladatut aurinkoenergiavarastot ovat loppuneet. Se taitaa vaikuttaa mielialaan eniten. Pitäisi vaan luottaa että tiettyihin asioihin voi vaikuttaa ja tiettyihin ei. 

https://www.youtube.com/watch?v=Pbx6_Lino7M

Tämä biisi on vähän rauhoittanut.

Paula Vesala – Miten ja miksi

Ja tämä. Paula on ollut selkeästi taitavin Vain elämää - artisteista, jokainen hänen esityksensä on ollut täydellinen. Tämä esitys meni taas luihin ja ytimiin. Jostain syystä tääkin vaan itkettää kun se on niin kaunis.

 

Muumit tietää kyllä aina kaiken paremmin.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
What else is there?

 Niinkuin Tero Kartastenpääkin kirjoitti kolumnissaan, sunnuntaissa on aina jotain kummaa melankoliaa, ihan sama mitä silloin tekee. Vaikka näkisi kavereitaan brunssilla, olo on silti hieman synkkä. Lauantai on toivoa täynnä mutta sunnuntai on aina jollain tavalla masentava. Jopa auringonpaiste näyttää surulliselta. Outoa.

Jos teiltä tuntuu samalta, niin tässä on vähän naurun aihetta! En keksi näille videoille mitään yläotsikkoa, kaikki ei kuitenkaan ole stand-upia. Sketsivideot? Huumorivideot? Tälläiset uudet sanat ei oikein vielä rullaa kovin hyvin suomen kielessä. Tässä kuitenkin jotain mun lemppareita Youtuben syövereistä. Enjoy!

Will Ferrell on niin sekaisin että se saa mut aina nauramaan. Ylläoleva pätkä on jo klassikko. Todella hyvä näpäytys hulluille Twilight - faneille :D

"This thing literally cuts through warm butter like it's warm butter."

Tää on myös ihan paras, hottis-Ryankin on hyvin juonessa mukana!  "What the hell are you doing here Jimmy?"

Jos ette ole vielä nähneet tätä niin nyt on aika, aivan loistava. Joseph Gordon-Lewitt yllätti ihan kunnolla, Nicki Minaj-pätkä on näistä paras!

Stephen Merchant on yks parhaista stand-up koomikoista joita tiedän, jotenkin tosi luonnollinen ja huumori on helppoa ymmärtää :) tää esiintyminen löytyy kokonaisuudessaan Youtubesta, popcornit esiin!

Uusi putous on yllättävän toimiva, varsinkin tämä näyttelijä tuntuu tosi taitavalta ja aidolta, ei sellaiselta että hän yrittäisi vääntää esitystään väkisin. Räkätin tälle pätkälle niin kovaan ääneen huoneessani että kämppikset tulivat kysymään että mitä oikein puuhaan. :D Myös Svetlana Rönkkö oli ihan mahtava. 

Tämä on ollut lempparini tästä showsta, Obama on hullun taitava vittuilemaan.  Ja Zach on vaan niiiiin sympaattinen nallekarhu!

Ellen on myös fanituksen kohteeni. "They were having a lifeboat - drill. BOOORING." :D

Siitä sitten vaan katsomaan, ja nauramaan. Ei tätä sunnuntaita vois oikein paremminkaan kuluttaa.

 

P.S: Olin eilen niin naurettavan täydellisillä elokuvatreffeillä ettei mitään järkeä. Nähtiin kuvankauniissa Vejlessä ja juotiin kahvia satamassa, katseltiin laivoja, aurinko paistoi. Poika oli ihan uskomattoman suloinen ja mukava ja hymyili kokoajan. Rakastan iloisia ihmisiä. Katsoo nyt haluaako hän nähdä vielä uudelleen, toivottavasti! Koska nyt on sunnuntai, mussa on vaan valloillaan kaikki pessimistiajatukset. :D

P.P.S: Nykyinen kurssini ei ole yhtään niin työläs kuin ensin ajattelin, vaan kivan taiteellinen edellisen teoreettisen kurssin jälkeen. Opettaja on myös ollut kivempi kuin odotin, olen jopa kuullut sellaiset sanat kuin "fint" ja "intressant". WOHOO.

// P.P.P:S: Later edit:

En olis ikinä uskonut että kuuntelisin vakavissani Samuli Edelmannia mutta Vain elämää sai sen nyt aikaan. Tää biisi oli täysin mun tämä aamuni. Tossa biisissä menee oikeastaan vaan toi "tuli enkelten" - kohta överiksi. Muuten tykkään. Hihii.

Aamulla sulla on nälkä ja unta hiuksissa

Aamulla odotat jotain uutta ja suurempaa

Voit olla onnellinen jos sul on jotain mistä sä haaveilet

Ja onnellinen voit olla jos sä tahdot saada sen

Sä voit kiertää tätä maailmaa

Sä voit lähtee ja tulla uudestaan.

 

Share
Ladataan...

Pages