Ladataan...
Why you little!!

Hain kersan tänään hoidosta ja kotimatkalla takapenkiltä alkoi kuulua ekaa kertaa kertomusta päivän aikana tapahtuneista asioista. Joskus olen kuullut, että on juostu kilpaa tai kiikuttu, joskus ketä kavereita on ollut puistossa. Mutta tämä alkoi ihan kysymättäkin!

 

"Minä ja Hujia vähäten liieltiin"

"Ai no mistäs te nyt riitelitte?"

"Te oli minu keltanen lapio!"

"No mutta nehän on hoitajan lapioita, ei sinun omia eikä Julian. Niillähän pitää leikkiä sievästi ja yhdessä?"

"Nii, minä heittätin Huliaa lapiolla. Hulialla oli titte paha mieli!"

"Niin, siitä tulee toiselle paha mieli jos heittää. Saako toisia heittää lapiolla?"

"Ei taa, tuli paha mieli."

 

Kotona kersa vielä kertoi samaa tarinaa isille ja lisäsi vielä, että hän pyysi anteeksi ja sitte oli hyvä mieli. Mutta että se oli hänen keltanen lapio.

Hitto kun ne kasvaa niin äkkiä niin isoksi. Mutta hitto että on kiva kun se osaa jo sanottaa tunteitaan ja fiiliksiä, eikä oo enää vaan päätöntä huutamista ja kätinää. Nyt tolta voi jo kysyä miks sillä on paha mieli ja mitähän se tahtoo tehä!

Aika huippua.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Why you little!!

Vaikka olen herännyt uutta aikaa kello kuusi.

Vaikka olen nukkunut yön to-del-la katkonaisesti, herännyt mihin ääneen milloinkin ja sivukorvalla kuullut että "no se yks poikakin oksensi".

Vaikka totesin yöllä, että kyllä, se vaahtomuovipatjan poisjättö oli virhe kuten uumoilin. Ilmapatjasta menee berberi pohjaan aika haipakkaan tällä elopainolla ja maa on kylmä tähän aikaan vuodesta.

Vaikka meidän teltassakin on ainakin yksi palovamma (sormessa, kamina on kuuma) ja kaksi hitusen sulanutta makuupussin päällikangasta.

Vaikka tiedän, että tämän päivän päikkärit eivät kuitenkaan paikkaa univajetta, vaan kärsin siitä koko viikon.

Vaikka tukka (vaikkakin leteillä) on tuhannen takussa, mutten vaan jaksa harjata sitä.

Niin silti tässä kipinävuorossa on vain jotain maagista. Aika tuntuu pysähtyneen, kamina humisee ja narisee hiljalleen, ympäriltä kuuluu raskasta hengitystä kun kuusi tyttöä vetelee sikeitä, osa ilmeisesti vasta ensimmäisiä tunteja koko yölle (nuoret hullut!) ja ulkoa kuuluu välillä yksittäitiä askelia ja välillä lintujen laulua raakkumista.

Kersan omima partiotyyny taas alkuperäisessä käytössä.

Ruokana eilen nuudelia ja lohta tyttöjen toiveesta. Oli muuten hyvää!!

Kastuttiin eilen aika lahjakkaasti, sillä täällä satoi vettä ja räntää, mutta pieni sähköllinen saunarakennus auttoi kamppeiden kuivatuksessa ja tulevan aamupalan teossa. Jossain vaiheessa se hetki tulee vastaan joka reissulla: tämän takia minä harrastan. Sillä jaksaa taas ne puuduttavat ja mälsät jutut, vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen.

Se hetki on ollut tänään klo 6 alkaen.

Share

Ladataan...
Why you little!!

Aamulla puettiin vaatteita päälle kun kersa hyökkäsi jalkaan roikkumaan.

Pätkä: "Äiti, mität hommaat?"

Minä: "Yritän laittaa housuja jalkaan."

P: "Minä voisin maittaa."

Minä: "???"

Kersa päättää nuolla mun jalkaa.

P: "Maittuu hyvälle. Namnam."

***

Iltapalalla kersa vetää leipää naamariin, kun yhtäkkiä havahdun sen selityksiin ja kysyn että mitä hän selittää. Vastaus kuuluu

Pätkä: "Alat kotti tytäntä, littinmelkki jeetukken, tiunaa meittä jokaiten. Aamen!"

...siis meidän pakanalapsi. Olikohan se hoidossa käytävä seurakunnan parkkikerho kuitenkaan ihan paras ajatus?!

Kuvan lapsi ja nimenomaan heijastin liittyvät asiaan. Parkkikerhosta kirkkovierailulta saatu nimittäin.

Share

Ladataan...
Why you little!!

Lapseni on rakastunut. Se vaatimalla vaatii tätä biisiä että äiti laulaa tai jos tulee radiosta, niin laittamaan isommalle.

Sitten se laulaa mukana laki laki TUUU!

Ei sillä, hyvä biisihn tää on!

Share

Ladataan...
Why you little!!

Mikäpä parempi aika kuvata lastenhuonetta, kun lapsen ollessa mummilassa. Hiihtolomaviikko, hoitopaikka kiinni ja mummikin lomalla. Lapsen huone on pääsääntöisesti leikkihuone. Toki siis nukkuu siellä (kuten petaamattomasta sängystä voi kuvitella) mutta pääasiassa leikkii. Leikeissä on tällä hetkellä pop Dustyn, Salaman ja Puuha-Peten lisäksi ylipäätään autot, lentskarit, kirjat, työkalut, traktorit, palapelit, mailapelit ja Kimble. Aika paljon lapsen huoneeseen on kerääntynyt tavaraa jota lapsi rakastaa ja äiti vihaa. Go figure.

Huoneen järjestystä hillitsee kirjahylly, joka ei oikein vain sovi mihinkään muualle. Sen lisäksi vaatehuoneen ovi ja kuten vanhassa talossa yleensäkin, pistokkeiden sijoittelu määrittää aika pitkälti järjestystä. Sängyn haluaisin siirtää johonkin muualle kuin ulkoseinää vasten, sillä talvella seinästä hohkaa aika kylmää, mutta ei huoneessa ole oikein mitään muutakaan paikkaa sille. Ikkunoiden tuuletusrakoja on tarkoitus isontaa, mutta saa nähdä milloin sen saa oikeasti aikaiseksi.

Opinnäytetyönä kouluun tekemässäni nojatuolissa näyttäis olevan hoidosta tulleen varavaatekassin sisältö, sinne lienee pakattu vähän eri tyyppistä kampetta mummilareissulle.

Tyhjillään oleva pakastin (menossa mummilaan kunhan sinne talliin sopii) palvelee tasona nurkassa. Illalla soi unilaulut ja kynttelikköä ei ole saanut laittaa joulun jäljiltä pois. Koska iltavalo. Koloon on pesiytynyt nuken kehto, Puppy, pari kitaraa ja keinuheppa matkustajineen.

Sängyssä eriparilakanat, koska vaipanvalskausvahinko tyynylle (don´t ask) ja peitto lähinnä koristeena. Valkoinen pöllöviltti on ainoa, minkä saa laittaa päälle. Sängyn ja kirjahyllyn välissä on hyvä kolo sählymailoille ja duplo-alustalle. Sängyn alla näyttää majailevan m&m lentsikka. Yöpöytänä ehta kuusikymmentäluvun pinnatuoli.

Kirjahyllyssä lelut asuu kahdella alahyllyllä erinäisissä koreissa. Noita Ikean meriheinäkoreja on lisääkin, mutta on tuo leluinventaario vaan vielä taas kesken. Kirjat on sitten kolmannella hyllyllä, kuten ehkä tuolta tuoreista Studia-kirjoista huomaa, kouluttuneisuutta odotetaan..

Lapsi rakastaa, äiti heittäisi vesilinnulla. Paras piilopaikka ja onpa lapsi löydetty sieltä yöuniltakin. Teltassa näyttää olevan pehmikkeenä ainakin lampaantalja, päiväpeitto ja tyyny.

Vaatelipaston päälle kertyy mm. pieniä vaatteita, korjaukseen meneviä vaatteita ja leluja, patterinpoistoon meneviä leluja, jäähyllä oleva kirja ja koiran lelu sekä paketillinen ruuveja (no tietysti!). Kurkkiiko sieltä jotain tuttujakin?

No hellurei! Ai et oo päässyt seinälle? No ei nyt kai, koska työkalut on ainakin metrin päässä vaatehuoneessa!!

Mutta hei, on seinälle sentään taidetta päätynyt! Toinen Ikeaa, toinen à la lapsi. Lapsen maalaus esittää koiraa. Tai kukkaa. Kuulemma.

Koirakin toki löytyy, phocahispidan taiteilemana.

 

Tyydyttyikös tää Emmin uteliaisuutta? Näyttikö siltä, miltä oletitte?

 

 

 

Share

Pages