Lily

Hanki lisää lukijoita blogillesi ja auta Googlea nostamaan juttujasi


Haluatko blogillesi lisää lukijoita? Tärkeintä ovat tietysti loistavat postaukset, mutta tekniikastakin on apua. Näillä pienillä nikseillä voit edistää oman blogisi juttujen nousemista hakukonetuloksissa, kuten Google-hauissa.
Teksti Toimitus

Sivun otsikko

Tärkeimpiä keinoja auttaa jutun nousemista hakukonetuloksissa ovat jutun otsikointi ja jutun alun muokkaaminen hakukoneystävälliseksi.

Uudistuneessa Lilyssä on käytössä WordPress, jonka avulla hakukoneoptimointi on helppoa! Jokaisen postauksen yhteydessä on SEO-optimoinnille tarkoitettu kohta, joka auttaa sinua eteenpäin. Siellä voit antaa hakukonetta varten juttusivulle eri otsikon kuin postauksellasi on. Näin kannattaa toimia, jos postauksen otsikko ei kerro suorasanaisesti, mitä juttu käsittelee.

Esimerkiksi jos haluat antaa mokkapalareseptin sisältävälle postaukselle tunnelmoivan otsikon ”Sunnuntain kahvihetki”, tee sille erikseen hyvin konkreettinen, hakukoneystävällinen sivun otsikko, joka kertoo, mistä jutussa on kyse, esim. ”Parhaat mokkapalat”. Sivun otsikko voi olla enintään 70 merkkiä pitkä.

Uusi sivun otsikko näkyy hakukonetuloksissa ja esimerkiksi Facebookissa, kun jaat jutun, mutta postauksen otsikko blogissa säilyy ennallaan.

Sisällön kuvaus

Voit myös säätää, mikä teksti hakukonetuloksissa näkyy otsikon alla. Sisällön kuvausta kannattaa käyttää silloin, kun itse postauksen alusta ei käy ilmi, mitä juttu sisältää. Kerro kuvauksessa konkreettisesti, mitä juttu käsittelee. Pyri muotoilemaan kuvaus niin, että lukijan kiinnostus herää.

Esimerkiksi jos mokkapalareseptijuttu alkaa fiilistellen ”Tykkään nukkua sunnuntaisin pitkään. Viime viikolla meni puolillepäivin…”, tee jutun sisällön kuvaus, josta käy heti ilmi, mitä juttu käsittelee – eli mitä tietoa lukija saa, kun lukee jutun. Esimerkiksi näin: ”Maailman paras mokkapalaresepti on myös yksinkertaisin. Nämä herkut valmistuvat puolessa tunnissa.”

Kuvaus voi olla enintään 150 merkkiä pitkä.

Käytä sekä hakukonetta varten tehdyssä otsikossa että jutun sisällön kuvauksessa jutun sisällön kannalta tärkeimpiä avainsanoja (esim. mokkapalat). Sanoja kannattaa käyttää heti otsikon alussa.

+ Näin saat lisää lukijoita blogimaailmasta

1. Kommentoi

Osallistu keskusteluun ja kommentoi muissa blogeissa ahkerasti. Jätä allekirjoitukseksi blogisi osoite – näin muut löytävät sinut ja blogisi.

Muista: Spämmääminen ei tuo sinulle lisää lukijoita. Pelkkä oman blogin linkin postaaminen kommenttiboksiin ärsyttää enemmän kuin herättää uteliaisuutta.

2. Tee blogisi seuraaminen helpoksi

Rekisteröi blogisi esimerkiksi blogloviniin ja Blogilistalle, eli palveluihin, joiden kautta blogia voi seurata. Perusta blogille myös oma Facebook-sivu – tai vähintäänkin jaa linkit uusiin postauksiin omassa profiilissasi. Kannattaa myös nostaa blogipostauksia esimerkiksi Instagramissa, sillä myös sitä kautta tulee nykyään paljon liikennettä blogeihin.

Muista: Lukija on laiska. Kerro lukijoille, kuinka he voivat seurata blogiasi mahdollisimman helposti. Uudistuneessa Lilyssä voit lisätä helposti sosiaalisen median kanavat blogisi omaan navigaatioon. Rekisteröityneet kävijät voivat ryhtyä seuraamaan Lilyn blogeja, jolloin he saavat ilmoitukset lempiblogiensa uusista postauksista Oma Lily -profiilisivulle.

Julkaistu: 5.11.2013