Ladataan...
What else is there?

Heei, en ookkaan tämmöstä tehny ikin. Mulla on tällä hetkellä parikin stressin aihetta jotka vaivaavat päätä kaikenaikaa, mutta ehkä tälläinen hyviin asioihin keskittyminen kuitenkin auttaa vähän. Tässä tulee. En kyllä millään keksi kymmentä joten rajoitan seitsemään!

1. Opinnäytetyö

Siis mä vaan tykkään niin paljon näistä päivistä, kun nähdään samaan aikaan koululla yhden luokkalaisen kanssa, sitten istutaan ja tehdään töitä koneella vierekkäin ja kuunnellaan musiikkia. Välillä pitää keskeyttää ja näyttää joku kissavideo tai meme, sitten mennään syömään yhdessä, haetaan kahvia ja jatketaan. Ah parasta. Ja muutenkin se miten helppoa kirjoittaminen on kun työstä on oikeasti kiinnostunut ja asiat on sellaisia mistä haluaa oikeasti ottaa selvää. Suosittelen oikean alan opiskelua ihan kaikille :D

2. Breaking Bad

No okei just katoin vikan jakson. Ohhh miten hyvä sarja. Harmi vaan kun piti ahmia kaikki niin nopeasti, olisinpa rajoittanut edes jaksoon per päivä...  Tuun tosiaan aina myöhässä kaikkien tv-sarjojen kanssa, katoin esim. viime vuonna ekaa kertaa Game of thronesia. Kohta siitä tulee uus kausi UU UUU!

3. N.E.R.D

Hitto että nää biisit toimii hyvin taustalla kun kirjottaa vaikkapa markkinoinnista. You can't beat me I'm a rockstar! 

4. Tämä video

En kestä. Minähän en pysty ollenkaan kattomaan näitä vaalitenttejä koska alan kiehumaan raivosta noin kolmessa sekunnissa, mutta tässä muodossa toimii kyllä hyvin! Mutthh enksshmä shaa vasthtata lophuun saakha. 

5. Jokinäkymä

En oikee itekkään tajua mikä jokimaisema ikkunastani aukeaa. Ja minkälaista se onkaan kesällä, kun jokilaivat on tuossanoin ihan vieressä. Aaaa!!

6. Talviajan päättyminen

Kovasti tää lämpötila nyt yrittää mennä nollille. Siinähän yrität, kohta on huhtikuu! 

7. Kotoilu

Oon rakastanut kotona kiireettömän olemisen määrää ja sitä että tää kämppä on nyt mun eikä täällä pyöri randomeja tyyppejä nurkissa. Voin olla niin täysin rauhassa ja sotkea ja olla tiskaamatta jos huvittaa. Oon voinut myös nukkua todella paljon kun aamulla voin päättää ihan itse millon menen koululle. 

8.  Turkulaiset

Kaikki ne jotka eivät olleet lähellä Tanskassa. On niin parasta kun voi olla täysin mutkattomasti jonkun seurassa ja se tuntuu niin luonnolliselta ja helpolta. Vaikka rakastan uusiin ihmisiin tutustumista, välillä on kiva hengähtää ja nauraa noin viidellesadalle yhteiselle insideläpälle.

 

 

 

 

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
What else is there?

Jöö. Meillä on loppuseminaari 12.5, kirjallinen opinnäytetyö pitää palauttaa 27.4. Kirjoitus on hyvällä mallilla, nyt jo 45 sivua tekstiä ilman sanaakaan tuotekehittelystä, mistä tulee ainakin 20 sivua, plus kaikki kuvat. Koska työ koskee hyvin pitkälti meidän tulevaa omaa yritystä, olis nimi aika todella hyvä keksiä jo tässä vaiheessa.... Varsinkin kun ei me sitten heinäkuun tositilanteessa haluta olla vaan jotkut randomit muotoiluopiskelijat Sanna ja Kata. 

Ja kysyn vaan, miten nimen keksiminen voikaan olla niin vaikeaa? :D Tiedetään kyllä meidän yrityksen arvot ja brändi-ideologia ja mitä halutaan viestiä ihmisille mutta öö tota. Ei meiän nimi voi olla Metsä tai Kierrätettävä materiaali tai Kestävyys.... Tanskassahan suunnittelin yrityksen nimeä "Djup Design" mutta toi voi olla suomalaisen suuhun vähän vaikea. Suomalaiset sanat on kuitenkin yleensä niin kivan pehmeitä ja selkeitä, ja olis ihanaa jos nimen sais kytkettyä vaikka Turkulaisuuteen niinkuin Kui Design on tehnyt, tai saaristoon. 

ADHD- Kaverini kanssa ideoitiin hetki nimiä, ja yksi hänen kuningasideoistaan oli esimerkiksi Laurajoki...  Yksi hänen ideoistaan taas oli "Toisenlainen" mistä kyllä jotenkin tykkään, mutta toisaalta taas... Vois se olla lyhyempi ja ytimekkäämpi ja olla enemmän selkeä yrityksen nimi.

https://www.pinterest.com/katarinaer/graphic-inspiration/

Tälle seinälle olen koonnut hienoimpia Pinterestistä löytämiäni nimiä ja logoja. Yksinkertaiset, mustat ääriviivat miellyttää.  

 

Miten ihana tääkin on ?  Suomessahan on sellaiset yritykset kuin POIAT ja &Bros, mistä tykkään tosi paljon. Olis kanssa kiva ilmasta jotenkin että me ollaan kaks nuorta naista, mutta en tiiä sitte taas yhtään että miten! Wood wood olis tosi siisti nimi, mutta se on tosiaan tanskalainen vaatemerkki.. Eheh, ehkä me ollaan Tree Tree? Joku ihan yksinkertainen helppo olis tietty paras. Meiän nimiin liittyvää nimeä ei haluttais, koska se on vähän turhan persoonatonta ja koska meidän nimet on niin kaukana toisistaan, toinen suomenkielinen ja toinen ruotsinkielinen.

Onko teillä jakaa viisaita vinkkejä? :)

Share
Ladataan...

Ladataan...
What else is there?

Tää on ja tulee olemaan yksi erikoisimmista vuosista mun elämässäni. Mun pitää opetella pärjäämään ilman opintotukea. Lisäksi syksystä ei ole oikeasti mitään tietoa. Päämääränä on tietysti perustaa yritys, mutta vielä ei ole mitään hajua mitä kesän kahvilaprojekti tuo tullessaan ja miten kaikki lähtee etenemään. Jos ensi vuonna ei ole vielä kauheasti yrityksen tuomaa työtä eikä opiskeluitakaan, en oikeastaan nää mitään syytä Turussa olemiselle, vaikka kaupunkia rakastankin. Kesän jälkeen voisin ihan hyvin hankkia vuokralaisen kämppääni vaikka muutamaksi kuukaudeksi ja hypätä lentokoneeseen.

Törmäsin sivustolle jossa etsitään vapaaehtoisia työntekijöitä auttamaan mm. lapsiperheisiin ja maatiloille ympäri Skandinaviaa. Katsoin ilmoituksia tippa linssissä, voisin viettää varmaankin tuntikausia niitä lukien. HEVOSIA! LAMPAITA! Ihania perheitä villapaidoissaan! 

Yksi asioista jotka viime vuosien kiireessä on ärsyttänyt, on se etten ole ratsastanut kertaakaan kotikaupungista muuton jälkeen vaikka ra-kas-tan hevosia. Tuollaiset työtehtävät että auta hoitamaan hevosia ja liikuttamaan niitä kuulostaa just nyt vähän liian ihanalta. 

"We are horse and sheep farmers with a guesthouse, horse rental and local food production, on a farm located right by the famous volcano Hekla, right by the river Rangá. "

JAAAAA. Että semmosta !?!?!  :D

Tai:

"We need help with milking (with machine) and taking care of our goats. From March until July we will have around 180 baby goats that need to be fed and kept well. Working with the baby goats will be the primary job for the volunteers during these months."

MITÄÄÄÄÄHHH. En jumaliste kestä . 

Tykkään eniten matkustustavasta, jossa ollaan paikoillaan pidempiä aikoja. En halua lentää kaupungista kaupunkiin, vaan rakentaa pesän yhden katon alle ja tutustua sitten rauhassa ympäristöön. Ajaa pyörällä. Löytää outoja kahviloita jostain jumalan selän takaa. Kolme kuukautta jossain keskellä Norjan vuoristoa olis täydellistä. Vielä kun vois silittää söpöjä hevosia tai vuohivauvoja samaan aikaan. Apua. 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
What else is there?

Apuaauuau mikä harmaus ulkona ja mikä maanantai. Okei, tuo aurinkoputki kestikin jo niin käsittämättömän kauan etten voi valittaa. Oon tykännyt Turkulaisten nyt on kesä perhana - asenteesta, ihmiset on olleet Tintån terassilla maanantai-iltana viltteihin kääriytyineinä juomassa viiniä, ja pussikaljalla keskellä yötä. Kun on tullut baarista kotiin, linnut on laulaneet!

Ja maaliskuuta eli virallista talvea on viikko jäljellä, NIIN PARASTA! 

Mutta. Ihan hullua, että koulua on enää pari kuukautta. Vielä pitää tehdä monta huonekalua ennen kesäkuun loppua, mutta käsillä on viimeiset hetket yhdessä luokkalaisten kanssa. Pääopettajammekin työsopimus loppuu. Vaikka onkin jo aika liikkua eteenpäin, niin.. Huhhuh. Miten paljon oonkaan rakastanut varsinkin kaikkia hetkiä verstaalla, kun voi vaan istua juomassa kahvia ja heittämässä läppää ihmisten kanssa, välillä sahata pari puun palaa ja hioa ja maalata, sitten taas ottaa rennosti. Ei sitä loppua vielä kyllä tarvitse miettiä.

 Päätin että olen nyt juomatta alkoholia vappuun asti, ja haluaisin myös kokeilla 5:2 - dieettiä. Viime viikkoina on alkanut tuntumaan että syön kyllä vähän turhan epäterveellisesti ja varsinkin viikonlopun jälkeen on turvonnut ja väsynyt olo. Mitäs jos aina olisikin kevyt olo? En koskaan voisi laihduttaa millään kauhealla vihalla, mutta jos vaikka parissa kuukaudessa vois ihan lempeästi pudottaa edes pari kiloa, olisin iloinen.  

Sellaista tänään, puss och kram. 

Share
Ladataan...

Ladataan...
What else is there?

Jälleen haasteaihe josta mun on pakko kirjoittaa. Ajattelin ensin että pitää kertoa mitkä on täydellisimmät jatkot jotka on kokenut ja innostuin hulluna. Sitten tajusin että pitää vaan kuvitella sellaiset. Tylsää. No ei vaan, kerron molemmista! Terveisin, jatkokuningatar varsinkin kesäisin.

 

Parhaat kokemani jatkot:

 

1. Juhannus vuonna 2011. Okei nää ei ollut ihan perinteiset baarijatkot vaan lähinnä vuorokauden ympäri kestävät mökkibileet, mutta silti. Päädyimme kaverini kanssa ekstemporeella viettämään juhannusta kaveripariskunnan mökille. Kaveripariskunta oli niin vastarakastunut ja lemmen pauloissa että hävisivät jo alkuillasta ties minne tekemään ties mitä. Joimme sitten vähän ujoina siideriä yksinämme 10 uuden naaman keskellä. 

Aamuyöllä saunoimme jo alasti ja soudimme ympäri järveä. Mökin omistaja ja veneen kapteeni oli pukeutunut keltaisiin sadevarusteisiin,  myös hattuun. Joimme viiniä äyskäristä (eikö se ookkin se asia millä vettä otetaan veneestä pois? Merikapteenin tytär täällänäin..). Kysyimme kapteenilta mihin hän aikoo soutaa, hän osoitti kauimpaisena näkyvää saarta ja hikkasi. Sinne siis. Menimme saareen tanssimaan rantakallioille aamukuudelta. Parasta ikinä.

+1 Kunniamaininta. Viime kesän ruissin jatkot muistaakseni sunnuntain jälkeen. Klubilla oli niin niin hyvä meno, olispa siellä aina sellaiset dj:t! Aamuviideltä istuimme typötyhjällä kävelykadulla syömässä pitsaa. Kaksi poliisipartiota rullasi ohi ja nauroi meille. Joku kiukkuinen helsinkiläinen käveli ohitsemme ilman kenkiä. Kysyimme onko kaikki ok, vastaus oli "vittu missä on steissi vittu tarvii päästä stadiin". Osoitimme tien, hän lähti vastakkaiseen suuntaan.  Halusimme vielä johonkin, joten pyöräiltiin teatterisillalle, laitettiin kännykästä musiikkia ja tanssittiin. Joukon jatkoksi liittyi joitain tamperelaisia. Siellä sitten katseltiin auringonnousua, maanantaiaamuna.

 

Parhaat jatkot jotka voisin kuvitella:

 

Kesä on oltava, koska kesä on paras. Kokemieni asioiden jälkeen en osaa oikein itse keksiä mitään yhtä yllättävän siistiä ja hullua. Yksien venejatkojen jälkeen on kyllä tullut unelmoitua vastaavanlaisista, että voisi vaan kellua jossain vedessä ja katsella auringonnousua , nukahtaa sitten jollekin sängylle ja aamulla sitten keitellä kahvia rauhassa, kuten viimeksi. Seura vois parhaiden kavereiden lisäksi tietty olla mahdollisimman komeeta, esim joku tollanen Viggo Mortensen toiseen kainaloon ja Nikolaj Coster - Waldau toiseen. Ewan McGregor vois olla sen laivan kapteeni. Gorillaz vois soida aamukymmeneen ja sit voitais pulahtaa uimaan ja ottaa aurinkoa  kannella. Oi kyllä kiitos ! :D

(En kestä että löysin Kingslayeristä venekuvan. JOKO MENNÄÄN?) 

Share
Ladataan...

Ladataan...
What else is there?

Törmäsin ihanaan listaan joka muistuttaa elämän perusreaaliteista. Mulle tuli siitä aivan huiman hyvä olo. Suomennan kohdat teillekin.

1. Maksoit laskut tältä kuulta.

Ja sulla oli ehkä vielä ylimääräistäkin jonka pystyit kuluttamaan johonkin turhaan (kuten vaikka kukkiin tai muuhun ei niin elämän kannalta välttämättömään.) Ei ole mitään väliä, kuinka paljon vihasit niiden maksamista, pointti on siinä että pystyit tekemään sen ja selvitit asian.

2. Kyseenalaistat itseäsi.

Epäilet elämääsi. Tunnet olosi kurjaksi joinain päivinä. Tämä tarkottaa että olet yhä valmis kasvamaan ihmisenä, ja että kykenet olemaan objektiivinen ja itsetietoinen. Parhaat ihmiset ajattelevat päivän lopussa että "ehkä on olemassa jokin toinen keino".

3. Sinulla on työ.

Riippumatta siitä kuinka monta tuntia se tarkoittaa tai millä palkalla, saat kuitenkin rahaa joka auttaa sinua maksamaan syömisesi, katon pään päällä ja vaatteet yllesi. Ei ole epäonni jos työ on sellaista mitä et ollut alunperin ajatellut. Olet riippumattomampi muista ja otat vastuun itsestäsi.

4. Sinulla on aikaa tehdä jotain mistä tykkäät.

Vaikka se tarkottaisikin sohvalla istumista, ruoan tilaamista ja Netflixin katsomista.

5. Et ole huolissasi mistä seuraava ruokasi tulee.

Sulla on ruokaa jääkaapissa ja mahdollisuus valita mitä syöt.

6. Voit syödä koska pidät siitä.

Kyse ei ole pelkästä selviytymisestä, vaan voit nauttia jokaisesta lusikallisesta. 

7. Sinulla on yksi tai kaksi hyvää ystävää.

Ihmiset on usein huolissaan ystävien määrästä. Kaikki mitä me tarvitaan on muutama läheinen ihminen joka tuntee meidät (ja rakastaa meitä) kaikesta huolimatta.

8. Sinulla oli varaa matkustaa metrolla, juoda kahvia tai tankata auto aamulla.

Sun ei tarvitse luopua pienistä mukavuuksista tai turhuuksista.

9. Et ole sama ihminen kuin vuosi sitten.

Opit ja muutut ja osaat määritellä millä tavoin olet muuttunut, sekä hyvillä että huonoilla tavoilla.

10. Sinulla on aikaa ja rahaa tehdä asioita jotka ovat enemmän kuin normaali arjesta selviytyminen. 

Tää oli vaikeaa suomentaa, mer än absolut minimum. Mutta siis se että voi tehdä asioita jotka ei ole pelkästään sitä syö-nuku-hoida arki-rumbaa. Esimerkiksi keikalla käyminen tai kirjan ostaminen, se ettei tarvitse tehdä töitä vuorokauden jokaista tuntia selvitäkseen.

11. Sinulla on valikoima vaatteita joita laittaa päällesi.

Sun ei tarvitse huolehtia onko sulla hanskat tai pipo talvimyrskyä varten, sulla on kevyitä vaatteita kesäksi ja jotain mitä laittaa päälle häihin. 

12. Tunnet mikä elämässäsi on pielessä.

Ensimmäinen ja isoin askel on vain olla tietoinen. Että voi kommunikoida itsensä kanssa: "Jokin on nyt pielessä".

13. Jos voisit puhua nuoremman itsesi kanssa, sanoisit: "Me teimme sen, me fiksasimme sen, me selviydyimme tästä kamalasta asiasta". 

14. Sinulla on oma tila.

Sen ei tarvitse olla koti tai asunto (mutta hienoa jos on). Kaikki mitä tarvitset on huone, nurkkaus, kirjoituspöytä, missä voit luoda asioita tai olla rauhassa, siellä voit hallita ketkä voivat olla osa pientä maailmaasi ja kuinka ison osan he saavat siitä. 

15. Sinulla on pieleen menneitä ihmissuhteita.

Tärkeä fakta on se, että sinä tai edellinen kumppanisi olette päättäneet jatkaa eri suuntiin. Sinä avasit itsesi jollekkin paremmalle. 

16. Olet kiinnostunut jostain.

Riippumatta siitä tarkoittaako se onnellisempaa elämää, parempia ihmissuhteita, lukemista tai elokuvan katselua, seksiä tai yhteiskuntaa tai maapallon kiertämisakselia, sinulla on jotain josta olet kiinnostunut ja josta haluat ottaa selvää. 

17. Tiedät miten pidät huolen itsestäsi.

Tiedät kuinka monta tuntia tarvitset unta jotta voit hyvin seuraavana päivänä tai kenelle puhua kun olet surullinen.

18. Tavoittelet päämäärää. 

Vaikka olisit uupunut ja tuntuu että tuo päämäärä on kaukana, sinulla on unelma, riippumatta siitä miten kaukainen tai tavoittelematon se on.

19. Mutta olet valmis kompromisseihin tulevaisuudessasi.

Onnellisimmat ja tasapainoisimmat ihmiset osaavat tehdä tilanteesta kuin tilanteesta ideaalisen, toimivan ja hyvän, ja ovat niin uppoutuneita nykyhetkeen että he eivät ole riippuvaisia suunnitelmasta tai tarkasta lopputuloksesta. 

20. Olet kokenut elämässäsi paljon paskaa.

Voit verrata haasteita joita kohtaat nyt niihin  haasteisiin joista aiemmin ajattelit ettet voi koskaan selvitä. Voit vakuuttaa itsesi omilla kokemuksillasi. Elämästä ei tule helpompaa, sinusta tulee fiksumpi. 

 

Eikö tullutkin hyvä olo? :)

Share
Ladataan...

Pages