Ladataan...
What else is there?

Rakastan kesää niin paljon, niin paljon, niin paljon, etten osaa sanoin kuvailla. Olen pikkuhiljaa saanut arkeani yhä tyhjemmäksi kaikista hoidettavista asioista ja saanut keskittyä vaan töihin. Viime viikolla sain kuulla että teen työtiimini parasta tulosta, ainakin juuri tällä hetkellä. Se on niin hullun ihanaa kuulla. 

Koitan totutella siihen että saan ihan oikeasti käyttää suurimman osan päivistäni nyt puistossa makaamiseen. Eikä se ole keltään tai miltään pois.

En osaa oikein edes kunnolla reagoida kaikkeen lämpöön, vehreyteen ja Turun kauneuteen. Niin uskomatonta se on.  Tämäkin viikko on yksi vuoden parhaista, huomenna me roudataan meidän huonekalut Gaggui-kaffelaan esille, plus kaikki täydelliset helteet ja viikonloppuna Ruisrock! Ainoa asia mikä ärsyttää on se että palkkapäivä on taas vasta Ruissin jälkeen , kuten aina ennenkin, eli vkl pitää laskea jokainen euro ja punnita jokaisen kaljan ostaminen supertarkkaan. :D 

Ensi viikko on lomaa, sitten on Turku Modern, sitten on H2Ö!!! Liian ihanaa ja kaunista, kaikki. 

<3

Share
Ladataan...

Ladataan...
What else is there?

Mulla olis kerrankin tv-sarjasuositus! En katso oikeastaan mitään tv-sarjoja, oon niin huono seuraamaan mitään tai tykästymään mihinkään. Mulle kaikista parhaita tv-sarjoja koskaan on olleet Silta, Game of thrones, Beck, Breaking bad, Sherlock holmes ja Solsidan. Noita ei varmaan tarvitsekaan esitellä. Nyt voisin kehottaa teitä Viikingit- sarjan maailmaan :) 

Katsoin ekan kauden ja olin ensin vähän että plaah, ei tää nyt niin ihmeellinen ole ja toi päähenkilö vaikuttaa ihan kusipäältä. Mutta toka kausi oli jostain syystä niin hyvä että jäin täysin koukkuun!

Viikingit on aina kiinnostaneet mua paljon, ja olen myös ihan hullun kiinnostunut skandinaavisesta mytologiasta. Olen itseasiassa kirjoittanut aiheesta postauksenkin josta tuli niin laaja ja rönsyilevä että tulin tulokseen ettei se kiinnosta tässä portaalissa kyllä yhtään ketään, ja jätin julkaisematta. Mutta voisin seikkailla aihetta koskevissa Wikipedia-artikkeleissa tuntikausia. Mun mielestä kaikki ne jumalat ja jumalmaailmat ja rituaalit on vaan niin överisiistejä. Onhan omakin sukunimi viikinkialkuperää, jonkun saagan mukaan viikinki nimeltään Leif Erikson purjehti ensimmäisenä Amerikkaan jo ennen Columbusta.

Näiden asioiden takia siis tykkään sarjasta ihan erityisesti. Sagoja, jumalia ja taikamaailmaa on upotettu siihen niin sujuvasti, ei liikaa mutta juuri sopivasti maustamalla. Muunmuassa arpinaamainen näkijän hahmo on musta tosi hieno. 

Enkä koskaan ikinä milloinkaan ole katsonut mitään tv-sarjaa ja ajatellut, että "oi, haluaisin näyttää tuolta naiselta." En koskaan, ennenkuin tämän sarjan löysin. En ole ikinä ollut kovin naisellinen nainen, enkä siis osaa katsoa jotain perus jenkkisarjojen viimeisen päälle laitettuja tyttösiä mitenkään ihailevasti. 

Mutta nämä soturinaiset letitetyissä hiuksissaan! Nyt mullakin on jotain ihailun kohteita!

 

Naiset ovat niin luonnollisia ja aidon kauniita, niin upeita kaikki :)

Eikä mieskomeuttakaan puutu! Välillä vaan meinaa alkaa naurattaa sotureiden överimiehekkyys ja veriset naamat :D

Sarjaa on muutenkin miellyttävää katsoa Game of thronesin jälkeen, koska tässä naiset ovat niin paljon vahvempia ja tasavertaisia miesten kanssa. Siitä sarja on saanutkin kehuja. GoT:issa nainen ei voi yhtään mitään asemalleen, heidät raiskataan tuosta noin vain eikä heillä ole juurikaan vaikutusvaltaa mihinkään.  Tässä naiset taistelee miesten rinnalla. 

Eikä seksillä tai väkivallalla mässäillä liikaa, vaan ne on aina osana tarinaa ja tukemassa henkilöiden suhteita, eikä pelkästään shokkilisänä niikuin GoT:issa. 

Sarja löytyy muunmoassa HBO Nordicista. Suosittelen!

Share
Ladataan...

Ladataan...
What else is there?

Välillä täytyy unelmoida ihan olan takaa. Tuntuu että just nyt tarviin sitä erittäin paljon. Paristi oon jo onnistunutkin siinä että elämä on just sellaista kun pitääkin, nyt oon taas eksynyt kauas siitä tilanteesta. Mietin tänään ihan konkreettisesti mitä oikein haluankaan, Pinterestissä seikkailemalla ja haaveilemalla. Tuo jumalainen nettisivusto. Vaikka niihin kuviin ei suoraan koskaan pääsisikään, on ihanaa tajuta niiden kautta että just toi on muuten se skenaario mistä haluan löytää itseni.

Haluaisin että kotini näyttäisi tältä:

Olisi paljon muitakin kuvia mutta laitetaas nyt esim tämä, Alvhem Interiorin tekemä sisustus Göteborgilaiseen taloon.  Noi lautalattiat, värimaailma ja huonekorkeus. Ja valo. Ja vaaleus. Tuolla vois mieli levätä ja sielu hengittää.

Työpäiväni:

 

(Kuvat Aarhusin Arkkitehtikoulun Facebook-sivuilta)

Isoin unelmani olisi muotoilu- tai arkkitehtitoimisto, jossa ei olisi kahta samanlaista työpäivää. Myös oma yritys jonkin luovan kollektiivin sisällä olis parasta ikinä. Kaikkea mahdollista prototyyppien rakentamisesta markkinointiin ja messutapahtumiin. <3 Tälläistä työtä voisin tehdä helposti vaikka 12 tuntia päivässä koska se ei edes tuntuisi työltä, koska olisin siitä niin innoissani. Olisi ihanaa pystyä tekemään sekä jotain konkreettista käsillään, että välillä koneen ääressä keskittyen. Välillä porukassa, välillä yksin. Välillä toimiston seinien sisällä, välillä kaikkialla muualla. 

Työpisteeni:

 

 

SIIS. Tää kuva sai mut melkein putoamaan tuolilta. Oohh. Noihin koneisiin vielä kaikki mahdolliset Adobe- ja 3D-ohjelmat niin OOHH. Heaven. Nimimerkillä, omistan sen pienimmän mahdollisimman Macbookin ja työpisteeni on yksi keittiötasoista.

Vapaa-aikani: 

Olen sellainen ihminen joka söisi mielellään vaikka joka ilta yhdessä kavereiden kanssa. Olisi parasta jos olisi pieni yhteisö esimerkiksi naapureidensa kanssa joiden kanssa voisi laittaa ruokaa yhdessä ja kokoontua pihalle juoruamaan yhteisen lihapadan ääreen. :) Okei noi kuvat on ehkä vähän överinkin unelmaisia (perus Kinfolk), ei mua haittais mitkään kertakäyttöastiat, pussikaljat tai verkkarit :D

Näiden asioiden lisäksi haaveilen tietty täydellisistä matkoista, jotka kestää kuukausia, ja omasta hevosesta. Vapaa-ajalla kävisin myös niin paljon keikoilla ja taidenäyttelyissä ja muissa kulttuuritapahtumissa niin paljon kuin ikinä mahdollista. Ehkä ihan kaikkea ei voi saada, mutta kaikista tärkeintä ystävien ja läheisten lisäksi mulle olis toi työ. Sen kun saisi kohdilleen, muuttuisin superihmiseksi hyvin monella muullakin elämän osa-alueella.

<3

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
What else is there?

Jooh, kriiseily jatkuu edelleen. Kesän alku on tuntunut tosi erikoiselta. Tulin tällä viikolla yhtenä yönä kotiin kolmen maissa. Oli jo valoisaa. Sain pahimman identiteetti-elämäkriisin varmaan vuosiin. Istuin keskellä lattiaa ja tuntui että tässä tää elämä nyt sitten on, mulla ei ole yhtään mitään. Vaikka olenkin päässyt kauas kotikaupungista ja saavuttanut monia asioita, mitään pysyvää en ole vielä onnistunut luomaan. Nyt kun olen viimein lomalla koulusta, on aikaa ajatella näitä asioita ja tajuta että miten tyhjät käteni ovatkaan. 

En kuulu kokonaan minnekään, eikä mulla ole yhtä tiettyä kaveriporukkaa, perhe ja pieni suku asuu ympäri Suomea, mulla ei ole oman alani töitä, ei mitään.

Tajusin että ajatukseni Turussa hetken pysymisestä ja joidenki randomeiden perusduunien tekemisestä on ihan paska. Mitä erityistä Turussa muka on, muuten kuin kesällä? Rahaa mun on tietty pakko kerätä seuraavaa ulkomaanreissua varten, mutta muuten en näe mitään syytä miksi elämä pitäisi rakentaa juuri nyt pysyvästi juuri tänne. 

Mulle maailman tärkeintä elämässä on a) kohdata ihmisiä jotka inspiroivat, kehittävät ja uudistavat mua ja b) tehdä työtä, joka inspiroi, kehittää ja uudistaa mua. Kumpikaan ei toteudu tällä hetkellä. Enkä näe miten voisin juuri täällä saadakaan elämääni sellaiseksi. 

En edes ymmärrä miten ihmiset osaakaan rakentaa elämäänsä pikkuhiljaa niin hienosti paremmaksi kokonaisuudeksi. Tuntuu että mun elämä on kuin korttitalo joka hajoaa parin vuoden välein. 

Tajusin lattialla istuessani että ei helvetin perse, mikään järkevä tai rationaalinen ajattelu ei voi tulla mun oman hyvän olon tielle. Vaikka mulla on nyt esimeriksi kuinka hyvä kämppä, on silti parempi että asun surkeassa kämpässä jos saan vaan tehdä jotain oikeasti mielenkiintoista ja kehittävää. Siksi ulkomaat alkaa taas kallistua paremmaksi vaihtoehdoksi. Ja lähdenkin heti kun vaan keksin hyvän juonen sitä varten.

Olen myös huomannut kevään aikana että Suomi on yhtä surua ja murhetta. Ongelmaisuus ja yleinen huono itsetunto tuntuu olevan ihan perusfiilis ihmisillä, ja se on tarttunut muhunkin. Selitin aiemmin keväällä siitä miten en jaksa katsoa baarissa itkeviä ja riiteleviä ihmisiä. Nyt mustakin on tullut sellainen. Ja se on hirveää! Kiukuttelen hyvillekin ystävilleni turhista asioista, koska olen niin kyllästynyt, kaikkeen.

Näin äitiäni pitkästä aikaa. Hän kysyi, että olenko miettinyt Tanskaa. Sanoin että tottakai olen. Hän sanoi että sen näkee musta jo kauas.

Kyllä pinterestikin tietää! Mun on nyt muutettava kaikki, taas. Ja uskallettava tarpeen vaatiessa jättää kaikki, taas. Ei voi mitään, turha uikuttaa ja valittaa että ei jaksaisi. Ei ole muita vaihtoehtoja kuin jaksaa.

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
What else is there?

Tuttu ja turvallinen

Kiehtova ja vaarallinen

Luotettava, tavallinen

Kiihottava, oikullinen

Valintoja, valintoja

Joka päivä valintoja

Taivas vaiko katuoja 

Etunoja, ponnistus vai lentoon

Päästänkö irti vai pidänkö kiinni 

Siinäpä kysymys

Syöksynkö uuteen vai syvennän vanhaa 

Enää ei riitä yritys

Katkolla elämä, tarjolla hyvää

Tarjolla tänään klassinen pulma 

Hulmahdan liekkeihin, unohdan kaiken

Ja annan palaa

Päästänkö irti vai pidänkö kiinni, kaikuu kysymys

Villi ja välkehtivä

Harmaan sävyn värinä

Nuori, kaunis, itsevarma

Vanha, viisas, hyvä karma

Valintoja, valintoja 

Joka päivä valintoja

Lojaalius vai kaikki likoon

Pian sekoon, pian sekoon

Rauha!

 No siinäpä Ismo pistikin kivasti sanoiksi päänsisäisen kamppailun. Hyvää juhannusta!
 

Share
Ladataan...

Ladataan...
What else is there?

Oletteko jo törmänneet tähän Shia LaBeoufin motivaatiopuheeseen ? Siitä on olemassa myös puolen tunnin versio, mutta mulle riittää jo ihan vaan tää kohta. 

Ihan paras, aggressiivinen raivoaminen aiheesta: NYT JUMALAUTA TEET SEN MITÄ OOT AINA HALUNNUT TEHDÄ!! Shia näyttää siltä että tulee kohta raivoissaan näytön läpi ja käy kurkkuun kiinni :D

Miettikää kun olis tollainen mies jossain vieressä uhkailemassa joka kerta kun tuntuu siltä ettei jaksais kirjoittaa enää yhtäkään työhakemusta. Mulla ainakin toimisi.

"You should get to the point, where everyone else would quit, AND YOU'RE NOT GONNA STOP THERE! NO! WHAT ARE YOU WAITING FOR?! DO IT! JUST DO IT!"

"If you're tired of starting over.... Stop. Giving. Up."

 

Kiitokset Shialle, mä taisin tarvita just tän :D

 

 

 

Share
Ladataan...

Pages