Olen sopivankokoinen – vaatteista tehdään vain liian pieniä!

En ole koskaan ollut mikään himoshoppailija. Monet kerrat olen kokeillut herätellä sisäistä shopaholiciani henkiin, mutta turhaan. Osasyy tähän on varmasti se, että usein vaatekaupoilta lähdettyä lähinnä ärsyttää, kun täydellisten farkkujen, paitojen tai takkien metsästys on monesti työn ja tuskan takana. Shoppailu ei siis ole useinkaan mikään rentoutumiskeino, päin vastoin.

IMG_20170617_113938.jpg

 

Puhutaas nyt ensin niiden farkkujen metsästyksestä. Usein muuten täydellisesti istuvat farkut näyttävät päälläni lähinnä caprreilta; lahkeet ovat about 10cm liian lyhyet..Olen keksinyt kuitenkin tähän ongelmaan ratkaisun. Kutakuinkin aina käärin joka tapauksessa farkkuja hieman lahkeista rullalle, sillä tuntuu, että etenkin kesällä farkut ovat jotenkin liian tunkkaiset muuten. Talvisin nousuvesihousut ovat suurempi ongelma, koska en tietenkään halua palelluttaa nilkkojani, mutta tämänkin ongelman voi ratkaista käyttämällä pitkävartisia villasukkia (käytän villasukkia ympäri vuoden) sekä pitkävartisia talvikenkiä. Tänä talvena tosin en omistanut ennen helmikuuta pitkävartisia talvikenkiä, joten jouduin aika pitkälti turvautumaan edellämainitsemiini pitkävartisiin villasukkiin. Tänä talvena äitini teki minulle onnekseni parit ”ruttusukat”, joiden varsi toimii ikään kuin säärystimenä, pelastus! <3 Nykyisin löydän farkkuja lähinnä New Yorkerista tai BikBokista. New Yorkerin farkuissa on hyvää niiden täysmittaiset lahkeet sekä edullinen hinta, mutta BikBokista löytämäni farkut ovat istuvuudeltaan olleet ihan omaa luokkaansa. Suosin matalavyötäröisiä, ja todella myötäileviä farkkuja, joiden en toivo menettävän muotoaan ja alkavan lörpöttää polvista/pyllystä; BikBokin farkut ovat olleet tältä osin täydellisiä. Niiden hinta ei kuitenkaan ole niin suopea, mutta miellelläni maksan täydellisesti istuvista farkuista vähän enemmän. Kaikki omistamani BikBokin farkut ovat tosin olleet liian lyhyitä, mutta ne ovatkin juuri täydellisiä kesäfarkkuja.

Mennään sitten paitoihin ja takkeihin.. Ahhh, täysimittaiset hihat! Mitkä ne on?! Tälläiset apinakädet omaavana on melkein mahdotonta löytää takkia tai paitaa, jossa hihojen mitta olisi riittävä. Olenkin aina käärinyt collegepaitojen/huppareiden hihat myös hieman rullalle. Koen, että tämä taktiikka jotenkin hämää käteni näyttämään lyhyemmiltä 😀 Ja kesäisin, mikäli säät suosii, käytän mahdollisimman paljon toppeja/t-paitoja, problem solved! Rakastaisin käyttää myös crop toppeja, mutta ne sitten todellakin ovat napapaitoja! Omistan pari kyseistä vaatekappaletta, ja niiden käyttö on suotavaa ainoastaan, kun puen niiden kanssa korkeavyötäröisen minihameen. Normaaleiden farkkujen kanssa niiden pitäminen ei tulisi kuuloonkaan, sillä minulta näkyisi lähinnä puoli metriä pelkkää vatsaa/selkää. Koen olevani vartaloltani sen mallinen (pitkä selkä), että mielestäni minulle sopii parhaiten joko todella naftit/lyhyet tai pitkä, polveen asti ylettyvä takki. Sellainen keskimittainen pyllyn päälle juuri ja juuri yltävä ei tunnu istuvan sitten ollenkaan. Tosin monesti ongelma on siinä, että lyhyeksi takiksi tarkoitettu takki on sitten todellakin lyhyt! Ristiselkä pääsee hyvin vilkkumaan kaikelle kansalle. Ja ei, ongelma ei muuten ratkea sillä, että sovittaisi kokoa suurempaa vaatekappaletta; vaatteiden koko tuntuu kasvavan ainoastaan vatsan ympäriltä..

Mekot ovat myös aivan oma lukunsa. Sain ystävältäni muutama vuosi sitten hänelle liian pitkän maximekon.. Noh, minulle se ei tietenkään ole liian pitkä eikä kyllä maximekkokaan. Olen kyllä käyttänyt kyseistä mekkoa koko rahan edestä, mutta olisihan se ihanaa löytää riittävän pitkällä helmalla oleva mekko. Myös kaikki lyhyemmät kesämekkoni ovat juuri siinä rajoilla, että paljastavatkohan ne inasen liikaa..? Tämän vuoksi kesäisin olen aiemmin ollut suuri farkkushortsien ystävä.

Loppuksi voisin heittää kysymyksen ilmoille. Onko kellään pitkällä likalla sielä tarjota hyviä vinkkivitosia, mistä kannattaa lähteä metsästämään täysmittaisia vaatteita?

kuva.jpg

– S

 

 

Kommentit (6)
  1. farkkuvinkki
    2.3.2018, 08:29

    Leviksen Mile High Super Skinny -farkut on mun luottotuote! Ja 34″ lahkeella, hintavat mutta muuten aivan loistavat. Ja hei yks kysymys sulle: mistä löydät sopivia farkkusortseja? Niin, että ne ei paljasta puolia pakarasta – tuntuu, että nekin on niin saamarin lyhyitä kaikki.

    1. Oi, täytyy tutustua ko. tuotteeseen 😀 no nyt en ole uusia shortseja kovasti viimeiseen kahteen vuoteen ostanut, kun olen rohkaistunut käyttämään mekkoja. Mutta esim nuo ekassa kuvassa olevat shortsit on leikattu yläasteaikaisista suosikkifarkuistani jotka eivät enää ole vuosiin reisistä päälleni menneet 😀 se on kätevä tapa ainakin saada riittävän pitkät shortsit. 

  2. Moi! Kamppailen samojen ongelmien kanssa, ja budjettini on usein tosi alijäämäinen, eli kalliilla en vaatteita oikeestaan ikinä osta. Mun pelastus on ollut etenkin Asoksen ja Zalandon tall-mallistot. Oon löytänyt Zalandolta täydellisesti istuvia arki- ja juhlamekkoja, joista voin todellakin ottaa sen xs-koon ja pituus on silti lähemmäs polvia eikä vesirajaa. Asos tarjoaa myös laajan valikoiman kaikkea, niistä joutuu tosin ottamaan ainakin kokoa pienemmän koon mitä normaalisti ottaisin. Xs-kokoisena ostin ennen näiden pitkien vaatteiden löytämistä lähes aina vaatteita m-koossa pituuden takia, ja onkin ollut ihanaa totutella ostamaan oman kokoisia vaatteita. Toivottavasti näistä olisi sullekin apua!

    1. Voi kiitos tuhannesti vinkeistä! Itse ostan kans M-koon vaatteitä, välillä S, mutta ne onkin sitten myös joka suhteessa vähän isohkoja monesti 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *