Se paras matkavinkki Venetsiaan

IMG_1975.jpg

Okei, täällä blogissa on varmaan jo käynyt selväksi, että mielestäni Venetsia on ihana. Taianomainen, pittoreski, hurmaava, upea. Yhtä kaikki, kaunein kaupunki missä olen ikinä käynyt.

Tiedän, että kaikki eivät jostain syystä pidä kaupunkia yhtä suuressa arvossa. Liian kallista, hirveästi turisteja, täynnä rihkamaa, kauheasti turistiansoja, pahaa ruokaa, epäystävällisiä paikallisia jne jne… Kuulostaako tutulta? 

Olen kuullut tosi paljon huonoja kokemuksia Venetsiasta. Kun omat kokemukseni ovat lähes pelkästään 10+, niin ajattelin että joko minulla on päässäni vikaa minulla on ollut tuuria matkassa, tai sitten suurin osa turisteista käy Venetsiassa väärin. Koska kyllä, mielestäni kaupungissa, etenkin sellaisessa massaturistikaupungissa kuin Venetsia, voi käydä väärin. 

IMG_2030.jpg

Kaikista pahin virhe on se, että menee suorinta tietä jotain edellisenä iltana ennaltakatsottua reittiä pitkin suurimmille turistinähtävyyksille. Venetsia on pinta-alaltaan tosi pieni, ja ne tiet joita pitkin pääsee suorinta tietä nähtävyydeltä toiselle, on yleensä täynnä turistirihkama-kaupustelijoita, ylihintaisia kuppiloita, ja ennenkaikkea muita turisteja. 

Senpä takia paras matkavinkki Venetsiaan on, että kannattaa hylätä kartat, ja kulkea paikasta toiseen ihan oman intuition ja paikallisten opastekylttien mukaan. Kovin pahasti siellä ei missään tapauksessa pääse eksymään, sillä Venetsia on noin 5 km x 2,5 km kokoinen saari. Joka puolella saarta on mitä hienoinpia paikkoja, ja mielestäni saari ihan itsessään on Venetsian paras nähtävyys. 

FXPD7339.jpg

En kuitenkaan tarkoita sanoa, että ne tunnetummat nähtävyydet kannattaisi jättää välistä, koska ne kyllä on oman maineensa veroisia. Mutta olen aika varma, että jokainen joka kävelee Venetsiassa ajan kanssa, ei voi välttyä törmäämästä niihin kuuluisiin nähtävyyksiin ihan sattumalta, tai aivan viimeistään paikallisten opastekylttien ohjeistamana.

IMG_1963.jpg

Parasta Venetsiassa harhailussa on se, kun kulkee isoimmilta väyliltä vähän pienemmille ja tuntemattomille kujille ja kanaalinvarsille, eikä voi ikinä tietää kuinka hurmaavia piazzoja, siltoja, kanaaleita, taloja ja ravintoloita sieltä voikaan löytyä. 

Kaiken lisäksi on muistettava, että Venetsiassa asuu yli 50 000 aitoa italialaista. Ei siis tule kuuloonkaan, että paikasta ei muka saisi laadultaan ja maultaan priimaa ruokaa kohtuulliseen hintaan. Ei kuitenkaan kannata odottaa, että ne olisi perustettu sellaisiin paikkoihin, jotka ovat täynnä turisteja. Italialaisilla ei nimittäin ole kovin hyvä käsitys ulkomaalaisten ruokakulttuurista tai makumieltymyksistä. 

CEPQ7404.jpg
IMG_2106.jpg

Tämä teksti on saanut inspiraationsa tosielämän tapahtumista, kun eksyin tänään talviseen Venetsiaan hollantilaisen Estherin kanssa. Olimme tosin päättäneet jo etukäteen, että mennään sinne mihin jalat vie, ja uusiin paikkoihin eksyminen olisi vain plussaa. Ensin päädyimme San Marcolle puolivahingossa, ja sen jälkeen päädyimme kiertelemään lähikanaaleja ja piazzoja. Jostain sieltä löysimme ihanan Cafe Noirin, jossa söimme maistuvan lounaan juomineen kuudella eurolla. 

IMG_2130.jpg

 

kulttuuri suosittelen ajattelin-tanaan matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *