Lontoon parhaat gluteenittomat ravintolat

Onko Lontoon reissu suunnitteilla ja suosit gluteenitonta ruokavaliota? Ei hätää, täältä kyllä löytyy monia eri vaihtoehtoja eri budjeteille. Oma Japanin reissuni muistutti, kuinka tärkeää sopivien ruokapaikkojen selvittäminen ennen reissua on (ja kuinka hankalaa niitä voi olla löytää paikan päällä), joten ajattelin että tästä voisi olla apua.

Tässä viisi omaa suosikkiani mahtavaan ja ennen kaikkea helppoon gluteenittomaan illanviettoon Lontoossa – jonka aikana voit kenties myös bongata Game of Thrones -tähtiä. Kaikissa saat maittavan aterian ja juoman 10-20 punnalla, ja yhtä lukuunottamatta näitä ravintoloita löytyy Lontoosta useampia eri puolilta kaupunkia. Kaikki paikat ovat todella hurmaavia ja ruoka herkullista.

Olen itse keliaakikko, ja vaikka jotkut näistä paikoista eivät voi taata, että keittiö on 100% gluteeniton, en ole ainakaan itse saanut näistä oireita. Kannattaa ennen tilausta kuitenkin aina varmistaa asia henkilökunnalta.

 

Wahaca

Meksikolainen makuelämys, jonka ravintoloilla on myös oma gluteeniton ruokalistansa. Viime aikoina täällä on oltu myös erityisen tarkkoja eri allergioista ja ruokavalioista: yleensä jos mainitsen että olen keliaakikko, tulee manager ottamaan tilaukseni. Gluteenittomasta listasta tilaaminen on kuitenkin ollut aina itselleni ok. Muista vain vältellä listan osiota ’for those with mild gluten intolerances’ eli vähägluteenittomuuta (?!). Wahacasta löytyy myös kattava ja ihanan mielikuvituksellinen lista alkoholittomia cocktaileja eli paikka on äärimmäisen hyvä valinta myös tipattomiin illanviettoihin.

Banana Tree

Herkullista indokiinalaista. Gluteeniton Pad Thai on todella hyvä! Täällä on myös hyvä lounastarjous, jolla saat alle kympillä koko päiväksi täyttävän aterian.

Honest Burgers

Honest Burgers voi hyvinkin olla yksi osasyy siihen, miksi jäin Lontooseen. Törkeän hyvä burgeripaikka ja jokaiseen ateriaan kuuluvat rosmariinisipsit ovat vain niin herkullisia! Paikan käyttämä gluteeniton sämpylä muuttui muutama vuosi sitten, mutta on edelleen mainio. Lontoon burgeriketjuissa ei kyllä Honestin voittanutta vielä ole.

Pizza Express

Pizza Express on todella suosittu ravintolaketju täällä ja pidän, kuinka isolla porukalla syödessä sieltä löytyy varmasti jokaiselle jotain. Paikan gluteeniton pizza on myös törkeän hyvää. Ravintoloissa on jonkin verran vaihtelua viihtyvyydeltään: ruoka on ollut yhtä hyvää kaikkialla, mutta jos haluat istua iltaa hieman pidemmän kaavan mukaan, testaa Charlotte Streetin tai Great Portland Streetin ravintoloita. Tuolla jälkimmäisessä myös bongasin kerran Game of Thronesin Jorah Mormontin eli Iain Glenin (saatoin ehkä hieman tuijottaa). Pizza Expressiin on myös saatavilla paljon tarjouksia, ja suosittelen hyödyntämään niitä.

The Miller

Jos suuntaat reissullasi London Bridgen huudeille, suosittelen ehdottomasti pysähtymään The Millerissä. Hyvien siidereiden lisäksi täältä löytää myös mainion gluteenittoman burgerin, joka maanantaisin lisäksi maksaa vain 5 puntaa! Paikassa on myös kiva ulkoterassi kesäpäiviin.

Seuraavaksi voisin vinkata, miten Lontoossa voi napata gluteenittoman lounaan alle vitosella tai kympillä. Stay tuned!

kulttuuri ruoka-ja-juoma matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *