Chanel maxi single flap vastaan jumbo double flap

Enpäs ole varma kiinnostaako tällainen vertailu lukijoita, mutta teinpäs arki-illan kuluksi eilen vertailun kahdesta eri Chanelista. Eli alla seuraa tietoa maxi- ja jumbo-laukkujen kokoeroista. Lisäksi maxi on caviar-nahkaa ja vanhempaa single flap -mallia ja toinen, jumbo, on lampaannahkainen ja double flap -mallia.  Ikäeroa näillä on n. 4 vuotta, eli maxi on 2010-luvun taitteesta.

Vertaillaan aluksi kokoja vierekkäin.

20140711_171441.jpg

20140711_171548.jpg

20140711_172216.jpg

20140711_171509.jpg

Yleisesti vertaillessa double flap eli jumboni on jämäkämmän ja ryhdikkäämmän oloinen näistä kahdesta. Hieman laatikkomainen 😀 Tilavuutta saisi olla enemmän silti arkilaukuksi, en pidä tunteesta että laukku on tungettu piripintaan asti täyteen… Nahka on yllättävän kestävän oloista kaikista lampaannahkaa koskevista varoituksista huolimatta. Olen laskenut tuota lattialle useammissa kaupoissa, laittanut nurmikolle kesällä ja onpa se saanut osumia ohikulkijoiltakin. Pintaan tulee sellaisia haaleita naarmun tapaisia, jotka kuitenkin katoavat about näkymättömiin kun teen silloin tällöin huollon kevyellä nahanhoitoaineella. Double flapissa on noita lisälokeroita, mutta niillä ei ole minulle juuri arvoa. Ihan kivoja, mutta löydän tavarani helpommin jos kaikki nippelit ja nappelit ovat samassa tilassa. Poikkeuksena tästä on, että säilytän hyvin litteää puhelintani noissa flap bagien takataskuissa.

Single flap eli maxi on jumboa tilavampi ja koostaan huolimatta myös hieman kevyempi. Mutta miinuksena, että se myös tuntuu ”heppoisemmalta”, kun tuplaläppää ei ole ja se double flapissa kannen alla oleva lisätasku puuttuu siitä etuosasta single flapeissa. Jos nyt vertaa joihinkin LV:n ja Mulberryn shoppereihin, niin ok, on tuo niitä jämäkämpi kun laukussa on kuitenkin se nahkavuori, ja itse läppä ja tikkaus tuovat rakennetta. Arkilaukkuna pidänkin nykyisin enemmän tästä kuin jumbosta. Nahka on hieman kestävämpää eikä tässä vanhassa mallissa mielestäni ihan niin kovaa kuin uusissa caviar-laukuissa. Katsoin pari vuotta sitten uutta double flap maxia, ja se tuntui hirveän painavalta ja kovalta jotenkin. Makuasia, mutta minuun vetosi silloin lamb skinin pehmeys ja siinä materiaalissa + pienemmässä koossa jumbo oli sitä uutta maxia kevyempi.

Yksi ero laukuissa on lisäksi ketjussa. Jumbossa ketju on jotenkin ”skrodempi” kuin maxin. Mielestäni uusissa maxeissa ja jumboissa on samanlaiset ketjut (korjatkaa jos olen väärässä 🙂 ), mutta eroa on tässä vanhassa maxissa ja uudessa jumbossa. Pidän vanhan maxin ketjusta enemmän. Sekin tuntuu olalla ja ”narskuu” kuten flap bagien ketjuilla on tapana tehdä, mutta kuten koko laukku on se jotenkin rakenteeltaan siromman oloinen (minimaalinen ero, mutta tuntee arjessa kun kantaa laukkua tuntitolkulla). Ja yksi iso, iso ero: single flapissa ketjua voi lyhentää helposti solmimalla läpän alle pienen määrän ketjua, mutta jos double flapissa tekee samanlaisen solmun ketjuun, jää se ylimääräinen ketjunosa hinkkaamaan sitä sisäosan ekstraläppää ikävästi :/ Sisäläppään tulee väistämättä ketjusta jälkiä, mutta en haluaisi niitä jälkiä silti lisätä pituus-venkslailulla…

Otin vielä kuvat, jossa on sisällä samat tavarat kummassakin – haluaako joku nähdä tämän tarkemman vertailun tilavuudesta tai ketjun säädöistä?

 

 

muoti trendit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *